Şimdi Ara

Vestel 43FA9000 İnceleme [Ana Konu] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
3
Favori
17.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: perspektif61

4k tv ler suan türkıye sartlarına uygun degıl malum 1 kanal var ve de 4k kanalların sayısı da artacak gibi degıl daha hd kanal toplasan 30 vardır . bnm sorum bu 4k cözünürlükte tv alınırsa hd ve sd kanallr daha net mı ızlenir yok sa her hangı bır fark olmuyomu bu vestelın 43fa9000 kısa bır vıdeo eklenırse cok ıyı olur

HD çözünürlüklerde bir fark olacağını düşünmüyorum. Neden derseniz, HD'nin çözünürlüğü ile 4K nin çözünürlükleri farklıdır. Bu sebebten Normal HD kalitesinde izlersiniz.
  • Cemsnbc kullanıcısına yanıt
    kusurabakmayın süreklı soruyoruz hanı 1 defa alıyoruz tv ı kullanan bırı olarak soruyorum size bu hz olayı 800hz yukarı da bır yorum da 100 50 hz dendı acaba hızlı görüntülerde fark edıyomu hanı 100 800 hz mı anlasılır tv hakkını verıyomu 800 hz ise
  • ben 2 tv arasında kaldım.

43fa9000 ve 48ua9300

43fa 54w elektrik harcıyor
    48ua 71w elektrik harcıyor

48ua da 4k var. bugün gidip büyük bir vestel bayisinden teşhirde varsa incelemeyi düşünüyorum.

600 TL fazla ödemeyi hak edecek bir ekran var mı görmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: perspektif61

kusurabakmayın süreklı soruyoruz hanı 1 defa alıyoruz tv ı kullanan bırı olarak soruyorum size bu hz olayı 800hz yukarı da bır yorum da 100 50 hz dendı acaba hızlı görüntülerde fark edıyomu hanı 100 800 hz mı anlasılır tv hakkını verıyomu 800 hz ise

800 mhz dediği yazılımsal hızı gerçekteki hızını vestel devlet sırrı gibi saklıyor ama çok büyük ihtimalle 50..
  • perspektif61 P kullanıcısına yanıt
    Konuyla ilgili olarak Vestel teknik servisler ile görüşebilirsiniz.
  • Tvyi aldığımdan beri hiç bir sorun yok arkadaşlar. Bilgisayarlada bağlantı yaptım ekranda boşluk vs giç bişey yok gayet güzel net seside kaliteli. Smart özelliği gayet iyi. Dahili wifisi güzel çalışıyor çekim kalitesi iyi. Keza telefondan mause ve klavye olarakta kullanabiliyorsunuz wifiden bağlanarak ufak bir uygulaması var playda. Onun dışında kanal geçişleri hızlı zaten 800 mhz bir cihaz yenileme hızı çok iyi. full hd kanalları gayet güzel gösteriyor yani hakkını veriyor sıkıntı yok. Malzeme kalitesi olarakta gayet güzel çerçevesi aliminyum zaten ayaklarıda gayet şık ve kullanışlı ben duvara asmadım ama asacaklar için içinden çıkıyor. 2 kumanda geliyor birisi mause smart için kullanılıyor ama kirletmeye gerek yok dediğim gibi telefondan kontrol edebilirsiniz diğer ise normal kumanda. Hızlı açılıp hızlı kapanıyor. 6 adet gözlük çıkıyor 2 tanesi çift ekran için. Hem pc hemde tv de takılabiliyorsunuz. diğer 4 tanesi 3d gözlükler. 3d sıkıntısız çalışıyor. Bir çok hdmı ve usb girişi var rahatça kullanabilirsiniz. Isıma problemi ben hissetmedim. ancak bu kadar özellik barındıran bir tv elbetteki ister istemez uzun kullanımda ısınacaktır ancak el yakacak kadar tabikide değil ısınma sorunu yok diyebiliriz. Ekran ıps olduğu için gayet kaliteli. Onun dışında aklıma gelenler bu kadar arkadaşlar varsa extra sorunuz cevaplamaya çalışırım.

1700 ve altına düştüğü an fiyat performans olarak alınabilecek 1. sıra bir üründür kaçırmayın derim tavsiye ederim.

DipNot: Aynı fiyat bandında diğer televizyonların ya ekranı daha ufak ya mhz değeri düşük yada özellik olarak 3 4 puan arkada. O yüzden f/p bir üründür.

Alanlara hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: ReaperFather

Tvyi aldığımdan beri hiç bir sorun yok arkadaşlar. Bilgisayarlada bağlantı yaptım ekranda boşluk vs giç bişey yok gayet güzel net seside kaliteli. Smart özelliği gayet iyi. Dahili wifisi güzel çalışıyor çekim kalitesi iyi. Keza telefondan mause ve klavye olarakta kullanabiliyorsunuz wifiden bağlanarak ufak bir uygulaması var playda. Onun dışında kanal geçişleri hızlı zaten 800 mhz bir cihaz yenileme hızı çok iyi. full hd kanalları gayet güzel gösteriyor yani hakkını veriyor sıkıntı yok. Malzeme kalitesi olarakta gayet güzel çerçevesi aliminyum zaten ayaklarıda gayet şık ve kullanışlı ben duvara asmadım ama asacaklar için içinden çıkıyor. 2 kumanda geliyor birisi mause smart için kullanılıyor ama kirletmeye gerek yok dediğim gibi telefondan kontrol edebilirsiniz diğer ise normal kumanda. Hızlı açılıp hızlı kapanıyor. 6 adet gözlük çıkıyor 2 tanesi çift ekran için. Hem pc hemde tv de takılabiliyorsunuz. diğer 4 tanesi 3d gözlükler. 3d sıkıntısız çalışıyor. Bir çok hdmı ve usb girişi var rahatça kullanabilirsiniz. Isıma problemi ben hissetmedim. ancak bu kadar özellik barındıran bir tv elbetteki ister istemez uzun kullanımda ısınacaktır ancak el yakacak kadar tabikide değil ısınma sorunu yok diyebiliriz. Ekran ıps olduğu için gayet kaliteli. Onun dışında aklıma gelenler bu kadar arkadaşlar varsa extra sorunuz cevaplamaya çalışırım.

1700 ve altına düştüğü an fiyat performans olarak alınabilecek 1. sıra bir üründür kaçırmayın derim tavsiye ederim.

DipNot: Aynı fiyat bandında diğer televizyonların ya ekranı daha ufak ya mhz değeri düşük yada özellik olarak 3 4 puan arkada. O yüzden f/p bir üründür.

Alanlara hayırlı olsun.

Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum tereddütle almıştım ancak şimdiye kadar bir sıkıntı olmadı çok şükür. Ben bimeksten kampanyalı aldım 1.700 TL % 10 bi para hediyesiyle 1.530 TL ye geldi bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

Arkadaşlar ben de Vestel 43fa9000 ile ilgileniyorum ama önerir misiniz?
    - Ses kalitesi, malzeme kalitesi, görüntü kalitesi nasıl?
    - Kullanılan panelin hızı nedir?
    - Kronik problemi var mı, fazla ısınıyor mu?

Ses kalitesi gayet iyi içinde dahili subwoofer var. (Ses Çıkış Gücü 2 x 10W +12W)
    Görüntü kalitesi çok iyi
    Isınma yok diyebilirim. 1 ay içinde her hangi bir sorun olmadı çok şükür.
  • Arkadaşın görüşlerine katılıyorum :) +1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kaç mağazada bu modeli detaylıca inceledim. Gerçekten tasarımı ve malzeme kalitesi güzel. Isınma arka panelde var ama yanlarda hiç yok diyebilirim. Bir çok tv de özellikle köşelerde neredeyse eli yakarcasına ısındığını hissettim. Bunlardan birisi de Sony 43w805c ydi. Teknik servisten cihazın gerçek hz değerini öğrendim. 50 hz lik panel kullanılmaktaymış. Normalde 100 hzlik bir panel kullanılmış olsaydı hiç düşünmeden alırdım.
    Bugün bu 50 hzlik paneli de hesaba katıp Sony 43w805c yi almaya karar verdim. Vestel yaklaşık olarak 300 lira daha ucuza geliyordu ama Sony'nin doğal renkleri Vestelden çok daha üstün. Ayrıca 100 hz lik panelin olması büyük bir artı. Fakat Vestel'in ses sistemi daha iyi. n11 üzerinden ereyon dan satın alacağım ürün stoklar bittiğinden dolayı satışa kapatılmış. Bu nedenle Sony alamadım. Aklım bu modele kaymıyor değil ama 50 hz olayına çok takılıyorum. Samsung 48j6270 mi alayım ne yapayım bilemiyorum. :)

• ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt
    Tr de zaten 100 mhz veren yayın bile yok ki doğru düzgün coğu 50 lerde.

3 milyarlık samsung 6570 dahi 50 panel hızına sahip.ama sanal hızlandırması var sırıtmıyor..lg 8507 1000 küsür mhz var true si olmadıgı için sıkıntılı..

Vestelde de samsung gibi hızlandırıcı teknolojisi var cok sorun olmayacaktır..

2.000 tl giriş seviyesi tvlerde elbette bişeyler eksik olucak samsung 6270 görüntüden tavizli, sony sisteminden sıkıntılı vs vs..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Çok emin olmamak ile birlikte sony ve vestel aynı paneli kullanıyor olabilir. İkiside 43" ve 800hz başka hiç bir markada 43" full hd 3d 800hz panel bulamadım. Olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sansar61

Çok emin olmamak ile birlikte sony ve vestel aynı paneli kullanıyor olabilir. İkiside 43" ve 800hz başka hiç bir markada 43" full hd 3d 800hz panel bulamadım. Olabilir mi?

Ben de emin değilim ama böyle bir şeye ihtimal vermiyorum. Sony de 100 hzlik panel Vestel de 50 hzlik panel var.
    800 hz yazılımla yükseltilmiş halleri.
  • Hareketli görüntülerde ve kayan alt yazılarda titreme, hızlı veya yavaş kayma gibi sorunları var mı acaba?
    Herhangi bir titreme v.s olmamaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemsnbc

Herhangi bir titreme v.s olmamaktadır.

sony 43w805c mi bu model mi peki aralarında sadece 300 lira fark var... sony görüntü kalitesi, 100 hz panel ve android işletim sistemi... bu tv nin tasarımı, ses kalitesi, yanında gelen ekstraları ve -300 lira...
    200 TL'ye çok daha kaliteli bir usb android stick alabilirsin. Gittigidyordan 1679 tl'ye alırsan 150 tl hediye çeki ve 50 tl world puanda alabilirsin.
  • Uzun bir karar verme sürecinden sonra bende 43FA9000 aldım. Televizyon ile ilgili sorularınızı her zaman sorabilirsiniz. İlk izlenimleri + ve - leriyle aşağıda sizlerle paylaşmak istedim.

Artıları;
    1- Görüntü kalitesi çok iyi açıkçası bu boyutta TV için UHD alınması çok gereksiz. Renkler çok canlı ve ekrana bastırdığınızda parmağınızın izi çıkmıyor. Bu özellik IPS ekranlarda mevcut bildiğim kadarıyla
    2- Kumandası ve Air mouse çok iyi yalnız youtube uygulamasında mouse özelliği çalışmıyor.
    3- 3D performansı kaliteli güzel
    4- Miracast özelliği çok iyi çalışıyor ve en ufak takılma yapmıyor.
    5- ARC özelliği sayesinde 2. kabloya gerek kalmadan amfiye ses aktarmanız mümkün(ARC destekli amfi olmak şartı ile) Yine HDMI CEC özelliği sayesinden TV Kumandasından amfinin sesini açıp kapatabiliyorsunuz
    6- Arşivimdeki bütün MKV filmleri açtı, daha açamadığı çıkmadı ve çok hızlı bir şekilde açıyor.
    7- Tv tasarımı çok şık, çerçeve çok ince olduğu için gözüme çok ufak geldi acaba 49" mi alsaydım diye aklımı kurcalıyor.
    8- Ses kalitesi yeterli ve güçlü, ama asla bir hifi sistemin yerini tutamaz.
    9- Televizyonu kapadığınızda açılması 3-4 saniye tutuyor.
    10- Kanallarda info tuşuna basarak tv kanalındaki sonraki günlerde yayınlanacak programlar hakkında bilgi alabiliyorsunuz.

Eksileri;
    1- Smart TV çok hantal çift çekirdekli işlemci diyor ama tek çekirdekli Vestel bende vardı bundan en ufak farkı yoktu. İşletim sisteminin Vestel tarafında tamamıyla yeniden elden geçirilmesi lazım ve modern bir görünüşe geçirilmesi gerekiyor.
    Smart tv'deki icon ve yazıların pixelleri sayılıyor. Bu kadar düşük çözünürlüğe göre çok kasıyor.
    2- DTS ses çözemediği gibi DTS çözen amfiyede hiç bir şekilde göndermiyor. Bendeki daha önceki 9060 modellinde en azından amfiye gönderiyordu.
    3- Air mouse'da mikrofon özelliği olmalıydı ve Google ile bağlantılı olmalıydı.
    4- PVR özelliği pasif durumda,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sansar61 -- 7 Aralık 2015; 9:23:48 >

• sansar61 S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun dizayn tasarım 10 numara.Hatta Vestel'in tarihinde 1. gelir :) Yeni seriler ne bunun kadar şık ne de bunun kadar sağlam bana göre kasa olarak.

Smart işini Vestel pek iyi beceremiyor Sony gibi şu anki 9000 serisi de dahil.Koreliler bu konuda açık ara üstün..

43 ekran aslında ideal gibi 40 olsa gözünüz yadırgayabilir ama 43 fena değil gibi.( 3 metreden fazla mesafeniz yoksa tabi.)
  • Sağol kardeş eline sağlık. Ben de uzun incelemeler sonucunda 47 inchten aşağı bir tv almamaya karar verdim. Güle güle kullan.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.