arkadaslar bana vaviyen anahtar tesisatinin semasi lazim tek lambayi cift anahtardan komuta edebilme bir diger lazim olanda iki lambayi iki anahtardan kontrol edebilme. yardimlarinizi bekliyorum en son 91 yilinda cizmistim unutmusum[:(!]
yaw valla kurmaya kalksam biliyom ama tesisat şeması dedi nmi tıstım? eve falan döşenecekse bu tesisat gelip döseyelim yaw valla daha kolay [evlol]
bildigim seye bu tesisat konusunda kaleme dökemiyorum [dntw]
mail adresini ver sana şemayı göndereyim, ama paint'te çizdim ona göre
tamam çizelimde, nasıl gösterecez resmi?
ya da anlatayım. 1.vavyenin ortak ucunu faza bağla. iki vavyenin 1.ve 2.çıkış uçlarını karşılıklı birbirine bağla. 2.vavyenin ortak ucunu lambanın bir ucuna, lambanın diğer ucunuda nötre bağla. bugünlük bu kadar iyi akşamlar.
bende auto cad de cızdıydım ama gerek kalmadı :)
arkadaslar hala bekliyorum sema veya bir site falan yokmu? yahu... fd32 guzel anlatmissin gercekten.... ama anlamadim yaa[byes]
umarım ısıne yarar bır ıkı dakıkada yapınca bukadar olur :)
9814515 cok tesekkurler bu kismen isimi gorur ancak cift lambalisi esas lazim olan uzun bir koridorda iki butonla cift lambayi ayri ayri kontrol edebilen vaviyen tesisati lazim yinede ilgine tesekkurler...
sımdı sen bırden fazla lamba kullanmak ıstersen lambaları parelel olarak cogaltabılırsın ayrıca verdıgımresımde saten ıkı buton kullanılıyor ... acıkcası ben tam olarak anlayamadım ama ıstedıgın olayı bıraz daha acarsan yardımcı olabılırım ben elektrıkten anlarımama benı asacak konularda kardesımden veya amca oglundan yardım alabılırım :). elektrık baba meslegı bende bır zamanlar yaptıydım ama tesısat elektrıkcılıgı ıle cok uzun zamandır ugrasmıyorum :(
iki lamba ayrı ayrı olmaz. yok illa olcak diyorsan öyle bir şey vardı sanırım. zannedersem komitatör anahtarlar vardı. 4 - 5 yollu bişey. Ama boş ver bunları yahu. elektroniğe dön. al bi tane kart. üstüne iki üçtane röle. en azından otomatik kumandaylada bu iş hallolur gibi geliyor. şahsen ben bizim pederin eve yaptım bu işi. yalnız tek lamba var. istediğin kadar anahtardan kontrol et. tabi anahtar değil olay. anahtarda iki tane ufak kumanda düğmesi var. birine dokununca lamba yanıyor. birine dokununca lamba sönüyor. bu anahtardan istediğin kadar çoğallt. hemde zil teli ile kullanıyorum.
fd32 komıtator ve vavıyen tesısatı tamamen farklıdır.
ilginize tesekkurler arkadaslar simdi soyle birsey uzun bir koridor var iki tane lamba iki tanede anahtar var istedigimiz koridorda diyelimki soldan girdik sol anahtara basip soldaki lambayi yaktik devam ettik sagdaki anahtardan soldaki lambayi kapattik sonra diyelim sagdan geliyoruz bu seferde sadece sagdaki anahtarla sagdaki lambayi yakip soldaki anahtardan kapatmak istiyoruz biraz karisik bir durum oldu ama bilemiyorum tam anlatabildimmi saygilar...
tamamolay vavıyen ıle cozulur ve yolladıgım resımyeterde artar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme