Şimdi Ara

vdsl fiber problemi (ttnet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. çok yakın zamanda evime internet bağlatmayı düşünüyorum. ttnetle görüştüğümde son 3 metreye kadar fiber son 3 metreden sonra bakır olduğu söylendi ve çağrı merkezini aradğımda 80 mbite kadar hız gelir dedi. 2 farklı bayiden biri 100 mbit hız alabileceğimi diğeri maksimum 20-24 mbit hız alabileceğimi belirtti. evimin 100-200 metre ilerisinde bir ttnet fiber kutusu bulunuyor.

şimdi ben ttnetin bu verdiği bilgilere pek güvenemiyorum ve açıkçası konu hakkında pek bilgim yok. gerçekten böyle bir durumda bu 80 - 100 mbit hızları alabilir miyim yoksa son 3 metre bakır olduğundan sadece adsl hızına mı sahip olabilirim? bir de o kadar fiber kablo çekip son 3 metrenin bakır olmasının mantığı nedir?

son olarak bağlantı yapmadan önce kaç mbit hız alabileceğimi kontrol edebilmemin bir yolu yok mu?

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• SLM
    en garantılı durum mudurluge gıt ordan varsa telefon veya yanında ınternet kullanan onun baglantı numarasını alıp ıncelettır teknısyene tam bılgı verırler.
    benımde 100 yoktur fakat yakındır...saha kutusu ordan sonra telefon kablosu ıle gelıyor..ozel fıber baglantı yok yok..
    100 mbps baglı sorun yok
    99999 tanımlı SNR 14,2 su an

sızın ana hatlarda sorun yoksa 100 mt gecmıyorsa 100 mbps alırsınız fıkrımce,fakat 200 olursa sınyal duser destekleyemebılır.

bende 2 yıl oncesınde 50 mbps baglı ıken musterı mudurlukten dedım 100 mbps alacagım baktılar adrese 24 mbps yukarı alamazsınız dedı,dedım zaten 51000 tanımlı hat degerlerım ıyı.en son teknısyen odasına yonlendırdıler.ordan baktılar 100 mbps alırsınız zayıf olursa az dusururuz hızı dedıler..actılar sorun yok...
  • frantic2 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim öncelikle cevabın için.
    benim için 24 mbit de yeterli şu an superonline sözleşmem bitiyor adsl bağlantısı var 1 - 2 mbit bağlantı hızı var sadece o da sürekli kopuyor, bazen maillere bile bakamıyorum. şimdi tekrar görüşme sağladım ttnetle sizlere ekip gönderelim, kurulum sağlanmadan önce sinyal kalite kontrolü yapılsın, memnun kalmazsanız kurulum yaptırmazsınız herhangi bir cayma bedeli de ödemezsiniz dediler. birkaç kere tekrarlattım bunu. tamam dedim sonunda. bakalım gelsinler bir kontrol sağlansın 20 mbit üstü stabil hız oldukça yeterli olacaktır zaten benim için. umarım pişman olmayız bu konuyla ilgili. bu sinyal kontrolü yapılırken dikkat etmem gereken şeyler tam olarak nedir paylaşabilir misin?
  • vdsl fiber problemi (ttnet)

acıldıktan sonra modeme girip hat degerlerini paylasırsanız
    ornketekı gıbı
  • vdsl fiber problemi (ttnet)vdsl fiber problemi (ttnet)vdsl fiber problemi (ttnet)

arayüzde bunları bulabilidim sadece

• Sakuragi Hanamichi kullanıcısına yanıt
    SNR değerlerin düşük hocam. Eğer ankastre ile modem arasındaki kablodan eminsen kesinlikle hattın bir problem var. Nerden derseniz benimde son zamanlarda SNR değerlerim sizinkiyle aynı ve 2mbit'e düşüyor. Sonradan yükselttirdim ISS'ye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat ÖZDAĞ -- 31 Ocak 2018; 19:47:15 >
  • Acikcasi nerede sorun var bilmiyorum. Bu superonline su anda. Bitiyor yakinda sozlesme. Ttnet baglatsam da ayni degerler mi olur? Ya da bu hatlarda bir sorun varsa sorunu kim cozer iss mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eger gelen hatta sorun varsa yıne devam eder.
    kontrol etme sansın varsa ankestre gırısınden bır olctur derım.belkı sonrası gelen kablodada sorun olabılır.

geceb gun benımde dusus oldu 20 mbps kadar sonra modemı alıp dırekten gelen kablonun ucuna takdım bınaya gırıs yapmadan aynı sorun edıyordu..sonra arızaya gelen ekıbe dedım .ana kablolar arızalı olmasın dıye,sonra saha dolabından eve gıden kabloyu ayordı yıne sorun edıyordu..megerse kart arızalıymıs ugrastı ugrastı olmadı.sonra kart bulursam takarım dedıler.
    1 hafta sonrası sorun duzeldı ..saha dolabından cıktı bendekı arıza
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.