Şimdi Ara

Vestel 43FA9000 İnceleme [Ana Konu] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
3
Favori
17.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sansar61

Uzun bir karar verme sürecinden sonra bende 43FA9000 aldım. Televizyon ile ilgili sorularınızı her zaman sorabilirsiniz. İlk izlenimleri + ve - leriyle aşağıda sizlerle paylaşmak istedim.

Artıları;
    1- Görüntü kalitesi çok iyi açıkçası bu boyutta TV için UHD alınması çok gereksiz. Renkler çok canlı ve ekrana bastırdığınızda parmağınızın izi çıkmıyor. Bu özellik IPS ekranlarda mevcut bildiğim kadarıyla
    2- Kumandası ve Air mouse çok iyi yalnız air mouse'da smart ekranına girdiğinizde çıkış yapamıyorsunuz, yazılımsal bir hata var sanırsam
    3- 3D performansı kaliteli güzel
    4- Miracast özelliği çok iyi çalışıyor ve en ufak takılma yapmıyor.
    5- ARC özelliği sayesinde 2. kabloya gerek kalmadan amfiye ses aktarmanız mümkün(ARC destekli amfi olmak şartı ile) Yine HDMI CEC özelliği sayesinden TV Kumandasından amfinin sesini açıp kapatabiliyorsunuz
    6- Arşivimdeki bütün MKV filmleri açtı, daha açamadığı çıkmadı ve çok hızlı bir şekilde açıyor.
    7- Tv tasarımı çok şık, çerçeve çok ince olduğu için gözüme çok ufak geldi acaba 49" mi alsaydım diye aklımı kurcalıyor.
    8- Ses kalitesi yeterli ve güçlü, ama asla bir hifi sistemin yerini tutamaz.
    9- Televizyonu kapadığınızda açılması 3-4 saniye tutuyor.
    10- Kanallarda info tuşuna basarak tv kanalındaki sonraki günlerde yayınlanacak programlar hakkında bilgi alabiliyorsunuz.

Eksileri;
    1- Smart TV çok hantal çift çekirdekli işlemci diyor ama tek çekirdekli Vestel bende vardı bundan en ufak farkı yoktu. İşletim sisteminin Vestel tarafında tamamıyla yeniden elden geçirilmesi lazım ve modern bir görünüşe geçirilmesi gerekiyor.
    Smart tv'deki icon ve yazıların pixelleri sayılıyor. Bu kadar düşük çözünürlüğe göre çok kasıyor.
    2- DTS ses çözemediği gibi DTS çözen amfiyede hiç bir şekilde göndermiyor. Bendeki daha önceki 9060 modellinde en azından amfiye gönderiyordu.
    3- Air mouse'da mikrofon özelliği olmalıydı ve Google ile bağlantılı olmalıydı.
    4- PVR özelliği pasif durumda,

Hocam miracasti nasil kullanicaz? Telde miracast var ama tv ye aktaramadim bi turlu gorunutuyu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

Sağol kardeş eline sağlık. Ben de uzun incelemeler sonucunda 47 inchten aşağı bir tv almamaya karar verdim. Güle güle kullan.

Hacı gelişme var sende en azından ekran boyutunda kararı vermişsin

• -Antonio- - kullanıcısına yanıt
    Kaynak listesinden Wireless Display seçeceksin daha sonra telefondan Vestel'i seçeceksin.
  • Hocam kaynak listesini aciyorum etkin gozukuyor ama ok tusuna bastigimda birsey olmuyor. Bu arada evde internet yok miracast baglantisi icin internet gereklimi? Beceremedim bi turlu

Edit. Ayni wifi bagina bagli olmak lazimmis. Internet baglatinca denicem artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Antonio- -- 6 Aralık 2015; 23:31:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

Orijinalden alıntı: ŞahEser

Sağol kardeş eline sağlık. Ben de uzun incelemeler sonucunda 47 inchten aşağı bir tv almamaya karar verdim. Güle güle kullan.

Hacı gelişme var sende en azından ekran boyutunda kararı vermişsin

Büyük ihtimal Vestel 48ua9300 alacağım...

• Arkadaşlar bir çok markada yaşanan ışık sızması yada ghosting sorunlarının bu modelde olmadığını gördüm.

Vestel 43FA9000 İnceleme [Ana Konu]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sansar61 -- 9 Aralık 2015; 13:51:11 >
  • F/p ürünü görerek bu cihazı aldım. İnce, hafif, kaliteli ve görsel olarak hoş bir cihaz. Ses sistemi hoşuma gitti, gayet performanslı.

Ama ölü pikseller çıktı malesef :) servis kayıt oluşturup gitti.

Vestel servisi hala 'merkez bize 8 piksel altı kusur sayılmaz dedi' diyor. Tüketici Mahkemesi ile uğraştırmayın beni demesem kayıt açmayacak neredeyse :) merkeze bildirimde bulundu.

Işık sızması ya da ghosting e bende rastlamadım, umarım değişimden gelecek olan cihazda herhangi bir sorun çıkmaz.

Bu arada zevk meselesi ama 3 metre izleme mesafesi için ideal hatta biraz küçük gibime geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: stouuiop

F/p ürünü görerek bu cihazı aldım. İnce, hafif, kaliteli ve görsel olarak hoş bir cihaz. Ses sistemi hoşuma gitti, gayet performanslı.

Ama ölü pikseller çıktı malesef :) servis kayıt oluşturup gitti.

Vestel servisi hala 'merkez bize 8 piksel altı kusur sayılmaz dedi' diyor. Tüketici Mahkemesi ile uğraştırmayın beni demesem kayıt açmayacak neredeyse :) merkeze bildirimde bulundu.

Işık sızması ya da ghosting e bende rastlamadım, umarım değişimden gelecek olan cihazda herhangi bir sorun çıkmaz.

Bu arada zevk meselesi ama 3 metre izleme mesafesi için ideal hatta biraz küçük gibime geldi.

Merhaba,

Ürünün hareketli sahnelerde ve maç izlerken performansı Nasıl? Babam için alacağım. Emekli adam, Genelde alt lig maçlarını izler. Gözleri yorulmasın istiyorum. Bu konuda yorumunuz Nasıl?

• canocan_07 kullanıcısına yanıt
    Maç pek izlemem, ama denemelerinde en ufak gözü rahatsız edebilecek bir şey bulamadım. Ayrıca film izlemeyi sevenler için siyahları çok iyi gösteriyor ve ufak ışık sızması bile yok. Tavsiye ederim.
  • canocan_07 kullanıcısına yanıt
    hareketli sahnelerle ilgili gözüme çarpan şu oldu;
    örnek vermek gerekirse, operatör reklamlarında genelde olur; altyazı geçerken ana altyazının üzerinden daha hızlı geçen bir altyazı kısmı vardır, o kısımdaki performansını beğenmedim. ama başka bir tv'de aynı konuya dikkat etmediğim için kıyaslama yapamayacağım.

maç kısmını izleyince editleyeyim. 3-5 dakikalık bakmışlığım var sadece, 100de 100lük bir performans sergilemiyordu.
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sanırım kararımı vermek üzereyim. Bir de gidip mağazalarda canlı izleyip sipariş geçeceğim. Benim için en önemli konu hareketli sahnelerde sorun çıkarmamasıydı. Hatta bugün gidip kontrol bile edebilirim. :)

Peki maç sırasında hızlı geçişlerde göze batan bir sorun var mı?

• kardes ekrana soyle elinin tersiyle bir orta siddette tiktiklarsan cok makbule gecer ekran titriosa goruntu bozuluosa tnt hicbise olmuosa ips panel:)
  • huzzy kullanıcısına yanıt
    TV paneli IPS panel, ekrana dokunma yada vurma ile hiç bir bozulma yaşanmamaktadır. 170 derece görüş açısı vardır. Renkler çok canlı ve hiç bir bozulma olmamaktadır.
  • Arkadaslar televizyonu alali bir hafta oldu ve film, mp3 arsivimde açamadigim henüz dosya yok. Kanal geçislerinde ve yayinlarda herhangi bir sikinti göremedim. Kanallari isterseniz sayfa sayfa da geçebiliyorsunuz. Toplu kanal menüsünde iken P+/- tusuna basmaniz yeterli olacaktir.Kanal düzenlemesi evet biraz sikintili ama asagidaki vermis oldugum linkden indirip USB ile kanallarinizi düzenlemeniz 1dk almayacaktir. 10-01-2016 Turksat güncel ve sirali kanal listersi için; Link: Http://www.Dosya.Tc/server6/i492np/r_icin_Turksat_Sirali_Kanallar_10-01-2016.Rar.Html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antikor71 -- 14 Ocak 2016; 11:01:55 >
  • Televizyonu aldım ve kafamdaki bütün şüpheleri deneyerek giderdim.
    Sadece bazı dizi sitelerindeki görüntüleri alamadım.
    Sebebi flash desteği olabilir mi?
  • Dün itibariyle kurulum yapıldı arkadaşlar. Kdv dahil 1670 TL ye aldım. İçinde 4 adet 3d gözlük, 2 adet çifte ekran gözlük ve ait mouse geldi. Şuanda cihazda herhangi bi problem göremedim. Hediye gelen duvar apartı çok dandik bir şeye benziyor.
  • Arkadaşlar sizde kontrol eder misiniz, ekranda bembeyaz bi görüntü açın ve yandan bakın böyle siyah çizgiler fln görünüyor mu ? Ayrıca ekranın köşelerinde kararma var.

Vestel 43FA9000 İnceleme [Ana Konu]
  • Predatorz P kullanıcısına yanıt
    Daha önce ölü piksel nedeniyle değiştirdiğim tv'de de, şu an elimdekinde de köşelerde kararma var. ancak böyle yoğun dalgalı çizgiler yok.
  • Tv ye kulaklık bağladığım halde hoparlörden ses gelmeye devam ediyor sebebi nedir :s

• Bugün servis geldi baktı ve yenisi ile değişir muhtemelen dediler. Adam tam fotoğraflarını çekti seri nosunu aldı sonra bu tvyi başka servis kurmuş onların gelip bakması gerekiyor dedi. Kim kurduysa 6 ay boyunca onlar bakmak zorundaymış. Vestel nasıl bi saçmalık yapıyor anlamıyorum. Yarın diğer servis gelip bakacak değişim talep edecem. bakalım sonuç ne olacak.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.