< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Vatan computer nasıl hala ayakta ? (20. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Çaktırma ben de bugüne dek hep alınan diğer telefon kulaklıklarını kullanmış biriyim. Anneme milyoncudan sony falan alıp kutudan çıkanlara çöküyordum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vatan niye batsın ki gayet herkes alışveriş yapabiliyor bence burada. Hafta sonu avmde girdim vatana kasada sıra bile vardı millet bekliyor ürün alıp ödemek için ki bende 10 yıldır vatandan alışveriş yaparım güvenilir firma şahsem.
Valla ben vatandan %18 kdv indirimi ile gayette uygun fiyata PC topladım. Ben topladıgım da internet sitelerindeki indirimlerden hiç bir farkı yoktu ama indirim olayları hariç gayette piyasadan pahalayısa satıyor orası da ayrı konu.
Şu istihdam saglıyor vs.. diyenlere de hem hak veriyorum hemde vermiyorum. istihdam saglıyor evet ama çalışanlarının yarısı belki biraz daha fazlası marka personeli. MArka personelliği oldukça çağ dışı bir uygulama. zamanın da tekstil firmaları da aynı şeyi yapıyodu şu an bir tek Boyner de var sanırım. onun dışın da tüm mağazalar satış personeli olayını neredeyse rafa kaldırdı. Marka personeli kendi markasının malını satmaya çalışır. mesela ben vatandan toplarken sıra kasa almaya geldi. satış personellerinden biri ısrarla Thermaltake satmaya çalışıyor. hayır istemiyorum diyorum ,ısrarla TT gösteriyor. yahu kardeşim bak ben "corsair carbide byeaz"" stoklarınız da görünüyor onu alıcam diyorum . adam bana hala onu alma bunu al diyor!! en son çocuga şey dedim " kardeşim ben 36 yaşındayım belki senin yaşın kadar PC toplamışlığım var, bırak gözünü seveyim de istedigimi alayım çıkayım " demiştim. valla kafayı yedireceklerdi en son. kendi malını satmaya çalışırken millete gerizekalı muamelesi çekiyorlar resmen .
-
Ya arkadaşlar yemeyin milleti, adamların yaptığı tek iş servise göndermek, gecikince "30 iş günü süresi var" laflarıyla müşteriyi oyalamak. Ürün garantiden gelince tekrar servise göndermek, "Bizim yapacak birşeyimiz yok, ithalatçı firma sorumlu, bizim hiç bir sorumluluğumuz yok " deyip geçiştirmekten başka yaptıkları birşey yok.
Bi keresinde Vatan Bilgisayardan FPS FP1000 model güç kaynağı aldım, kutusu perişandı. Satıcı elemana kutusu açılmamış yok mu dedim, "biz bunları test ediyoruz o yüzden kutu açık dedi" evde denedim 9 dakika dayanabildi. İade ettim, internetten aldım, yeni gelen ürün yaklaşık 30 dakika güç verdi !!!!
Mağaza cep telefonumu 3 defa servise gönderdi, sonuç yok, en sonunda garanti süresi bitti.
Ölü piksel çıkan Samsung Nexus tabletim içinde problem çıkarmışlardı, iade almak istemediler. Tek ölü piksel garanti kapsamına dahil değilmiş. Kutu da açılınca iade almadılar. Bende Vatan Bilgisayar internetten aldım, sağlam ürün yerine ölü pikselli ürünü iade ettim. Yani mağaza iade almıyor, internet iade alıyor. Kimse bana mağazaların avantajından bahsetmesin. Sadece tatsız tuzsuz rafların arasında geziyorum, beğenirsem internetten alıyorum. Zaten ürünlerin youtube da tonla videolar var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 29 Ocak 2020; 0:45:57 >
-
Vatandan e.karti aldugimda assian creed odisy ucretsiz vermisti o zaman o oyun 320 tl idi. Vatan bilgisayar candir :) calisanlari bilgili ve seviyelidir. Xbox aldim 3 oyun ile 1400 tl varsin olsun kimine gore kazik. Ordaki insanlara ekmek kapisidir. Her zamanda alisveris yapacagim.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Zamanında vatan harici disk aldım. Arkadaşım düşürüp diski bozdu garantisi devam ediyor diye vatan a götürdüm. Adam a düştüğünü söylemedim. O da öyle rapor tutmadı. Garantiden onay çıktı. Daha yeni versiyonunu sıfır teslim ettiler. Gayet memnun kaldım haliyle. Vatanın artısı garantiye sahip çıkmasıdır zannımca. Tutup internet satış fiyatı ile Psf kıyası yapmayı acilen bırakmak gerek, bu bilinç değil bilinçsizliktir.
-
Şu kafada kitle var, bu yüzden hâlâ ayakta:
Karrşim ben gidicem, ürünü ben alacam görmeden almam güvenmem öyle internete minternete. 15 lira fazla verir buradan alırım.
2003'te de böyleydi 2013'te de şimdide
O değilde esas cümbüşü ben bu yıl sonunda gelecek olan konsollarda bekliyorum. Düz PS4'ü 2500-3000'e satıyorlar.. Tahmin bile edemiyorum PS5 ve Series X ne kadar olur. -
Ne olursa olsun Teknosa ve Vatan gibi kurumsal mağazalara ihtiyaç var. Bu kurumsal mağazalar kapanırsa gerek fiziksel olarak gerek internet alışverişi olarak merdiven alti diyebileceğimiz mağazalara kalırız." Ağbi sen merak etme bu ekran karti yada telefonun garantisi biziz" cümleleri ile sık sık karşı karşıya kalırız.
Isın diğer tarafı ise o ucuza sattığı lanse edilen yerler zaten sen o büyük mağazalara gitme diye ucuza satıyor seni sevdiği için değil. Diyelim o büyük mağazalar kapandı işte o zaman o ucuzcular direk fiyatlarını yukarı çekecekler.
Kredi çekip faize borç ödeyerek bankaların kölesi olmak pahasına telefon gibi saçma sapan şeyler alan bir toplumunda Vatan niye batmıyor diye sormak.
Ekstra enayi zaten toplum, maaş minimum düzeyde, satılan ürünler ederinin 2 katı 3 katı, kendine 1 ürün alırsın, yanına aynı üründen 1 tane devlete almış olursun + yanın 1 tane de satın aldığın mağazaya alırsın bu ürünü, yani bu kadar enayilik yetmiyormuş gibi bir de ekstradan 1 tane de bankaya alırsın o ürünü faize kredi çekmek sureti ile.
Böyle sülük beyinli bir tüketim toplumunda ne dolandırıcılık biter ne pahalılık biter ne de bu tarz yerler batar. Pahalılık bitmez, kaç liraya satarsan sat mutlaka kredi çekip gelip alıyorlar. Ondan sonra da mutsuzluk, parasızlık.
-
teknosa ve mm da da aynı şeyler oluyor. daha yeni watch2 alacakken samsunga yönlendirmeye çalışan samsung promotörü vardı mm da. hepsi aynı.quote:
Orijinalden alıntı: NétworkPromotörün senin farklı marka bir ürününü kötülemesi yönetimin zaafiyetidir. Vatan'da çalışma şekline esasen aykırıdır. MM ve TeknoSA'ya benzemez. Örneğin gidipte sen "Huawei bitti abd fişini çekti alacaksan oppo alacaksın huaweiye para verilmez" dersen ertesi gün tek telefonla farklı zincir mağazaya sürdürürler seni. Ayrıca bu duruma mani olmayan Vatan temsilciside reyonunu yönetmesin bi zahmet.
Diğer kısımların bazıları doğru. Yönetici konusunda da istisnalar var. Hepsi olmasada çok büyük çoğunluğu içeriden yetiştirilme. Diğerleride yönetici geliştirme stajlarıyla pişiriliyor. İş ahlakı konusunda diğer zincirlere göre daha etiklerdir.
Ürünlerin tedariği konusunda hala öyle olduğunu sanmıyorum. Apple ürünlerini hiçbir yerde bulamazken stoğun çoğunu Vatan tutuyor. Ram ve HDD gibi yarı iletken krizleri tuttuğunda tedarikçiden daha fazla stok barındıran yerdi Vatan. Ya anlaşmaları sağlam piyasayı rahatlıkla domine edebiliyor ya da parasıyla.
Alıntıları Göster
-
Ülkedeki işsiz sayısı artsın istiyor arkadaş herhalde. -
kapasitede ve bilincte değil kısmı babanızı kapsamaz. siz demişsiniz zaten parası çok diye..quote:
Orijinalden alıntı: Yirikalische
Abi ne kadar zeki zannediyorsunuz kendinizi iki googleliyorsunuz diye ya.
Tamam ben de alisverislerimi internetten yapiyorum, ama bu karakterim geregi, o arastirma kismi hosuma bile gidiyor almayacagim urun olsa bile, ama bazilari bunu sevmiyor, kulfet olarak goruyor ve paralari oluyor.
Babam gayet zeki adamdir, ev araba vs alacagi zaman tum piyasaya hakimdir, ama teknolojik urun alacagi zaman boyle bir seyle ugrasmak istemez, verecegi 300-500 lira ekstra umrunda olmaz cunku. Siparisiymis, kargosuymus ugrasmak yerine atlar arabasina, yarim saat sonra geri doner almak istedigi urunle birlikte.
Mesaj dogrudan sana yonelik degil, genel yazdim, kisisel saldiri olarak algilama.
o zaman kapasitesiz ve bilinçsizlerin yanına parası çok olanları da ekliyoruz..
-
Geçen de de birisi böyle konu açmıştı . Adam bir kaç gün öncede şu siteden kazık yedim diye veryansın ediyordu :) vatanın fiyatları bence çok iyi
katılıyorm. mediamarkta da xbox baktım 5 bin yazmışlar internette 3500 . 2500 e alan var -
Bende öncesinde kötü yorum yapmıştım ama internette en ucuz 570 ₺ye satılan 860 evo 500gb ssd'yi 500₺ye sattılar bir hafta önce onan sonra içim bir ısındı vatana :D -
Ben bazen mağazadan alırım. İnternetten almak çok kar ettirirse internetten alırım.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Merhaba TakemasterTR Bey. Harika bir sunum olmuş çok beğendim Ancak ufak bir kaç şey gözüme çarptı. Bilerek mi yapıldı yoksa fark mı etmediniz anlamadım ancak bu mesaj bana tamamiyle "bakın internetten alın mağazacılar kazık" demek için yazılmış gibi geldi.
Öncelikle eğer aldıysanız sisteminiz hayırlı olsun iyi günlerde kullanın
Ancak şöyle bir durum var;
İki sitede farklı ürünler seçilmiş. Mesela Sinerji'de anakart daha iyi iken Vatanda daha iyi ekran kartı seçilmiş. Sinerjide farklı kasa kombinasyonu seçilmişken Vatan'da en pahalı markalardan biri olan CM tercih edilmiş ve Vatan kazık denmiş
Öncelikle her fiyatta daha uygun olduğunu tabi ki de idda edemem ancak Vatan 145 Mağaza ve binlerce personel giderine rağmen fiyatları makul(bakın ucuz demiyorum "MAKUL" diyorum) tutuyorken Sinerji tek depo ve onlarca çalışanla böyle "ucuz" tutuyorsa bir yerlerde ufak bir matematik hatası var gibi geliyor bana...
Neyse üşenmedim tek tek karşılaştırdım,
Vatandaki Sistemin aynısını topladığımız da bugün (03.05.2020) 8480 Lira yapıyor.
Sinerjide aynı sistemi topladığımızda bugün (03.05.2020) 8207 lira yapıyor. 8480 - 8207 = 273 lira ? Pegasus'tan bileti aldık, ama havaalanında kaldık tostta hayal oldu...
Şimdi gelelim cevap verme ihtiyacı duymamda ki sebebe...
Ben bir Vatan çalışanıyım. Yinede burası babamın şirketi değil. Körü körüne savunacak değilim ancak hem internette hem de mağaza içerisinde "ontortto doho ocoz kordosom" lafı o kadar çekilmez bir hale geldi ki tahammülüm kalmadı. (devamını da okuyun cevap vermeden önce)
Evet internet pek çok kategoride (teknolojiden tekstile) daha uygun fiyatlı olabiliyor. Bunun başlıca sebebi giderler. Sinerji,Ütopya ve benzeri yerlerin 1 ya da 2 depodan 25-100 personel ile hizmet vermesi onların zaten fiyatlarına etki ediyor. Vatan ise(sayıları bildiğim için bunun üzerinden gideceğim MM-Teknosa'da farklı değil) bugün 145 mağaza ve 4500 personel ile yürütüyor bu işi. Tahmin edersiniz ki giderleri daha fazla tabi ki bu fiyatlara da yansıyor. Ancak sürekli bu "kazıkcı-dolandırıcı vs" demek için internete giren kesimi bir türlü anlayamıyorum(kesinlikle size değil söylemim) Kaldı ki pek çok alanda da (hepsinde değil) açıkcası gayet uygun fiyatlı çalışıyoruz. Örneğin Ryzen 5 2600 mağazada 920 lirayken internette 1007 liraya satılıyordu bu bizzat başıma geldi ancak bir anakart bizde 500 lirayken internette 450'ye satılıyordu. Yani demem o ki bir şeye körü körüne inanırsanız işin sonunda zarar gören yine siz olacaksınız. Çalıştığım şirkete rağmen bende ara ara internetten alışveriş yaparım zaten. Fakat bana sorarsanız internetten alışveriş TÜRKİYE'DE tam anlamıyla kumar. Bir kaç bilindik site dışında benim kesinlikle önerdiğim bir şey değil açıkçası. Çok kez kazık yediğim, hüsrana uğradığım oldu ancak bu da İNTERNET ALIŞVERİŞİ DOLANDIRICILIKTIR demek değil, değil mi. Neyse, lafın özüne gelecek olursam, insanlar Ankamall'da ki şubede hadsizin biriyle yaşadığı bir sorun için başka bir şehirde çalışan beni sorumlu tutup tüm şirkete mal etmeye çalışıyor ancak bunu yapamazsınız.
Lütfen mağazaya gidip alışveriş yapan insanları küçümserken ya da laf ederken sadece internetten alışveriş yapan sizlerinde aynı pozisyonda ve bakış açısında olduğunuzu fark edin artık. Siz mağazaya güvenmiyorken onlar internete güvenmiyor diye laf edemezsiniz..
Ek olarak Sayın TakemasterTR;
Aslında size cevap yazacaktım ancak gaza gelmenin etkisiyle tüm mesajlara cevap vermiş oldum lütfen kusuruma bakmayın. Tüm mesaj içeriğini doğrudan şahsınıza yazmadım. Hadsizlik yaptıysam da kusuruma bakmayın
Saygı çerçevesi içerisinde varsa sormak istediğiniz bir şey seve seve cevaplarım.
Saygılarımla
-
Merhaba, bu listeyi hazırladığımda arada 1200TL fark çıkıyordu. Üstelik Sinerji'deki sistemin anakartı, ekran kartının soğutması, SSD'si (Vatan'da SATA Sinerji'de NVMe), kasası (Sinerji'deki kasa Kolink Stronghold ve Thermaltake V200 ile aynı altyapıyı kullanıyor), güç kaynağı (arada devasa kalite farkı var) daha iyiydi. Şu an durum nasıl bilmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X