Şimdi Ara

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (218. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.497
Cevap
52
Favori
196.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kumburgazda bu değerleri alıyorum. Santrale uzağım ve saha dolabi yok, köy interneti olarak geçiyor diye biliyorum

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

İnternet şu anda 11 mbps hız alıyorum, daha yüksek hız alabilir miyim yoksa kesinti mi yaşarım?

• catastrop kullanıcısına yanıt

Hat zayıflamanız fazla; teorik olarak down snr daha yüksek hız alırsınız diyor ama reelde ne olur bilemeyiz. Deneyip tecrübe etmeniz lazım.

• Merhabalar,

Aşağıdaki hat değerlerini yorumlayabilecek olan var mı?

noise margin upstream: 11 db

output power downstream: 6 db

attenuation upstream: 0 db

noise margin downstream: 13 db

output power upstream: 13 db

attenuation downstream: 18 db

Bir kaç yıl önceye kadar bölgemde 120 mbs e kadar desteklediği görünür ve ben 100 mbps sorunsuz alırken,

Arada bir kaç firma ve modem değişikliği sonrası şu an 35 mbpse kadar bir tarife kullanıyorum ve sanki hattım 35i bile kaldırmıyor ve arada kopuyor gibi geliyor. Sorun nereden kaynaklanıyor emin olamadım.

• aniceman kullanıcısına yanıt

attenuation downstream: 18 db ; zayıflamadan olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

Arkadaşlar selam. Aile evinde bu şekilde şu sıralar durmadan internet kopuyormuş sıcaktan kabin mi yanıyo artık nedense :D Değerlerde bi problem yok değil mi?

• Hızı biraz düşürün mevcut hız ile mak. hız yakın. Değerler normal; belki yoğunluktan olabilir. Altta snr hafif hafif düşüyor. Modemi uzun süredir kullanıyorsanız farklı adaptörle deneyin, jaklarıda yenileyin. Upload da 8 de kalmış sizin.

• normalde DSLAM kilidi yoktu o açılsın diye uğraştım daha felaket kesiliyodu internet 102mbps de idi ulaşılabilirde 102 de idi. Limite geldiği an kopuyodu sonrasında hız 88 e düşürdük. 2-3 aydır problem yoktu son zamanlarda olmaya başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomi01 -- 8 Haziran 2024; 14:30:28 >
  • bomi01 kullanıcısına yanıt

O zaman 80 e çekmek gerekebilir.

• DSLAM kilidi açtıran kadar canım çıktı 80 e çektirmek imkansıza yakındır muhtemelen

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bomi01 kullanıcısına yanıt

Pratik çözüm var; snr-hız ayarı yapılan Keenetic veya Asus modem almak. Faturası olur tabii. Siz yine deneyin hattımda kopma var; 80 e sabitleyin diye.

• Arkadaşlar merhabalar. Telekom saha ekibinde görevli arkadaş var mı? Bir soru danışmak isterim. Yardımcı olabilecek var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • VDSL 100 Mbit indirmeye 8 mbit upload alıyorum normal mi? Türk Telekom

• SoruSoranBirey S kullanıcısına yanıt

100 Mbps'lik pakette hat değerlerine göre 10, 15 veya 20 olması gerekiyor güncel durumda. Hız profilinizde de sorun olabilir.

• Ben bu değerler ile 20 mbps upload alabilir miyim?

Alırsınız. Şuradan sorgu yapar mısın?

https://www.jio.com.tr/internet-altyapi-hiz-sorgulama

• İndirme hızını kabul ediyorum. Ama 20 mbit'e kadar desteklenen yere sen niye benim upload'umu 8 e sabitliyorsun gerizekalı.. Müşteri temsilcisi upload'un ne olduğunu bilmiyor... Eve gelen teknik eleman en fazla 8 mbit verebilir Türk Telekom daha üst hız yok diyor... Hahahaha Türk Telekom en fazla 8 mbit upload verebilirmiş daha üst hız yokmuş bana kim söylediyse yalan söylemiş.... İş bilmeyen insanların eline kaldım ya başka bir şey söylemiyorum.

Benim hız 80 e 15 idi. Hızımı yükseltme talebinde bulundum, 100 e 8 oldu. Tekrar destek kaydı açtım upload için çok kısa sürede 20 oldu. Alternatif firmadayım; Telekom'da bu tip sıkıntı olması tuhaf.

• Maalesef hattım desteklemiyormuş incelemişler 50 mbit'e düşürmeyi uygun görmüşler :) Bende kabul ettim. 50 ye düşünce upload 15 e çıktı. Demek ki 100 mbit kaldırmıyor bizim hat. Neyse böyle devam belki 75-15 yapabilirim ilerleyen günlerde. Çünkü bütün altyapı sorgu sitelerde 80 ve küsür mbps gördüm. 75 mbps yaptıktan sonra inşaallah upload 15 de kalır.

• 75 rahat kaldırır; benim 73 altyapı modeme gelen 99.

Vdsl için ping 4 çok iyi; benim ki sunucuya göre 16-28 civarı.VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] 

• Hallettim hocam. Cevaplar için teşekkürler. Anladım ki hattın sınırı 75 miş :) 10 gün boşuna 100 mbit için uğraşmışım.

Benim upload ısrarım bazen torrent kullanıyorum o yüzden bir de bana vaad edilen hızı neden alamıyorum diye strese girmiştim :) Ben bu hıza okeyim. İyi oldu bu uğraş :) Hattımın sınırını öğrenmiş oldum. Oturduğum semt alt gelir grubu insanlar oluşturduğu için ne zaman altyapı yenilenir veya fiber gelir muamma.

• 
Sayfa: önceki 216217218219220
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.