Şimdi Ara

V hız endeksli lastik çok sert olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • H tipi lastik kullanıyorum hız endeksinden dolayı V tipi düşünüyorum konfore etki ediyor mu ? kauçuk oranı H ile farklımı çatlamalar olurmu kısa sürede ?

Ha birde V tipi lastiklere çivi girmesi dolayısıyla yama yapılabiliyormu ? sağlıklımı ?

H 210 kmh hıza kadar

V 240 kmh hıza kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E27222C63 -- 27 Haziran 2021; 9:59:50 >

• Linea aracımda yazlık petlas 195/55R16 87v lastikler var. Bu ebatta başka lastik kullanmadığım için ilk paragrafa cevap veremeyeceğim ama ikinci paragraf için şunları söyleyebilirim; sağ arka lastiğe baya büyük bir vida saplanmıştı. Yama atıldıktan sonra da yaklaşık 2000km yaptım. Hatta boş bir yolda hız denemesi bile yaptım. Herhangi bir sorun yaşamadım çok şükür.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lastik hız endeksi arttıkça lastik hamuru yumuşar ama ömrü daha az olur. Hız endeksi arttıkça lastiğin konforu artar kısacası.

Lastiğin yük endeksi arttıkçada yanakların sertliği artar. Buda virajlarda arabanın fazla yatmasının bi nebze önüne geçer ama konfor azalır. Yük endeksi azaldıkça konfor yine artar ama virajlarda performansı düşer yol tutuş olarak.

Edit: arkadaş sanırım lastiğin deseninin v olması sıkıntı yaratırmı demiş yani bi nevi performans lastiği desenine sahip araç sert olurmu demiş. Eğer öyle soruyorsa bu konuda yorumum yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 26 Haziran 2021; 4:49:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 205 55r16 91v kullanıyorum konforu daha önce kullandığım 91h lastiklerden güzel

• Kanalları V şeklinde olduğu için dengi bir lastikten daha gürültülü oluyor genelde, ben sevmiyorum V lastik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek hızda lastik aşırı ısınır. V h tipi lastiğe göre ısıya biraz daha dayanıklıdır. Isınan özellikle yanaklardır.

Benim lastik ebadında h ve altı t var.

• XL model yada yük endeksi artmadığı sürece konforsuzluğunu anlayamassanız nerdeyse çok yakın H ile V hız endekslerinin daha yüksek hızlara dayanabilir alabilrsiniz gönül rahatlığıyla bende 195 65 r15 91v kullanıyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hız endeksi olarak sormuştum , v tipinde kauçuğun içindeki tellerin yoğunluğuda farklıymış sanırım

• Bence konuda bir karmaşa var.

V hız endeksi ile V desenli lastik farklı şeyler. Siz heralde V desenli lastiği soruyorsunuz

• Aracını normal şekilde kullanan,genelde şehir içinde yılda bir veya iki defa uzun yolda kullanan,aracın son değerleriyle,limitleriyle oynamayan biri için V veya H farketmez...Kendim kullandım ondan biliyorum...Yanılmıyorsam H endeksli lastik biraz daha ucuzdu üstelik...

• Konuda V hız endeksli lastiğin H hız endeksine göre daha yumuşak olduğunu belirtmişler ancak mantık olarak düşününce V hız endeksli lastiğin yüksek hıza daha dayanıklı olabilmesi için daha fazla tel barındırması ve bunun sonu olarak da daha sert yapıda olması gerekmez mi?

• hız ve yük endeksi arttıkça lastik sertleşir ama 1 birim artış hissedilir bir fark yapmaz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.