Şimdi Ara

Vdsl saha dolabı hakkında..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
12.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben TTnet yerine farklı bir şirket müşterisiyim. Konuyu buraya açtım, çünkü burada online kişi sayısı daha çok. Bir an önce sorunumun ne olduğunu anlamak istiyorum.

Şu an vdsl2 türünde bağlantı kullanıyorum. Aldığım hız 25.6mb upload 3mb Ama hat değerlerim kötü durumda. Değerleri paylaşmadan önce daha çok bir şey merak ediyorum.

Şimdi bu vdsl bağlantım nasıl sağlanıyor ? Herkesin bildiği gibi vdsl saha dolapları var, yeni tip olanlar. Benim evimin önünde, ve sokağımızda bulunan bütün evlerin önünde birer dolap var. Bu bağlantıyı buradan mı alıyor ? Yoksa daha önce adsl aldığım 40 metre aşşağıdaki eski saha dolabından mı ? Bunu öğrenmek için bugün içinde, yaklaşık yarım saat önce buranın Telekom çalışanını özel telefonundan aradım. Adam beni tanıyor. Burası oldukça küçük bir köy. Neyse, daha önce TTnet vdsl boş port yok sorunu yaşıyordum, bana sürekli boş port yok yalanı söylediler, ki ben adım gibi emindim bunun yalan olduğuna, nitekim başka bir şirket bana 1 hafta içinde vdsl boş port sağladı, ve bağlantıyı kullanmaya başladım.

Şimdi bu telekom çalışanı ile aramda geçen muhabbeti yazıyorum sizlere, bana bunun mantıklı açıklamasını yapabilecek biri olursa sevinirim.
    Telefonu açıp, merhaba abi, rahatsız ediyorum ama bir konu hakkında bilgi almak istiyorum, dedim.
    Adam bana direkt şunları söyledi; Kardeş vdsl boş port hala yok, halledicez.
    Ben de cevap olarak ; Abi önce dinler misin beni ? Hem ben TTnet'in yalanlarından kurtuldum, ayrıca sen neden bana böyle konuşuyorsun ? Şu an XXX vdsl2 bağlantı kullanıyorum, bu nasıl oldu, dedim ?
    Adam sustu sonra; "buyur kardeş ne sorunun var" dedi.

Ben de ona ; Abi istiklal mahallesine (oturduğum mahallenin adı) bağladınız vdsl bağlantıların saha dolabı nerede ? Evimin önündeki fiber kutudan mı sağlıyorsunuz, yoksa askeriyenin (bana 40 metre uzaklıkta olan bir yer) oradaki eski saha dolabından mı ?

Adam bana dönüp ne dedi beğenirsiniz ? kardeş vdsl için biz saha dolabı kullanmıyoruz, vdsl bağlantıyı santral üzerinden, sistem üzerinden hallediyoruz, dedi.

Bunun üzerine teyit ettim iki üç defa irdelerim, sordum; Abi nasıl yani, vdsl için saha dolabınız yok mu? Adam da bana biraz ses totununu yükselterek, ilk söylediği şeyleri tekrar etti.
    Biz santral üzerinden, sistem üzerinden vdsl bağlantı veriyoruz, dedi.

Bunu bana biri açıklar mı ? Bu santral ile aramda 146 metre bir mesafe var.

• küçük yerlerde direk santralden xdsl bağlantısı verilebiliyor . Saha dolabı koymak yatırım açısından maliyetli. Saha dolabı dediğinizde XDSL modülü olmayan sadece kablo toplama görevi yapan sistemdir. Beyaz Tip7 kabinetlerden yoktur. Bu durumlarda VDSL kullanırken tam hız olmak sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

küçük yerlerde direk santralden xdsl bağlantısı verilebiliyor . Saha dolabı koymak yatırım açısından maliyetli. Saha dolabı dediğinizde XDSL modülü olmayan sadece kablo toplama görevi yapan sistemdir. Beyaz Tip7 kabinetlerden yoktur. Bu durumlarda VDSL kullanırken tam hız olmak sorun olabilir.

Dostum bir sorum olacak, ama önce şunu söylemek istiyorum. "Saha dolabı koymak yatırım açısından maliyetli" demişsin. Burada fiber dolapları her binanın önünde var. Yani fiber.xdsl olarak vdsl2 bağlantı kurabilirim. Fiber.xdsl çalışma anlayışı şu şekildedir kısaca; "Fiber optik kablolar saha dolabına kadar getirilir. Saha dolabında fiber uyumlu(Fiber girişi olan) bir DSLAM bulunur. Bu DSLAM fiber optik sinyalini xDSL sinyaline çevirir. xDSL türü olarak genellikle VDSL veya VDSL2 kullanılır."

Ayrıca bağlantıyı santralden almak, normal saha dolabından almak ile arasında ne gibi farklar vardır ? Kısacası, daha iyi mi olur, yoksa saha dolabının olması mı iyi midir ? Santral ile aramda 146 metre bir mesafe var.

• Hocam banada boş port yok diyorlar hangi saglayicidan aldiginizi pm olarak atarmiisniz teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Attım p.m dostum...
  • Bu arada kapımın önündeki dolabın cinsi TIP3 arkadaşlar. Yani bu dolaptan vdsl bağlantı sunulabiliyor gibi gördüm, google üzerinden bir araştırma yapınca. Ama telefonda konuştuğum, buranın telekom çalışanı bana santralden bağlıyoruz vdsl bağlantılarını, dedi. Lütfen bana söyler misiniz, bu saha dolabı ile santral bağlantı arasında nasıl bir fark var ? Daha mı iyi, daha mı kötü, yoksa farkı yok mu ? Yine mesafeye mi bakıyor ? Nedir yani, ben bıktım bu telekomun oyunlarından. TIP3 saha dolabı dururken, fiber-xdsl bağlantısı yapmak yerine, ki kablolar çekildi, herşey tamam, bunun yerine santralden bir bağlantı vermelerinin sebebi nedir, hangi akıla hizmet ediyor bunlar ya ???
  • Senle aynı soruna sahibiz santalle aramda 350 metre var 35mbit veriyor banada yan binama 75mbit veriyor sacmalıga bak müdürlüge gittim çözüm masasına yönlendirdiler en yakın vdsl dolabını sordum lokasyonumda bi dangalagı koymuslar oraya adam vdsl in daha ne oldugunu bilmiyor ekranda ne yazıoda onu soyluyor papagan gibi bana hep aynı şey

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türk Telekom Fiber Saha Dolabı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kozuch94 K kullanıcısına yanıt
    Millet 1km'lik saha dolabından aldığı vdsl bağlantı ile en kötü 50mb alabiliyor. Ki birde saha dolabı ile santral arası bir mesafede var. Biz santral'e 146 metre uzaklıktayız. Bu ne saçmalıktır, anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 1 Temmuz 2017; 17:24:2 >
  • Vdsl distance tablosuna gore senin min 70 alman lazım aslında ama türkiye şartları işte burda herşey tersten işliyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kozuch94

Vdsl distance tablosuna gore senin min 70 alman lazım aslında ama türkiye şartları işte burda herşey tersten işliyor

Dostum en son paylaşıtım dolap, yani tip3 olan dolap elektriğe aitmiş. Ama şöyle birşey keşfettim. Telekoma ait T23 erişim kabinleri var sokağımızda, biri 40 metre uzaklıkta, diğeri 20 metre uzaklığımızda. Fotoğrafını çektim, buyrun bakın :) Ayrıca çarşıya yürüdüm biraz, ve iş yerlerine girip oradaki insanlara rica ettim internet hızları kaç mb diye sordum. Hiçbiri birşey bilmiyor, ama hepsi 70 TL gibi bir fiyat veriyor, ve alayının aldığı hız 4MB ADSL! Modem arayüzlerine baktım hepsinin ulaşılabilir hızları 18 ile 22 arasında, snr değerleri 20'nin üzerinde :)))) Bu internete sahip kişilerin hepsi "internetim yavaş, ama biz anlamıyoruz birşey" diyolar. Banada aynı muhabbeti yaptı buranın yalaka TTnet telekom çalışanları. Ben TTnet'i arayıp sizi şikayet edicem, paket hızım bu, verdiğim ücret bu, ama aldığım hız bu dedikten sonra hızımı 16 mb yaptılar. Ayrıca vdsl boş port yok dediler ve geçirmediler, Türknet beni 1 hafta içinde geçirdi, ki TTnet hala vdsl boş yok diyor. Alın buyrun arkadaşlar Telekom saha dolabı T23 modeli, yeni yapılmış bir dolaptır. Buna rağmen utanmadan bana "biz vdsl için saha dolabı kullanmıyoruz, santralden ayarlıyoruz, diyorlar. Bu dolap ile aramda 20 metre mesafe var. Dolap ile santral arası 120 metre, benimle santral aramda 146 metre mesafe var. ALDIĞIM HIZ 26.5MB VDSL2
    Allah belanızı versin Telekom. Bu yüzsüzler ilk başta altyapımın fiber desteklediğini söylediler, ama aktif durumda olmadığını, yinede vdsl kullanabileceğimi söylediler. Yani bağlantıyı bu kutudan aldığım kesin. İnternette o kadar araştırma yaptım vdsl modları olsun, türleri olsun. Bu verdikleri modemlerde sınırlı modemler. Sadece profil 17a destekli, diğer profiller bir işe yaramıyor. Ayrıca ttnet'in bu modeminde fastpath midir interleaved midir görünmüyor. Telefon açıp sormaya korkuyorum. Çünkü işleri güçleri yalan söylemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 1 Temmuz 2017; 19:48:40 >

• Arkadaşlar birşey daha buldum. Şimdi birşey dikkatimi çekti, google üzerinden VDSL2 hat değerlerine görsel olarak baktığımda, Annex türü herkesin B modunda. Benim ise A! Şimdi gelelim TTnet'in yediği bok'a....
    Bu modem TTnet destekli VDSL2 modem. Ve hiçbir şekilde modem arayüzünde ne Annex modu hakkında bilgi veriyor, ne de fastpath modu hakkında bilgi var. Hatta fastpath kesinlikle yok. Ama modemi karıştırdığım zaman Annex türünü ilgilendiren, ve farklı modları seçme yeri var. Fakat bu modların arasında B modu yok :) Şimdi B modu ile A modu arasındaki farkı kısaca söyleyeyim sizlere;
    Annex B=isdn hat üzerinden internet... Annex A=POTS yani analog hatlar üzerinden verilen internet. Yani B mod'u A mod'una göre iyi. A modu, yani analog hat kullanan bir insanın bant genişliği oldukça zayıfmış. Bu yüzden modem arayüzümdeki hat değerlerinin alayı boktan bir durumda olduğunu düşünüyorum! Siteye yüklediğim şu resime bakın! Bu modların arasında B ile alakalı bir mod yok,
    diğer modları deneyeyim dedim, ama seçip uygulamaya çalıştığım zaman hiçbirisi etkili olmuyor. İnternet o zaman bağlanmıyor. Modem sadece Annex A modunu kabul ediyor.Elamın biri youtube'da Annex A modunu B yapmış, tabi ne kadar gerçek bilinmez, ama ben de o bile işlemiyor. Evet Annex B yazıyor, ama uygula dediğim zaman bütün ayarlar siliniyor ve tekrar Annex A oluyor. Bu şekilde yapmış...Farklı bir yöntem bilen var mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 1 Temmuz 2017; 21:8:49 >

• telekomun işine gelmiyor kullanılan megabaytlar ....ne kadar hız o kadar megabayt gidiyor ellerinden geldikçe vatandaşı adsl de tutuyorlar
  • ayhann06 A kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hemde daha fazlası söylenmeli bunlar için. Bak arkadaşım bugün buranın çarşısını gezdim. Burası küçük bir yer. Ve herkesin internet için ödediği fiyat 70 civarlarında. Bir kaç dükkana girip rica ettim, durumu anlattım, sonra bilgisayarlarından modem arayüzüne girdim. Alayı adsl kullanıyor. Kullanılan hız 4 ile 8 arasında değişiyor. Ama ödedikleri paket ücreti 16mb. Ve herkese, banada başta adsl kullandığım zaman aynı yalanı söylüyorlar. "buranın altyapısı kaldırmıyor" E, pezevenk, o zaman adsl yerine vdsl yap bağlantıları. Ki, ben 3 ay sonra TTnet'i arayıp cinnet geçirdim. Dedim sizi şikayet edeceğim, hemde diğer insanlardanda imza toplayacağım. Siz bizim hızımızı 8 veriyorsunuz, alt yapı kaldırmıyor diyip, imzamın olmadığı sözleşmeyi öne sürüyorsunuz, ve kalkıp utanmadan 8mb paket fiyatı yerine 16mb paket fiyatı alıyorsunuz. 1 saat içinde hızım 16mb e çıkartıldı. Ama delirdim. Sonra vdsl geçmek için tarifeler sordum. Bunların içinde 50mb tarifeside vardı. Yani vdsl 50mb tarife kaldırmıyorsa bu kişi bana bu paketi sunmazdı. Özellikle kotası çok olan tarifelerden başlıyor akıllılar. Ben de bana uygun olan en iyi tarifeyi seçtim. 35mb 50 gb kotası olan. Çünkü sonuçta akk sonrası 16mb sınırsız kullanacaktım, aynı şekilde 50mb'de boyleydi. Ama mantıklı olan 35mb 50gb. Onun fiyatıda benim ödediğim fiyattan fazla olduğu için paket değiştirebilecektim. Ne oldu ? Onay verdim, herşey tamamdı, ama 10 dakka sonra başka bir densiz arayıp bana şunları dedi; "beyfendi geçiş yapamıyorsunuz çünkü yürürlükte seçmiş olduğunuz paket, kullanmakta olduğunuz paketten daha ucuz" ULAN O ZAMAN BAŞTAN SÖYLESENE BUNU. Sonra 87TL'lik 35mb 150gb kotası olan bir paket döşemeye çalıştılar. Düşünün bak 50 gb kotalı 71 tl, 100 gb fazla kotalı olan 87 tl yani arada 16 tl fark var. Akk sonrası hızlar aynı! Neyse kabul ettim. Bu sefer yarım saat sonra yine birisi aradı. Beyfendi boş port yok dedi :) Bu süreç yaşanmadan iki gün önce buradaki telekom çalışanına "abi vdsl geçicem ya bıktım adsl sorunlarından" demiştim. Adamda bana "kardeş geç geç daha iyi olur" demişti. Ama 2 gün sonra bu adamıda aradım. Adam sanki talimatı almış gibi direkt söylediği şey "kardeş boş port yok" 2 gün içinde neler oluyor değil mi arkadaşlar :) Ki bu salak telekom çalışanını bugün aradım, başka bir sorundan bahsedecektim, adam beni dinlemeden yine boş port yok muhabbeti yaptı. Dünyadan haberi yok, böyle köpek gibi alıştırmışlar çalışanlarıda kendileri gibi...Yani hep kendi içlerinde büyük çelişkiler yaşıyor bunlar. Aynı şekilde aynı şeyleri Türknette de yaşadım. Yani dakka bir göl bir oldu. Bunların ne zahmeti var ? Ne kaybediyorlar ? Sırtlarında yük mü taşıyorlar biz internet kullanınca ? O kadar para veriyoruz ve hakkımızı alamıyoruz. 50 mb hız alsak sınırsız amuda taklalar atarız. Ama yurt dışında millet 50mb hıza hız bile demiyor. Ve ödedikleri fiyatlarda ortada. Lanet olsun telekoma...

• hat değerlerini atar mısın.
    ayrıca apartman içindeki kutunun üzerindeki numaralara bak. saha dolabının numarası yazar üzerinde.
    hangi saha dolabından hizmet aldığını anlayabilirsin o şekilde.

https://turk.net/kotasiz-vdsl-hizinda-internet/ şurdan sorgulama yaparsanız port olup olmadığını anlarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

hat değerlerini atar mısın.
    ayrıca apartman içindeki kutunun üzerindeki numaralara bak. saha dolabının numarası yazar üzerinde.

https://turk.net/kotasiz-vdsl-hizinda-internet/ şurdan sorgulama yaparsanız port olup olmadığını anlarsınız

1. Resim : apartmandaki küçük kutu ile alakalı. Yalnız apartmanın içinde kutu yok, dışarıda apartmanın duvarında asılı bu resimde olan kutuya benzer bir kutu var. Ve bu kutuya bugün baktım, fakat üzerinde herhangi bir rakam, ya da yazı göremedim. Ama bu kutuya bayağı benziyor.
    2. Resim : Hat değerlerim.
    3. Resim : Speedtes hız değerlerim.
    Ayrıca D1 D2 değerleri tam olarak ne anlama geliyor ? Diğer Tp-link modemlerde de aynı şekilde başkalarının D1 D2 değerlerine baktım, ve aralarında bu kadar değişken rakamlar görmedim. Hat zayıflaması, sinyal zayıflamasını bana açıklar mısınız ? Saha dolabım en yakın 20 metre, ondan sonraki dolap ise 50 metre ileride var yok. Ve bu dolapların üzerinde bir tarihte var. 2016 yazıyor. T23 Telekom dolabı...

• quote:

Orijinalden alıntı: meaninglessname

quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

hat değerlerini atar mısın.

1. Resim : apartmandaki küçük kutu ile alakalı. Yalnız apartmanın içinde kutu yok, dışarıda apartmanın duvarında asılı bu resimde olan kutuya benzer bir kutu var. Ve bu kutuya bugün baktım, fakat üzerinde herhangi bir rakam, ya da yazı göremedim. Ama bu kutuya bayağı benziyor.
    2. Resim : Hat değerlerim.
    3. Resim : Speedtes hız değerlerim.
    Ayrıca D1 D2 değerleri tam olarak ne anlama geliyor ? Diğer Tp-link modemlerde de aynı şekilde başkalarının D1 D2 değerlerine baktım, ve aralarında bu kadar değişken rakamlar görmedim. Hat zayıflaması, sinyal zayıflamasını bana açıklar mısınız ? Saha dolabım en yakın 20 metre, ondan sonraki dolap ise 50 metre ileride var yok. Ve bu dolapların üzerinde bir tarihte var. 2016 yazıyor. T23 Telekom dolabı...

hat zayıflamsı çok fazla 50db
    turknet sorgulamada sonuç ne çıkıyor ?
    https://siparis.vodafone.net.tr/Query/FiberAvailable
    bu siteden telefon numarası ile sorgulama yap birde.

• Lütfen şu son yazımı okuyun! Herşey açıklığa kavuştu sonunda! Santral'e 350 metre uzaklıkta olan bir yer için 50mb bağlantı verebilen Türknet. Aynı santral'e 145 metre uzaklıkta olan bir eve 26.5 max hız verebiliyor. Ki, 50 mb verdiği yerlerdeki evler hep müstakil, bahçeli evler. Evet oralarda da bizim evin dibindeki saha dolaplarından var. Demek ki bunların hayatları yalan! Bir kez daha şunu vurgulamak istiyorum. BUGÜN BURANIN TELEKOM ÇALIŞANI İLE GÖRÜŞTÜM. BU ŞAHIS TEKNİK ELAMANIDIR, YANİ BÜTÜN BAĞLANTILARI KURAN ADAM. VE BU ADAMA "VDSL SAHA DOLABIMIZ NEREDE" DİYE SORDUĞUMDA, BANA ŞU CEVABI VERDİ; "BİZ SAHA DOLABI KULLANMIYORUZ VDSL İÇİN SANTRALDEN BAĞLANTI VERİYORUZ.

Peki, saha dolabı ile onu sıkıştıracağımı anladığı için böyle saçma bir cevap verdi. Ortada saha dolabı yok ok! Peki santral'e benden daha uzak olan bir yer, ve binaların olmadığı bir yerlerde hız 50 mb veriliyorken, ben daha merkezi yerde oturuyorken, yakın oluyorken, nasıl oluyorda 26.5 max hız alıyorum ??? Biri şu resime baksın ve artık saha dolabındandır, bilmem nedendir, şundandır falan demesin bana. Düpe düz bir oyun var bu işin içinde....

• Yeni bomba geldi arkadaşlar...Şimdi Türknet alt yapı hız sorgulamasında.. Bizim mahalle leş! max 24 mb hız veriliyor!!! Ama santral'e bizden daha uzak olan, ve aynı saha dolabı kullandığımız halde 50mb hız alıyorlar. Haritayı işaretlerim. Santral'e 50 metre uzaklıkta olan yerler, ki benden 100 metre daha yakında oldukları için 75mb alabiliyorlar!!

KIRMIZI YERLER ; MİN 50 MAX 75MB
    YEŞİL YERLER ; GENELDE HEP 50, NADİREN 32MB
    SARI YERLER ; MİN 16 MAX 24MB

Bu nasıl bir saçmalık beyler ? Saha dolapları 1km uzaklıkta olsa bile 50mb hız almam gerek :) Ki santral bana 146mb uzaklıkta. Alın şu resime bakın ve yorum sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 2 Temmuz 2017; 3:24:24 >

• Üniversite lojmanlarında kalıyorum iki bina yanyana arada 10 metre yok, binanın biri 70 küsür mbit çıkıyor diğeri - benim kaldığım bina - 32 mbit, binada 70 i gördüğüm ikinci gün turknete başvuracağım...

Çok da şe yapmayın... Turk telekom da tanıdığınız varsa ayar çeker, turkneti aradım saha personelinin numarasını verin bi görüşeyim dedim, en azından diğer binadan hat çekebilirlerse öğreneyim ona göre başvurayım dedim, o konuda yardımcı olamayız dediler.. Hatta ordan da çekilse kablo yine max 32 mbit alırmışmışım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tridinebandim T kullanıcısına yanıt
    Ama bunun bir mantığı var. Mesela kullanılan kablo türleri olsun, bilmem alt yapısı olsun, santral uzaklığı, saha dolabı uzaklığı, senin kullandığın modem, kablolar değil mi ?
    Şimdi mantık kurarsam eğer, burası oldukça küçük bir yer, köy burası. Şimdi istanbul mantığını ele alalım. Orası büyük bir yer, bazı yerlerde saha dolapları farklı oluyor. Ama istanbulda bir mahalleye gidipte iki farklı saha dolabı kuracak değillerdir herhalde? Genelde 1 km uzaklıkta mesafelere yerleştiriyorlar bu dolapları. Çünkü daha yakın mesafelerde olsaydı, mesela 500 metre olsaydı, istanbulda bir çok kişi vdsl üzerinden 100 mb alırdı. Ama bu hızı alan arkadaşlar nadir, saha dolabına 500 metre yakınlıkta olanlar. Genelde istanbulda 50mb veriyorlar. Şimdi buraya gelelim. Burası, istanbulun herhangi bir sokak büyüklüğünde neredeyse, yani benim oturduğum Kartal'daki evimin sokağı kadar uzunluğu var. 700 metre, haritadan baktım. Şimdi, bu saha dolapları bir çok yerde var. Bunlardan iki tanesi benim evime çok yakın. Biri 20 metre, diğeri 40 metre. Ben santral'i arayıp sordum, çünkü artık bu işi kovalamaktan sıkıldım. 3 ay TTnet ile uğraştım, şimdi de Türknet ile uğraşıyorum. Ben hakkımı istiyorum sadece. Santraldeki adamı şahsen az da olsa tanıyorum. Sonuçta burası küçük bir köy, herkes birbirini tanıyor. Birisine sorsam, şu marketin sahibi kim, adını söyler, babasının, hatta annesinin adını bile bilir. Herkes tanıyor birbirini. Ama bu telekom çalışanı, ayıptır söylemesi, oldukça yalaka bir şahsiyet. Çünkü ben TTnet ile sorun yaşıyordum. ilk önce adsl kullanıyordum. Daha sonra bir şekilde vdsl altyapı desteklediğini gördüm, hemen vdsl geçmek istedim, ayrıntısına girmiyim. Sonra bu telekom çalışanına dedim, ya abi burada vdsl varmış, neden beni uğraştırdınız ki fln fln, böyle gülümseyerek söyledim. Adamda bana dedi, ya kardeş var evet, ne bilelim bizde meşgülüz yani, sorun etme geçiririz seni...İki gün sonra ttnet boş port yok dedi. Ve sonra ben bu adama döndüm dedim, abi böyle böyle. Adamda bana TTnet ile bir ağız olur gibi "boş port yok kardeş" dedi. Yalan olduğundan adım gibi emindim. ki bu yalanın üzerinden 6-7 gün geçtikten sonra ben Türknet vdsl geçiş yaptım. Vdsl bos port var dediler bana, ttnet yok derken. Herneyse, ben geçtim, unuttum TTnet muhabbetlerini...Bugün yine bu adamı aradım, bu saha dolabının nerede oldugunu öğrenmek için, hani bu eve yakın dolaplardan biri değilse nerede yani bu dolap...Adama bana direkt selamlaştıktan hemen sonra "kardeş vdsl boş yok biz senin işini halledicez" dedi. Demek oluyor ki bu adamlar ağız yoluyla haraket eden yalaka insanlar. Çünkü benim vdsl bağlantım bağlandı. Düşünsenize, türknet boş port bulmasaydım TTnette böyle sürünecektim. Kim bilir ne zaman bana vdsl boş port vereceklerdi. Hem neden versinler ki ? Adsl daha pahalı, ve daha yavaş bir bağlantı. Neyse sonra bu dolap meselesini sordum, adam dedi ki "kardeş biz vdsl için saha dolabı kullanmıyoruz. santralden bağlantı verıyoruz" dedi. Ben de şaşırdım abi nasıl yani santral'in orada mı dolap var dedim. Adam kızdı, kardeş santralden sistemlere girip veriyoruz dedi. Yani yalan bu düpe düz. Çünkü eğer santralden sağlıyorsa bu işlemleri oyle bahsettiği gibi yapıyorlarsa. Benden uzakta olan yerler, ki bahçeli evler, eski evler :) Nasıl 50mb hız alırken, ben çarşıya, santrale yakınken 24 alıyorum ? Sitelerinde hız altyapısına baktım. Benim cadde full 16 ile 24mb. Benim dışımda minimum 35. Bak işaretledim üstelik. Bir bölge var benden uzak, 50 mb alıyor. Benim bölge 16-24 alıyor. Santral'e benden 100 metre daha yakın olan yerler 75mb alıyor. işin pis tarafı ne biliyor musun. Bugun o 75 mb hız alan yerlerde dükkanlara girip, dükkan sahiplerine sordum, abi internet kullanıyor musun diye. Bana bir çoğu evet dedi, ben de rica ettim ve baktım modem arayüzlerine. Hepsinin max aldığı hız 4 ile 8 mb adsl bağlantı. Ödedikleri aylık fiyat 70 tl. Yani 16mb'lık paket kullanıp 4 ile 8 mb bağlantı kullanıyorlar. İşte bu telekomda çalışan TTnet yalakası insan, insan olsaydı, bu insanlara, hergün selam verdiği insanlara 60 tl ücreti olan 75 mb hızı verirdi. Ama adam alıştırmış herkesi, onlara bana dahil yaptı bunu...ALT YAPI KALDIRMIYOR, 8 MB BAĞLAYACAĞIM KARDEŞ. Ulan yalaka, vdsl alt yapısı diye bir şey yok mu yani ? İşte böyle karaktersiz bir adamdan nasıl yardım isteyebilirim ? TTnet'in yalakası olmuş ? Türknet'i arasam derdimi dile getirsem bana gerçekten yardımcı olurlar mı ? Hat değerlerim rezil bir durumda. Hat zayıflaması olsun, sinyal zayıflaması olun, felaket...Ben bu mesafe ile rahatlıkla bak, abartısız sölüyorum 100mb almam gerek. Çünkü vdsl'de 500 metre alanda 100mb alabilme durumun var. 1km ise 50 mb. Santral dibimizde, saha dolabı dibimizde, ama aldığım hıza bak :) Bugün gündüz vakti video hazırlayacağım. Ve 3 aydır cebelleştiğim internet sorununuda sesli olarak anlatacağım. Yeter yani bıktım. Resim çek, onu öğrenmeye çalış, bunu öğrenmeye çalış. Geriye ne kaldı şimdi ? Türknetin de TTnetten bir farkı yokmuş. Ya da sorun TTnet. Bu ttnet bu telekom çalışanlarını kendine iyice bağlamış. Bu yüzden burada herkesin bağlantısı 4 ile 8 arasında. Ama bu iş uzarsa, ben o dükkanlardan imza toplayacağım. Faturalarını isteyeceğim, ve sözleşme belgelerinin fotokopisini, daha sonra ciddi ciddi sikayet etmek için gerekli yerlere başvuracağım. Sonuçta buranın belediye başkanını babam tanıyor. Herneyse, gündüz vakti sizlere bir video hazırlayacağım. Çünkü bi ton yazı yazılıp yorulmaktansa, sizleride kitlemektense video daha iyi olacak. Herşeyi kanıtlıcam. O 75mb hız alan caddeye gideceğim. Hatta o bahceli evede gideceğim. Nasıl iştir be bahçeli bir ev, benden daha uzak, aynı tip saha dolabı kullanıyoruz, ama ben daha az hız alıyorum.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.