s.a arkadaşlar bende 17 model 1.4 fıat linea var km : 56 binde geçen sene triger ve direksiyon kayışları değişti. fakat biz arabaya çok aktif binmiyoruz mesela araba 2 gün yatsa çalıştırsak değişik anormal bir ses geliyor 3 dk sonra kesiliyor ben kayışlardan geldiğini düşünüyorum. acaba V kayış kaç binde değişir ?? |
V kayış kaç binde değişmeli
-
-
V kayışı ortalama 60 bin'de bir değişir. ses başka yerden kaynaklanıyor olabilir.
-
valla az önce youtubede izledim hep benim sıkıntılardan bahsetti geçen sene tüm kayışlar değişti birtek V kayış kaldı acaba birde onu mu değiştirsek ???
-
Hocam bence en sağlıklısı bir ustaya göstermek. envai çeşit ses var usta daha iyi yardımcı olacaktır.
-
Triger niye o kadar erken değişti ?
Trigerle birlikte neden v kayışı değişmedi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aracin ùzerinde Fabrika cikisli hangi V kayis vardi , hangi orjinal veya yan sanayi kayis monte edildi? Kayis ile beraberinde rulman,avare,devirdaim vs degistimi ? Ses yapiyorsa direkt Ustaya gideceksin , v kayisin otomatik gergisi yoksa yani elden ayarlaniyorsa kayisi ya sert veya bos ayarladilar . Kolay gelsin
trigeri 44 binde değiştim 5 yıl ömrü var dediler trigerin...
bende şaşırdım bu km de triger değişirmi diye baya bir araştırdım triger kayışı raf ömrü olan malzeme hiç kullanma rafta dursun üzerinde kılcal çatlaklar olsun gene değiştirmen gerekir dediler.
ya 5 yıl ya 100 bin km hangisi önce olursa dediler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7805 -- 10 Mayıs 2023; 23:11:14 > -
aracın bugüne kadar V kayışı hiç değişmedi fabrika çıkış orjinal. geçen sene triger seti değişince V kayış gergi bişyası değişti. efendime söylim neyse en iyisi ustaya gitmek ..
-
v kayışı ya trigerle ya da trigerden önce değişir. Yetkili servis yaptıysa değişimi neden böyle yapmışlar anlamadım. Doğuş oto mesela trigeri yıldan bağımsız 120bin km de, v kayışını 60bin km de değiştiriyor
Opel corsa yetkili serviste 150 binde değişti v kayışı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
öncelikle trigeri yetkili servis değişmedi ama oraylada görüştüm. baya yüksek fiyat çektler...
evet 5 yıl yada 100 bin km hangisi önce olursa dediler bizimkisi yıl olarak dolduğu için değiştirdik ..
herhalde şimdi sıra V kayışında neyse bakalım biraz araştıracam bahsettiğiniz araç sanırım wv baya uzun ömürlüymüş trigeri neyse saol ustam eyvallah..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X