Şimdi Ara

Vatan computer nasıl hala ayakta ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
417
Cevap
0
Favori
48.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teknolojik ürünleri, fiyatlandırmaları, kampanyaları çekleri kredi kartı puanlarını v.s. sürekli takip eden biri olaraktan;

arada uçurum fiyat farkı yoksa gidip direkt Vatan'dan alırım.

Hem ürünü önceden görüp test edebilirim, hem de sıfır kutu gözümün önünde açılır, hem de bir sorun olsa kafam rahat olur.

Bu tip fiziksel mağazalar rekabet açısından her daim olmalı, tek e-ticaret'e kalırsak bir sürü dolandırıcı türer.
  • Özellikle zengin şirketler ve zenginler umursamadan alıyor. Kendine 10 milyarlık pc alıyor yanındaki ultrabook'u kaldırıp şuda iyimiş eşime de şundan alayım diyor 10 bin daha veriyor.

20 bin pc lere verdik iyi çanta mouse alalım diyor aksesuarlar deli kar. Office ve antivirüste alıyor 25 bine çıkıyor. Cihazların garantisinide uzatıyor çoğu yani bu tarz firmalar deli para kazanıyor. Personele 6 gün çalış 1 gün izin asgari ücret +200 300 tl prim veriyorlar. En büyük iki teknoloji mağazasında çalıştım ve ikisinden de nefret ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlarında dükkanlarında çalışanlar işsiz kalır batmasınlar.
    İkiside güven verici firma

• quote:

Orijinalden alıntı: BigMuffin

Bimeks gold saturne olan oldu
    Haklısınız. Ayrıca Teknosa'da Sabancı Holding'in şirketi olduğu için ayakta hala. Media Markt zaten Alman sermayeli. Yerli olup holding parçası olmayan Vatan var ayakta kalan sadece.

Sütten çıkmış akkaşık değiller, masum değiller ve gayet de Tüketici Hakem Heyeti dosyaları kabarık bir şirkettir, ihlalleri fazlasıyla vardır. Fiyatları "haklı olarak" mağazacılık giderleri yüzünden diğer internet fiyatlarına göre ciddi kazıktır. Ama piyasadan çekilirlerse Hasan Vatan Ferrari yerine Mercedes'e downgrade eder, piyasada rekabet azalır ve başka bir büyük sermaye gelip tekel olur, fiyatlar coşar. Tüketici zararlı çıkar yine fiyatlar açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Ocak 2020; 23:10:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 300 pahalı öderim ama vatandan alırım. Birkaç şey geçti başımdan müşteri ilişkilerin de hiç mağdur olmadım. Yine olsa yine alırım vatan dan.

• Bulabilirsen çok ucuzada ürün bulabilirsin bir çok bedavaya nerdeyse kutulu oyun aldım. Nette 300 küsüre satılan sony kulaklığı 120 ye almıştım falan fistan ayrıca vatanda belirli günlerde mağazalarında indirimler oluyor.
  • Teknoloji marketler pahalı satıyor batsın gitsin diyen birine anlatmak oldukça güç. Taksitle alma seçeneği, anında alma imkanı, deneyimleme ve karar verebilme imkanı gibi gibi onlarca sebep var perakendenin. Pazarlık yapabileceğin tek kurumsal yer de vatan bilgisayar. Kurumsal olupta esnaf kafasıyla çalışan tek yer vatan bilgisayardır. Vatan'a kazık şurada şu fiyat dediğin ürünler MM ve Teknosa'da da aynı fiyat zaten. Perakende fiyatlar tek kafadan belli olur, internetle mukayese edemezsin. Ona bakarsan Mediamarkt'ın gittigidiyor mağazasında astronomik fiyatlar bulabilirsin. Kendi sitelerinde daha fahiş.

• Bir sene önce Vatan'dan, mağazasından, telefon aldım. O zaman internet fiyatı mağaza fiyatından 100 lira uygundu. İnternet fiyatına almak istediğimi söyledim. Sormamız lazım dediler. E-posta gönderdiler artık nereye gönderdilerse, beş dakika sonra internet fiyatından vereceklerini söylediler. Teknoloji mağazaları arasında en çok alışverişim Vatan Bilgisayar'la oldu. Vatan iyidir. Yalnız neden Türk bayraklı fotoğrafını paylaşmayı tetcih ettiniz, merak ettim.

• En basitinden 50 liraya aldığım yazıcı kartuşu Vatan'da 90 lira. Telefonun kendi üreticisinden 60 liraya aldığım şarj aletiyse Vatan'da 105 lira. %10, hatta %20 daha pahalı olmasını anlıyorum, fakat çoğu üründe fahiş fiyatlar var.

Ancak iş notebook almaya gelince pahalı da olsa Vatan'ı tercih ediyorum. Müşteri hizmetleri çok iyi. Bimeks/Electroworld beni 2 ay süründürmüştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuDuTR -- 28 Ocak 2020; 0:9:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: striders

Daha geçen s10 konusunda anlattılar.
    Adamın aldığı telefonun kutu açık, üzerindeki jelatinlerin biri tekrar yapıştırılmış ve ekranla arasında tozlar var, arkasındaki jelatin kendi jelatini bile değil. Başka jelatini kesip yapıştırmışlar. Cihazın şarjı çok az vs.

Ve 3 telefon konusu takip ediyorum burada. Netten alanlarda hep bir şüphe. Kutu açık geliyor çünkü çoğuna. Ekranla jelatin arası tozlu vs.

Şimdi bu arkadaş geri verebilmek için deli gibi uğraşacak çünkü aldığı yer kurumsal değil.

Sanki memlekette herkes dürüstmüş, içiniz çok rahat alışveriş yapabiliyormuşsunuz gibi buralardan alanlara saçma sapan yakıştırmalar yapıyorsunuz

Adam 5binlik telefona 200 300tl fazla veriyor ama kafası rahat. Kutu geçiyor, kutuyu yanlarında kendisi açıyor, testini vs yapıyor, sıkıntı varsa orası hallediyor

Benim mediadan alınma kulaklık vardı. 10 ay sonra biri çalışmamaya başladı. Verdim

2 hafta sonra gittim mağazaya reyondan aynısını alıp verdiler. Hatta renk seçimi hakkı bile tanıdılar.

Netten alsan uğraş dur

Ben de netten alıyorum ama güvendiğim yerlerden. 2 telefon aldım piyasadan ucuza, sıkıntı olmadı. Ama aldığım yer de kurumsal.

Ama uğraşmak istemeyen, 3 5 fazla vereyim başım ağrımasın diyenleri de anlıyorum.

O yüzden tepkinizi abartmayın. Farkı veren bu sebepten veriyor

Siz de sanki esnaf da vatandaş da çok ahlaklıymış gibi ahkam kesmeyin allahaşkına
    Galaxy S10'larda jelatin yok hocam.Direk kutu teknosadan ilk ciktiginda almistim.
    Magaza uygunsa magazadan alirim ki S10'u 4600'e almistim teknosa magazasindan uzun yillar sonra ilk defa magazadan bir elektronik urun almistim tabi ki nedeni en ucuz teknosa'nin magazadan satmasiydi.
    Fiyatlar abarti pahali olmasa magazadan urun aliriz ama iste cok pahali anliyorum kira isci derdi var ama bir cozum bulunmali bu duruma magaza ve internet arasinda %5 pahalilik kabul edilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 28 Ocak 2020; 0:33:13 >

• Yalapirasayi kullanıcısına yanıt
    şu zamana kadar mağazalardan onlarca ürün aldım daha sattığı ürünü tanıyan satış elemanına rastlamadım, genellikle ben onlara anlatıyorum.
  • Marrusia kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğim gibi 3 tel konusu takip ediyorum. Bulurum şimdi ama uğraşmak lazım. Ben denileni söylüyorum.

Dediğiniz doğru. Çok fark olmamalı. Ama biri de fiyatı belli bir İnternet ürününü baya ucuza satıyorsa Bi düşünmek lazım

Yazdım yukarıda. Kitap alacaksam direk netten alıyorum. Ama onu bile HB veya Kırmızı Kedi gibi basımcılardan alıyorum. Çünkü korsan basım yolluyor bazıları

Mesela Ahmet Erhan alacağım. Neredeyse yarı fiyata.

Ama 4 5 bin vereceksem fazla veririm sağlam yerden alırım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar 145.magazasini acti optimum avmde.Teknosanin oldugu yere.Teknosa bile dayanamadi magaza kapatti.En ulasimi zor en dandik yerde olan magaza bile gunde 100k tl ciro yapiyormus calisan arkadas soylemisti.
    Vatan zor batar bu gidisle.Ayrica fiyatlari pahali olsa bile kemik musterisi var.Alacak kisi 3e 5e bakmiyor indirim beklemiyor.İhtiyaci varsa parayi basip aliyor.
    Gecen magazadayim adam cocuguna gozumun onunde 35k lik sistem aldi.İndirim falanda yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: BuDuTR

En basitinden 50 liraya aldığım yazıcı kartuşu Vatan'da 90 lira. Telefonun kendi üreticisinden 60 liraya aldığım şarj aletiyse Vatan'da 105 lira. %10, hatta %20 daha pahalı olmasını anlıyorum, fakat çoğu üründe fahiş fiyatlar var.

Ancak iş notebook almaya gelince pahalı da olsa Vatan'ı tercih ediyorum. Müşteri hizmetleri çok iyi. Bimeks/Electroworld beni 2 ay süründürmüştü.
    Bence de öyle. Özellikle sarf malzemeler ve baskı ürünleri / yazıcılar ve kartuşlar anormal daha pahalı. Kablolar ve diğer küçük ürünler de öyle. M. Markt'da da aynı durum var. Ama cep telefonu veya PC alınacaksa yenilen kazık göz önüne alınarak kurumsal muhatabı olan bir yer olsun gözüyle tercih edilen bir mağaza. En azından THH'ye veya icraya işiniz düştüğünde peşinden koşmanıza gerek yok satıcı nerede veya kimdir diye.

• Bu tarz mağazalar ürün+hizmet satar. İnternetten sadece ürün alırsınız. Us polo mağazasında 140₺ye beğendiğim tişörtü sonrasında sitesine girip 65₺ye aldım. Mağazada ürünü elime aldım, personele soru sordum, deneme kabinine girip denedim, bunlar hep maliyet.

• Olayi fiyat olaram görme. 1 deneyimle 1.güven faktörü garanti teknik destek muhatap 3. En onemlisi piyasa fiyati 100liralik seyi kampanyayla gelis fiyatinin altinda 60liraya sattiginda stok bitiriyor ekstradan gelen musteri extra üründen kilif powerbank vs den kârini aliyor sadece fiyat odakli calismiyorlar

• 4600 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undermunder -- 30 Haziran 2020; 11:48:15 >
  • Kira , personel maaşları vs vs bir sürü sabit maliyet. Bunlar varken fiziksel mağazadan alışveriş yapmanın ekstra bir bedeli olacaktır. İnternetten aldığın sorunlu ürünü veya bilgi almak istediğin bir ürünü öğrenmek için vakit harcarken fiziksel mağazada bunların hepsi hazır şekilde sunuluyor. Ayrıca ülkeye vergi veren , istihdam sağlayan firmaları nasıl batmıyor şaşırıyorum diyerek tabiri caizse kötülemek gerçekten saçmalık.
  • millet sırf güvenilir firma diye kazık yemeye doymuyor
  • Bunlarla zamanında bir iş görüşmesine gittim,iki etaplı bir mülakat sistemleri var,ilkinde bir odaya aldılar,skyp üzerinden yetkili bir bayanla görüştük sohbet tarzı geçti,kadın olumluda baktı dedim herhalde oldu işe kabul edildik,meğer 2.tur varmış ben bilmiyodum neyse gün falan verdiler gittik tekrar,bu seferde mağaza müdürüyle görüşülcekmiş,benden önce biri olduğu için bekleme odasına geçtim orasıda yemekhane zaten alan da darbaktım kimse yok dedim herhalde 1.etapta elendi çoğu kişi,10dk geçmeden damladı bir kaç kişi,önce gelmeme rağmen bilgisayar mühendisi bir çocuk vardı,ilk etapta hemen onu aldılar görüşmeye,zaten çıkmak bilmedi,dedim herhalde bunu alıcaklar işe sonra çocuk çıktı mutlu mutlu sonra ben girdim.Oda da müdürle bir bayan var,bayan burda müşteri oluyor sana sorular falan soruyor onu doğru ürüne yönlendirmeye çalışıyosun,arada bir müdür sıkıştırıyo.İçimden dedim noluyoz alt tarafı vatan bilgisayara girecez alacağımız asgari ücret zaten,holding'e giriyoz sanki zaten 10dk'da bitti mülakat biz sizi arıycaz dediler gönderdiler,kimsede aramadıŞimdi çalışanlara bakıyorum,birde mülakata bakıyorum,bir gülme tutuyoUlan hepsi mi hala,dayı,teyze,amca çocuğu

Bu arada o mühendisi de almamışlar gittim baktım yoktu,gözlüklü birini almışlar tv bölümüne vermişler öyle bakıyodu etrafa bunlar ne acaba gibisinden

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.