< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Gel bak piyasaya kimsenin umrunda değil nerden mezun olduğun,işi bilene verilir dava 5 net matematiği fazla yapmış olana değil.
|
Kendi büronu kalitesiz okullardan mezun avukatlarla doldurursan o zaman da senin büron tercih edilmez. Şahsen ben etmezdim önemli bir davam olsa.
|
Gün geçmiyor ki bu başka yalanınız ortaya çıkmasın, bu kez valla son ama. Kim olduğunuzu merak edip ufak bi araştırma yaptım
İç sınavda 23. Yedek yiğit cenkay kafalı ancak https://www.linkedin.com/in/yiğit-cenkay-kafali?originalSubdomain=tr Kendisi boun işletme okuyor Reis bi kez şaşırt be. Edit: eleman uçmuş |
Şahsen hiç koçun ağırlığını duymadım hocam.Koç yerine Ankara ya da Hacettepe gelebilir.Hacettepe'nin hakim-savcılık sınavındaki üst üste 2 yıllık başarısı oldukça ilgi çekiyor.
|
Öyle olmuyor işte kral durum.Ben ataüni girişliyim bilkentten mezun olacağım.Ankarada ve Marmarada devam eden çalışma arkadaşlarım da var.Ama kıbrıs mezunu adamların para götürdüğünü görüyoruz.Olay muhakeme ve çevrede bitiyor bunlardan sıyrılmak için de iyi bi donanıma ihtiyaç var.Diploma sadece forumda millete nasihat vermeye yarar oldu :D
|
Dostum tezin yanlış baştan. Kimse avukat olmak için oku demiyor zaten. Hukuk mezunu adam ceo da olur noter de. Ben sana ululslararsı bazı büroların fikirlerini söyledim. Galatasaray lisesi mezunuyum, iç sınavdan Galatasaray hukuk kazandım fakat koça gittim hem de ekonomiye gittim. Hukuk çap yapıyorum. Yani bu kişisel br tercih. Ve emin ol bu kararı alırken 2 ay araştırdım, çevremdeki 10+ gsü mezunuyla vs. görüştüm yani gsüyü de kötülemiyorum diğerini de yermiyorum. Senin hedefin büroda çalışmaksa çalışırsın İngilizce öğrenip. Ben kendi büromu açacağım. HUKUK=NETWORK
İstanbul hukuk, Hacettepe hukuk hatta Galatasaray hukuk da neyin networkunu bulacaksın? Koçta en yakın arkadaşımın 250 mağazalı zincir şirketi var. Çevre böyle edinilir. |
arkadaşlar kusura bakmayın da çoğunuz işkembeden sallamışsınız
öncelikle ailemde 7 avukat, 2 de hazırda hukuk okuyan kişi var. babam, abim, halam, kuzenim, babamın kuzeni vs. diye liste gidiyor.. ayrıca ailemdekiler dışında 10'a yakın avukat arkadaşım var. hukukta marka okul olayını bi kenara bırakmalısınız bence. yani evet elbette okul önemlidir. koç, bilkent, sabancı, ankara, istanbul, hacettepe, marmara vs. inanın bunların birinin diğerine çok büyük bir üstünlüğü yok. hukuk'ta okulun katkısı yüzde 30-40'dır. gerisi kişide biter. kişinin ilgisine, hukuk'a olan yatkınlığına, kendini geliştirmesine, zekasına, en önemlisi de network'e bağlıdır. bilkent, koç, sabancı başta olmak üzere, vakıf üniversitelerinde ücretli olarak hukuk okuyan kişilerin birçoğunun maddi durumu iyidir, en azından toplum ortalamasının üstündedir. bu tip insanların da aileden gelme bir çevresi vardır genellikle. ve piyasaya girer girmez iyi kötü iş yapmaya başlarlar. ankara'da maltepe hukuk'tan mezun olur olmaz babasının maidan'da ona ofis açtığı kişiler biliyorum.. bu tip insanların sırtı yere gelmez kolay kolay. çok iş alırlar, kendilerini geliştirmelerinden çok network sayesinde gelir bu işler. aldıkları işleri yapmaya çalıştıkça da bu pratik sayesinde ister istemez geliştirirler kendilerini. memleketimin vergi rekortmeni dicle hukuk mezunu bir avukat. aynı şehirde aynı dönemlerde ankara hukuk'tan mezun olmasına rağmen karnını zor doyuran avukat da var. ve bu tip örnekler hiç azımsanacak sayıda değil. nice kıbrıs mezunu milyonlarla oynayan avukat da var. size tavsiyem bırakın şu üniversite fetişini. hakimlik savcılık için demiyorum ama söz konusu avukatlıksa üniversitenin önemi gerçekten az. (hiç yok demiyorum) |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |