Şimdi Ara

VIALLE ALTERNATIVE FUEL SYSTEMS /TSI(LPdi)/LPfi (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.230
Cevap
57
Favori
318.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun, umarım sorunsuz keyifle binersiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: liberter1

Sonunda gozumu karartıp taktırdım. Konya’ya gittim. Bir gece kaldım montaj harici yol barınma vs masraflarım 500 TL tuttu.
    Bugun montaj yaptırdım. Tam 13 saat surdu!!

Az once evime geldim. Sizinle paylaşayım dedim ilk istatistik verisini.
    Ankara Opet Fiyatları 30.08.2012
    95 Oktan benzin: 4,58
    LPG: 2,16
    Konya montaj yerinden evim arası uzaklık 245 km
    Aksam yolculuğu genelde 180-190larda surdum. Yavaslayınca ara hızlanmalarımda da agresif davrandım.
    Bu arabanın gösterdiği ortalama yakıt tüketim göstergesi tam doğrulukla çalışıyor.
    Herneyse yolcukluk boyunca gösteren değer 12.6/100 km ortalama tuketim
    LPG ise 16,5/ 100 km Litre hesapladım
    Yani 1 litre benzine karşılık 1,3 litre LPG yakıyormuş.
    Yalnız pompalar aynı değil. Ben bu değerleri sehir icinde 200 km’de bir tekrar kontrol edeceğim.
    Lider75 beyin söylediği yaklaşık LPG %20 fazla yakar tezi doğru gorunuyor. Benim değer % 30 ama aşırı agresif kullandım. Sehirici normal kullanım ve aynı pompa dolum değerlerini de vereceğim.

Gelelim Ankara fiyatlarına gore konyadan gelirken ne kadar LPG’ye vermişim.
    Benzinle gitseydim km basına 57,7 kurus
    LPG ise km basına: 35,7 kurus
    %39 tasarruf.
    Aynı pompadan dolumlar yaparak net değerlerin bilgisini vereceğim.
    Araba su an tıkır tıkır çalışıyor. Once bir panik oldum. Araba calısmadı filan. Onu da bir ara anlatırım.

Performansta ben hicbir fark hissetmedim.
    Bakalım yarın sabah soguk motorla LPG ile sorunsuz mars alacak mı?,

1.Sabah ilk calışma
    2. Mümkün ise ilk calışma ile beraber hemen bir Yokus tırmanma
    3. Tabiki yakıt verileri ve ortalama tüketim degerleri konusunda bilgileri merakla beklemekteyiz..
    Saygılar . Hayırlı olsun kazasız saglicakla kullanmanız dileği ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytaccetinkaya -- 30 Ağustos 2012; 10:45:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Sonunda gozumu karartıp taktırdım. Konya’ya gittim. Bir gece kaldım montaj harici yol barınma vs masraflarım 500 TL tuttu.

Aksam yolculuğu genelde 180-190larda surdum. Yavaslayınca ara hızlanmalarımda da agresif davrandım.
    Bu arabanın gösterdiği ortalama yakıt tüketim göstergesi tam doğrulukla çalışıyor.
    Yalnız pompalar aynı değil. Ben bu değerleri sehir icinde 200 km’de bir tekrar kontrol edeceğim.
    Lider75 beyin söylediği yaklaşık LPG %20 fazla yakar tezi doğru gorunuyor. Benim değer % 30 ama aşırı agresif kullandım. Sehirici normal kullanım ve aynı pompa dolum değerlerini de vereceğim.

%39 tasarruf.
    Araba su an tıkır tıkır çalışıyor. Once bir panik oldum. Araba calısmadı filan. Onu da bir ara anlatırım.

işte paylaşım budur !

detaylı bilgi için teşekkürler. sisteminiz hayırlı uğurlu olsun. paylaşımların devamını bekliyoruz. inşallah marşa basmada sorun yaşamazsınız.

• Sabahları bazen ikinci marşı isteyebiliyor. Ama sorunsuz çalışıyor.ayrıca çalışır çalışmaz garaj çıkışım rampa ve araç DSG olduğu için oldukça düşük devirde sorunsuz çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: lider75

Benim sorunum henüz çözülmedi ama çözülmeyecek bi durum yok Çözülür

Nasıl yani?
    Bir ara öyle veryansın ettinizki şahsen ben tsi aracıma dönüşümü erteledim şimdide çok rahatsınız!
  • Evet bi ara çok kötü durumdaydı.Şu anda Lpg de sorun yok benzinde sorun var ve tahminimce kolay çözülebilecek bir sorun.Yalnız az önce evden çıktım ve araba beşinci marşta çalıştı.
  • dün akaşam arabayı teslim aldım sabah saat 9 gibi çalıştırmaya gittim. eskisine göre çok daha iyi. ilk marşta çalıştı ancak 5 saniye kadar marş vurdu.sonrasında çalıştı kapatıp tekrar marş bastım sorunsuz hemen çalıştı 20 dakika sonra işe gitmek için çalıştıracağımda yine ilk marşta çalıştı ama aynı durumu tekrarladı.saat 10 gibi servise tekrar bıraktım hollandalılar ve yetkililer uğraşıyor.bakalım sonuç ne olacak.
  • İyi dilekleriniz icin sagolun arkadaslar. Araba sabahsorunsuz calıstı. bugun cok yol yaparsam aksama bir istatistik daha veririm yakıt tuketimi konusunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 30 Ağustos 2012; 14:31:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lider75

Evet bi ara çok kötü durumdaydı.Şu anda Lpg de sorun yok benzinde sorun var ve tahminimce kolay çözülebilecek bir sorun.Yalnız az önce evden çıktım ve araba beşinci marşta çalıştı.

SAYIN LİDER75
    EMİN OLUN DÜZELECEKTİR SİSTEM UZUN ZAMANDIR AVRUPADA TEST EDİLİYOR.NORMAL MPI MOTORLU ARAÇLARDA DAHİ DİĞER BİRÇOK SİSTEMDE YAŞANAN SORUNLARIN DİYEBİLİRİM HİÇ BİRİNİ BEN YAŞAMADIM VE İNANIN BU SİSTEMİN ZEVKİNİ ALDIĞINIZDA BİR ÇOK İNSANA TAVSİYE EDECEKSİNİZ.
  • yine yarına kaldı.yarın kendileri çalıştıracak arabayı bıraktım.
  • quote:

%39 tasarruf.

Sistemin hayırlı olsun, umarım bir sorun çıkarmaz da gönül rahatlığıyla binersin. Bende scirocco 160 hp manuel araba düşünüyorum şu an ve tek sorunum yakıttı. Bu biraz pahalı da olsa çözülmüş oldu. Aracın LPG tankını ve dolum yerinin fotoğraflarını koyabilirsen seviniriz.

• Sagolasin Erdal Usta,hatırlar mısın bilmem ama telefonda da daha önce konuşmuştuk. Ben Muhittin Beyle telefonda konuştum benim arabanın aynısından Antepte varmış ve aynı sorun çözülmüş ben zaten sorunu kendim çözeceğimi düşünüyordum ki aynı çözümü uygulamışlar:-)Yalnız ilk defa bu sabah çalıştırmada zorluk çıktı 4. ya da 5. marşta çalıştı.Yarın tekrar görücez bakalım noolcak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lider75 -- 30 Ağustos 2012; 22:46:37 >
  • benim iphone serviste yoksa tum resimlerini paylasacagım zaten.. bi sure rica ediyorum bu konuda.. tel servisten gelsin tum resimler burada olacak..

bu arada ben tamamen objektif bir tuketici olarak size yazıyorum. bi sorun cıkarsa da aynen ileterim sizlere..

bugun cok yol yapmadım.. bi 200 km yapayım su LPG benzin oranı olayını bir daha verecegim..

Rocco icin yaptıkları tank 60 litre idi ezbere konusuyorum brosure bakmadım ama baya buyuk. Bende bagaj havuzu vardı.. Baya bi daraldı tabi arka bagaj. Ama tank daha kucuk olsun diyemiyyorsunuz.. Her arabanın tankı ve kiti kendine ozel geliyor cunku.. ve brosuru!!! bu arada montaj yaparken brosurun cıktısını isteyin bayiden harfiyen aynı olmasını saglayın adamlar herseyin yerini belirlemis her araba icin. yani mutlaka brosuru de isteyin montaj izlemek isteyenler!!

Bu arada manuel almayın ya.. Rocco DSG iyidir :)

@Lider75 hic benzine gecmedigim icin benzinde calısma sorunu yasar mı bilmiyorum cidden :)
    Hic de gecesim yok ama yarın onu da bir ara yapayım komple benzine gecince de stop edip bakayım benzinle calısıyor mu diye.

Arabadaki benzin zamanla oktan kayberder dediler..yani tuketmem gerekiyormus 2-3 ayda bir bu arada..

Bu arada bilmeyenler icin benzine oyle hemen gecmiyor. Once borulardaki LPG bitiyor oyle geciyor benzine.. 5-6 dk suruyormus.. Hic denemedim. Onun da bilgisini veririm yakında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberter1 -- 31 Ağustos 2012; 0:41:29 >

• quote:

benim iphone serviste yoksa tum resimlerini paylasacagım zaten.. bi sure rica ediyorum bu konuda.. tel servisten gelsin tum resimler burada olacak..

bu arada ben tamamen objektif bir tuketici olarak size yazıyorum. bi sorun cıkarsa da aynen ileterim sizlere..

bugun cok yol yapmadım.. bi 200 km yapayım su LPG benzin oranı olayını bir daha verecegim..

Rocco icin yaptıkları tank 60 litre idi ezbere konusuyorum brosure bakmadım ama baya buyuk. Bende bagaj havuzu vardı.. Baya bi daraldı tabi arka bagaj. Ama tank daha kucuk olsun diyemiyyorsunuz.. Her arabanın tankı ve kiti kendine ozel geliyor cunku.. ve brosuru!!! bu arada montaj yaparken brosurun cıktısını isteyin bayiden harfiyen aynı olmasını saglayın adamlar herseyin yerini belirlemis her araba icin. yani mutlaka brosuru de isteyin montaj izlemek isteyenler!!

Bu arada manuel almayın ya.. Rocco DSG iyidir :)

@Lider75 hic benzine gecmedigim icin benzinde calısma sorunu yasar mı bilmiyorum cidden :)
    Hic de gecesim yok ama yarın onu da bir ara yapayım komple benzine gecince de stop edip bakayım benzinle calısıyor mu diye.

Arabadaki benzin zamanla oktan kayberder dediler..yani tuketmem gerekiyormus 2-3 ayda bir bu arada..

Bu arada bilmeyenler icin benzine oyle hemen gecmiyor. Once borulardaki LPG bitiyor oyle geciyor benzine.. 5-6 dk suruyormus.. Hic denemedim. Onun da bilgisini veririm yakında

valla sisteminiz çalışıyorsa fazla kurcalamayın derim. Düzgün çalışan sisteme dokunmayacaksın, Bilgisayarcıların en temel kurallarındandır:) lpg ile sorun yoksa benzini unutun gitsin, oktan eksiltse ne olur zaten işinize yaramıycak. şimdi sorun olsa servis konyada, yok hollandalılar gelecek bilmem ne.. ankaraya servis açılır, onlarda bol tecrübe kazanır o zaman sizde depodaki benzini tüketir yeni 100 oktanlı benzin alırsınız o zaten 95'e iner:)

• Ankara'da Memduh usta var. Kendisi bence cok durust ve samimi biri.

Ancak bana 10 gun sonraya randevu verdi ve 2 gun arabam orada kalacaktı.

Yani aylardır bu sistemi arastıran Hollanda satıs direktoruyle filan maillasmıs biri olarak.. Bir anda gozumu kararttım ve hemen yaptırmaya karar verdim. Sonra Konya'dan tamam yarın gel istersen dediler. Ben de bastım gittim montaja yoksa Ankara'da yaptırcaktım zaten.

Ama onlarca kez konfirme ettim. BAKIN ARABAMDA BIR SORUN CIKARSA ANKARA BAYISI BAKACAK DIYE..

Onlar da onlarca kez tabiki dediler. oyle birsey olmazsa eger gidip vialle ortadogu satıs direktoruyle irtibata gecerim. hic vakit kayetmeden.

Yani ben o kadar cok ugrasirim ki bunun icin ... yani neyse kotu seyler dusunmeyelim.

su an hersey yolunda..ama bir sıkıntı olursa bilginiz olacak.
  • quote:

Ankara'da Memduh usta var. Kendisi bence cok durust ve samimi biri.

Ancak bana 10 gun sonraya randevu verdi ve 2 gun arabam orada kalacaktı.

Yani aylardır bu sistemi arastıran Hollanda satıs direktoruyle filan maillasmıs biri olarak.. Bir anda gozumu kararttım ve hemen yaptırmaya karar verdim. Sonra Konya'dan tamam yarın gel istersen dediler. Ben de bastım gittim montaja yoksa Ankara'da yaptırcaktım zaten.

Ama onlarca kez konfirme ettim. BAKIN ARABAMDA BIR SORUN CIKARSA ANKARA BAYISI BAKACAK DIYE..

Onlar da onlarca kez tabiki dediler. oyle birsey olmazsa eger gidip vialle ortadogu satıs direktoruyle irtibata gecerim. hic vakit kayetmeden.

Yani ben o kadar cok ugrasirim ki bunun icin ... yani neyse kotu seyler dusunmeyelim.

su an hersey yolunda..ama bir sıkıntı olursa bilginiz olacak.

+1905

• quote:

%39 tasarruf.

öncelikle hayırlı uğurlu olsun.böylesine hızlı ve ayrıntılı paylaşım için de teşekkürler.benim merak ettiğim pompa sesi rahatsız edici mi ve bagajınızda şişkinlik vb.oldu mu?kullanımı süper zevkli bir aracınız var.sorunsuz ve ağız tadıyla kullanırsınız inşallah.

• Evet Emre bence de kötü seyler düşünme adamlar gercekten iyi niyetliler. Niyet iyi olduktan sonra gerisi halledilir:-). Bugün sabah ikinci marsta çalıştı

• Fotoları cektikten sona arka bagaj nasıl gorunuyor goreceksiniz.

Bekledigimden cok daha az cıktı tanktan gelen ses. Skoda Yeti montaj gormustum Ankara Bayisinin aracıı baya bir ses cııkarıyordu gercekten vuvvv diye. Yaılıtım da yapacagım ben diyordu montajlarında. Ancak benimki icin gerek oldugunu dusunmuyorum.
  • arkadaşlar anlaşılan o ki ustadan ustaya fark var.. bende gözümü kararttım taktırıcam.. bana kimi tavsiye edersiniz.. yoksa erdal usta ya kadar gideyimmi.. şu an çankırı dayım

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.