Şimdi Ara

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (220. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.497
Cevap
52
Favori
196.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Farklı adaptör ve modemle deneyin bir fark var mı?

• Adaptör derken şuan maalesef ki elimde tek modem var daha yüksek bir cihaz bulabilirsem aklımda denemek

• elcin35 E kullanıcısına yanıt

Modemin adaptörü var ya aynı voltaj ve amperde ( amper bir tık daha yüksek olabilir) farklı adaptörle deneyin. Ek varsa yakla yenileyin. Kablo ucu jaklarıda yenileyin. Bunları yaptığınız halde sorun devam ediyorsa pek yapacak şey yok; hizmeti sunanların birşey yapması lazım. Modem Zyxel ise sitede ki yazılımla sizin yazılımın versiyonu aynı mı kontrol edin.

• Modemin adaptörü orjinal adaptör diye voltaj yada amperine bakmadım hiç ona bakarım ek sadece direkten gelen kablo ve modem arası telefon kablomda var o da boncukla ekli modem tp link vc-220 g3u teşekkür ederim yinede

• Benim kötü galiba.

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]
  • elcin35 E kullanıcısına yanıt

Bu modem biraz sıkıntılı galiba; ayarlarda wps açıksa kapatın.

Birde Tp-link'e mail atın; kopma sorunu yaşıyorum diye, cihazın mac adresini de yazarak. Belki uzaktan güncelleme yaparlar; faydası olur.

• Teşekkür ederim wps kapalı bende tp link sitesinde benim cihazı ürün modeliyle bile bulamadım e posta atarsam belki dönerler bakalım

• Why Shy kullanıcısına yanıt

Kötü değil; 50 alır rahat.

• Merhaba, bende crc hatalarından muzdaribim çok uzun süredir. Modem vs farketmeksizin kopmalar çok yaşıyorum. Çok kere port değiştirttim eve kadar gelip baktılar ama bir türlü tam çözümü bulamadım. 1 hafta çok iyi olan internet ertesi hafta günde onlarca kez gidip geliyor. 50 megabitti başta internetim 35e düşürttüm ama o da çözüm olmadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xientina kullanıcısına yanıt

İç kabloları kontrol ettiyseniz, modem ve port değişiminde de değişiklik yoksa, hızıda düşürdüklerine göre kapasite sıkıntısı veya dıştan gelen hatta sıkıntı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç tesisatını yeniledinmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

Ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?

• FısFısss kullanıcısına yanıt

Hat zayıflaman fazla ; snr düşük. Kablo ucu jakları yenileyin; farklı adaptörle deneyin, ev içi ek varsa yenileyin. Sonuç değişmiyorsa; bina içi ankastreden yeni kablo çekin. Altyapı 35 civarı destekliiyorsa; mevcut hızınızı düşürüpte deneyin hat değerleri nasıl oluyor diye.

İlk başta iç tesisatınız problemli dediler. Bina dışından modeme kadar kablo çektik.

Yeni kablo çekildikten sonra modemime ulaşan maksimum hız 84mbps görünüyordu. Kullandığım tarifeden dolayı ise mevcut hızım 35mbpsti. Download SNR Margin değerlerim de 22-23 civarındaydı.

Sıkıntı çözüldüğü için 75-100mbpslik tarifelere geçiş yapmayı düşünmeye başlamıştım ancak sabahtan beri SNR Margin 8'i geçmiyor.

Bir de buradaki upload değerleri bu kadar yüksekken download değerlerinin bu kadar düşük olmasının sebebi nedir?

Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmoby -- 4 Temmuz 2024; 23:7:22 >

• Kabloyu ve jakı tekrar kontrol edin.

23:24 itibariyle kendiliğinden düzeldi ancak sabaha kadar bu değerlerin yeniden yukarıdaki eski sıkıntılı haline döneceğini düşünüyorum.

Zamanla SNR Margin yavaş yavaş düşüyor, hız düşüklüğü ve kopma problemi yaşamaya başlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmoby -- 4 Temmuz 2024; 23:32:15 >
  • Aç kapa yaptıktan sonra düzeldiyse; siz farklı adaptörlede deneyin.

• Yarın farklı bir modemle denemeyi düşünüyorum hocam, en azından modemde sorun olup olmadığından emin olayım diyorum.

Arıza kaydı bırakmıştım, hat değerlerini güncellediklerini söylediler. Zaten SNR Margin 8'i geçmediği için sürekli kopma yapıyordu.

O şekilde düzeldi.

20dk içinde hat değerlerinin geldiği son durum bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmoby -- 4 Temmuz 2024; 23:49:24 >
  • Denemekte fayda var.

• Kaç aydır bununla uğraşıyorum, kabak tadı vermeye başladı gerçekten.

Sorunun ısrarla portta olabileceğini, port değişikliği yapılmasını talep etmeme rağmen uğraşmamak için problem sizden kaynaklı, şunu yapın, bunu yapın diyip bırakıp gidiyorlar.

İlk başta iç tesisat arızalıydı, şimdi modem bozuk olabilir oldu. VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] 

• 
Sayfa: önceki 218219220221222
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.