Şimdi Ara

Verilen Borcu Geri İstemek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evli ve bir çocuğu olan bir arkadaşımıza eşimle 1000 TL borç verdik ama 2 ay oldu hergün 2 gün sonra vericem diyor durumu eşine anlatıcam diyorum sakın yapma diyor
    Ne yapayım sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu arada bana 2 gün sonra sonra diye 1 aydır oyalıyor bende 2 gün bitince arıyorum oda hergün adam aranmaz diyor

Ne yapak yav ne diyeyim

• Üstüne soğuk su için ne diyeyim.arasanızda aramasanızda bişey değişmez.yüzsüz biriymiş belli.borcu olan adam öder yahut bi açıklama yapar ona göre beklersiniz.sallayan adam yüzsüzün tekidir

• Bende Evliyim çocuğum var iş yeri ile ilgili sıkıntı var her an işsiz kalabilirim durumu anlattım
    Karısına anlatsam araları açık sonra ayrılık filan olursa yavruları var sonra suçlu ben olurum

• o zaman neden verdin baştan vermeseydin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Karqasa

Bende Evliyim çocuğum var iş yeri ile ilgili sıkıntı var her an işsiz kalabilirim durumu anlattım
    Karısına anlatsam araları açık sonra ayrılık filan olursa yavruları var sonra suçlu ben olurum

+1

Hanımı araya karıştırma. Git yanına. Bak böyle böyle dedin, vereceğim dedin.Borcunu ver. 2 gün sonra dedikten sonra deki, 28.01.2015 te o zaman alıyorum, söz mü? filan de. sıkıştır.

Bizimde sağdan soldan alacağımız çok. Bir yere 35 bin borç vermiştik. Hakaretler ede ede, adam 30 bin 'i 1 yılda ödedi.

ortalık karışık. hanımı karıştırma, ev huzur bozma.
  • Hocam 1000 tl çok yüksek bir tutar değil.Borç verdiğin adamıda iyi kötü tanımışsındır.Seni oyalıyormu yoksa gerçekten sıkışıkmı.Bencede şu etapta hanımına söylemeye gerek yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tanidigin bir esnaf varsa kredi kartindan cektirt.Ya da kendinin 1000 liralik borcunu onun kredi kartindan cektirt.

• Kesin ödeyeceğinden emin olmadığın adama borç falan vermeyeceksin bazı arsızlar var alırken ağa paşa olursun geri vermeye gelince bukadar aranmaz ki diye afra tafra yaparlar bazıları var adam parasini istedi diye cinayet işliyor senin şu saaten sonra senetin yoksa yasal yollardan birsey yapamazsın beklemekten başka çare yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: savaskerem37

Hocam 1000 tl çok yüksek bir tutar değil.Borç verdiğin adamıda iyi kötü tanımışsındır.Seni oyalıyormu yoksa gerçekten sıkışıkmı.Bencede şu etapta hanımına söylemeye gerek yok.

bir milyar az para ha, fabrikator musun? asgari ucret ne kadar haberin var mı
  • Aradım adamı böyle böyle hafta başında parayı ödedin ödedin.
    Hanımını arar durumu anlatırım dedim , benimde işlerim kötü dedim

Bana diyorsun ki 2 gün 2 gün diye oyalıyorsun bende seni arayınca sürekli bir insan aranmaz diye çıkışıyorsun diyorum

Tartıştık filan bak dedim , olay senin beni oyalaman ama artık yeter dedim , ya vereceksin yada ailene durumu anlatıp paramı öyle alacağım dedim

bakalım durum ne olacak
  • Kısmi de olsa ödemesini iste, 2 gün 2 gün diye sallıyorsa işin yaş demektir, süründürüyor işte... Karısına söyleme bence, sonuçta seninle onun aranda olan birşey bu, eşinin arkasından bir dalavere çeviriyor muhtemelen, bunu ortaya çıkartman sana birşey kazandırmaz, tam tersine zararına olabilir, gıcıklık olsun diye ödeyeceği varsa da ödemez...
  • Söyledim 4 aya böl istersen dedim , tamam dedi hafta başı verim o zaman dedi.

Hafta başı sabahı ibanı attım ona

Akşam aradım yatmadı para dedim , olsa yatırcam dedi,

Benimde aklımda o var karısı ile arası bozulursa parayı hiç vermez , ama benim de kendi karımla aram bozuluyor onu hesaba katmak lazım
    Para verdik alamadık diye her akşam 15 dk seans geçiyor bana
  • Arsızın teki olmuş hocam bu.sanada tecrübe olur bidaha kimseye borç vermessin.biyerden gider başka biyerden gelir şükret haline

• Karqasa kullanıcısına yanıt
    Kardeş hakikaten zor işler bunlar ya. Ben en yakınıma bile borç para verme işini bıraktım artık, dolmuş parası bile istese yok diyorum... Zamanında insanlara maddi destek verdik, mağduriyetlerini giderdik, gerektiği zaman borç buldum gene verdim, ama ben dara düştüğüm zaman kimse destek olmadı, aksine bir de onlar sırtıma yüklendi... Herifin birine (amcamın oğlu olur kendisi) kendi arabam bile yokken araba alması için kredi çektim, herif 2 yıldır ödemiyor krediyi, ama arabaya biniyor paşa paşa... hem evlilik borçlarımı ödüyorum hem de onun borçlarını ödüyorum... Kaç kere istedim salladı, durumum kötü dedi, sonunda kahrettim sildim attım şerefsizi hayatımdan, araba kazandın karşılığında beni kaybettin, karlısın için rahat olsun dedim, s*ktiri çektim gitti... Robert Bosch'un felsefesi bazen tutmuyor, hani demiş ya herif "İnsanları kaybetmektense para kaybetmeyi tercih ederim" diye, yanılmış maalesef... Para kaybedip kendim zora düşeceğime insanları kaybederim rahat yaşarım daha iyi diyorum artık... Verip de kötü olacağına vermeyip kötü olmak daha iyi...

• Kuzenlerime anlattım , bizim badi salonu ile evine gidelim dediler

Bu işlere hayatta kalkışmam , ortada para alındığına dair belge olmadı için dava yalan

Bakalım sürekli arıyorum artık , eşi ile tehdit ediyorum her şeyi anlatırım diye oda olmazsa bakalım ne olacak
  • Aynı durumdayız , alırken bini bir para vermeye gelirken adilik şerefsizlik hepsi bende

Ulan millet harbi şerefsiz kaynıyor , zamanında enişteme borç istedi yeni evlendim altınlarını sat iş çok büyük falan filan sana ev araba alırım günlerce haftalarca kafamı düdükledi.

Dedim ulan o benim hayatım sana veremem kusura bakma dedim , adam 2 yılı geçti bize gelmez aramaz sormaz.

Ama o parayı istedikten sonra gitti başkasından alıp iş kurdu tam 1 yıl dolmadan battı aldığı borcuda halen ödemedi.

Düşünüyorum da iyiki gaza gelmedim ama bu olayda nasıl gaza geldiysem

Herşey tamam da hanım her akşam 15 dakika parayı ne zaman alacan diye soruyor bazen iş yerinde beni arayıp adamı ara iste diyor.

Sonunda herşeyi yakacam bakalım ne zaman
    Ya aslında borcu isteyebilmek için belgeli olması gerekmiyor. Borçlar kanunu'nu araştırırsan, kanun borcu herhangi bir belge şartına bağlamamıştır, senetli borç, senetsiz borç kavramı vardır zaten borçlar kanununda. Sen icra dairesine gidip benim şu şu adreste oturan şu şahıstan şu kadar alacağım var, ödeme emri çıkartmak istiyorum diye başvursan, borçlu şahsın evinde ikamet eden reşit birisi o ödeme emrini kabul edip teslim alsa, sen o adamın evine malına haciz gönderebilirsin... Öyle yap demiyorum tabi ama elinde öyle bir imkan olduğunu bil en azından. Ama işin "yenge" boyutu daha vahimmiş.
    Hocam bayanlari karistirma hatta kendi esin bile duruma hic karismassin, gercekten de bir erkekle kadinin tepkileri cok farkli.oluyor boyle konularda

• quote:

Orijinalden alıntı: Karqasa

Aynı durumdayız , alırken bini bir para vermeye gelirken adilik şerefsizlik hepsi bende

Ulan millet harbi şerefsiz kaynıyor , zamanında enişteme borç istedi yeni evlendim altınlarını sat iş çok büyük falan filan sana ev araba alırım günlerce haftalarca kafamı düdükledi.

Dedim ulan o benim hayatım sana veremem kusura bakma dedim , adam 2 yılı geçti bize gelmez aramaz sormaz.

Ama o parayı istedikten sonra gitti başkasından alıp iş kurdu tam 1 yıl dolmadan battı aldığı borcuda halen ödemedi.

Düşünüyorum da iyiki gaza gelmedim ama bu olayda nasıl gaza geldiysem

Herşey tamam da hanım her akşam 15 dakika parayı ne zaman alacan diye soruyor bazen iş yerinde beni arayıp adamı ara iste diyor.

Sonunda herşeyi yakacam bakalım ne zaman

Kardeş;

Zamanında bir çoğumuz bu iyi niyetlerimizin sonucunda mağdur olduk...

1000 TL az bir para değil. Fakat bir şeyleri yakmaya, yıkmaya, delilik yapmaya daha doğrusu sonradan pişman olacağımız şeyleri yapmaya değecek kadarda çok değil.....

Sen en iyisi kendi eşinle bir konuş ve bu para mevzusunun aile huzurunuzu bozmaya başladığını bunun iyi bir şey olmadığını, 3 kuruş para için birbirinizi kıracak noktaya gelmek istemediğini güzelce izah et....

Sonrasında Eşine "Yaptık bir hata bir şekilde kaybımızı yerine koyarız. Ama yeterki bu konuyu artık uzatma çünkü sinirleniyorum, gidip sonradan pişman olacağım şeyler yapacağım bütün düzenimiz bozulacak" de....

Yani sen önce eşinle olan sıkıntını hallet.....para işini sonra bir şekilde halledersin.....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.