Şimdi Ara

V kayışı gergi bilyasının yan sanayi olması sıkıntı yaratırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2012 model 206+ aracımın triger setini değiştirdim parçacıda v kayışı gergi bilyasının orjinali ellerinde olmadığı için yan sanayi olanını verdiler diğer parçaların hepsi orjinal ustaya v kayışı gergi bilyasının yan sanayi olması sorun olurmu dediğimde sorun olmaz zaten o trigerden bağımsız bi parça motorla bağlantısı yok dedi fakat sizede sorayım dedim ilerde sıkıntı yaratırmı bu parçanın yan sanayi olması ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfb1907 -- 21 Mart 2017; 15:12:25 >

• Taktırmışsınız bundan sonra yapılacak pek bir şey yok. Orijinali yokmuş dediklerine göre.
    Kalite olarak üst seviye bir yan sanayi ürün ise sorun olmaz. Ama diğer parçalara nazaran ilk bozulan o olma ihtimali olur.
  • Pek bi sorun olacağını sanmam. 9 yılda 3 kez bilyeyle birlikte triger setini değiştirdik ladada hicbir problem olmadi
  • Birşey olmaz
  • Markadan markaya fark var. Yerliyse sıkıntı olabilir. İthal kaliteli bi markaysa belki orjinalinden daha iyidir.

Ben v kayışını değiştirdim bilyesini değiştirmedim, zaten az kullanmışım gerek yok dediler.
  • Hiç bir şey olmaz kafanız rahat olsun.
  • Peki bozulursa motora yada diğer parçalara zarar verirmi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenfb1907

Peki bozulursa motora yada diğer parçalara zarar verirmi

Bilye Çabuk bozulan birşey değil,orjinal olmasada bayaa gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Hocam anladımda diyelimki ilerde bozuldu sadece kendisini değiştirerek sorunu çözeriz demi yani diğer parçalara bi zarar verip vermeyeceğini merak ediyorum kusura bakmayın araba donanımı konusunda zır cahil bi adamım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erenfb1907 -- 21 Mart 2017; 19:46:18 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Hocam anladımda diyelimki ilerde bozuldu sadece kendisini değiştirerek sorunu çözeriz demi yani diğer parçalara bi zarar verip vermeyeceğini merak ediyorum kusura bakmayın araba donanımı konusunda zır cahil bi adamım

Yolda bilye dağılırsa alternatör kayışı kopar yada yuvasından çıkar yolda kalırsın. Motora zarar vermez. Yeni bilye kayış takılır.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    tamamdır hocam şimdi içim rahatladı sağolun
  • yan sanayiden çok takılan marka önemli, zaten pejo kayış üretmiyor, kayış üretimi yapan büyük firmalardan alıyor, sizde o büyük firmalardan birinden aldıysanız sıkıntı olmaz, bildigim markalar: dayco,gates,ina,continental asla almam dedigim yan sanayi marka: BSG.
  • Eğer triger olsaydı o zaman tamam ama V kayışı en fazla en fazla koparsa yolda bırakır o da alternatör çalışmadığı için akü motoru bir süre besleyebileceği, hidrolik direksiyon ve klima çalışmayacağı için. Araçta bulunan esnek bir bez (Kadın çorabı ) ile çekiciye gerek kalmadan gün kurtarılabilir.
    Onun dışında olur da bilya bozulursa bile takır takır ses yapmaya başlar. Çok bariz bir sestir mutlaka duyarsınız, ilk başında duymasanız ileride ses artar yine duyarsınız. O halde bile binlerce kilometre idare eder. O ara çok sorun olursa değiştirirsiniz.
    Ama korkmayın V kayışının kopması motora bir zarar veremez. En fazla kopup triger kayışının arasına girmesi ihtimali var o da zaten triger kayışı muhafaza içindedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

yan sanayiden çok takılan marka önemli, zaten pejo kayış üretmiyor, kayış üretimi yapan büyük firmalardan alıyor, sizde o büyük firmalardan birinden aldıysanız sıkıntı olmaz, bildigim markalar: dayco,gates,ina,continental asla almam dedigim yan sanayi marka: BSG.

Bayrampaşadaki hırdavatçılarınk kapısındaki reklamda at ve at nalı olan bir marka vardı. Yerli sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

yan sanayiden çok takılan marka önemli, zaten pejo kayış üretmiyor, kayış üretimi yapan büyük firmalardan alıyor, sizde o büyük firmalardan birinden aldıysanız sıkıntı olmaz, bildigim markalar: dayco,gates,ina,continental asla almam dedigim yan sanayi marka: BSG.

Bayrampaşadaki hırdavatçılarınk kapısındaki reklamda at ve at nalı olan bir marka vardı. Yerli sanırım.

Marka: Derby

http://www.derbyvlastik.com/

• Başıma geldi ve sorun çıkardı.
    Motordan ses geliyordu. Orijinal gergi söküldü ve yerine yan sanayi bir gergi takıldı.
    Sonuç olarak tahminen 100.000 km sorun çıkarmamış olan ve söküldüğünde hala sağlam olan orijinal gergi, dandik bir parça ile değiştirildi.
    Ben de problem olmaz diyordum ama öyle bir günde bozuldu ki sormayın.
    Babaannemin vefatı üzerine yola çıktık. Hastaneye vardığımızda şehir içine girince araba saçmalamaya başladı.
    Tüm uyarı ışıkları yanıyordu. Araba gaz yemiyor, silecekler kendi kendine çalışıyor, direksiyon sertleşiyor falan.
    Güç bela hastaneye vardık ve bir otoparka arabayı bıraktım.
    1 kaç gün sonra arabanın yanına gittim, bir tamirci buldum, ve olay gergi tekerinin yayının kırılmasından meydana gelmiş.

11 yıl kullandığım araba ile ilk ve tek yaşadığım yolda kalma hikayesi tamamen kendi iş güzarlığım ve dandik yan sanayi parça yüzünden oldu.
    Üstelik cenazemizin olduğu, yani bir arabanın en lazım olduğu günde meydana geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

quote:

quote:

Yapıştırıcısını gormustum ayakkabı atolyesinde. Uygun fiyatlı bir marka olmalı. Tavsiye edermisiniz?

• yan sanayi kadar orijinal parçada da sorun yaşadım bu zamana kadar, aracın üstünde gelen hariç piyasadan aldığın orijinal üründe de risk aynı bence eğer yan sanayi çok kelek değilse, ayrıca yerli yan sanayi parçadan korkma, çoğu yabancı yan sanayiden ki onlar hep çin malı olur çok daha kalitelidir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

quote:

quote:

Yapıştırıcısını gormustum ayakkabı atolyesinde. Uygun fiyatlı bir marka olmalı. Tavsiye edermisiniz?

V kayisinda sorun olmaz. Aractan daha yuk çeken sistemlerde nice yerli hatta daha kalitesiz kayislar kullanılıyor. Cok özel bir kayış değil ise ister yedek alin ister zamanla kendiniz kontrol edin. İpliklenme veya yipranma gorurseniz degistirirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Başıma geldi ve sorun çıkardı.
    Motordan ses geliyordu. Orijinal gergi söküldü ve yerine yan sanayi bir gergi takıldı.
    Sonuç olarak tahminen 100.000 km sorun çıkarmamış olan ve söküldüğünde hala sağlam olan orijinal gergi, dandik bir parça ile değiştirildi.
    Ben de problem olmaz diyordum ama öyle bir günde bozuldu ki sormayın.
    Babaannemin vefatı üzerine yola çıktık. Hastaneye vardığımızda şehir içine girince araba saçmalamaya başladı.
    Tüm uyarı ışıkları yanıyordu. Araba gaz yemiyor, silecekler kendi kendine çalışıyor, direksiyon sertleşiyor falan.
    Güç bela hastaneye vardık ve bir otoparka arabayı bıraktım.
    1 kaç gün sonra arabanın yanına gittim, bir tamirci buldum, ve olay gergi tekerinin yayının kırılmasından meydana gelmiş.

11 yıl kullandığım araba ile ilk ve tek yaşadığım yolda kalma hikayesi tamamen kendi iş güzarlığım ve dandik yan sanayi parça yüzünden oldu.
    Üstelik cenazemizin olduğu, yani bir arabanın en lazım olduğu günde meydana geldi.

Hocam tecrübenizi paylaştığınız için teşekkürler fakat gerek parçacı gerekte usta bı sıkıntı olmayacağını söyledi zaten ben yolda kalmaya razıyım yeterki motora zarar vermesin orjinalini bulamadığım için mecburen yan sanayi aldım umarım sıkıntı çıkarmaz...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.