Ben 18 Yaşında liseden yeni mezun olmuş biriyim ve henüz sigortalı ve kurumsal bir iş deneyimim olmadı. Bu şirketlerden birinde işe girmek istiyorum bilgisayar, telefon gibi şeylere ilgim var ve takip ederim belli oranda, çevremdeki insanlarda bir elektronik cihaz alacağında veya bir sorun yaşadığında beni arar sorar yardım isterler. Yani en son çıkanları çok takip etmesemde özellikle belli dönemlerde forumlarda gezmiş ve insanlara bilgisayar alma konusunda yardımcı olmuş biriyim. Sosyal olarak çok iyi olduğum söylenemez moduma bağlı olarak aşırı sessiz ve çekingende olabilirim konuşkan ve arkadaş canlısıda. Asıl merak ettiğim şey şu ki ben Vatan bilgisayarda yakın çevremde sadece Satış/Kasa personeli pozisyonu ilanı bulabildim ve bildiğim kadarıyla bu işte kasada durup fatura vs kesiyorum. MediaMarkt ve Teknosada ise Satış Danışmanı ilanları mevcut. Asıl istediğim yer Vatan Bilgisayar olsada Kasa tarafında hem prim tahminimce daha düşük hem yapacağım işler olarak kendime güvenim satış danışmanlığına göre çok daha düşük. MediaMarkta ise yorumlar genel olarak vatanın aksine olumsuz ve şu garanti satma işi bana saçma geliyor çünkü o konudada çok sorun yaşayan var. Tenkosa hakkında bilgim daha az ancak ana ilgi alanım ve bilgim bilgisayar telefon kısmında olduğu için Teknosa daha geri planda benim için. Vatanda Satış/Kasa Personeli olarak yapmam gerekenler ne, prim ve maaş nasıl oluyor ve kasa hakkında bilgi ne derece veriliyor bunları merak ediyorum. MediaMarkt ve Teknosada okuduğum kadarıyla ayrı eğitimleri var ancak Vatan'da bu eğitimler yok. Siz olsanız ne yapardınız? ve bu şirket ve pozisyonlar arasında ne gibi farklar vardır çalışma şartları ve iş içinde yapacaklarım arasında? Ayrıca CV hazırlamadım henüz ve bir iş tecrübem olmadığı için nasıl bir CV hazırlayacağımı da bilmiyorum bu konudada yardımcı olursanız sevinirim. |
Bildirim