Selam, konuyu yanlış yere açtıysam kusuruma bakmayın, Türkcell Superonline kullanıcısıyım 1 aydan uzun süredir internetle alakalı sorun yaşıyorum. Hızım 0.1'lere düşüyor,site bile açamaz hale geliyorum sonra modemi kapatıp açınca bir süreliğine düzeliyor ardından bir süre sonra tekrar bozuluyor. Ethernet kablosu ile oyun oynamayı bırakın sosyal medyada bile dolaşamaz hale geliyorum müşteri hizmetleri altyapı kaynaklı sorun olduğunu görüyor ama altyapımda sorun olmadığı internetimin arızası giderildiği mesajı geliyor sürekli. Sorunlar bir türlü çözülmedi ücretli ekip çağırdım modem değiştirdim aynı şekilde devam ediyor. VDSL kullanıyorum 4 senedir aynı yerde oturuyoruz (müstakil bina eğer konuyu çözmemize yardımı dokunacaksa) sorunum 1 aydır var bir türlü çözemedik. Lütfen bilgi sahibi ya da deneyimli birileri yardımcı olabilir mi NOT: Bugün Türk Telekom'dan ekip gelip kablolara falan bakıp bir sorun göremediklerini sadece çatıdaki kablomu biraz uzun bıraktıklarını ve şu anda kesip kısalttıklarını söylediler ama sorunum hala devam ediyor sizden ricam birkaç konuda daha modem arayüzünden yorum yaptığınızı ve yardımcı olduğunuzu görmüştüm ama benim arayüzümde aynı şeyler yazmıyordu o yüzden taklit edemedim beni de yönlendirip düzelip düzelmediğini anlayabilirseniz çok mutlu olurum teşekkürler şimdiden pc ile bağlanıp 20 dakika kullandım 16bin olan crc 60 bin civarına çıktı |
VDSL bağlantıda kopmalar-ping ve 0.1 mbps download sorunu
-
-
Hat değerleriniz kötü olduğu için sorun yaşıyorsunuz.
1)Snr değeriniz sınırda. Snr sabit olsa idi bu değerde sorun yaratmazdı ama hatta dalgalanma olduğu için bu sorunu yaşıyorsunuz yani crc anlık yükseliyor ve bağlantıyı kullanılamaz hale getiriyor.
2)TT altyapısından neden Superonline kullandığınızı da çok anlayamadım ama bu kısmı sorgulamak bize düşmez elbette. (Tt ekibi geldi dediğiniz için söylüyorum)
3) Ulaşılabilir hız değeriniz aslında fena değil ama hat değerleri kötü olduğu için o hızın yarısını bile alamamaktasınız.
4)Çözüm önerisi şu olabilir
5) https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama//
Buradan adresinizi sorgulayın. Sorgulama sistemi ortaktır, bu site size adresinizde teorik olarak ulaşılabilir hızınızı gösterecektir. Bu da size fikir verecektir.
6)Binanızda veya binanın dısında ankastre kutusu var mı? Ya da binanızda Telekom dolabı mı mevcut? Hat zayıflama değeriniz çok düşük olduğu için muhtemelen binanızda Fttb kabin var gibi duruyor ya da saha dolabına çok yakınsınız. Bunu beşinci maddedeki kısmı sorgulayıp sonucu kişisel yerleri silerek eklerseniz anlayabiliriz ve daha detaylı yardımcı olabiliriz
-
Öncelikle cevapladığınız için teşekkürler
Buraların altyapısı ile TT ilgileniyormuş ama biz superonline'yi başka yerde kullandığımız ve beğendiğimiz için kullanmak istemiştik, hızı modemi yeniden başlattığım kısa bir sürede crc hatası birikmeden önce alabiliyorum bu bazen 5 dakika bazen 5 saat sürüyor,kablo yenileme işini yapacağım galiba fakat bir elektrikçi ile konuştuğumta benim böyle bi yetkim yok sadece bina içiyle ilgilenebilirim demişti,altyapımı da sorguladım TT altyapısı 33,914 Mbps çıkıyor benim aboneliğim 24mbps,binamda ankastre kutusu yok diye biliyorum eğer varsa ya da nasıl bulabileceksem yine yönlendirebilirsiniz tabii ki,Türk telekom dolabı da mevcut değil,tek bildiğim internet kablomuz dışarıdaki direkten yukardan gelio çatıdan 3. Kattan binaya giriyor pek bir şey anlamadığım için daha fazlasını da yapamadım süreç nasıl ilerler artık bilmiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhaba rica ederim
https://forum.donanimhaber.com/hat-kablosu-nasil-yenilenir-telekom-kablosu-nasil-yenilenir-kablo-yenileme-nasil-yapilir--142783067
Bu konuda tüm sorularınızın cevabı var hocam
-
CRC sorunu bu, bende de vardı. Modemi açıp kapatmana gerek yok bu arada DSL kablosunu sök tak yapınca da kısa süreli düzeliyor.
Sorunun sebebini tam bilmiyorum. Biz hızımızı düşürmüştük ve DSL kablosında aradaki splitteri kullanmayı bırakmıştık o şekilde günde bir olan hata 3-4 günde bir olmaya başlamıştı onu da arada DSL kablosunu sök tak yaparak çözüyorduk işte.
Kesin çözümü tam bilmiyorum ama büyük ihtimalle bina içi kabloda veya kullanılan portta bir sorun var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 8 Ekim 2024; 16:1:25 >
Bunu okumadan yazmıştım, bunun üzerine ek birşeyler yazayım. Müstakil ev ise büyük ihtimalle sokakta ortak bir noktada ankastre kutusu vardır, o kutudan kendi portunuzdan CAT6 ile sıfırdan kablo çekin. Portlardan hangisi sizin gibi işleri bir elektriçi halleder. Büyük ihtimalle kablo dış ortamda kala kala hasar yemiştir. Bizde kablo bina içindeydi ama 10 yıllıktı, bu sorunun sebebi de biraz ondan oluyor zaten. Ha bir de Superonline nin kendi altyapısı olmayan hiçbir yerde Superonline kullanmamaya çalışın :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 8 Ekim 2024; 16:3:42 >
teşekkürler arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştığınız için şöyle anlatayım bizim internet kablosu çatıya giriyor yukardan o da bir direkten geliyor yukarıdan kablo olarak ortak ankastre kutusu ya da ankastre kutusu var mı varsa nerdedir yerini bilmiyorum ama kablo değiştirmek zor bir şey mi + olarak bu gün şartlarında tahmini fiyat olarak ne kadar tutar acaba bir de kablo değişiminden önce modem değiştirsem çözer miyim acaba diye düşündüm çünkü 4 yıldır burada oturuyoruz bi sorun yaşamamıştık burayı aldığımızda internet kablosu hali hazırda vardı tahmini bir 8-10 yıldır sorunsuz çalışıyordu aslında
Benzer içerikler
- status: unable to connect error reason: failed dns lookup check error code: cf_dns_lookup_failure error description: could not connect because of dns lookup failure. learn more: https://cfl.re/cf_dns_lookup_failure
- superonline altyapısını kullanan firmalar
- superonline dns çalışmıyor
- internet wan bağlı değil ne demek
- 850 480 nerenin numarası
- statik ip
- zyxel modem kurulumu
- internetim çok yavaş
- mobil veri çekmiyor
- 24 ay taahhütlü internet cayma bedeli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X