Şimdi Ara

Vectra 100. yıl Versiyonu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
10.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisi olan veya bizzat bir 100. yıl edition sahibi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum.

aile arabası olarak 94 model bir mercedes e200 kullanıyoruz, bundan kelli servis veya parça masrafı konusunu geçtim, alıştım, eski model bir mercedesten pahalı parça fiyatına sahip marka olsa olsa eski model bir volvodur opele o konuda güvenim tam, hele hele bir de sağlam yerde expertizi yapılıp, rutin bakımlarının yapıldığı garanti edilirse.
    başka bir konu vergisi,6 ocak 2008 itibariyle 99 model ve 1998 cc lik bir araç 704 ytl yıllık vergi mükellefidir, buna da razıyım.
    ve üçlünün sonuncusu benzin sarfiyatı.. lpgli 2000 cc bir vectra(model aralığı 1999-2000) şehir içi ve şehir dışı ne yakar ne yakmaz? internet sitelerinde araç sahiplerinin verdiği bilgilere kesin gözüyle bakamadığım için forumda soruyorum, daha önce söylenmiştir başka bir konuda ama burda da belirtilirse sevinirim..

ısıtmalı elektrikli deri koltuklu vectra 100. yıl versiyonları var. bunun hakkında şöyle bir yorumum var, misal ford focus ghia'ların da elektrikli koltuk opsiyonları var, fakat sonradan öğrendim ki bu sadece sürücü koltuğu için geçerliymiş, ben kendi arabamızla yani mercedesle kıyaslıyorum, mercedes'de durum şöyle; sürücü ve yolcu kapılarının kapı açacak kollarının hemen yanında elektrikli koltuk ayarları vardır, sırt öne geriye,koltuk komple ileriye geriye, koltuk iki bölmeli yükseltip alçatma ve koltuk başlığı yükseltme ve alçaltma.. bu ön iki koltukta da mevcuttur. ve koltuk ısıtmaları da vitesin olduğu konsolda iki tane iki taraflı birbirinin aynısı düğme vardır,düğmelerin bir tarafı sadece alt tarafı ısıtır diğer hem alt hem sırt tarafı ısıtır. benim bir araçtan, eğer bu araç hakkında elektrikli koltuk ve ısıtmalı koltuk vaatleri veriliyorsa beklentilerim bunlardır, vectrada durum ne kadar değişik ne kadar aynı aşırı merak ediyorum,bir vectra sahibi olmayı da çok istiyorum o yüzden aydınlatırsanız çok sevinicem..

bu arada eklemek istiorum o yıllarda vectra önden çekişli miydi? yoksa arkadan çekişli mi?

diğer sorum hız sabitleliyici.. yine alıştığım olana(mercedese) göre kıyas yapıcam, mercedesin kullandığım modelinde sinyal kolunun üstünde cruise control(hız sabitleyici) kolu bulunur, hız 40 km/h nin üzerinde olunca kullanılabilir,40ın altındaki hızlarda seyrederken kolun hiçbir hareketi etki etmez,fakat 40 ve üzerindeyseniz (60 gibi diyelim) kolu yukarı kaldırıp, orda tuttuğunuz kadar araba yavaş yavaş hızlanır nerde çekerseniz o hızda dağ teğe dere bayır gider, örnek 60'da ayağımı gazdan çekip hız sabitleyici(HS) kolunu yukarı itmeye başladım,araba 65-70-80.. yavaş yavaş hızlanır daha sonra ibre 90'a geldiğinde kolu serbest bırakırım eski haline gelir ve araba 90'la seyreder,ayak gaza veya frene deydiği anda sistem devreden çıkar.
    kolu aşşağı indirdiğimde hızı düşürür 90'dan 80 e düştüm, kolu serbest bıraktım araba 80'de devam eder. kolu kaputa doğru ileri doğru iktirince sistemi devreden çıkarır,son hareket;kolu kendine doğru çekmek, bu durumda ise yine örnekle anlatayım diyelim hız sabitleyiciyi 90'a ayarlayıp bir süre öyle seyir ettim, sonra sistemi devreden çıkardım,aradan zaman geçti ve ben kolu kendime çektim,hız ne olursa olsun yine 90'a bağlar süper olur.. işte hız sabitleyici olan vectra varsa olay ne kadar böyle ne kadar değil?

Hız sabitleyici yoksa bile, opel yetkili servislerin vectralara sorunsuz olarak taktırlarını duyduğumu hatırlıyorum, vectralarda gerekli alt yapı var, servisler orjinal hız sabitleyici takabiliyorlar diye biliyorum aslı nedir ne değildir?

Ve de genel olarak aracın kullanım zevki, araç içinden dışarıyı görüş, otomatik-manuel vites tercihiniz,aracın yol tutuşu vs gibi ek olarak vereceğiniz bilgiler de hoş karşılanaktır..

..::Herkese iyi günler::..

• yok mu hiç vectra sahibi yaw?
  • quote:

Orjinalden alıntı: S_I_L_E_N_C_E

yok mu hiç vectra sahibi yaw?

Kardeş sen iyisi bilgi almak istedigin konuyu genel otomotiv topicine aç.
  • opel vectra varda 100. yıl vectra yok bugün bitane gördüm deri koltuktu. ama mercedesin yerini tutmaz.
  • vectra lar önden çekişlidir....
    ön koltukların yükseklik ayarı vardır bel kısmında sertlik ayarı vardır kafalıkları ileri geri aşağı yukarı oynar
    konsolda ısıtma için 2 düğme vardır biri sol koltuk için biri sağ için
    otomatik kliması vardır derece ayarı yaparsınız.. çekiş kontrol sistemi vardır patinajda kalmazsınız..
    benzinli vectra lar şehir dışı 6 şehir içi 10 litre yakar tüp değeri için bu değerleri paraya çevir yarısıdır para olarak yani...
    sinyal kolunun üstünde cruise control(hız sabitleyici) kolu bulunur.. hızı sabitlersiniz hızlanmak için gaza basarsınız ayağınızı çekince aynı hıza geri gelir..
    vites bence manuel olmalı yoksa performans sorunu yaşayabilirsiniz otomatikler 4 vites oluyor ve vites aralıkları çok uzuyor bayar adamı kullanım zevkine diyecek yok mercedesteki gibi sonradan uzama olayı var ki çok zevk verir ayrıca kalkışta e200 ü eker özellikle kalkışta. (1234 kg dir)
    2. viteste 115 3.de 165 4. de 220 5.de 240 ı devirir.. tavsiye ederim
    e200 den rahat olmadığı kesin ama daha performanslıdır.. rahatlığı yeterlidir emsallerine göre çok iyi sayılır ön koltukların altı yaylı sanırım ama suspansiyon sert biraz buda virajlarda işinize yarar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vct2000 -- 14 Ocak 2008; 1:25:41 >

• HORT!

Bu 100.yıl göğüs tasarımı filan çok hoşuma gitti.

Vectra B'lerin en kötü yanı göğüs tasarımı bence.

Bej renk yakışmış...

Normal Vectra B'lere göre farkı ne bunların?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault Fluence ile 4 Yıl
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.