Şimdi Ara

V fren mi disk fren mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Salcano ng 650 almak istiyorum önceden de almıstım 26 md hayran kalmıstım ama malesef çalındı.Bir daha almak istiyorum bu sefer güvenlik önceliğim bisikletten önce kilit aldım.Şimdi de şöyle bir şey var kafamda V fren daha ucuz gittigidiyordan baktım 29 v fren 600 lira 26 md ise 640 lira e tabi 29 isterim fakat şimdi de ikilemde kaldım V fren daha iyi diyemem tabi avantajları var sıkıntı olursa daha rahat tamir edilir fakat diskte böyle bir durum olmadığını düşünüyorum.Sizce ne yapmalıyım hangisini almalıyım ? Daha ucuz diye hata yapmak istemiyorum.Salcano ng 650ye gerçekten hayran kaldım baska bır bısıklette dusunmuyorum acıkcası sadece ıkılemde kaldım.Şimdiden teşekkürler

• ben olsam v alırdım disk frenli bisikletim var pişmanım ya v fren yada hd
  • Birde ilk aldıgımda disk fren fazla ses çıkarıyordu acaba bu hepsinde mi böyle yoksa bir sorun mu vardı ? Aldıktan bır kac gun sonra calındıgı ıcın hıc bır sey yapamadım bısıkletımle
  • Şehirde kullanmayi düşünüyorsanız v fren uygun olur bakımı kolaydır lastik değişiminde sıkıntı yaratmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amaciniz gercekten guvenlikse hidrolik disk freni siddetle tavsiye ederim yagmur camur dinlemez. Ama mekanik disk fren alicaksaniz hic almayin v fren cok daha iyi

• mekanik frene bulaşma sakın.
    v fren ile aynı mantık. bisikelti durdurmak için merkezden güç uyguladığı için daha fazla güç isticek.
    ellerin daha çok yorulcak. ( md fren denemediğim için mantıken konuşuyorum. belkide fazla güç istemiyodur. )
    hem v fren bakımı daha kolay.
    bende hd fren var. v fren ve md frene göre tek parmak hafif basma şeklinde duruyorum. ama arıza çıkartırsa yolda yanarım.
  • İlla disk alacaksan hd öneririm bende herkes gibi.Ama senin durumunda v fren en mantıklısı.
  • tebrikler, bu konuyu açan 15464130233. kişisin
  • Harbi mi ya ben tekım sanıyordum Bu arada ng650 yi bildiğim için onu istiyorum Astroyada bir göz atarım teşekkür ederim yorumlarınız için
  • Astro daha iyidir.

• dowhill de v fren sıkıntılı olabiliyir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Er.Ralp

dowhill de v fren sıkıntılı olabiliyir

Abi ne downhill'i yav Bu arkadaşın bisikletle yapacağı maksimum bir orman patikasında sürmek olacaktır o da bulunduğu çevrede varsa tabii...Şimdi gidip ölümüne dik yerlerden aşağı yardıracak hali yok sen Downhillde v fren sıkıntı olur demişsin downhillde mtb de sıkıntı olur aslında ama neyse.
  • #ŞARBAY# kullanıcısına yanıt
    yani dediğin gibi

yardıramıyosun ama yine de inebiliyosun mtb ile
  • mekanik frenler sıkıntılı mekanik almak yerine v fren almak daha mantıklı ama v fren almak yerine de hidrolik fren almak daha da mantıklı.. ben ng 650 29 jant hidrolik frenli bisiklet kullanıcısının yaşım 27.. yıllarca v fren kullandım sürekli pabuç değişimi tel değişimi yağmurlu havalarda fren mesafesinin uzaması fren yaptiginda saçma sapan seslerin çıkması ayrıca pabuç yamulursa birde lastik parası sorunlari fazla.... ben hidrolik frene geçtim kafam rahat.. hiç bir masrafi yok yılda bir defa balata degistirirsin yine kullanmaya devam... diskini güzelce korudugun zaman hiç bir sıkıntı yaşamazsın...yaklaşık bir sene oldu bisikleti alali suana kadar hiç bir masraf cikartmadi...

• Kaldirimdan bol bol atliyorum aksiyonu bol bir surus tarzim var cukurlara girerim vs sirf goruntu ve islakkenki performansi yuzunden md frenli almistim ve hala mutluyum cunku v fren gibi boyle durumlarda akort ayari istemiyor. Su an jant hafif 8 cizse de fren sorunsuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende v fren sıradan bir bisiklet kullanıyordum. Geçen ng 650 md aldım. v fren istediğim renk yoktu. O zamana kadar disk fren ise hiç aklıma gelmemişti. Adam disk fren olanda renk var dedi. Baktım güzel de duruyor onu aldım.

Karşılaştıracak olursam
    1- Daha fazla güç harcama durumu yok. Evet tekerin ortasından basınç uyguladığı için daha çok kuvvet harcaması gerekiyor ama balatalar v frene göre daha az hareket ediyor. Fren kolu ise daha geniş bir aralıkta buda kuvvetin artmasını sağlıyor.
    2- Disk fren avantaj olarak şunu söyleyebilirim. Dozlaması (arabalarda olur ya ) daha iyi, yavaş bir şekilde durabiliyorsunuz. Sert ve yumuşak fren arasında daha geniş bir kullanım sunuyor.
    3- Yağmurda suyu atana kadar ötme yapıyor ama ıslaklık fren performansını etkilemiyor.
    4- Disk yamulması can sıkıcı bir durum.

Ben kullanımını sevdim. Daha zevkli gibi. Fren yaparken gelen tısss sesi falan hoşuma gidiyor. Ama çok bir fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heymannn -- 8 Ağustos 2014; 21:20:11 >

• İki günde bir 22 kilometre yol yapıyoruz V freni tavsiye ederim
  • her gün aynı konu açılıyor google'a yazıp baksanız zilyon tane sonuç çıkacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.