Şimdi Ara

Vakıf’ta Hukuk Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
134
Cevap
4
Favori
5.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar piyasada özel hukuk fakültelerinin dışlandığı bir gerçek fakat ömrü dolmak üzere olan bir sorun bu.Örnek vermem gerekirse benim şu an staj yaptığım hukuk bürosunun patronu avukat olduğu zaman Türkiye’de Ankara,İstanbul,Selçuk ve Dicle dışında fakülte yokmuş.Böyle bir avukat İstanbuldaki bir özel üniversiteden mezunun cv’sini görünce kaldırıp atıyor bakın gözümle şahit oldum.Fakat şunu da açıkca söylemeliyim ki ben kendi büromu açacak olursam buna fazla dikkat etmeyeceğim neslim avukatlardan da aynı duyumu alıyorum.Dünya çok küçüldü şu okuldan mezun şurdan çıktı kafası bilginin uzak ve dünyanın büyük olduğu zamanlarda kaldı.Eğer okulunuzun adından memnun değilseniz bunu fazla büyütmeyin.Kendinizi bolca geliştirmeye bakın,esen kalın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Gün geçmiyor ki bu başka yalanınız ortaya çıkmasın, bu kez valla son ama. Kim olduğunuzu merak edip ufak bi araştırma yaptım

İç sınavda 23. Yedek yiğit cenkay kafalı ancak

https://www.linkedin.com/in/yiğit-cenkay-kafali?originalSubdomain=tr
    Kendisi boun işletme okuyor
    Reis bi kez şaşırt be.
    Edit: eleman uçmuş
    Öyle olmuyor işte kral durum.Ben ataüni girişliyim bilkentten mezun olacağım.Ankarada ve Marmarada devam eden çalışma arkadaşlarım da var.Ama kıbrıs mezunu adamların para götürdüğünü görüyoruz.Olay muhakeme ve çevrede bitiyor bunlardan sıyrılmak için de iyi bi donanıma ihtiyaç var.Diploma sadece forumda millete nasihat vermeye yarar oldu :D
    Dostum tezin yanlış baştan. Kimse avukat olmak için oku demiyor zaten. Hukuk mezunu adam ceo da olur noter de. Ben sana ululslararsı bazı büroların fikirlerini söyledim. Galatasaray lisesi mezunuyum, iç sınavdan Galatasaray hukuk kazandım fakat koça gittim hem de ekonomiye gittim. Hukuk çap yapıyorum. Yani bu kişisel br tercih. Ve emin ol bu kararı alırken 2 ay araştırdım, çevremdeki 10+ gsü mezunuyla vs. görüştüm yani gsüyü de kötülemiyorum diğerini de yermiyorum. Senin hedefin büroda çalışmaksa çalışırsın İngilizce öğrenip. Ben kendi büromu açacağım. HUKUK=NETWORK
    İstanbul hukuk, Hacettepe hukuk hatta Galatasaray hukuk da neyin networkunu bulacaksın? Koçta en yakın arkadaşımın 250 mağazalı zincir şirketi var. Çevre böyle edinilir.
    arkadaşlar kusura bakmayın da çoğunuz işkembeden sallamışsınız

öncelikle ailemde 7 avukat, 2 de hazırda hukuk okuyan kişi var. babam, abim, halam, kuzenim, babamın kuzeni vs. diye liste gidiyor..

ayrıca ailemdekiler dışında 10'a yakın avukat arkadaşım var.

hukukta marka okul olayını bi kenara bırakmalısınız bence. yani evet elbette okul önemlidir. koç, bilkent, sabancı, ankara, istanbul, hacettepe, marmara vs. inanın bunların birinin diğerine çok büyük bir üstünlüğü yok.

hukuk'ta okulun katkısı yüzde 30-40'dır. gerisi kişide biter. kişinin ilgisine, hukuk'a olan yatkınlığına, kendini geliştirmesine, zekasına, en önemlisi de network'e bağlıdır.

bilkent, koç, sabancı başta olmak üzere, vakıf üniversitelerinde ücretli olarak hukuk okuyan kişilerin birçoğunun maddi durumu iyidir, en azından toplum ortalamasının üstündedir. bu tip insanların da aileden gelme bir çevresi vardır genellikle. ve piyasaya girer girmez iyi kötü iş yapmaya başlarlar. ankara'da maltepe hukuk'tan mezun olur olmaz babasının maidan'da ona ofis açtığı kişiler biliyorum.. bu tip insanların sırtı yere gelmez kolay kolay. çok iş alırlar, kendilerini geliştirmelerinden çok network sayesinde gelir bu işler. aldıkları işleri yapmaya çalıştıkça da bu pratik sayesinde ister istemez geliştirirler kendilerini.

memleketimin vergi rekortmeni dicle hukuk mezunu bir avukat. aynı şehirde aynı dönemlerde ankara hukuk'tan mezun olmasına rağmen karnını zor doyuran avukat da var. ve bu tip örnekler hiç azımsanacak sayıda değil. nice kıbrıs mezunu milyonlarla oynayan avukat da var.

size tavsiyem bırakın şu üniversite fetişini. hakimlik savcılık için demiyorum ama söz konusu avukatlıksa üniversitenin önemi gerçekten az. (hiç yok demiyorum)
  • Kendi büronu kalitesiz okullardan mezun avukatlarla doldurursan o zaman da senin büron tercih edilmez. Şahsen ben etmezdim önemli bir davam olsa.
  • pipola P kullanıcısına yanıt
    Gel bak piyasaya kimsenin umrunda değil nerden mezun olduğun,işi bilene verilir dava 5 net matematiği fazla yapmış olana değil.

• Stajda maaş alıyormusun?
    Aliyosan ne kadar ve çalışma saatleri kaçla kaç arası?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EzelBayraktarr E kullanıcısına yanıt
    Stajdan kar amacı güdersen fazla üzülürsün komik paralar alınıyor.En az 10 saat çalışıyoruz

• yoruluyorum kullanıcısına yanıt
    Eğer kalitesiz okuldan mezun olmuş avukatlarla dolu bir büro olursa, gelen de memnuniyetsiz kalırsa o zaman büronun bir namı olmaz kimse de gelmez anladın mı şimdi demek istediğim mantığı? Ha bu kalitesiz okuldan mezun olmuş avukatlar kendilerini geliştirmiş başarılı insanlarsa farklı olur durum tabi ki. Ama genelde zaten bunları yapabilecek adam en başta iyi bir fakülteye de yerleşir diye düşünüyorum
  • pipola P kullanıcısına yanıt
    Öyle olmuyor işte kral durum.Ben ataüni girişliyim bilkentten mezun olacağım.Ankarada ve Marmarada devam eden çalışma arkadaşlarım da var.Ama kıbrıs mezunu adamların para götürdüğünü görüyoruz.Olay muhakeme ve çevrede bitiyor bunlardan sıyrılmak için de iyi bi donanıma ihtiyaç var.Diploma sadece forumda millete nasihat vermeye yarar oldu :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • özel üniversiteler köklü devletlerden hocaları alıyor artık. ankara istanbul'da durum nasıl bilmiyorum ama yaşar üniversitesi bile 9 eylül'den hocaları alıyor.

ayrıca gs hukuk mezunu bir yönetici işe alımlarda birkaç top üni dışında okul isminin umrunda olmadıklarını söyledi. tabi bahsettiğim kişi 30 yaşında falan. şu ankilerin zamanında 3-4 fakülte vardı ama ilerleyen zamanlarda bahsettiğim tarzda kişiler piyasayı ele geçirince okuduğun okul kimsenin umrunda olmayacak bence.
  • zodiac956 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim durum bu,olay buna evrilmeye başladı.

Hocam Atatürk girişli olup bilkentten nasıl mezun oluyorsunuz yatay geçiş mi yaptınız ?

Olur olur adam kendini geliştirmiştir, ne bileyim hukuk fakültelerini bilmiyorum okuduğu okul iyidir, ben genelleme yapıyorum sadece.
  • CeremiKılarksın kullanıcısına yanıt
    evet

• zodiac956 kullanıcısına yanıt
    Ankara hukuk adına konuşursam ankara hukuku ankara hukuk yapan hocaların hepsi özellere dolgun paralara gitmiş.Yani ankara hukuk yeni açılan hukuklara bildiğin hoca dağıtmış.Yeni açılan hukukların dekanlarını sağlam hocalarını araştır çoğu ankara hukuk mezunu ve ankara hukukta çalışmış.Artık yeni dönemde o isimleşme bitiyor.Fi tarihinde Türkiye'de sayılı okul vardı öğrenci azdı işi yapan yoktu bilgiye ulaşmak çok zordu.Artık isim olayı kalkıyor.Her üniversite aşağı yukarı kaliteli eğitim veriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Burslu olarak yatay geçiş yapılmıyor diye biliyorum ücretli mi geçtiniz ?

• CeremiKılarksın kullanıcısına yanıt
    kendime gelir kapısı yaratıp ücretli geçiş yaptım

• Mülgâ kullanıcısına yanıt
    Birkaç adet fiyasko eğitim veren okul var birkaç adet de çok kaliteli eğitim veren okul var.Gerisinin hepsi aynı kefede.

• Mülgâ kullanıcısına yanıt
    Hocalar devletten bıkmış durumda. Bunun üstüne özeller parayı basıp iyi hocaları aldıktan sonra vakıf ile devlet arasında pek de fark kalmıyor.
  • Benim kendi düşünceme göre eğer akademisyen olup bilimsel araştırmalar yapacaksanız evet okulunuzun bir önemi var

AMAAA ben Avukat olmak istiyorum diyen bir kişi iyi dinlesinn

4 yıl boyunca TANGO eğitimini en iyi okullarda alabilirsin

TANGO nun her şeyini en ince ayrıntısına kadar bilebilirsin

AMAA TANGOYU BİLMEK DEĞİL SAHNEYE ÇIKIP DANS ETMEK MESELEDİR.

İŞTE AVUKATLIK VE FAKÜLTE mevzusu da bu şekilde DANS edemedikten sonra en iyi okullarda okumanın bir mevzusu yok mevzu sahnede bir şeyler yapabilmekte

Yaptığın hareketin adını her dilde bilebilirsin ama o hareketi yapamazsan ???
  • dedex1277 D kullanıcısına yanıt
    biraz dayıların facebook gönderisine benziyor ama anafikir aynı haklısınız :D

• quote:

Orijinalden alıntı: yoruluyorum

biraz dayıların facebook gönderisine benziyor ama anafikir aynı haklısınız :D
    klavyenin azizliği
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.