Şimdi Ara

VDSL2 öncelikli modem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şu anki modemimde bağlantı sorunları yaşamam ve de vdsl2 ye geçiş planından dolayı modem arayışı içindeyim.

Şu anda adsl2+ ile 16mbit kullanıyorum ve de bu hızlara neredeyse erişiyorum, hattımın vdsl2 desteklediği ve de 35mbps hızı rahat kulllanabileceğim söylendi.
    Her ayın 15'ine kadar ortalama 250-300 GB indiriyorum ve sonrasında hızım düşüyor, evde bir kablolu, 2 kablosuz bilgisayar, bir dt kutu, 1 tablet, 5 telefon ve de alt katta bir bilgisayar, 1 tablet ve 2 telefon wifi üzerinden aynı interneti kullanıyor. Çoğunluklu şu anki dahili antenli modem ile sorun yaşıyorum.

Adsl2+ ve vdsl2 destekli ve de mümkünse ilerisi için fiber destekli modem bakıyorum.

- AC destekli modem düşündüm ama çoğunlukla pahalılar, uygun fiyata olursa önceliğim olabilir.

- Güçlü ve yüksek hızlı wifi benim için en önemli şart.
    N300 N600 vb ibareler var ne kadar önemlidir? Çift bant destekli olanlar var onları mı tercih etmeliyim? asus dsl17u da yok galiba ve de dahili anten.
    çoklu ssid benim için çok önemli alt kat ve de gelen misafirler için ayrı bağlantı oluşturmalıyım.

- USB desteği de büyük artı, tabii ki torrent desteği olması da gerekli yanında.
    Asus ta galiba kendine özgü galiba, airties ın bazı modemlerinde bittorrent yazıyor, tplink ve diğerlerinde nasıldır? Private trackerlar için özellikle destekledikleri ya da ban yemeyeceğim bir yazılım olması önemli.

- Daha var galiba yazacaklarım da aklıma gelmiyor, son olarak bütçem 200-250 arası ama şu modemi öneririm derseniz biraz daha çıkabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: adnırloyid

Merhabalar,
    Şu anki modemimde bağlantı sorunları yaşamam ve de vdsl2 ye geçiş planından dolayı modem arayışı içindeyim.

Şu anda adsl2+ ile 16mbit kullanıyorum ve de bu hızlara neredeyse erişiyorum, hattımın vdsl2 desteklediği ve de 35mbps hızı rahat kulllanabileceğim söylendi.
    Her ayın 15'ine kadar ortalama 250-300 GB indiriyorum ve sonrasında hızım düşüyor, evde bir kablolu, 2 kablosuz bilgisayar, bir dt kutu, 1 tablet, 5 telefon ve de alt katta bir bilgisayar, 1 tablet ve 2 telefon wifi üzerinden aynı interneti kullanıyor. Çoğunluklu şu anki dahili antenli modem ile sorun yaşıyorum.

Adsl2+ ve vdsl2 destekli ve de mümkünse ilerisi için fiber destekli modem bakıyorum.

- AC destekli modem düşündüm ama çoğunlukla pahalılar, uygun fiyata olursa önceliğim olabilir.

- Güçlü ve yüksek hızlı wifi benim için en önemli şart.
    N300 N600 vb ibareler var ne kadar önemlidir? Çift bant destekli olanlar var onları mı tercih etmeliyim? asus dsl17u da yok galiba ve de dahili anten.
    çoklu ssid benim için çok önemli alt kat ve de gelen misafirler için ayrı bağlantı oluşturmalıyım.

- USB desteği de büyük artı, tabii ki torrent desteği olması da gerekli yanında.
    Asus ta galiba kendine özgü galiba, airties ın bazı modemlerinde bittorrent yazıyor, tplink ve diğerlerinde nasıldır? Private trackerlar için özellikle destekledikleri ya da ban yemeyeceğim bir yazılım olması önemli.

- Daha var galiba yazacaklarım da aklıma gelmiyor, son olarak bütçem 200-250 arası ama şu modemi öneririm derseniz biraz daha çıkabilirim.

Hepsi buradada dsl-n17u rp-n12 hediyesi ile satiliyor suan, iyi sinyal aldiginiz diver kata rp-n12 yi yerlestirirseniz cekim gucu probleminiz pek kalmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hey kullanıcısına yanıt
    dual band olmaması ve de ac bulunmaması dezavantaj sağlar mı? fiyatı böyle neredeyse 300e geliyor ve de bu fiyatlara yakın daha bu özellikleri de destekleyen ve daha güçlü anteni olan modemler yok mu?
    torrent istemcisi nasıldrı bunun, kullanan var mı? Private trackerlarda sorun çıkarır mı, her torrent için kullanabilir miyim?
  • Selamünaleyküm 200-250 tl aralığında alacağın modemler için şunu söyleyeyim 2.4 ghz bandından 20 hz den yayın yapacaklar sinyal genişliği ile ilgili çok fazla bir beklentin olmasın çünkü sağlık bakanlığının bi sınırı var 20dbm sinyal gücünü geçemiyor cihazlar

bu fiyat aralığında alacağın en kaliteli modem Airties Air5650 alabilirsin ondada şuna dikkat et kesinlikle v1 olsun piyasada ucuza v2 v3 ler var onlar düşük kalitedeler.
    söylediğin tüm özellikler cihazda mevcut içerisinde broadcom işlemci kullanır stabil olarak sağlıklı bir internet sahibi olabilirsin

Eğerki 399Tlye çıkabilirsen
    Air5760 vatanda bu fiyatta şuan kampanyası var
    2.4 ghz den 300 5 ghzden 1300 mbps lik bir yayın yapıyor cihazda yine broadcom işlemci skhynix rem kullanıyor ayrıca Beamforming teknolojisi ile noktasal olrak yoğun kullanan yerlerde sinyal yoğunluğunu verebiliyor.
  • Jquair kullanıcısına yanıt
    airties ta galiba 5650, 5750, 5760 modeller var vdsl deestekli. Bu üçünde de bittorrent ve gigabit ethernet var mı ya da hangilerinde var. Kalite ve donanım olarak asus ya da bunlardan teki mi?
    Şu anda bir kablolu pc olsa da bir ikincisi daha gelecek ve bunların yanında kablolu ve kablosuz pc ler arasında dosya transferi ve rdpc de kullanıyorum. Şu anki durumda ölüm oluyor büyük dosyalarda ve de usb olması modemde beni bir çok şeyden kurtaracak, yanında da torrent olursa, asus da bir artısı iki tane olması ama o da çok çok önemli değil.
    V1 olup olmadığını nereden bileceğim, anlayacağım?

Bir de telefon kablosunu yenilemek için öneriniz ne olur?

ekleme:
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/tp-link-td-w9980-n600-kablosuz-dual-band-gigabit-fiyati,132309.html
    mesela böyle bir mdoem var, iki usb falan da antenleri de harici ve yüksek ama diğer donanımları bilmiyorum, işlemci ram vb. bunun yanında diğer destekleri ve torrent desteği var mı o da yazmıyor bir de kablosuz veri hızı 300mbps.

300e kadar da çıkabilirim de bir modem için 400 vermek de istemiyorum ya da bilmiyorum değer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adnırloyid -- 9 Nisan 2016; 18:02:03 >

• Airties 5650 de ve 5760da bittorrent desteği var asusun Ac68u su hariç önermem çünkü broadcom işlemlici olan tek modeli o
    5760da tüm portlar gigabit 5750dede aynı şekilde sadece 5650 de tek port gigabit var bence 300 lira verene kadar bi 100 lira daha vermeye değer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VDSL Modem Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Vdsl Modem Tavsiyesi
    5 yıl önce açıldı
    Vdsl modem tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.