Şimdi Ara

Vatan computer nasıl hala ayakta ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
417
Cevap
0
Favori
48.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulaklıkta ÖTV var. Fiyatın yüksek olmasının bir sebebi bu.
    Ayrıca firmaların da desteği çok çünkü hem en büyük hem de satacaklari başka yer kalmadı.

Destek demisken;
    Seagate almıştı sanırım ferrariyi. Emin değilim.
    Zamanında çok uygun fiyatla ürünler aldık, Vatan'ın hakkıdır.

Diğer firmalar Vatan indirimlerini rekabet kuruluna şikayet ettiğinde hiçbirimiz ses çıkarmadık. Eğer ucuz ürün almak hakkımız diyerek destek olsaydık eminim Vatan bilgisayar sahipleri de bizlere en iyi fiyatları sunmaya devam ederdi.
    Yine özel günlerde n11 ve Hp den daha iyi fiyat sundukları ürünler oluyor. Ki onlar sadece web sitesi, Vatan kadar maliyetleri olduğunu sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 26 Ocak 2020; 11:44:59 >

• Vatan Bilgisayar MediaMarket yanında melek
    Sen birde mediamarkete uğra
  • Vatandan aldığım her üründen memnun okmuşumdur. Garanti konusunda da sorun çıkarmıyor. Bimeks öyle değildi, ukala tipler vardı, cihazı sattım mı , işim bitti diye düşünen bir yapıdaydı. İnternetten alınan ürünler,kullanılıp iade edilen ürünler olabiliyor. Bu forumda çokça örneklerini okudum.

En çok parayı oemden kazanıyor. Her türlü pc bileşenlerini nispeten uyguna bulabiliyorsun. Taksit de var hem, adamlar toplama bileşenlerini kendi de takıyor istersen.

Bir de her karta taksit var, kredi var. Bir ara faizsiz masrafsız kredi ile telefon satmıştı vatan. Bunu gören teknosa ing ile anlaşıp o da satmıştı.

Ama intrnet üzerinden hele ki güvenilir bir yerden alırsanız, daha ucuza alırsınız pek tabi. Aksesuarları falan aşırı pahalı vatanın.

• Bu kotulediginiz firmalar istihdam sagliyor.Dukkan kirasi personel gideri var.Tabiki internet satisina gore daha pahali olacak. Sizin gibi firmalari kotuleyen insanlar magazaya gelir o internette 50 lira magaza 80 lira dedigin kulakligi yarim saat anlattirir. Adam sana hizmet veriyor internet sadece urunu veriyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnanılmaz mağaza satışı var. Ölücü olmayan, servisle uğraşmak istemeyen, fiyat araştırması yapmak zor gelenler ve faizsiz ya da çok düşük faizli kredi kullandırmasından dolayı çok tercih ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

İnanılmaz mağaza satışı var. Ölücü olmayan, servisle uğraşmak istemeyen, fiyat araştırması yapmak zor gelenler ve faizsiz ya da çok düşük faizli kredi kullandırmasından dolayı çok tercih ediyor.
    +1

ben de hoparlör almıştım mağazadan. daha pahalı biliyorum ama internetten bakacan da kargo gelecek de gelmeyecek de bilmem ne de bilmem ne. gittim elime aldım eve gittim taktım. hala da duruyo on numara.

edit: ayrıca hoparlörleri deneme şansım da oldu. birkaç tane deneye deneye aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 26 Ocak 2020; 12:12:36 >
  • Bir de pahalılığı şöyle düşünün;
    Malı ithal ettik. Kdv, ÖTV, kkdf, gv, ardiye, nakliye hepsini peşin ödedik.
    Yani paramızı buraya bağladık.
    Şimdi ben bu malı 3 ayda tamamen satarım dedim. Yani bağlandığım paraya vade farkı da koymam lazım.
    Benim maaş ödediğim insanlar var, maliyete ekledim, kira diğer masraflar...
    Bu mal satıldı, perakendeci bana parayı 3 ay sonra ödeyecek. Yine vade farkı gizliden. Arada bozuk çıkanlar olacak.. maliyet.
    Şimdi ben bu parayı bankaya koysam bana %5 faiz verse, demekki ben bu maldan %5 ten fazla kazanmaliyim. Yoksa keriz miyim uğraşacağım? Koy bankaya al faizini.
    Maliyetlerden sonra üstüne istediğim karı koydum.
    Perakendeci koydu %30-35(içinde kredi kartı komisyonu falan).
    Üstüne bide KDV.
    Perakendeci kampanya yaptım sana %6 geri iade faturası kesiyorum dedi.

Pahalı olması garip değil, sistem buna müsait.

• Bu tip marketler şu şekil ayakta duruyor. Ben okul istediği için iPad aldım. Baktım vatan gibi büyük marketler ile internet fiyatları arasında 1000 TL gibi fark var. Gittim internetten aldım. iPad in camı çatladı. Tamir için servisi aradım. Seri numarasindan Parelel ithalat dediler. Tamiri yapmıyorlar. Tekrar alırsam bu tip büyük marketlerden alicam. Bu şekil ayakta duruyorlar kanımca...

• bir insan bu tarz yerlerin neden batmasını ister anlamıyorum.bi ürün alacaksam ilk baktığım yerdir bu tarz yerler. mağazasına girer ürünü deneyimlerim aklımda soru işareti varsa böylece gideririm.daha sonra fiyat olarak internetteki fiyatlarla karşılaştırırım uçurum denecek fark yoksa vatandan alırım neden çünkü bir sıkıntı yaşarsam hesap soracağım bir yer var yada servise göndermem lazm yok adresi bul yok kargoyu bekle yok kargoda acaba başına bir iş gelir mi diye endişelen bunlarla uğraşmam mağazaya bırakırım onlar ilgilenir.vatan teknosa mediamarkt olmadığını artık sadece internet alışverişinin olduğunu düşünün bir ürün alacaksınız deneme imkanınız yok mecbur sipariş vereceksiniz daha sonra memnun kalmadınız iyi güzel iade hakkınız var ama ben bir ürün için haftalarca aylarca peşinde koşmak istemem.ki ayrıca vatan dediğin yer binlerce kişiye istihdam sağlayan bir firma batınca sizin elinize bir şey geçmeyeceği gibi onbinlerce aileyi de etkileyecek.ülkede işsizlik rekor seviyelerde zaten.

• Ben geçenlerdeki büyük cuma indiriminden 4500 Tl ye sistem topladım. En uygun vatan bilgisayardaydı. İndirim olmasaydı 1000tl ile 1500 tl daha fazla para vericektim. Haa normal zamanda vatan bilgisayardan birşey alırmıyım almam 😬 indirm zamanlarını iyi değerlendirmek gerek bence.

• Bu tarz ürün gruplarını satan fiziksel mağazalar şart. Bazı insanlar muhatap bulmak ister kargoyla iadeyle uğraşmayı, risk almayı sevmez. Gider alır, değiştirir iade eder.
    Hem de rekabet açısından da faydalı bazen güzel indirimler oluyor şahsen internet fiyatına yakın olduğunda ben de mağazadan almayı tercih ediyorum.
    Bu batsın diyenlerin tamamı yeni yetme ergenler. Rekabetin tüketiciye faydalarından habersiz. İstemedikleri fiyata ürün satan her firma batsın istiyorlar tabi batsın tekel kucağına düşelim hep beraber.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 26 Ocak 2020; 21:33:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wearesorryserver

Çünkü insanlar gidip vatan dan %200 daha pahalıya alıyor, bu kadar kar eden bir firma neden batsın?
    Pahalı ama garanti sürecinde çok yardımcı oluyorlar

• Hocam yakın zamanda bir monitör almayı düşünüyorum.Fiyatı uygun olan yerleri araştırıyorum ve herkesin şikayetçi olduğunu görüyorum.Herkesin işi, gücü var ve vaktimiz sınırlı.Ben ucuz olan yerden alıp uğraşacağıma gidiyorum mağazaya gözümle görüp öyle alıyorum.Bu yüzden lanet olsun deyip parası neyse verip, mecburen gidip vatandan alıyorum.

Vatanın tek iyi yönü, aldığın ürünü test edebiliyorsun.Eğer üründe sıkıntı çıkarsa, yeni kutu açıp, sorunsuz ürünü veriyorlar.Sende kafan rahat ayrılıyorsun.Uygun fiyata aldığın ürünü kargoda acaba bir şey mi oldu ölü pikseli var mı vb.sorularla kafan sürekli meşgul oluyor.Benim açımdan böyle.Benim gibi düşünenler illa ki vardır.İşte bu yüzden batması biraz zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickola Tesla -- 26 Ocak 2020; 12:56:29 >

• Monitörüm en ucuz vatandaydı oradan aldım . Geçenlerde 80TL’ye Assassin’s Creed Odyssey Omega Edition aldım . Şuan Xbox one X 2500 TL gibi bir fiyata satılıyor . Fırsatları kovalarsan Vatan o kadar da pahalı değil .

• Daha geçen s10 konusunda anlattılar.
    Adamın aldığı telefonun kutu açık, üzerindeki jelatinlerin biri tekrar yapıştırılmış ve ekranla arasında tozlar var, arkasındaki jelatin kendi jelatini bile değil. Başka jelatini kesip yapıştırmışlar. Cihazın şarjı çok az vs.

Ve 3 telefon konusu takip ediyorum burada. Netten alanlarda hep bir şüphe. Kutu açık geliyor çünkü çoğuna. Ekranla jelatin arası tozlu vs.

Şimdi bu arkadaş geri verebilmek için deli gibi uğraşacak çünkü aldığı yer kurumsal değil.

Sanki memlekette herkes dürüstmüş, içiniz çok rahat alışveriş yapabiliyormuşsunuz gibi buralardan alanlara saçma sapan yakıştırmalar yapıyorsunuz

Adam 5binlik telefona 200 300tl fazla veriyor ama kafası rahat. Kutu geçiyor, kutuyu yanlarında kendisi açıyor, testini vs yapıyor, sıkıntı varsa orası hallediyor

Benim mediadan alınma kulaklık vardı. 10 ay sonra biri çalışmamaya başladı. Verdim

2 hafta sonra gittim mağazaya reyondan aynısını alıp verdiler. Hatta renk seçimi hakkı bile tanıdılar.

Netten alsan uğraş dur

Ben de netten alıyorum ama güvendiğim yerlerden. 2 telefon aldım piyasadan ucuza, sıkıntı olmadı. Ama aldığım yer de kurumsal.

Ama uğraşmak istemeyen, 3 5 fazla vereyim başım ağrımasın diyenleri de anlıyorum.

O yüzden tepkinizi abartmayın. Farkı veren bu sebepten veriyor

Siz de sanki esnaf da vatandaş da çok ahlaklıymış gibi ahkam kesmeyin allahaşkına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi striders -- 26 Ocak 2020; 13:8:26 >

• Msi gaminbooklardan öyle kazık atıyorlar ki 1200 eu olan msi laptop vatanda 12 13 k Teknik servisi de rezillik 10 bin tl pc ve telefon aldım tek kalemde ikisi de sorunlu çıktı elimde patladı ikisini de internetten aldım telefon neyse hat taktık da pc yi de yasal iade mesafeli satış 14 gün iade falan uymadılar geri gönderdiler

• Bildiğim kadarıyla bimeks franchising idi.

• Kamil muhabbeti yapmayın ya. Magzaların özelligi gidip görüp deneyip almanı saglar haliyle de fiyatlar internete göre yüksek olur. Adam babasının hayrına ödemiyor o kadar kirayı.

• THH kararına bile saygı duymayan firmalardan biridir. Bu devirde kimi kazıklayıp mal satıyorlarsa helal olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.