Şimdi Ara

Vantilatör Fırsatları (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.953
Cevap
220
Favori
515.587
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: spawn1990

quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

7,5 tl
    http://www.hementeslimal.com/store/ProductDetails.aspx?productid=198210&ref=akakce

biraz kaliteli olanı 15 tl
    http://www.hiperucuz.com/?urun-81999-EVEREST-EFN-482-USB-METAL-MASAUSTU-MINI-FAN.html&ref=akakce&v=1.11.4

minibüsçü vantilatörü
    http://www.binbircesit.com/store/ProductDetails.aspx?productid=90174&ref=akakce&v=1.15.9

:) minibüsçü vantilatörü iyiymiş hocam

aynı anda 5 kişiye küfredip,bi yandan para sayan,diğer yandan son teknoloji eagle eye ile sağ taraftaki müşteriyi toplayan
    minibüsçünün hararetini alıyorsa, bizimkini neden soğutmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: bgs0

Bende ufo-atsfi-121-soguk-buharli-iyonizerli-vantilator- almayı düşünüyorum.Evde biri Arçelik 24000 BTU ve diğeri Arçelik 18000 BTU olmak üzere toplam 2 adet klima olmasına rağmen soğuk hava üfleyen vantilatörden alacağım elektrik sorunu yüzünden.Elektrik sorunu olmasa 2 side müthiş soğutuyor ve 10 numara klimalar maşallah.

Ufo vantilatörler hakkındaki boş , belli belirsiz , sözde kullanıcı yorumlarını aldırmayın arkadaşlar.Arkadaşım kullanıyor ufo vantilatörden. Sürekli hazırda soğuk suyunu bekletip ekliyor vantilatöre ve çok güzel serinletiyor tabi klimanın yarattığı serinlik kadar olmasada.

Bazı kişiler ufolardan klima performansı beklediği için hayal kırıklığına uğrayıp ufo vantilatörleri yerden yere vuruyorlar.

Ayrıca klimaların günlük minimum 12 saat kullanıldığını varsayarsak günlük ortalama 6 lira , aylık 250 liraya yakın bir elektrik tüketimine denk gelmekte. Öte yandan adam akıllı klima fiyatlarıda , satılan ufo vantilatörlerin neredeyse 10 katı fiyatlarında.

Gerisini siz düşünün...

Benim önerdiğim ve gördüğüm , ayrıca alacağım vantilatör modeli şu aşağıda linkini ve resmini koyduğum modelden...

Vantilatör Fırsatları

http://www.alisverisyap.com/urun/ufo-atsfi-121-soguk-buharli-iyonizerli-vantilator----stoktan-ayni-gun-kargo---_694207.aspx?CatId=16031&ref=akakce&v=1.30.2

Bende aynı üründen almayı planlıyorum. Mert'e ortalama 200-225 tl arası kargo dahil. Acaba mağazalarda fiyat ne kadar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

7,5 tl

minibüsçü vantilatörü

aynı anda 5 kişiye küfredip,bi yandan para sayan,diğer yandan son teknoloji eagle eye ile sağ taraftaki müşteriyi toplayan

Everest'in platik olanını 2 haftadır kullanıyorum. Yalnız benimkisi etrafa fan milinden yağ sıçrattı. Dizüstü bilgisyarımın ekranı ve duvar hep yağ sıçraması oldu,bu lekeler ne diye ilk günler anlayamamıştım , sonra motor ses yapmaya başlayıca arka kapağı açıp miline bir damla makine yağı akıttım sonra olan oldu etraf daha da kirlendi ki o zaman anladım yağ attığını, dün duvarı sildim yağı çıkardım. Yalnız üflemesi iyi, tez yazıyorum sürekli bilgisayar başındayım, işimi görüyor, şimdi fanın yakın olduğu duvara kağıt koydum artık.

• vantilatör bildiğim/hesapladığım kadarıyla ayda 24 saat açık kalsa 10 tl bile yakmıyor, doğru mudur?
    not: bizdeki 70 watt

• quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

vantilatör bildiğim/hesapladığım kadarıyla ayda 24 saat açık kalsa 10 tl bile yakmıyor, doğru mudur?

Günde 50 krş.'u geçmiyor. Ortalama bi vantilatör 24 saat boyunca çalışsa 3 kW'den fazla yakamaz sanırım.
    Bende şu an bi tavan vantilatörü, bi rubenis ayaklı vantilatör aynı anda çalışıyor. Tavan 50W, ayaklı 45W olması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

quote:

Orijinalden alıntı: by_bulls

quote:

Orijinalden alıntı: rockerboy-h

beyler benim odam 12-13 m2 falan bunu almayı düşünüyorum sizce işe yarar mı sıcaklığı ne kadar düşürür kullanan varmı?180 TL ye alıcam indirim ile.

Vantilatör Fırsatları

dostum eğer bu klimaysa bunun benzeri vardı bizde bozuldu 180tl hiç bişey değil nerden alcaksın bende alıyım

Eğer klima ise 180 tl ye 5 tane alırım, o derece absürd bir fiyat.
    Not: şaka değil, klima ise 180 tl den 5 adet nakit hemen alırım

hocam valla demin çarşıdaydım usb Vantilatör almak için bir dükyana girdim bundan vardı markasına felan dikkat etmedim. valla dükyanın içi baya serindi önünden geçtim bildigin soguk hava üflüyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

quote:

vantilatör bildiğim/hesapladığım kadarıyla ayda 24 saat açık kalsa 10 tl bile yakmıyor, doğru mudur?

Günde 50 krş.'u geçmiyor. Ortalama bi vantilatör 24 saat boyunca çalışsa 3 kW'den fazla yakamaz sanırım.
    Bende şu an bi tavan vantilatörü, bi rubenis ayaklı vantilatör aynı anda çalışıyor. Tavan 50W, ayaklı 45W olması gerekiyor.

1 kW = 1000 watt alınca
    sizin için ;
    95x24=2280 watt
    2280/1000=2,280 kW

• quote:

quote:

quote:

1 kW = 1000 watt alınca
    sizin için ;
    95x24=2280 watt
    2280/1000=2,280 kW

Mersinde 15 krş./kW olması lazım. Fatura dökümüne bakmıştımda hatırlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 27 Temmuz 2012; 19:26:46 >

• Bölgeler arasında feci bi fark olmaması lazım diye biliyorum. Ben Ist. da tüketim, sabit ücretler, diğer ücretler, kdv dahil 0.305'e tekabül eden bi sabit hesapladım ona göre hesap kitabımı yapıyorum.

45w lık bi vantilatör kabaca 45w civarı güç çeker, 45w düşünülerek ona göre kondanstatör konulduğundan. 45w. lık bi 3 kademeli bi vantilatörü mesela 1. kademede çalıştırırsanız 36-37w, 2. kademede 41-42w civarı güç tüketir. Merak eden varsa ://
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bir Çılgın Doğuyor

quote:

quote:

quote:

beyler benim odam 12-13 m2 falan bunu almayı düşünüyorum sizce işe yarar mı sıcaklığı ne kadar düşürür kullanan varmı?180 TL ye alıcam indirim ile.

Vantilatör Fırsatları

dostum eğer bu klimaysa bunun benzeri vardı bizde bozuldu 180tl hiç bişey değil nerden alcaksın bende alıyım

hocam valla demin çarşıdaydım usb Vantilatör almak için bir dükyana girdim bundan vardı markasına felan dikkat etmedim. valla dükyanın içi baya serindi önünden geçtim bildigin soguk hava üflüyordu.

Vantilator olarak kullanacaksaniz idare eder ama saga sola salinim yapmaz, sadece karsisindakine ufurur. Kesinlikle soguk uflemez. Mekanizma sudur, haznesindeki buz bataryali suyu arkasindaki kartondan peteklerin disina verir ve peteklerin onundeki pervake soguk suyla islanan kagit petekten hava cekince sozde sogutmus oluyor hagayi ama inan hic bir faydasi yok. Saga sola salinimi olmamasi da cabasi...

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Bölgeler arasında feci bi fark olmaması lazım diye biliyorum. Ben Ist. da tüketim, sabit ücretler, diğer ücretler, kdv dahil 0.305'e tekabül eden bi sabit hesapladım ona göre hesap kitabımı yapıyorum.

45w lık bi vantilatör kabaca 45w civarı güç çeker, 45w düşünülerek ona göre kondanstatör konulduğundan. 45w. lık bi 3 kademeli bi vantilatörü mesela 1. kademede çalıştırırsanız 36-37w, 2. kademede 41-42w civarı güç tüketir. Merak eden varsa ://

Yalnız ben birim fiyatı kastediyorum. Diğer ücretleri sarfiyat miktarına bölündüğünde birim fiyat 2 katına çıkıyor. Elektrik kullanıyoruz içinden TRT payı veriyoruz. Ne biçim iş anlamadım.
    Sarfiyata bakıyorum 60 TL, faturaya bakıyorum 95 TL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 28 Temmuz 2012; 7:46:45 >

• quote:

quote:

quote:

7,5 tl

http://www.hiperucuz.com/?urun-81999-EVEREST-EFN-482-USB-METAL-MASAUSTU-MINI-FAN.html&ref=akakce&v=1.11.4

minibüsçü vantilatörü

hehehe. ne kadar komik de olsa aslında trajedi, minibüslerin artık kaldırılması gerekiyor. Islahat gerekiyor diyeyim daha dogru olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: thedeparted

quote:

quote:

quote:

quote:

Vantilatör Fırsatları

Vantilator olarak kullanacaksaniz idare eder ama saga sola salinim yapmaz, sadece karsisindakine ufurur. Kesinlikle soguk uflemez. Mekanizma sudur, haznesindeki buz bataryali suyu arkasindaki kartondan peteklerin disina verir ve peteklerin onundeki pervake soguk suyla islanan kagit petekten hava cekince sozde sogutmus oluyor hagayi ama inan hic bir faydasi yok. Saga sola salinimi olmamasi da cabasi...

Geçen gün termodinamikten girip karnot çevriminden çıkan bir yazı yazacaktım ortasında vazgeçtim, kısaca

-soguk çevrim ile ortamdaki ısıyı çekip ortam dışına atmadığınız sürece ortamdaki ısı sabitttir, ayrıca çalışan motorlar ve elektrik aksamlar güneş radyasyon ve cephe ısı köprüleri de ortamın dış ortam sıcaklığına sürekli devinmesini sağlar.
    Mobilm klimalarda kondenser evaportör aynı ünitededir ama sogutma modunda atık ısı fanla tahliye borusundan dışarı atılır. Split klimaya göre verim farkı vardır zira sogumus hava kütlesinden de dışarı atılmaktadır.

Eğer o boru odanın içinde kalırsa klima boşa çalışır hatta motor ve aksamların sürtünmesi + rezistans etkisi sebebiyle ortama ısı verilir.

Sonuç, madde ve enerji yoktan var olmaz yda yok olmaz, newtonian fiziği bu tabi, quantuma geçince kimbilir neler olacak :D

Buz kalıbı modelleri yerine bu yavuırların swamp cooler dedikleri vantilatör var, tülbent bezi fanın akış istikametine koyuluyor, serinletiyor. özellikle kuru iklimlerde işe yarar.

yazın tek çare split klima yada mobil klimadır, ucuza almak içinse ya baharda yada sonbaharda alınacak bu meretler, marketler indirim yerine sürekli bindirim yapıyorlar cihazlara yahu, biliyorlar daha agustos sıcakları var kapıda...

• quote:

Orijinalden alıntı: Asteroit

quote:

Orijinalden alıntı: _deadmaster

quote:

Orijinalden alıntı: seyffullah

http://online.bauhaus.com.tr/Catalog/Products/Index/6066

en ucuzu bu kullanıyorum memnunum

fiyat iyi de kargo ücreti ne kadar?

Kargo ücreti 13.20 TL. DHL ile yolluyorlar.

Bana 4 tane lazım olduğu için Bauhaus'a gidip baktım ancak stoklarda yokmuş. Bende ucuz vantilatör arıyorum.

Koçtaş'da fiyatına göre çok kaliteli vantilatörler vardı başta seikon olmak üzere ama orada da kalmamış.

SEİKON SEO V 109 AYAKLI VANTİLATÖR
    http://www.koctas.com.tr/product/SEO-V-109-Ayakli-Vantilator/3713-7126/

34.90'lık fiyatına göre çok iyi alet ama ellerinde yok.

Şu an en uygun media markt da bir marka var ama onunda servisi sıkıntı.

metroya gidin 39,90 a var rubenis

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Bölgeler arasında feci bi fark olmaması lazım diye biliyorum. Ben Ist. da tüketim, sabit ücretler, diğer ücretler, kdv dahil 0.305'e tekabül eden bi sabit hesapladım ona göre hesap kitabımı yapıyorum.

Yalnız ben birim fiyatı kastediyorum. Diğer ücretleri sarfiyat miktarına bölündüğünde birim fiyat 2 katına çıkıyor. Elektrik kullanıyoruz içinden TRT payı veriyoruz. Ne biçim iş anlamadım.
    Sarfiyata bakıyorum 60 TL, faturaya bakıyorum 95 TL.

Tamam işte bizde 336KW harcama var 106 TL fatura. 4 kalem var harcamaya bağlı olarak katsayı ile hesaplanan :

1. tüketim : 0,208
    2. personel sat. hiz. bed: 0,0040
    3. iletim sist. kullanım bed. :0,00866
    4. dağıtım bedeli : 0,0376

Toplamı : 0,25826

+ KDV %18 : 0,3047 küsür.

Eerji payı : 0,7
    TRT : 1,4
    elk. tük. verigisi : 3,5

Sabit toplam : 5,6

+KDV : 6,608

Bizim 336Kw için : 336 kw x 0,3047 (katsayılı harcamalar) + 6,608 (sabit ücretler ) = 109TL.

Kabaca bizim için 0.305 x tüketim miktarı+ 6.6 tl gibi hesaplama yöntemi. Böyle bakınca
    önceki aylarla da örtüşüyor, vergi mergi cart curt dahil, akılda tutması da kolay. Çarpanlarda değişiklik fazla olmuyor ufak ölçülerde zam yapıyorlar :// Ama aşa yukarı 1-2TL fark etmeden tutuyor.

• Neyse sonuç olarak 10 TL'yi geçmiyor. Bizde klima yok, fatura 100 TL'yi geçmiyor.
  • Motor sesi gelmeyen bir vantilatör tavsiyeniz var mı?

Burada pekçok alternatiften bahsedilmiş ama en önemlisi ses bence. Yoksa zaten hepsi hemen hemen aynı üflüyor. Bu cihazlardan mucize beklememek lazım.

Nispeten sessiz çalıştığını düşündüğünüz cihaz varsa lütfen paylaşın. Sessizlikten kastım akşam saatlerinde örneğin tv kapalı iken açıp çalıştırabileceksiniz. Pervane sesi olabilir ancak motordan ses gelmeyecek. Arka planda hava filosu varmış gibi ses olmayacak.

Buna göre 1-120tl arası bir cihaz arıyorum. Sessiz olsun yeterli benim için.
  • Migrostan 79.90 tl ye raks aldım zaman ayarlı salınımlı.. ankara yunus marketlerde rubenis var 36.90 oda zaman ayarlı ilgilenenlere duyurulur..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Vantilatör Fırsatları

Burayı okuyabilirsin arkadaşım.

http://forum.donanimhaber.com/m_62114241/mpage_1/f_/key_//tm.htm#62978245

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.