Şimdi Ara

Veteriner Hekimlik bilgi verecek olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar veterinerlik düşünüyorum. Hayalim memleketim de hayvancılık yapıp veterinerlik yapmak. Sizce köylerinde hayvancılık yapılan ilçelerde veterinerlik yapmak mantıklı mı? Ayrıca dediğim şekilde veterinerlik yapmadan devlete atanma olayı nedir? Sizin öneriniz var mı kocaeli makine 2.öğretim le uludağ veterinerlik arasında kaldım ne düşünüyorsunuz?

• up
  • Hocam Bursa'lı olarak kesinlikle Uludağ'ı öneriyorum. Kocaeli'de İÖ Makine Mühendisliği'nden iş bulma açısından da daha avantajlı bence...
  • Hocam babam veteriner hekim varsa merak ettiklerin yaz cevaplamaya çalışayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Namütenehi kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle Sizce köylerinde hayvancılık yapılan ilçelerde veterinerlik yapmak mantıklı mı? soruma cevap istiyorum. Ondan sonra da klinik açmak sizce mantıklı mı? Kpss ile devlete atanma durumu nedir? Veterinerlik tıp kadar zor diyorlar doğru olduğunu düşünüyorum ama bu doğru mu? Ayrıca hani sonuçta hayvanın içi dışı her yeriyle ilgilenen bir meslek bir nevi tıp, sizce hani şuanda "ıyy ineğin arka tarafına kol sokulur mu? Sürekli hayvanlarla uğraşılır mı pislikleri b*kları filan?" klişelerine ben alışacağımı düşünüyorum fakat babana sorarsan gerçekten alışılıcak birşey mi? saygılar.
  • siradamsamsunlu S kullanıcısına yanıt
    Hocam sıfırdan giripte hemen piyasadaki veterinerler gibi iyi para kazanmayı düşünüyorsan çokta umutlanma iyi bir çevren yoksa ilk yıllar özelde zor geçer çünkü adamların kendi veterinerleri var yıllardır çalıştığı hemen piyasa yapman pek mümkün değil gibi görünüyor.
    Kpss ile devlete atanman bir öğretmenlik kadar zor değil son 3-4 yılda biraz yüksek puanla alsada atamaları fena değil. Atamalardan bahsetmişken isterseniz maddi olanaklarını da yazayım biraz bilgi sahibi olursunuz. Artık eskisi gibi hem özel de hem de devlette çalışamıyorsunuz sanırım 2007-2008 den beri böyle babam o dönem şehir değiştirdiğimiz için özeli bırakmıştı o zaman iyi kazanıyordu ama şimdi arkadaşı olduğu birkaç vet dışında pek te iyi kazanan yok dedi. Devlette yeni atanan bir veteriner hekim 3400-3500 tl para alıyormuş babam şuan 4300 gibi bir para kazanıyor ama buna ek olarak yılın 5-6 ayı aşılamaları oluyor o aylarda günlük 150-200 tl kazandıkları oluyor bu miktar hayvancılığın fazla olduğu yerlerde daha da artar ama sadece belli aylarda.
    Okul çok kolay değil dedi babam en azından onun okuduğu dönemde ama çalışınca yapılmayacak kadar zor değilmiş ama okuldan okulada fark eder ankara veterinerlik ile makü aynı değildir hem okul bakımından hemde zorluk bakımından.
    Alışma konusuna gelirsek istemeyerek yapılacak iş değil önce bu işi sevmen gerektiğini söyledi bahsettiğim gibi bazı aylarda cumartesi de dahil olmak üzere toplam 6 gün arazide oluyorlar ama babam iş yerinde oturmaktansa arazide gezmeyi sevdiği için onun için bir sorun teşkil etmiyor hem her mesleğin kendine göre bir zorluğu var pis meslek iğrenç meslek diye birşey yok unutma eğer veteriner hekim olursan insanların iğrenç dedikleri meslekle sen ekmek paranı kazanacaksın.
    Herşeyi açıklamak için biraz uzun yazdım başka bir sorun olursa açıklamaya çalışırım

• Namütenehi kullanıcısına yanıt
    hocam peki memleketimde hayvancılık yapılıyo civar köylerde ben burda ofisimi açsam çevre yapsam o arada kendi hayvancılığımı da yapsam nasıl olur yani böyle bir fikir nasıl bir babanıza sorar mısınız? Bir de devlette çalışan özelde çalışamaz demişsiniz özelde çalışma alanları nedir peki ve diyelim ki ben kpss den atandım bulunduğum yerde hayvancılık var ben de hayvancılık yapabiliyor muyum yoksa devlet buna da yasak getirmiş mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • siradamsamsunlu S kullanıcısına yanıt
    Hocam o iş biraz da sizin girişkenliğinize kalıyor yapabilirim çevremde var diyorsa özel açabilir diyor.
    Devlete atanıp kendiniz hayvancılıkta yapabilirsiniz o yönden bir kısıtlama yok hatta o daha mantıklı diyor ailesi de anlıyorsa hayvancılıktan devlette hem garanti işi olur hemde dışarıdan ek gelir sağlamış olur dedi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.