Şimdi Ara

VHS video kasetlerimi dijitale aktarmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. eski video kasetlerimi dijitale aktarmak istiyorum lakin yapamıyorum. video oynatıcımdan tv'me scartla bağlantı yaparak görüntü alabiliyorum. intrnetten aktarım için bir stick cihaz aldım ama scart-composit dönüştürücüyle pc den görüntü alamadım. Bunu başarabilen ya da video kasetleri pc ye aktarabilien arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? nerede hata yapıyorum ya da teknik bir eksiklikten dolayı mı görüntü alamıyorum. Teşekkürler.

• tv'den görüntü alman önemli değil ki. stick cihazı ile pc'den görüntü alman önemli. nasıl yapacağını çözmüş sayılırsın. elinde neler var, sen biliyorsun.

• Sana video editleme kartı lazım. video yada hangi aletse ondan gelen görüntüyü yakalama özelliği olan birşey lazım. pinaccle, avermedia vb markalarda eskiden vardı. Yalnız ürünler nadir ve pahalıdır ben olsam bu işleri yapan firmalar var onlara sorarım. daha ucuza mal olacaktır.

• Din Djarin kullanıcısına yanıt

dostum kasetlerin tanesini 300 liraya dijitale atıyorlar 25 kaset var. biraz pahalıya mal oluyor bana verirsem.

• windows 11 de çalışan pinnacle kart bakabilirsiniz o zaman

• Banada çözüm lazım
  • program vs gelmedi mi ürünle birlikte? driver cd si herhangi bir şey..

• vtnsvr kullanıcısına yanıt

Çok iyi ya!

Snazzi, Matrox, vs. amma pahalı kartlardı.

Küçücük modülle çözmüşler. Bayıldım.

• Ben de elimde kalan 250 - 300 arası beta kasedi aktarmaya çalışıyorum ama epey sorunlu bir süreç.

Öncelikle, anladım ki usb stick aktarıcılar çok kalitesiz. Elimde birkaç yıl arayla alınmış iki tane vardı, yanlarında yazılımı da geliyor. İkisiyle de verim alamadım. Sonra aliexpress'ten unisheen marka, enteresan bir cihaz getirdim. Epey çok sayıda iyi yorum almıştı ve buna kandım. Gerçi kandım dememeli, cihaz çalışıp iş görüyor ve ilk defa birçok kasedi aktarmayı başardım. Ama kalitesi tatmin edici değil.

İlk iki stick aktarıcının bir tanesi, ne yaparsam yapayım sesi almıyor, yalnızca görüntü alabiliyor. Diğeri hem görüntü hem ses alıyor, ama kayıtta çok tekleme oluyor ve ses çok boğuk. Unisheen cihaz ise pc'ye bağlanmayan, tamamen bağımsız bir cihaz. Kendi içine takılan usb veya hafıza kartına kaydediyor. Dahili ekranı da var. Yani kâğıt üzerinde çok pratik bir cihaz, ama dediğim gibi sonuç tatmin edici değil.

Gerçi şu da var ki, elimdeki kasetler beta ve çoğu yıllar önce tv'den kaydedilmiş film ve maçlar. Yani aktarmaya çalıştığım orijinal materyal de çok ahım şahım kalitede değil. Dolayısıyla zaten 4k netliği beklemiyorum. Ama kasetleri tv'ye izlediğimde görüyorum ki orta karar ama makul bir görüntü ve ses kalitesi mevcut. Ama aktarımdan sonraki görüntü ve özellikle ses, kabul edilebilecek seviyede değil. Çeşitli ayarları denedim ama sonuç çok fark etmedi. Hatta belki de sorun cihazda değil, aradaki bağlantı kablosunda olabilir diye düşündüm, ama yardımcı olup fikir verebilecek kimse yok.

Biraz araştırdım, konuya dair yerli kaynak yok gibi. Yabancı kaynak çok, ama okudukça model ve marka numaraları, teknik ifadeler arasında boğuldum. Net bir açıklama yapan yok. Yalnız herkesin hemfikir olduğu nokta şu: eni konu kabul edilebilir bir kalite istiyorsanız, usb stick tarzı cihazlarla bu iş olmaz. Bir youtube kanalında piyasadakilerin çoğunun taklit olduğunu, bir gün çalışıp bir gün çalışmayan ürünler olduğunu söylüyordu, ki ben zaten birebir yaşadım bunu.

Kısacası, bu işten anlayanlar dahili kart kullanmayı öneriyorlar, ama yazdıklarının gerisi anlaşılır gibi değil. Profesyonel olmayan ev kullanıcılarının anlayacağı dille bir rehber yazmaya kimse zahmet etmemiş. Nasıl bir kart almalı, hangilerinden uzak durmalı? Çıkışları nasıl olmalı? Beta videoların stereo ses çıkışı bile yok, tek kanaldan çıkış var. Bunu nasıl telafi edebiliriz? Youtube'da video kasetten aktarılmış filmlere, reklamlara falan bakınca şaşıp kalıyorum. Bu kaliteyi nasıl tutturabiliriz? Hangi cihaz / hangi kablo / hangi bağlantı / hangi yazılım? Su işi tane tane anlatacak biri çıksa harika olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulletdodger -- 16 Ekim 2024; 13:28:25 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.