Şimdi Ara

VF 'KAPSANMAYAN YER KALMASIN' (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
4
Favori
9.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

Orijinalden alıntı: levi karakian

Mersin ili Toroslar ilçesi Kepirli Köyü Belenoluk Dağ evleri Vodafone çekmiyor müşteri hizmetlerine bilgi verildi. Sorun çözülmedi %99 çekiyorlardı ne oldu?

bölgedeki çalısmalar devam etmektedir.

@Eoudoxias

inceleme başlatalım bakalım...

inşallah kısa zaman da bir çözüm bulunur yoksa ciddi anlamda turkcele geçmeyi düşünmeye başladım. dün çok önemli bir şey için telefonla konuşmam gerekti sonuç gene aynı gene aynı.

ayrıca şu linke bakmanı isterim.http://forum.donanimhaber.com/m_64462091/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64462091

sorun tek bende değil. özel mesajlardan soranlarda oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Precious

O iki ayrı baz istasyonu var demek. TURKCELL genelde bazların hücre bilgisini hep aynı isimleri verir. Mesela SEVINDIKLI isminde 10 tane baz istasyonu var birisini yanlış yazmışlar

Yok, tek baz istasyonu. Güney ya da güney batı sektöründe SEVINCIKLI, Kuzey'e geçtiğim gibi SEVINDIKLI oluyor. :)
    Burada eski baz istasyonunda isimlendirme her sektöre bir numara MURATLI-1, MURATLI-2, MURATLI-3 olarak. Ama yeni baz istasyonunda bütün sektörler TURKCELL yazıyor, ben de Cell ID'ye bakıp anlıyorum artık sektör değiştirdiğini. :)
  • Baz istasyonunun İsmi değil işlevi önemli....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla şu hücre bilgi sorunlarından sıkıldık , bugün o sistemi devre dışı mı bıraksak acaba

şaka yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 7 Eylül 2012; 14:29:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eoudoxias

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: levi karakian

Mersin ili Toroslar ilçesi Kepirli Köyü Belenoluk Dağ evleri Vodafone çekmiyor müşteri hizmetlerine bilgi verildi. Sorun çözülmedi %99 çekiyorlardı ne oldu?

bölgedeki çalısmalar devam etmektedir.

@Eoudoxias

inceleme başlatalım bakalım...

inşallah kısa zaman da bir çözüm bulunur yoksa ciddi anlamda turkcele geçmeyi düşünmeye başladım. dün çok önemli bir şey için telefonla konuşmam gerekti sonuç gene aynı gene aynı.

ayrıca şu linke bakmanı isterim.http://forum.donanimhaber.com/m_64462091/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64462091

sorun tek bende değil. özel mesajlardan soranlarda oldu.

tamam tesekkürler

• İl:Kütahya
    İlçe:Tavşanlı
    Bölge:Ağaköy-Başköy-Oponözü köyleri bölgesi.
    Bu bölgede Vodafone 10 öncesinde şimdikinden daha iyi çekmesine rağmen şu anda çekmekle çekmemek arasında tereddüt ediyor. Bu köylerde hemen hemen hiçbir müşterisi kalmadı. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Sadece Kuşoynağı diye bir yerden çekiyor. Iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveheartgs43 -- 7 Eylül 2012; 14:29:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: braveheartgs43

İl:Kütahya
    İlçe:Tavşanlı
    Bölge:Ağaköy-Başköy-Oponözü köyleri bölgesi.
    Bu bölgede Vodafone 10 öncesinde şimdikinden daha iyi çekmesine rağmen şu anda çekmekle çekmemek arasında tereddüt ediyor. Bu köylerde hemen hemen hiçbir müşterisi kalmadı. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Sadece Kuşoynağı diye bir yerden çekiyor. Iyi günler...

bölgede mevcut müşteri potansiyeli olmadıgından , yatırım yapılmamış.
  • @sis651
    Kapsama sorunu yoksa kiradan kazanmak ve kapasiteyi arttırmak için aynı direkte birden fazla baz vardır. Cell ID baz istasyonu hücre numarası oluyor antenle ilgili değil. Dediğim gibiyse anten sayısıda fazladır zaten. Hücresel sistemde MSC ler değil BS ler baz istasyonu olarak geçiyor o yüzden reklamlarda 20 binli sayılardan bahsediyorlar.

@sevimlican
    Saçma bir takıntı işte

@XpressMusic34
    Bu sefer MH bize cell id mi soracak :D ayrıca haklısın bu konu çok uzadı.

• @Precious

şaka yaptım kardeşim yahu
    ilgili arkadasıma söyledim düzenleme yapıcak hücre isimlerinde
    bu arada iş yogunlugu çok fazla , o yüzden gecikebiliyor taleplerin çözümlenmesi.
  • quote:

@sis651
    Kapsama sorunu yoksa kiradan kazanmak ve kapasiteyi arttırmak için aynı direkte birden fazla baz vardır. Cell ID baz istasyonu hücre numarası oluyor antenle ilgili değil. Dediğim gibiyse anten sayısıda fazladır zaten. Hücresel sistemde MSC ler değil BS ler baz istasyonu olarak geçiyor o yüzden reklamlarda 20 binli sayılardan bahsediyorlar.

Bir kulede üç anten var işte üç ayrı yöne bakan, her biri bir sektör / hücre işte. Her bir hücrenin bilgisi ayrı ayrı Turkcell'de burada. Ama Vodafone'un ilçede iki kulesi var, birinin bütün sektörleri MURATLI-1, diğerinin de MURATLI-2 diye. Turkcell sektör başına Voda baz istasyonu başına ayırmış hani.

Ben zaten Cell ID veriyorum müşteri hizmetlerine ama onunla bir şey yapamıyorlar adres istiyorlar. :D

@XpressMusic34
    Ben adamları arayıp 3G'de niye kapattınız hücre bilgisini diye söyleneceğim neredeyse. :) Eskiden 3G gelince sesli videolu hücre bilgisi sistemleri gelecek derlerdi, sağolsun hala Turkcell bedava maç sonuçlarını ve gol haberlerini gönderiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 7 Eylül 2012; 17:10:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

quote:

@sis651

Bir kulede üç anten var işte üç ayrı yöne bakan, her biri bir sektör / hücre işte. Her bir hücrenin bilgisi ayrı ayrı Turkcell'de burada. Ama Vodafone'un ilçede iki kulesi var, birinin bütün sektörleri MURATLI-1, diğerinin de MURATLI-2 diye. Turkcell sektör başına Voda baz istasyonu başına ayırmış hani.

Ben zaten Cell ID veriyorum müşteri hizmetlerine ama onunla bir şey yapamıyorlar adres istiyorlar. :D

@XpressMusic34
    Ben adamları arayıp 3G'de niye kapattınız hücre bilgisini diye söyleneceğim neredeyse. :) Eskiden 3G gelince sesli videolu hücre bilgisi sistemleri gelecek derlerdi, sağolsun hala Turkcell bedava maç sonuçlarını ve gol haberlerini gönderiyor.

Üç anten varsa bir tane baz istasyonu vardır, iki baz istasyonu olsaydı 5-6 antenin rahat olması gerekirdi. Antenler ayrı ayrı şeyler değil hepsi bir yere bağlı onların. Baz istasyonun çok yakınındaysan -50 dBm lik bir kayıpla 100% sinyal alırsın. 2 farklı Hücre bilgisini ekranda gördüğünde sinyal gücü ikisindede 100% (-50 dBm) olarak alıyorsan 2 istasyonda aynı kulede olabilir ancak birinin sinyali çok az düşükse (99% olsa bile) 2 istasyonda yer olarak farklı noktalardadır. Bu durumun TURKCELL, VODAFONE veya AVEA ile ilgisi yok, teknik açıdan TURKCELL ve VODAFONE aynı zaten hücre bilgisine farklı birşey yazılmış olabilir ama o gördüğün üç anten aynı baza bağlıysa üçü de aynı hücre bilgisini yayınlar, antene göre mesaj mümkün değil. Cell-ID değişse bile aynı tek baz istasyon sisteminde her sektöre ayrı hücre bilgisi gitmez. Yukarıdaki kırmızı yazan bilgiyi yanlış yazmışım.

MNC - Operator ------ Cells
    1........Turkcell ------- 115108
    1........Turkcell ------- 59150
    2........Vodafone ----- 58882
    2........Vodafone ----- 44400
    3........Avea ---------- 42941
    3........Avea ---------- 39593

@XpreeMusic34
    Hocam şaka kısmını anlamıştım zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 7 Eylül 2012; 18:29:43 >

• quote:

@Veiny Arm

çalısma baslatılıcak kısa süre sonra.

teşekkürler ne kadar kısa süre sonra acaba onunla ilgili bilgi var ?
  • @sis651

abi yok boşver 3G de hücre bilgisi ugrasmak zor oluyor onlarla

@Veiny Arm

net bir süre yok kardeşim

---

İş yogunlugu sebebiyle taleplerinizi incelemekte gecikebilirim , kusura bakmayınız
  • Xpress bu yoğunluğun sebebi nedir ? Neyle meşgul vodafone merak ettim? Bu arada bizim evdeki kısmı kapsama sorunu da maalesef devam ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: sevimlican

Xpress bu yoğunluğun sebebi nedir ? Neyle meşgul vodafone merak ettim? Bu arada bizim evdeki kısmı kapsama sorunu da maalesef devam ediyor

iş yoğunluğunun sebebi birçok çalışanın izinde olması ve birimdeki eleman sayısının azaltılması...
    bu yüzden talepler birikiyor birikiyor birikiyor....
    şuan işlem bekliyen 5bin talep var...
    geçici bir süre iş yogunlugu olacak.
  • 3G bağlantısı yok OSMANİYE-MERKEZ-ZORKUN YAYLASI
  • quote:

XpressMusic34

hocam hayırlı işler kolay gelsin. Bir kaç gün önce ses problemiyle alakalı koordlnat vermiştim bakabildin mi? Bu aralar yoğunsun heralde acaba son durum nedir bir zahmet ilgilenirsen memnun olurum.

• @effect68

kardeş daha sıra gelmedi ki , şuan mesaide değilim zaten , dediğim gibi iş yogunlugu yüzünden biraz gecikicek .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sevimlican

Xpress bu yoğunluğun sebebi nedir ? Neyle meşgul vodafone merak ettim? Bu arada bizim evdeki kısmı kapsama sorunu da maalesef devam ediyor

iş yoğunluğunun sebebi birçok çalışanın izinde olması ve birimdeki eleman sayısının azaltılması...
    bu yüzden talepler birikiyor birikiyor birikiyor....
    şuan işlem bekliyen 5bin talep var...
    geçici bir süre iş yogunlugu olacak.

Hayırdır vf eleman çıkartarak tasarrufmu yapıyor.
    Kapsama ve diğer şebeke sorunları demekki çoğunlukta .!!!
    Kolay gelsin o zaman.

• hatay denizciler akarca köyü kulular mahallesi. arkadaş telefona şebeke bile gelmiyor bırakın tek dişi.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.