Şimdi Ara

Veteriner Fakültesi İsteyenler (Uludag Uni Hakkinda Bilgiler) (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.140
Cevap
68
Favori
248.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Veterinerlik bolumu nasildir arkadaslar hayvanlari cok severim ama bolum hakkinda az korkularim var mezun olunca is bulma konusunda,devletin alimi konusunda,birde ozelde maas olarak merak ediyorum nekadar aliyorlar bilgi verirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Sizden bi akıl fikir almak istiyorum. Elazığ Fırat Üniversitesinde okuyorum. 4.sınıfım ama değilim alttan 3.Sınıftan birsürü dersim var ve net 1 sene uzatıyorum okulu.Sıkıntı uzatmak değil sıkıntı sanki duzeltemeyecekmisim gibi hissetmem.sıkıntı Elazığ da değil yanlış anlaşılmasın. Ama dışarda okumaya çalışmaktan yoruldum birazcık.Ve düzeltmeye çalıştıkça daha kötü oldu herşey bu son bir senedir...Bu sene ygs-lysye giricem.Tek hedefim var o da Istanbul Universitesi.Ailem orda olduğu için.Sizce burda mezun olmaya çalışmak mi yoksa ailemin yanına mi gitmek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkmls -- 25 Ocak 2016; 5:03:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trabzonts6116

Veterinerlik bolumu nasildir arkadaslar hayvanlari cok severim ama bolum hakkinda az korkularim var mezun olunca is bulma konusunda,devletin alimi konusunda,birde ozelde maas olarak merak ediyorum nekadar aliyorlar bilgi verirmisiniz

Hayvanları çok sevmek yetmiyor malesef,çalışmak lazım dersler ağır.Önceki sayfaları bir gezersen bu konular konuşuldu.Sana tek söylebileceğim bu meslek hiç bir zaman ölmez.Kazanacağın tutar senin bilinçli yaptığın işlere göre değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pangea95 -- 25 Ocak 2016; 15:29:49 >
  • Arkadaşlar Uludağ veterinerlikte ve istanbul veterinerlikte ingilizce yüzdesi kaç? Arkadaşlardan biri uludağ için her dönem EN AZ BİR MESLEKİ DERS demiş.Yani bu ingilizce mesleki ders sayısı her dönem en fazla kaç oluyor??? Ne kadar zorlanıyosunuz? Yani ingilizcem iyi diyebilirim ama bazen en basit şeyleri bile unutabiliyorum.Yani normalde Türkçesini bile zor anladığımız dersleri ingilizce gördüğümüz zaman ne kadar zor oluyor??? Ben Burdur da Makü veterinerlikte okuyorum yatay geçiş düşünüyorum. İstanbul yada Uludağ olarak düşündüm ama mesleki olarak özelde kendi kliniğimde çalışmayı düşünüyorum. Daha çok çiftlik hayvanları üzerine(Büyükbaş,küçükbaş,at vb.) çalışmak istiyorum pet hayvanlarınıda çok seviyorum yani yarın birgün klinik açarsam o hayvanlarında karşıma çıkacağını biliyorum. Sizce bu iki fakülteden birine gitsem hangisine gitmeliyim uludağ da ingilizce benim için sıkıntılı olabilir İstanbulda da çiftlik hayvanları üzerine ne kadar ağırlık veriliyor onuda bilmiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Bu arada 1. sınıftayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bjkmls

Merhaba. Sizden bi akıl fikir almak istiyorum. Elazığ Fırat Üniversitesinde okuyorum. 4.sınıfım ama değilim alttan 3.Sınıftan birsürü dersim var ve net 1 sene uzatıyorum okulu.Sıkıntı uzatmak değil sıkıntı sanki duzeltemeyecekmisim gibi hissetmem.sıkıntı Elazığ da değil yanlış anlaşılmasın. Ama dışarda okumaya çalışmaktan yoruldum birazcık.Ve düzeltmeye çalıştıkça daha kötü oldu herşey bu son bir senedir...Bu sene ygs-lysye giricem.Tek hedefim var o da Istanbul Universitesi.Ailem orda olduğu için.Sizce burda mezun olmaya çalışmak mi yoksa ailemin yanına mi gitmek?

Alıştığın ortamda soru tarzlarını bildiğin okulda geçmek daha kolay olacağını düşünüyorum.Derse devam edip sınavlara girdikten sonra aynı dersi tekrar alırken zaten az çok bilirsin nasıl, nereden soracağını.Bence hiç deneme öyle şeyler kendi fakültende bitirirsin rahatlıkla.

• quote:

Orijinalden alıntı: vetrfaruk

Arkadaşlar Uludağ veterinerlikte ve istanbul veterinerlikte ingilizce yüzdesi kaç? Arkadaşlardan biri uludağ için her dönem EN AZ BİR MESLEKİ DERS demiş.Yani bu ingilizce mesleki ders sayısı her dönem en fazla kaç oluyor??? Ne kadar zorlanıyosunuz? Yani ingilizcem iyi diyebilirim ama bazen en basit şeyleri bile unutabiliyorum.Yani normalde Türkçesini bile zor anladığımız dersleri ingilizce gördüğümüz zaman ne kadar zor oluyor??? Ben Burdur da Makü veterinerlikte okuyorum yatay geçiş düşünüyorum. İstanbul yada Uludağ olarak düşündüm ama mesleki olarak özelde kendi kliniğimde çalışmayı düşünüyorum. Daha çok çiftlik hayvanları üzerine(Büyükbaş,küçükbaş,at vb.) çalışmak istiyorum pet hayvanlarınıda çok seviyorum yani yarın birgün klinik açarsam o hayvanlarında karşıma çıkacağını biliyorum. Sizce bu iki fakülteden birine gitsem hangisine gitmeliyim uludağ da ingilizce benim için sıkıntılı olabilir İstanbulda da çiftlik hayvanları üzerine ne kadar ağırlık veriliyor onuda bilmiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.Bu arada 1. sınıftayım.

Şuan derslerin ingilizce olması yarar mı sağladı zarar mı bilinmiyor sistem daha oturmadı tam olarak aktaramıyorum.Her dönem en az 1 ders ingilizce işlenicek sayının artırılması düşünülüyor.İlk dönemden örnek verecek olursam 1 in 1 inde fizyoloji 1 ve genetik dersleri ingilizce işlendi. 2 nin 1inde biyokimya 2 işlendi. 3 ün 1inde özel patoloji 4 in 1 inde doğum ve jinekoloji işlendi (ayrıca seçmeli dersler de var)bu sayının daha çok artırılacağı falan konuşuluyor eski düzene dönebileceği de söyleniyor tam olarak bilmiyoruz.Çok saçma yanları var mesela fizyoloji 1 ing işlenip fizyo 2 Türkçe işlenicek aynı şekilde biyokimya 1 Türkçe işlenip 2 nin ingilizce olması.Şuan bi tek genel pataloji ve özel patoloji 1-2 ingilizce işlenicek diye biliyoruz daha değişir mi bilmiyorum.

Diğer fakülteleri detaylı bilmiyorum fakat Uludağ da hayvan hastanesi mevcut.Büyükbaş,küçükbaş ve kanatlı çiftlikte mevcut.Sen şimdiden bi alanda karar kıldıysan gidersin kürsüye hocaların birine dersin ki ben sizin alanda yoğunlaşmak istiyorum onlar sana her konuda yardımcı olurlar.Önemli olan senin istemen derslerden bunalmayıp sonradan kürsüde zaman geçirmek istiyosan sana seve seve görev bulurlar.

• Mobilden girdigim icin okadar sayfaya bakamiyorum 142 sayfa bu yuzden yarin pc den okiyacam hepsini.Yalniz devlete atamasi iyimi istanbul icin. Tahmini bir maas solenebilirmi?baslangic piyasa gibi

• buzgibilimonata kullanıcısına yanıt
    Mantıklı olan şey sizin dediğiniz teşekkürler fikriniz için de. Ama bazen mantıkla hareket edecek gücü kalmıyor insanın...Karar verdim ygs-lys çalışıp kazanicam inşallah çok teşekkür ederim tekrardan..

• Merhaba ben lise son sınıf öğrencisiyim.
    Veterinerlik puanları fazla olmadığı için ve hayvanlara karşı ilgili olduğum için veteriner hekimlik okumak istiyorum duzenli ders çalışma alışkanlığım yok üniversite de biraz ortamın olmasını istiyorum sizce veteriner hekim lik tercih edilir mi ? Eger kazanıp mezun olursam büyük baş ve küçük baş üzerine sahada çalışmak istiyorum.Bunun için okulda yüksek dereceler yapmamiz yada okuduğumuz okul fark edermi ?Biyoloji dersini severim ama kimyadan hicbirsey anlamadım lise hayatım boyunca üniversite de bundan dolayı zorluk cekermiyim yoksa üniversite de okuduğumuz kimya ve biyoloji derslerinden farklimi üniversite eğitimi ?Okulu kazanmakmı zor yoksa bitirmekmi ?
    Sivas Samsun Kırıkkale Üniversiteleri hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz ?
    Aydın istiyorum ama ben Tokat'ta yaşadığım için cok uzak oluyor.Üniversite de aile den uzak kalmak sorunlar cikariyormu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 58daging 5 kullanıcısına yanıt
    ben mehmet akif ersoy 1. sınıf da okuyorum.bu 15 tatilden öncedki dönemde lise derslerinden medikal kimya-biyoloji-fizik var bizim fakültede kimya da organik kimya(benim organik çok kötüydü ama hoca kolay soruyor aldehit,ketonların kalıplarını ezberleyip kimyayı geçtim.) fizikte hücre,sinirsel iletim,biraz da hormon gördük(diğer fakültelerde lise fiziği işleniyormuş) biyolojide hücre,mitoz,mayoz gördkük lise dersleri olarak bunlar karşıma çıktı.ders çalışma konusuna gelirsek düzenli çalışmadan bu fakülteyi bitiremezsin günlük çalışman lazım.bizde anotomi diye ders var zor ve baya kişi kalıyor.ben her gün düzenli çalıştığım halde 100 üzerinden 60 ile geçtim.(50 ve altı kalıyor) anotomide hayvanların kemik,kas,eklem,boşaltım,solunum,sindirim vs görüyoruz ve bunları tıp gibi görüyoruz mesela bi karaciğer olsun bunun üzerindeki çıkıntı,oluk,oluşumları latince olarak ezberliyoruz,karaciğerin hayvanlara göre farkını ezberliyoruz o yüzden çalışman gerekhttp://i.hizliresim.com/ML4QL2.png bu bizim 1. sınıfların ortalaması FC,FD ler kalan demek

• Çan falan tüm üniversitelerde varmi yoksa belirli bi not üstünden gecismi oluyor.Sence kazanmak mi zor bitirmekmi ?

bizim burda çan yok ama başka ünilerde var mıdır bilmiyorum.bana göre kazanmak bitirmekten daha kolay
  • Ben daha denemeler de kazanmak için gerekli puani almaya çalışıyorum bitirmek de zorasa gözüm korkmadi degil.Şu sinavlari bi atlatalim önce :) Sonrasında kazaniriz inşallah.
    Ingilizcem cok kötü denilecek duzeyde hazırlık veya zorunlu ingilizce dersleri de varmi ?

bizim fakültede ingilizce ders yok uludağda var biliyorum diğer ünileri araştırman lazım
  • Arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum. 1. Dönem iki tane DC düşen dersim var ve ortalamam şuan 2'yi tutmuyor. 2. Dönem ortalamam 2 üstü olsa ve ganom 2 olsa ben bu 1. Dönemdeki 2 dersten şartlı mı geçmiş oluyorum yoksa tekrar mı almam gerekiyor?

• whiisspeer kullanıcısına yanıt
    hocam , okulunuzun sınav yönetmeliğine bir göz atın orada yazar.bu tür şeyler okuldan okula değişebiliyor.

ama bu durumda genelde yano göz önünde bulunduruluyor , sizde de öyleyse dersten kalmış sayılırsınız.
  • 1. Sınıf Uludağ'da okuyorum. Arkadaşlar çok çalışmanız ve düzenli olmanız gerekiyor ve liseden iyi bir fen temeline sahip olmanız gerekiyor. Ayrıca Uludağ'da hazırlığı geçebilmek için iyi bir İngilizce seviyesine sahip olmalısınız.
    Bildiğiniz tıp bu yani tıp fakültesindekiler ile aynı dersleri görüyoruz. Sonuçta hekim olacağız.
    Her gün sabah 8.45 akşam 17.15 mesaisinin ve bu ağır derslerin altından düzenli çalışarak çıkabilecekseniz bu bölümü seçin derim. Kafa dağıtılacak bir bölüm değil.

• JrMakyol J kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de 1. sınıf veterinerlik okuyorum mehmet akif üniversitesinde.sizin uludağda anotomi nasıl bizim burda tvize finalde hem teori hem uygulama sınavı oluyor.teoride batıyorum uygulamada çok iyi yapıyorum anotomiyi 60 ortalama ile geçtim ve baya kişi kaldı dersten sizin orda anotomi dersi başarısı nasıl? merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: taha-07

Hocam ben de 1. sınıf veterinerlik okuyorum mehmet akif üniversitesinde.sizin uludağda anotomi nasıl bizim burda tvize finalde hem teori hem uygulama sınavı oluyor.teoride batıyorum uygulamada çok iyi yapıyorum anotomiyi 60 ortalama ile geçtim ve baya kişi kaldı dersten sizin orda anotomi dersi başarısı nasıl? merak ediyorum

Bizde de teori ve uygulama olarak iki aşamalı. Geçmek için aşırı tekrar ve görsel hafıza ve latince kelime haznesi gerekiyor. Sınıf yaklaşık 75 kişi ve üstten alanlarla beraber 110 kişi falan oluyor. Sadece finalde 50nin altında alıp kalanlar 67 kişi ve vize düşük olarak da kalanlarla beraber 80 - 85'i bulur. Bu dersin şakası yok, kredisi de yüksek.
    Seven için çok zevkli ve kolay bir ders. Aman geçeriz bi şekilde diyen için fakülte uzatma sebebi.

• JrMakyol J kullanıcısına yanıt
    Bu anatomi sınavında 1. Sınıflarla alttan alanlarla 100 kişi rahat geçiyor ben bu dersi geçebilmek için düzenli çalıştım bol bol tekrar ettim de öyle geçtim anotominin ciddiye alınması gereken ders olduğuna katılıyorum anotomi den kalırsan en az yarım donem okul uzuyor

• 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.