1500 liraya kadar 4070ti 1080p ile çalışacak r5 7600x için işlemci soğutucu ve macun önerisi lazım bütçemi biraz aşabilirim ama aşmasam daha iyi olacak teşekkürler |
Vatan Bilgisayar Seçili Bilgisayar Parçalarında %20 İNDİRİM! [ANA KONU] (18. sayfa)
-
-
5700x’i 3700 liraya yakalasam affetmezdim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1080p ultra ayarlarda oyunların ortalama fps değerlerine göre 1070ti 50fps, rx6700 ise 88-90 fps gibi bir değer yakalamış görünüyor.
Tom's HardwareGPU Performance Hierarchy 2019: Video Cards Rankedhttps://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html
-
neredeyse 2 kat yuh :) teşekkür ederim. 5600 ile 3700x sadece oyunlarda ne kadar fark eder acaba? zamanında yanlış işlemci aldığımı düşünüyorum 3700x çoklu işlemler için iyiymiş
-
5600 %10-15 daha iyidir oyun performansı olarak. Daha az ısınır, daha az elektrik tüketir. Geri kalan tüm konularda 3700x daha iyi.
-
Ufak bi sistem toplayayım dedim 24bin tuttu Hazır sistem kovalayacağız sanırım yine.
-
Burda işlemciyi 5600 , ramleri de 2x16 yaparsanız 17k tutuyor . 6700 XT , Asus tuf kasa ve power , crucial SSD ile sağlam parçalarla güzel bir sisteminiz olur .
Anakart a520m le geliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 21 Mart 2023; 11:34:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba bilmiyorum buraya yazmam doğru mu?
Monitör almam gerekiyor. Oyuncu olmasına gerek yazılım için alacağım. Büyük bir şey bakıyorum. Ben baktım ama kampanya göremedim. Sizin bildiğiniz bir kampanya var mı?
Teşekkür ederim.
-
Kasadan stoğundan dolayı sistem alınmıyor. Yoksa ben de arkadaşa anakartı da b550 rog yapıp alacaktım.
-
Trendyolda Monster’ın monitörü var 32inç 2K. Satıcı monster olursa 6.529 lira, satıcı Trendyol yaprsanız 5.800 lira. Arkadaşa dün aldık. Kalite anlamında kötü olduğunu sanmıyorum ama daha hakim arkadaşlar yardımcı olur.
Hocam dış kasa ve power en önce baktığım şey artık. Bir kere hazır sisteme atladım fiyatı görünce ama kasayı değişmedim. 1,800 lira farkla değişebiliyordum unuttum. Fanlar ve psu bağırıyor artık. Bilemiyorum baya kararsızım :)
Asus tuf kasa mı bağırıyor. Aynı kasa bende var. Sessiz çalışıyor.
Hayır aldığım kasada gamebooster kasa ve psu var onlardan bahsediyorum. Asus Tufa çevireceğim sanırım.
Asus tuf güzel bir kasa. rgb ışıklandırma çok iyi olmasa da sağlam , küçük kaliteli hissettiriyor.
-
Alıntı
metni:4-ASUS PRIME B450M-K II AMD B450 Soket AM4 DDR4 4400MHz(O.C.) M.2 Anakart (sepette % 15 indirimli! 1.513 TL 3 hafta önceki %15 indirimli fiyat 1.337,90 TL idi) --> BİTTİ https://www.vatanbilgisayar.com/asus-prime-b450m-k-ii-amd-b450-soket-am4-ddr4-4400-o-c-mhz-m-2-anakart.html Alıntı
metni:3-Asus Prime B450M-K II Ddr4 BIOS Flash Back Am4 Anakart (1.645,07 TL Ücretsiz kargo) https://www.smallman.com.tr/asus-prime-b450m-k-ii-ddr4-bios-flash-back-am4-anakart İlk sayfadaki ürünlere dahil edilmiş olan "Asus Prime B450M-K II" anakartın tekrar Vatan'da satılıyor olduğunu gördüm 1513 TL'den, ancak ben mesajı yazarken tekrar "tükendi" olarak gözükmeye başladı. Ara ara stoğa girip bir miktar satılıyor galiba, kontrol etmek isteyenler olabilir.
Yine de görece makul fiyata almak isteyen olursa amazon'da 1584 TL'ye satılıyor:
https://www.amazon.com.tr/ASUS-PRIME-B450M-K-USB3-2-BIOS-Flashback/dp/B08K96B2CT
Bu anakartın 1500-1600 TL üzerine çıktıkça avantajını yitirdiğini ve 1900-2000 TL civarına B550M anakartlara (özellikle VRM soğutuculu, 4 Ram slotlu vs. olanlar) yönelinmesinin daha mantıklı olabileceğini düşünüyorum.
Ben 1.337,90 TL iken almıştım ve yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Ryzen5 5600G ve Kingston Fury Beast 3600MHz CL17 2x8GB KF436C17BBK2/16 Ramlerle beraber XMP1 3600MHz'de sorunsuz çalışıyorlar. Memtest86+ v5 sürümüyle 2 saatte 2 Pass, Memtest86+ v6 sürümüyle 8 saatte 12 Pass olarak yaptığım testlerde hiç sorun çıkmadı. İşkence testleri yapmadım ama çok kısa süreli Prime95 ve Furmark testlerinde de bir hata, çökme, BSOD'a rastlamadım. Anakart sıcaklık sensörü 24-25C ortam sıcaklığında boşta ve hafif yükte 34-35C civarlarında oluyor genelde. (CPU, GPU OCsuz!)
Hburada, amazon vs. sitelerden daha önce alan bazıları Ryzen 5 serisi için BIOS güncellemesi yapmak durumunda kalmışlar. Ama benim Vatan'dan aldığım 2022.12 üretim tarihli ve 3802 BIOS ile geldiğinden 5600G ile direkt çalıştı (ben sonradan 3810 sürümlü BIOSu yükledim). Bugün de (daha önce Beta olan) 4002 versiyonunu yayınladılar:
Alıntı
metni:PRIME B450M-K II BIOS 4002 Version 4002 15.68 MB 2023/03/21 "1. Update AGESA version to ComboV2PI 1208 2. Mitigate the AMD potential security vulnerabilities for AMD Athlon™ processors and Ryzen™ processors Before running the USB BIOS Flashback tool, please rename the BIOS file (PB450MK2.CAP) using BIOSRenamer." Sistemi çok zorlamayacak ve extra özelliklere ihtiyacı olmayan makul fiyatlı AM4, DDR4, B450 platformu düşünenlere tavsiye edebilirim.
-
Bahsettiğiniz 150 TL daha ucuz olan anakart "GIGABYTE B450M K 1.0" modelidir muhtemelen:
https://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-b450m-k-1-0-amd-am4-matx.html
Fiyatıyla dikkatimi çekmişti ancak görece eski olması ve daha da önemlisi tek HDMI görüntü çıkışı olması sebebiyle hemen elemiştim. Herhangi bir sebeple HDMI çıkışı yanarsa (HDMI-VGA çevirici, HDMI splitter vs.) ya da zorlanmayla HDMI portu zarar görürse anakart kullanılamaz hale gelebilir, en azından APU kullanımı için.
O yüzden HDMI yanında ek olarak DVI-D ve analog VGA görüntü çıkışları da olan "Asus Prime B450M-K II" modelini tercih ettim. (Pasif DVI-HDMI dönüştürücü ya da aktif VGA-HDMI dönüştürücülerle APU kullanımına HDMIdan devam edilebilir.)
Siz "GIGABYTE B550M DS3H"ü almışsınızdır muhtemelen. Benim de ilgilendiğim bir anakarttı ancak en az 500-600 TL daha pahalıydı ve benim extra özelliklere pek ihtiyacım olmayacaktı. Örneğin 5600G'yi uzun süre ve OCsiz kullanacağım için PCIe 4.0 destekli bir anakart benim için gereksiz. İleride harici GPU alacağımı sanmıyorum, alsam da PCIe 3.0'ın darboğaz yaratacağı bir ekran kartı olmaz bu.
A520M de düşünmüştüm ama bir taraftan da CPU-GPU overclock seçeneği cepte dursun diye ondan da vazgeçmiştim.
-
Kioxia 1TB Exceria G2 Serisi NVMe M.2 SSD (2100MB/1700MB) LRC20Z001TG8 ... 986,85 TL
Bu fiyata DRAM'li olan 1 TB'lık başka bir seçenek yok gördüğüm kadarıyla, ihtiyacı olan için iyi fırsat gibi görünüyor.
Avantajları:
1) Uygun fiyat
2) DRAM mevcut
Dezavantajları:
1) Sağlığın hızlı düştüğü konusunda olumsuz yorumlar var,
2) 400 TB yazma ömrü bazı ürünlere göre daha kısa?
3) Okuma/yazma hızları bazı ürünlere göre daha düşük?
4) SLC bellek miktarı bazı ürünlere göre daha düşük?
Ben 2 TBlık versiyonun indirime girmesini bekleyecektim ama çalkantılı ülke gündeminde piyasaya güven olmaz. Bu 1 TBlık versiyonu alsam iyi olacak sanırım.
-
Monitör güzel, ilk çıktığında 2020 aralıkta almıştım viewsonic 2k 144den geçmiştim. Halen daha aktif kullandığım bir monitör. Renk gamutunu ve panel kalitesini beğeniyorum. Bazı üretilen serilerde aşırı ışık sızması var deniliyor bu durumu hiç yaşamadım ancak tarkov gibi ağır oyunlarda siyah/gri de belirgin ghosting maalesef var buna yapacak bir şey yok va curved panellerin bir çoğunun kaderi böyle ama kalite anlamında memnun eder.
-
Selam hocam benim de 1-2 aydır kenarda Sapphire nitro 6900 XT ekran kartım açılmamış kutusunda yatıyor. Ve geçen gün Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB DDR5 64GB (4x16GB) 6400MHz C32 Ramleri almanya amazondan 3200 TL gibi komik rakama denk getirince dayanamayıp yapıştırdım ve kargoya verilmiş ( CMT32GX5M2B5600C36 )
Şimdi sadece Anakart ve İşlemci yenilemem gerekiyor. Gene Ryzen 7000 serisi olarak devam edeyim diyorum. Siz ne diyorsunuz?
-
Hayırlı olsun 6900 Muazzam bir ekran kartı kesinlikle (3090 da kullanmış biri olarak kesinlikle kendi neslinin efsanesi) 7 serisi için beklentileri yükseltmişti AMD keşke aynı kalitede devam etseydi. Bu arada CMT32GX5M2B5600C36 bu model numarası 2x16GB 5600Mhz CL36 yalnız bir yanlışlık olmasın?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X