Şimdi Ara

Victor Gaming Machine G451 Detaylı İnceleme ve G301-G501-G451-G502 Kullanıcı Platformu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
709
Cevap
17
Favori
28.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: karl hungus

Ben de aranıza katıldım. Üründen genel itibariyle memnunum ancak canımı sıkan bir mevzu var o da bilgisayarın sol tarafından (yüksek ihtimalle fandan) hiçbir şey yapmıyorken bile cızır cızır bir ses gelmesi. Çok yüksek desibelli bir ses değil ancak rahatlıkla duyuluyor ve ben de bu konuda biraz takıntılı olduğum için gerçekten kulağımı tırmalıyor. Benzer bir sorun yaşayan var mı aranızda?

Ben de ürünü bugün teslim aldım. Soldan mı emin değilim ama bir click sesi geliyor makineden. Hard disk ten geldiğini sanıyorum. Hard diskin kafa sesine benziyor. SSD takında ortadan kalkarsa sorun yok ama başka bir parçadan geliyorsa ses sıkıntı. Reset atıp BIOS'tan da aynı ses duyuluyor mu diye bakayım. Orda HHD okuma yapmayacaktır tahminimce.

Evet. BIOS'da cihazı dinledim. O tıkırtı sesleri gelmedi. Anlaşılan HDD çok dandik. Zaten bu bilgisayarı normal HDD ile kullanmak Windows gün aldıkça eziyete dönüşeceği için mutlaka SSD almak lazım. Yeni alacaklar SSD kampanyasını değerlendirsin bence.

İkinci bir kötü nokta ise ses kalitesi. Kulak alışır zamanla ama kaliteyi beğenmedim. Sound Blaster yazılımı da açılışı çok yavaşlatıyor. Kaldırdım onu.

Ekran güzel. Başka karşılaştırabileceğim ekran yok ama LG G2 ile karşılaştırdığımda bir fark göremedim. Cihazın ekranı da LG bildiğim kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkill -- 15 Kasım 2014; 14:24:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ses sorunu kimlerde var acaba? Almayı düşünüyorum ama ses sorunu soru işareti oluşturdu kafamda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: painkill

quote:

Orijinalden alıntı: karl hungus

Ben de aranıza katıldım. Üründen genel itibariyle memnunum ancak canımı sıkan bir mevzu var o da bilgisayarın sol tarafından (yüksek ihtimalle fandan) hiçbir şey yapmıyorken bile cızır cızır bir ses gelmesi. Çok yüksek desibelli bir ses değil ancak rahatlıkla duyuluyor ve ben de bu konuda biraz takıntılı olduğum için gerçekten kulağımı tırmalıyor. Benzer bir sorun yaşayan var mı aranızda?

Ben de ürünü bugün teslim aldım. Soldan mı emin değilim ama bir click sesi geliyor makineden. Hard disk ten geldiğini sanıyorum. Hard diskin kafa sesine benziyor. SSD takında ortadan kalkarsa sorun yok ama başka bir parçadan geliyorsa ses sıkıntı. Reset atıp BIOS'tan da aynı ses duyuluyor mu diye bakayım. Orda HHD okuma yapmayacaktır tahminimce.

Evet. BIOS'da cihazı dinledim. O tıkırtı sesleri gelmedi. Anlaşılan HDD çok dandik. Zaten bu bilgisayarı normal HDD ile kullanmak Windows gün aldıkça eziyete dönüşeceği için mutlaka SSD almak lazım. Yeni alacaklar SSD kampanyasını değerlendirsin bence.

İkinci bir kötü nokta ise ses kalitesi. Kulak alışır zamanla ama kaliteyi beğenmedim. Sound Blaster yazılımı da açılışı çok yavaşlatıyor. Kaldırdım onu.

Ekran güzel. Başka karşılaştırabileceğim ekran yok ama LG G2 ile karşılaştırdığımda bir fark göremedim. Cihazın ekranı da LG bildiğim kadarıyla.

Ben zaten 500gb 5400rpm hdd + 240 gb ssd konfigürasyonuyla satın aldım. İşletim sistemini ve şimdiye kadar kurduğum her şeyi SSD'ye kurdum, dolayısıyla normal diskte şu an hiç data yok. Böyle bir durumda yine hdd'den geliyor olabilir mi ses?

• karl hungus K kullanıcısına yanıt
    Benim önceki laptopum da sizinki gibi ssd ve hdd birlikteydi. sadece hdd den bir şeye ulaşmaya çalışırken hdd den ses gelirdi.

emin olmak için hdd yi çıkartıp kullanmayı deneyin bir de bence.

bu arada ses kalitesi sound blaster programını kaldırınca daha iyi oldu bence. onu da belirteyim merak edenler için.

• painkill P kullanıcısına yanıt
    Bu ses kalitesi gerçekten fark ettiriyor mu ? Doğruysa bende kaldırayım programı
  • ens1252 kullanıcısına yanıt
    Detaylı test etmedim açıkçası. Programı yavaşlığı sebebi ile kaldırdım aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan358275

Acaba bir şey sorcam şimdi 8gblik modelini alırsam ilerde 8gb ram eklemek istersem nereden bulacağım uyumlu ram?
    Birde g451 Assassin's Creed Unity,Far Cry 4 ve Gta 5 gibi oyunları hangi ayarlarda oynarım?Bende almayı düşünüyorum i5 8gb ramlik modelini

Bizden de alabilirsiniz (8GB DDR3L Crucial 1600MHz 71$+KDV) yada 8GB 1600MHz DDR3 SO-DIMM (Notebook Bellegi) alarak da takabilirsiniz.
    Güzel bir marka alın yanlız :) Almadan önce almayı düsündügünüz ürünün linkini PM atarsanız tekrar bir kontrol etmiş oluruz.
  • O sesin harddisk in kafa sesine (data cok "kafa atma") sesine benzediğine emin misiniz? yani "tak tak" diye bir ses mi yoksa çok ince bir cizirti halinde bir ses mi?

Öncelikle alakasız ancak şöyle bir bilgi vereyim.

HDDler içerdikleri mekanik disk ve kol yapısı itibari ile cızırtı yaparak çalışırlar ve veriyi kullanım yoğunluğuna, marka ve modelellerine göre bu ses değişir. Bu bir problem DEĞİLDİR, normal bir durumdur. HDD ten gelen bu çalışma sesini kafanıza takacak kadar takıntılı olmanızı sadece şahsi olarak tavsiye etmem, biraz rahat olun :) Eskiden Quantum Fireball serisi var iken biz özellikle o HDD lerin tok cızırtısına hayrandık ve HDD lerde bu kadar sessiz çalışmadığından dolayı, o sesi dinlemeyi de çok sevdiğimizi hatırlıyorum. Hatta o kadar ki Windows 95 açılırken HDD in sesini dinleyerek bir problem olup olmadığını çözmeye zamanlarımız olmuştur.

HDD tek asıl şüphelenmeniz ve rahatsızlık duymanız gereken zaman "tak tak" diye keskin, net ve yüksek seslerin geldiği zamandır. Bu ses daha çok normal çalışma sesi olan "tıkır tıkır" dan farklı olarak ufak çekiç darbelerine benzer ve HDD iniz hala çalışıyor ise hemen bilgilerinizi kurtarmanız tavsiye edilir.

HDD dandik felan da değil ya 1TB HGST WD 32MB ön bellekli yada 500GB Seagate Thin 5400rpm modeli disktir çok muhtemelen zaten dandik HDD diye birşey kalmadı dünyada ya Seagate yada WD alabilirsiniz.

Gelelim sizin duyduğunuz sese, sanırım çok ince bir cızırtı halinda fandan gelen düşük devir sesini duyuyorsunuz. Bu önceki fanlara göre yapılmış bir iyileştirme aslında ve kulağınızı dayamadığınız yada çok sessiz ortamda kullanmadığınız sürece pek duyamazsınız. Önceden fanın anlık olarak devrini arttırıp durması olayını bu şekilde bayağı azalttılar sanırım. Dolayısı ile bir problem değil, normal ve olması gereken bir durum.

Çok özür dilerim ama bu makineler üzerinde bu kadar ince ayrıntıya girip, çok düşünmeyin lütfen. Keyfini çıkartın, bırakın makine çalışsın rahat rahat :)

• Beyler diske HDD yerine SSD ve Msata yada SSD alsam olurmu böle ? ( ikisine SSD 120GB SATA 2.5" HDD “Yükseltme Kampanyası )

Olursa Daha performanslımı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victor Gaming Machine

O sesin harddisk in kafa sesine (data cok "kafa atma") sesine benzediğine emin misiniz? yani "tak tak" diye bir ses mi yoksa çok ince bir cizirti halinde bir ses mi?

HDDler içerdikleri mekanik disk ve kol yapısı itibari ile cızırtı yaparak çalışırlar ve veriyi kullanım yoğunluğuna, marka ve modelellerine göre bu ses değişir. Bu bir problem DEĞİLDİR, normal bir durumdur. HDD ten gelen bu çalışma sesini kafanıza takacak kadar takıntılı olmanızı sadece şahsi olarak tavsiye etmem, biraz rahat olun :) Eskiden Quantum Fireball serisi var iken biz özellikle o HDD lerin tok cızırtısına hayrandık ve HDD lerde bu kadar sessiz çalışmadığından dolayı, o sesi dinlemeyi de çok sevdiğimizi hatırlıyorum. Hatta o kadar ki Windows 95 açılırken HDD in sesini dinleyerek bir problem olup olmadığını çözmeye zamanlarımız olmuştur.

HDD tek asıl şüphelenmeniz ve rahatsızlık duymanız gereken zaman "tak tak" diye keskin, net ve yüksek seslerin geldiği zamandır. Bu ses daha çok normal çalışma sesi olan "tıkır tıkır" dan farklı olarak ufak çekiç darbelerine benzer ve HDD iniz hala çalışıyor ise hemen bilgilerinizi kurtarmanız tavsiye edilir.

HDD dandik felan da değil ya 1TB HGST WD 32MB ön bellekli yada 500GB Seagate Thin 5400rpm modeli disktir çok muhtemelen zaten dandik HDD diye birşey kalmadı dünyada ya Seagate yada WD alabilirsiniz.

Gelelim sizin duyduğunuz sese, sanırım çok ince bir cızırtı halinda fandan gelen düşük devir sesini duyuyorsunuz. Bu önceki fanlara göre yapılmış bir iyileştirme aslında ve kulağınızı dayamadığınız yada çok sessiz ortamda kullanmadığınız sürece pek duyamazsınız. Önceden fanın anlık olarak devrini arttırıp durması olayını bu şekilde bayağı azalttılar sanırım. Dolayısı ile bir problem değil, normal ve olması gereken bir durum.

Çok özür dilerim ama bu makineler üzerinde bu kadar ince ayrıntıya girip, çok düşünmeyin lütfen. Keyfini çıkartın, bırakın makine çalışsın rahat rahat :)

Merhaba,

Klasik cızırtı sesi bilinen bir durum belirttiğiniz gibi. SSD deneyiminden sonra o da insanı çıldırtabiliyor ama o sesin normal olduğunda hem fikiriz.

Benim duyduğum ses takırtı sesiydi. Deneme için cihazı BIOS'a aldığımda ve resetten sonra tekrar duymadım o sesi. Duysam zaten doğru garanti veya iade... :)

500gb HDD model numarasını internette arattığımda olabilecek en yavaş HDD'lerden biri olduğunu gördüm. Bence o kadar da iyimser olmayın HDD'niz hakkında. Newegg yorumlarında ise clisck sesi duyanlar bunu belirtmişler. Daha kaliteli bir bileşen kullanabilirdiniz SSD'lerinizde olduğu gibi. (Model numarası hgst hts545050a7e380 bu arada.)

Kafaya takmama tavsiyeniz de "çocuklar olmasaydı okulu ne güzel yönetirdim" lafı gibi olmuş. Onu takmayalım, bunu takmayalım, ne verilirse kullanalım. :) Bunu firmanız hakkında genel anlamda söylemiyorum ama. Şu an HDD dışında bir sorun göremiyorum.

edit: HDD'nin sesiyle düet yaptığı için tam fark edememiştim ama karl hungus'un söylediği sesi de duydum sol taraftan gelen. Sanırım fandan geliyor. Laptopu baş aşağı tutunca ses kesiliyor. mantıklı açıklaması şu olabilir; kasa düz kullanım konumunda, yer çekiminin etkisiyle rahat dönüş yapamıyor. Baş aşağı duruma fan motoru düz konuma geldiği için ses kesiliyor. Notebook check sitesinin bahsettiği durum sanırım. Şöyle demişler: "Our review unit did, however, have some issues with a slight clattering noise." Clattering nasıl bir ses bilemiyorum ama benim duyduğuma cızırtı diyebiliriz. Ama umarım ilk mesajda bahsettiğim takırtı fandan gelmemiştir.!

Multimedia işleriyle uğraşırken duyulabilecek bir şey değil ama internette gezerken veya dökümanlarla uğraşırken, oda da sessiz ise duyulabilecek bir ses var fan tarafında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkill -- 16 Kasım 2014; 17:14:13 >

• quote:

quote:

O sesin harddisk in kafa sesine (data cok "kafa atma") sesine benzediğine emin misiniz? yani "tak tak" diye bir ses mi yoksa çok ince bir cizirti halinde bir ses mi?

Merhaba,

Klasik cızırtı sesi bilinen bir durum belirttiğiniz gibi. SSD deneyiminden sonra o da insanı çıldırtabiliyor ama o sesin normal olduğunda hem fikiriz.

Benim duyduğum ses takırtı sesiydi. Deneme için cihazı BIOS'a aldığımda ve resetten sonra tekrar duymadım o sesi. Duysam zaten doğru garanti veya iade... :)

500gb HDD model numarasını internette arattığımda olabilecek en yavaş HDD'lerden biri olduğunu gördüm. Bence o kadar da iyimser olmayın HDD'niz hakkında. Newegg yorumlarında ise clisck sesi duyanlar bunu belirtmişler. Daha kaliteli bir bileşen kullanabilirdiniz SSD'lerinizde olduğu gibi. (Model numarası hgst hts545050a7e380 bu arada.)

Kafaya takmama tavsiyeniz de "çocuklar olmasaydı okulu ne güzel yönetirdim" lafı gibi olmuş. Onu takmayalım, bunu takmayalım, ne verilirse kullanalım. :) Bunu firmanız hakkında genel anlamda söylemiyorum ama. Şu an HDD dışında bir sorun göremiyorum.

edit: HDD'nin sesiyle düet yaptığı için tam fark edememiştim ama karl hungus'un söylediği sesi de duydum sol taraftan gelen. Sanırım fandan geliyor. Laptopu baş aşağı tutunca ses kesiliyor. mantıklı açıklaması şu olabilir; kasa düz kullanım konumunda, yer çekiminin etkisiyle rahat dönüş yapamıyor. Baş aşağı duruma fan motoru düz konuma geldiği için ses kesiliyor. Notebook check sitesinin bahsettiği durum sanırım. Şöyle demişler: "Our review unit did, however, have some issues with a slight clattering noise." Clattering nasıl bir ses bilemiyorum ama benim duyduğuma cızırtı diyebiliriz. Ama umarım ilk mesajda bahsettiğim takırtı fandan gelmemiştir.!

Multimedia işleriyle uğraşırken duyulabilecek bir şey değil ama internette gezerken veya dökümanlarla uğraşırken, oda da sessiz ise duyulabilecek bir ses var fan tarafında.

Evet durum bu, bilgisayarın duruş açısını değiştirdiğimde ses bir süreliğine kesiliyor ve düz bir zemine koyunca tekrar başlıyor. Bazen de ses bir süreliğine kesiliyor ama genel itibariyle çoğunlukla var.

@Victor GM Bence kulak tırmalıyıcı bir ses, takılmayacak gibi değil. Ben bunu kuruntu olarak değerlendirmiyorum açıkçası. Bilgisayarda hiçbir iş yapmazken ve cpu gpu kullanımı sıfıra yakınken böyle bir ses gelmesi beni rahatsız eder, etmemeli diyorsanız o sizin görüşünüz. Onun dışında makinadan gayet memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ens1252

Fan hızı kademeli arttırılabiliyor sanıyordum gece görmüştüm bu programı değilmiş. Otomatik ve turbo fan seçenekleri var

Victor Gaming Machine G451 Detaylı İnceleme ve G301-G501-G451-G502 Kullanıcı Platformu

Ben verilen CD'de bu yazlımı bulamadım açıkçası. Var mı yardımcı olabilecek?

• karl hungus K kullanıcısına yanıt
    C:\Program Files\Hotkey içinde controlcenter olması lazım eğer kurduysanız.ancak ben hiç kullanmıyorum. fn+1, fn+f1, fn+ 2 3.... kısayollarını kullanıyorum.sol windows tuşunu kapamak dışında yapamayacağınız şey yok kısayollardan.
  • Ses sorunu herkeste varmi acaba? Babamla tartıştım neredeyse victor almak için ama ses sorunu çıktı şimdi.

• Ses sorunu yok üründe. Ürünün sesi normal, belki çok daha iyi ses veren notebooklar olabilir piyasada bilemiyorum ayrıca ben ses uzmanı da değilim ancak bu makinede ses olarak herhangi bir problem görmedim. Normal notebook sesi var. Sound Blaster Cinema II nin makineyi yavaslattigini da düsünmüyorum belki 5 saniye açılışta daha geç açılıyordur ama hem ses seviyesi hem de getirdiği diğer ses kontrolleri güzel. Bence SB Cinema II olmadan ses seviyesi çok düşüyor. Oyunlarda SB Cinema II ile iyi bir ses kalitesi yakalandığını düşünüyorum ama belirttiğim gibi ben müzik-ses uzmanı felan değilim.
  • quote:

Ses sorunu yok üründe. Ürünün sesi normal, belki çok daha iyi ses veren notebooklar olabilir piyasada bilemiyorum ayrıca ben ses uzmanı da değilim ancak bu makinede ses olarak herhangi bir problem görmedim. Normal notebook sesi var. Sound Blaster Cinema II nin makineyi yavaslattigini da düsünmüyorum belki 5 saniye açılışta daha geç açılıyordur ama hem ses seviyesi hem de getirdiği diğer ses kontrolleri güzel. Bence SB Cinema II olmadan ses seviyesi çok düşüyor. Oyunlarda SB Cinema II ile iyi bir ses kalitesi yakalandığını düşünüyorum ama belirttiğim gibi ben müzik-ses uzmanı felan değilim.

Hocam bana cevap yazdiysaniz ben fan sesinden bahsettim. Yada HDD sesinden. Hangisi ses çıkarıyorsa.Oyun oynarken kulaklık kyllanicam için hoparlörden çıkan ses pek önemli değil benim için.

• Victor bey arada 1 satır konuştuğumuz konuyu görmüş bu kadar yazı arasından. :) Fandan geldiğini düşündüğümüz tıkırtıdan bahsediyoruz Victor bey.

• quote:

Victor bey arada 1 satır konuştuğumuz konuyu görmüş bu kadar yazı arasından. :) Fandan geldiğini düşündüğümüz tıkırtıdan bahsediyoruz Victor bey.

Ona da cevap gelir en kısa zamanda umarım

• Haklısınız. Yoğunluktan göremiyor olabilirler. 2 paragraflık yazı uzun göründüğü için doğrudan sizi mesaja bakmışlardır büyük ihtimalle. Ama hesabın ismi Vitor ise ve şirket adına yazılıyorsa biraz daha dikkat edilebilir. :)

• quote:

Haklısınız. Yoğunluktan göremiyor olabilirler. 2 paragraflık yazı uzun göründüğü için doğrudan sizi mesaja bakmışlardır büyük ihtimalle. Ama hesabın ismi Vitor ise ve şirket adına yazılıyorsa biraz daha dikkat edilebilir. :)

Umarım en kısa zamanda cevap gelir. Babami ikna etmeye çalışıyorum. İnternetten almam diyor mağazadan görüp almak istiyor. İkna etmeye çalışıyorum elden alicam fln diye ama ses sorunu kafamı kurcaladi

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.