Şimdi Ara

Varoluşçuluktan Kafayı Yemiş Arkadaş Arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Metateori adlı kanalın sahibiyim. Dünyanın ilk ve tek deneysel felsefe temalı içeriğini sunuyorum. Henüz 21 yaşına yeni girmiş ve 5 yıldır her türlü sosyallikten uzak, yaşamın anlamına dair çalışmalarım sonucunda kitaplaştırdıım felsefemi sunduğum bir kanalım var. Gemi kaptanı olup dünyayı dolaşarak yaşamaya karar verdim. Geçmişimde fizikçi, doktor olmak gibi hayallerim vardı falan. Demek istediğim hikayeniz ne olursa olsun gerçek bir varoluşçu karaktere sahip olan varsa konuşmak isterim. Aksi takdirde hiçbir zaman arkadaşım veya topluma dair bir ilişkim olmamaya devam edecek.

• Güzel animasyonlar hazırlamışsın.Tebrik ederim.3 tanesine baktım.

Metafizik den metateoriye kadar boş şeyler.Seni toplumdan uzaklaştırır.Yanlızlığa iter.
    Bir ara varoluşu çok düşünürdüm.Ama güncel yaşamda arkadaşlarım ve meşguliyetlerim vardı.Sonunda çözümledim.
    varoluşun cevabını ezelde arama.Biz bilim adamı değiliz.Cevaplar gündelik yaşamımızda.Güncel bilimin içinde.
    BingBang vs artık beni ilgilendirmiyor.O işlerle bilim adamları uğraşsın.Çözdüklerinde cevabı bize iletirler.
    Sen gündelik yaşama edineceğin yeni arkadaşlara dön.Dünyamıza ayaklarını basCevabı bulacaksın az kalmış.
    Arkadaşlarım beni gerçek adımla tanımazlardı.Ön ek olarak deli,Manyak.profesör aklına ne gelirse eklemeden olmazdı.

Varoluşçuluktan Kafayı Yemiş Arkadaş Arıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kruegerfred

Güzel animasyonlar hazırlamışsın.Tebrik ederim.3 tanesine baktım.

Metafizik den metateoriye kadar boş şeyler.Seni toplumdan uzaklaştırır.Yanlızlığa iter.
    Bir ara varoluşu çok düşünürdüm.Ama güncel yaşamda arkadaşlarım ve meşguliyetlerim vardı.Sonunda çözümledim.
    varoluşun cevabını ezelde arama.Biz bilim adamı değiliz.Cevaplar gündelik yaşamımızda.Güncel bilimin içinde.
    BingBang vs artık beni ilgilendirmiyor.O işlerle bilim adamları uğraşsın.Çözdüklerinde cevabı bize iletirler.
    Sen gündelik yaşama edineceğin yeni arkadaşlara dön.Dünyamıza ayaklarını basCevabı bulacaksın az kalmış.
    Arkadaşlarım beni gerçek adımla tanımazlardı.Ön ek olarak deli,Manyak.profesör aklına ne gelirse eklemeden olmazdı.

Harbiden ya gunluk yasama 4 5 yildir dönemiyorum boyle seyleri düşünmekten

Kafan bunlarla doluyken insanların gunluk meseleleri o kadar bos geliyor ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Harbiden ya gunluk yasama 4 5 yildir dönemiyorum boyle seyleri düşünmekten

Kafan bunlarla doluyken insanların gunluk meseleleri o kadar bos geliyor ki

Alıntıları Göster
    Yaşını bilemiyorum.Gençlik dönemlerinde böyle şeyler olur.4-5 yıl uzun sürmüş. Uzun sürmemiş aslında gerçek hayattan meşguliyetlerinin olması lazım.
    Hobi,Evlilik,Seveceğin bir iş vs.

Buradaki arkadaşların çoğunun evlilik hayatı olmadığını zannediyorum.
    Biz toplumsal hayvanlarız.Ekonomi önemli ise hiç çocuk yapmazsın mesela.
    Evlilikde başlı başına yeni problemler çıkarabilir.Bazı şeyleri görmezden geleceksin.

İş hayatı evlilikten önemli.Öncelikle onu çözmelisin.Sevebileceğin bir iş şart.
    Günümüzde çok zor ama idare etmek zorundayız.
    10 saat iş,2 saat sex,2 saat televizyon,2 saat buralarda oyalansan bitti gitti.

• Abone oldum evde bakacağım videolarına

• quote:

Orijinalden alıntı: Hositany

Yaşını bilemiyorum.Gençlik dönemlerinde böyle şeyler olur.4-5 yıl uzun sürmüş. Uzun sürmemiş aslında gerçek hayattan meşguliyetlerinin olması lazım.
    Hobi,Evlilik,Seveceğin bir iş vs.

Buradaki arkadaşların çoğunun evlilik hayatı olmadığını zannediyorum.
    Biz toplumsal hayvanlarız.Ekonomi önemli ise hiç çocuk yapmazsın mesela.
    Evlilikde başlı başına yeni problemler çıkarabilir.Bazı şeyleri görmezden geleceksin.

İş hayatı evlilikten önemli.Öncelikle onu çözmelisin.Sevebileceğin bir iş şart.
    Günümüzde çok zor ama idare etmek zorundayız.
    10 saat iş,2 saat sex,2 saat televizyon,2 saat buralarda oyalansan bitti gitti.

Alıntıları Göster
    2 saat sex nedir nasıl bir evlilik o :D

• Perceptron kullanıcısına yanıt
    mesela yani.

Haa sex sadece o işten ibaret değil. daha deliğe sokmadanda boşalan var.problemli evliliklerde.
    Sağlıklı sexin süresi yok.2 dakikada olabilir yarım saatte.

Sadece sexinde sağlıklı gündelik yaşam ve psikoloji için gerekliliğini vurguladım.
    Tıpkı ekmek su gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kız arkadaş nasıl bulunur?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • intihar sendromu konusundan başlayalım.

kişi ipi boğazına takar. damarlar sıkışmaya başlar ve göz kararma eğilimi gösterir. bilinç gel git yaşadığı an eğer beceremezsem zaten deli olan bedenim yine birilerine yük olacak der belki bu korkudan bundan vazgeçer.

intihar varyasyonunda kişi varoluşun acısını en derinden hissetmiştir.

öyle kesif bir acıdır ki bütün dünyadaki acıların toplamı odur. başkasına yaşanacak acı bırakmamıştır.

.................................

bu haldeki kişi anne baba abi kardeş toplum dünya fark etmeksizin kendisine borçlu olduğuna inanır.

hatalarımız oldu günahlarımız oldu. ancak bizi dünyaya getirenler ve sairdeki kimseler bunları göze alarak birbirlerine söz vermişlerdi. yani hatasız günahsız insan için çaba göstermeleri gerekiyordu. belki kendilerince göstermişlerdi ancak yetmemiş olmalıydı. madem suçlu ben olamazdım o halde dünya bana borcunu ödemek durumunda idi.

....................................

varoluşun bu hali bakımından kişinin öyle böyle değil hiç bir kavramı umursamayacağı gündelik dünyada mutluluk kam peşinde olmaya çalışacağı görülebilir. esasen amaç çoktan kaybettiği yaşam sevincini kazanmak değil kendisinin suçlu olmadığına inandığı içsel bir değeri mutlu etme tarafı olmalıdır. dünya aslında bitti ama bu bitişte rolu olmayan 'ben' denen nesnenin yaşaması gereken eksik kalmış bir şeyler vardı. o mutlu olacak ve ecel zaten mevcuttaki vazifesini yerine getirene kadar da bu durum devam edecekti.

...................................

ben bu kişiliği kız çocuğu olarak değerlendiriyorum. içsel sesin tamamı bu savunmasız varlığa ait. o bakış mühimdir. komşununun kızında görürsün üst kattaki çocukta sokaktaki adamda. insanı okursan aynı şeylerin ifade edilemeyen hallerine de ıttılaın olur.

her gün ölüyordum kimse görmedi. hiç bir zaman aslına bana el uzatan olmadı. bu hayat beni yalnız bıraktı ve herkes beni sevdiğini ileri sürerken aslında kendi nefislerini mutmain etme adına böyleydi. kız çocuğunun çığlığı buydu.

......................................

bu kız çocuğu denen hal hepimizde mevcutken somutlaşma anları beni mutsuz kıldı. hakikatten çok kötü aile yapıları vardı ve kadın denen nesne ciddi manada yıpratılmıştı. bu açıdan intihar yani var oluşa doğrudan bakış olgusu adına kız denen nesneyi anlamlamak lazımdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 29 Mart 2019; 15:8:32 >

• bu anlayış anne babayı kabul etmiyor aile denen kurumu ise inkar ediyordu. kimse biz diyemezdi ben demek zorunda idi. kişiselliği aşan bir dünyevi bakışla her bir birey suçluydu.

sonra bir şey oldu. bir kavram hepsinin üstünde anlam kazandı. yaratıcı denen bir varlık vardı ve sen kimseye el sürmezsen senin için hiç bir şey olamaz diyordu.

köken ne idi dna? buna bakıldı ve aynı şeyi düşündüğü görüldü. türleşme bir intihardı ve bu var olanları açıklama adına muazzam bir klozdu. buradan bir yaradana ulaşılabiliyor mu idi? evet. işte bu hal kız çocuğuna kaybettiği sevinci verebilirdi. yaratıcı sen bir şeye dokunmazsan o senin için hiç bir şeydir diyecekti. varlığı ise yeniden yaratılabilme adına bir umuttu.

.............................

kaybedilen sevinci yaratıcı ikame edebilirdi ve bu hakikatti.

.............................

varoluşun sancısı hakikatten zordu ancak bir yere varıyor gibiydi. işte bu hal borçlu olanlara borçlarını ödeme adına bir fırsattı. hayır bunu kabul etmiyoruz diyenler o kız çocuğunu incitenlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 29 Mart 2019; 18:49:12 >

• bölümde kafayı yememiş birini bulamazsın zaten..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.