Şimdi Ara

V-Kayışı Doğru Takılmış mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
3.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bi süre önce v-kayışını değiştirdim. Videodaki ses havalar ılıklaşınca kesildi ama sanki takılmasında hata var. Bir kanal atlamış gibi duruyor(3. saniyede atlama var gibi duruyor). Kanal atlaması varsa kısa-uzun vadede sıkıntı olur mu?

https://m.youtube.com/watch?v=J0_5TA8oGl8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasto_37 -- 16 Mart 2016; 22:21:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Diş atlama sorunu V kayışlarında değil triger kayıında. V kayışındaki dişler iç sürtünmeyi düşürmek amaçlı.

Ses kayış gevşek kaldığı için gelebilir (gergirnliği yanlıştır), makaralar eskiyip parladığı için gelebilir veya yaylı gergi makarası yağsız kalmaya başlamıştır.
  • Triger kayışının diş atlaması, öyle basit bir olay değildir.Çıkan sese gelirsek; ustalar, kayış değişiminden sonra şarj dinamosuna hareket veren kayışın tekrar kontrol edilmesini söyler.Çünkü malzeme ve kalitesine göre kayış kendini salabilir.Bu durumda da, kayış kaçırması durumu olur.
    Bunun dışında, kayış kasnağına yağ, pislik ya da su temas ederse yine aynı sesi yapacaktır.

Unutmadan ekleyeyim; usta değişim sırasında şarj dinamosunu kontrol etmiştir mutlaka, zamanla rulmanın sarmasıyla da benzer sese sebep olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çarkçı_başı -- 16 Mart 2016; 19:34:14 >
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Kullandığım tabir yanlış olmuş. Kanal atlama olarak değiştirdim. Ses şuan için yok. Aklıma takılan kanal atlaması olmuş gibi durması. Bunun bi sıkıntısı olur mu acaba?

• Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    Anladım. Şimdi bakınca üstteki makara öyle gibi görünüyor.

Tabii, sesi o yapıyor olabilir. Eski, tek oluklu dar kayışlarda bile bu önemliydi, makara hizası biraz bozulduğunda kayış çabuk aşınır, ses yapar. Hizası doğru sistem kayışı kolay kolay bozmuyor. Gergi makarası bir manivelayla biraz esnetilip kolaylıkla düzeltilebilir.

. . .

Artık büyük ekranda görebiliyorum. Alttaki iki makara da sabit gibi görünüyor. Acaba kayışın takip etmesi gereken rota doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 17 Mart 2016; 11:16:33 >

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Cevap için sağol. Bi ara baktırmak lazım kayışın rotası ve takılışına.
    Videodaki gibi kontrolü hangi usta yapar acaba. Çoğu değiştirir gönderir, diğer yerler bozulunca yine yapar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    V kayış kaç binde değişmeli
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.