Şimdi Ara

Vakıf’ta Hukuk Konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
4
Favori
5.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen öyle hocam.Herhangi vakıf üniversitesini ücretli okuyan bi arkadaş okulunda bulunan metin günday,fikret eren vs. gibi hocaların birinden referans alsa hangi hukuk bürosu kabul etmez ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yoruluyorum kullanıcısına yanıt
    O birkaç eleküstü hukuk fakülteleri hangileri sizce?

Yaratmak,Yüce Allah'a Mahsustur.

• Mülgâ kullanıcısına yanıt
    Gs,Koç,Bilkent,İstanbul

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Şahsen hiç koçun ağırlığını duymadım hocam.Koç yerine Ankara ya da Hacettepe gelebilir.Hacettepe'nin hakim-savcılık sınavındaki üst üste 2 yıllık başarısı oldukça ilgi çekiyor.

• Mülgâ kullanıcısına yanıt
    Piyasada ağırlığı hissedilir.Ankara dağılmış durumda,hakim savcılık sınavı ise şahsi kanaatim bireysel başarıdır.Konya Karatay da hiç kaçırmıyor hakim savcılığı çok mu başarılı ?

• Söylediklerinize katılıyorum hocam sırf üni adı var diye böyle bir ayrıma gitmek baştan saçmalıktı.

• sonmohikan oturanboğa kullanıcısına yanıt
    İşi gücü şov oldu milletin.Yeni mezun hakimlerin davalarda yetişmiş avukatları ne kadar uğraştırdığını görseniz işin sadece kişinin kendinde bittiğini çok daha rahat kavrayabilirsiniz.

Anladım hocam Teşekkür ederim.

• Hocam bende ilk tercihe bilkent hukuk yazdım inşallah seneye ordayım bilkent hukuktan mezun olmuş birisi olarak bilkent hukuka yeni başlicak kardeşinize bikaç tavsiyeniz var mı ?

• EzelBayraktarr E kullanıcısına yanıt
    Daha mezun olamadık,okulda bulurum seni.

• Kendini geliştirirsen hikayesine girersek her şey olabilir.
    Stanford mezunu adamdan da daha iyi bir hukukçu olabilirsin.

Arda Turan Bayrampaşa'da yetişti Barcelona' ya gitti. Ama Barcelona oyuncularını Bayrampaşa' da aramıyor.
    E ne diyelim Altıntepside oynayan çocuklara kendinizi geliştirirseniz Barcelona' da oynarsınız mı diyeceğiz? Hayır. Arda gibi mucizevi bir başarı gösterirseniz Barcelona' ya gidebilirsiniz.

Şahsen ben kadrosu yetersiz devlet/vakıf mezunlarından -CV' de ciddiye alınabilir başka bir başarısı yoksa- almayı düşünmüyorum. Burada vakıfların %90 civarı düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 23 Ağustos 2020; 0:31:37 >
  • Metafor bu konuyla uyumlu değil.İstanbuldaki özel üni mezununun piyasada ankara hukuklu ile yarışması için mucizevi bir başarı sergilemesi gerekmiyor konu da bu zaten eskide kaldı o işler.

• quote:

Orijinalden alıntı: yoruluyorum

Metafor bu konuyla uyumlu değil.İstanbuldaki özel üni mezununun piyasada ankara hukuklu ile yarışması için mucizevi bir başarı sergilemesi gerekmiyor konu da bu zaten eskide kaldı o işler.
    5 kişilik 10 kişilik kadro ile hukuk eğitimi verilmez. Alacağın eğitim anca Bayrampaşa' nın vereceği kadar olabilir.

Hukuk bir okyanustur. En çok hukuku ben biliyorum diyen kişinin bildiği bilgi max %10 civarı olabilir. Özel hukuku 2 kişi, kamu hukukunu 3 kişiden öğrendiyseniz mucizevi başarıya ihtiyacınız var.
    Bugün uluslararası hukuk bürolarında Özyeğin gibi üst seviye okullar hariç hiçbirinde istanbul özel ünili bulamazsınız. Büyük bölüm İÜHF ve AÜHF' tür.

Ayrıca konuda tango gibi bir sanat ile bir sosyal bilim mesleği olan avukatlık örneği düpedüz uydurmadır. Avukatlık sanat gibi bir şey değildir. Belli bir yapı var belli bir düzen var. Buna göre analitik çözümleme yaparak avukatlık yapıyoruz. Yaratıcılık falan yok. Hakim o tarz şeyleri çocukluk hatıralarını anlattı diye geçiriyor zapta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 23 Ağustos 2020; 0:36:25 >

• haklısın hocam yasasın tabular

• Yengem Dayım avukat ve kendi büroları var. Ankara'da, nereden mezun olduklarına falan bakmıyorlar. İleri derece İngilizce şart, 2 Stajyer 8 avukat 3 ortaklar. İkisi de aühf mezunu. Avukatlarından biri Çağ Üni mezunu, diğeri iühf mezunu biri selçuk mezunu. Aynı maaşı alıp aşağı yukarı aynı işleri yapıyorlar avukatların hepsi zaten. Yani piyasada hiç umursanılan bir şey değil bu. İleri daha da umursanmayacak.
  • ağzın bal yesin kral,biz kendimizi boşa tüketmişiz iyi okul diye.

+90youtube
    Alanında iş bulamayanlar: Hukuk mezunu
    https://www.youtube.com/watch?v=Gqndk7vwVAQ

adam iühf mezunu is bulamamis. Aühf mezunu tanıdık 5 yıllık kıdemli 3000TL teklif ediliyor falan bunlar hep duyduğum şeyler. Çok da takılacak şeyler değil.

yok hukuk nosyonu yok analitik düşünen hukukçu falan laf salatası tamamen. Devlet ünilerinin hepsinde kürsüdeki profesörün doktrinini ezberleyip sınavda onu savunman beklenir.

Avukatlık bu, hayat ne olur belli değil. Bir gün biriyle tanışırsın işlerin nereye geleceği belli olmaz. Kendinizde bitiyor üninin isminin çoooooooook az bir etkisi var.

• hocam öyle yabana atılacak kadar değil fakat ağırlığını kaybetti artık okul ismi anlatmak istediğim o idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: yoruluyorum

haklısın hocam yasasın tabular
    Hocam tabu meselesi değil. Ben sadece farklı alanlara yayılmış kadro yok ise iyi bir hukuk eğitimi alınamayacağını düşünüyorum. Kırdıysam affola.

Ama 10+ uluslararası büroya baktım. Başı İÜHF çekmek üzere göze hep Bilgi, Bilkent, AÜHF, Özyeğin gibi okullar batıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 23 Ağustos 2020; 1:34:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mülgâ

Şahsen hiç koçun ağırlığını duymadım hocam.Koç yerine Ankara ya da Hacettepe gelebilir.Hacettepe'nin hakim-savcılık sınavındaki üst üste 2 yıllık başarısı oldukça ilgi çekiyor.
    Hhahaha. Kaç tane büro patronu ile görüşme yaptın sevgili kardeşim? Hakimlik sınavına Koçtan en fazla 1 kişi girer her sene. Hakim olmak için okumuyor kimse hukuku. Git görüş bakalım Türkiyenin en prestijli fakülteleri neresiymiş onlara göre öğren. İstersen bildiklerimi söyleyeyim: Gsü ve Koç en prestijlileri Moroğlu-Arseven, Asc Hukuk, Pekin-Pekin için.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.