Şimdi Ara

video çekiminde n93i mi n95 mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim en çok merak ettiğim n93i ve n95 her ikiside 640*480 30 fps video çektiği belirtiliyor.
    gerçektede öylemi? yoksa n93i bir video telefonu olarak daha kaliteli mi çekiyor? aksi taktirde n93i almanın
    ne mantığı kalıyor.ilgilenip cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• Dostum öncelikle konuya şöyle gireyim.İki telefonu sadece video kalitesi için karşılaştıracaksan.N93i tabiki video çekimi için daha iyi performans verecektir.Görüntü kalitesi olarak fark yok.Sadece n95 de video çekerken sesde çok azda olsa bi hışırtı var.Ama n93i ye göre daha net bi sesi var.Şu ana kadar forumda n95i alanlardan hiçbir tanesinin video kalitesini beğenmediğini görmedim.Çok akıcı,net, bi görüntü kalitesi olduğunu söylerler.Ben n95 kullanıcısı değilim ama bu telefonun hemen hemen her özelliğini bilirim.(Manyaklık boyutunda araştırma yaptığım için)Sadece video için bile olsa benim sana tavsiyem kesinlikle n95 den yana olacaktır.Ortalama piyasa fiyatları iki telefonunda aynı.O yüzden n95 in n93i ye göre ezici bi üstünlüğü olduğu için tavsiyem n95 dir.Karar vermende azda olsa katkım olduysa ne mutlu bana.

• Her iki telefonun video değerleri aynıdır, görüntü kalitesi de aynıdır. Ancak ses konusunda N93-N93i daha başarılıdır, sesi stereo olarak aac formatında kaydediyorlar. Zaten N93-N93i video kaydıyla ön plana çıkan cihazlar. tasarımları bile video kameralara çok benziyor.
    - 640x480 pixel boyut (şimdilik en yüksek video boyuto)
    - 30fps akıcılık (bir çok video kamera 25 fps)
    - mpeg4 formatı. (video kameralarda genellikle avi formatı kullanılır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Leo:.. -- 5 Haziran 2007; 16:33:09 >
  • N95 DAHA YENI OLDUGU ICIN OZAMAN EN IYI VIDEOYUDA O CEKIYODUR
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibişko

N95 DAHA YENI OLDUGU ICIN OZAMAN EN IYI VIDEOYUDA O CEKIYODUR

gördünmü? bir yerde yazıyor mu?
    ona bakarsan 6233 modeli K750i'den daha yeni ama K750i daha iyi fotoğraf çekiyor
    bilip bilmeden yorum yapmayalım
  • arkadaşlar ben youtube sitesinden seyrettigim videolarda n93i nin çok daha net ve akıcı olduğunu gördüm.
    acaba bana mı öyke geldi yoksa n93i ninişlemcisiyle mi alakalı veyan93ide video sabitleme özelliği olduğunu
    okumuştum ondanmı olabilir? yani n95 videolarında çok karelenmeolduğunu farkettim.
    ayrıca hareketli cisimleri tam yakalayamıyor.bilmiyorum siz ne diyeceksiniz.
  • n93 kac megapixel ?ve n93 mü yoska n95 mi özellikelri daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanimavrupa -- 5 Haziran 2007; 15:53:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

n93 kac megapixel ?ve n93 mü yoska n95 mi özellikelri daha iyi

N93-N93i ve N95'in video çözünürlüğü, akıcılığı ve çekim formatı aynıdır. fotoğraf boyutu N93-N93i=3.2 mega, N95=5 mega (kalite ve mp eşit değildir, hatta alakası bile yoktur. merceğin kalitesi, sensör, fotoğraf yazılımı ve kamera menüsündeki çekim modları kaliteyi belirler)

özellik olarak aralarında çok fazla fark da yok. farklarda; gps alıcısı, 2.6 inç ekran büyüklüğü, 5 mp, symbian'ın 9.2 altyapısı, 001 mhz işlemci farkı. ama N93i'nin avantajları da var, ekranı 0.2" daha küçük ve çözünürlük aynı olduğundan N93i'nin ekranındaki pixeller daha ufak olduğundan daha kalitelidir. videodaki ses olarak N93i iyidir. N93i 3x optical zoom da yapabiliiyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: lefkoşalı

arkadaşlar ben youtube sitesinden seyrettigim videolarda n93i nin çok daha net ve akıcı olduğunu gördüm.
    acaba bana mı öyke geldi yoksa n93i ninişlemcisiyle mi alakalı veyan93ide video sabitleme özelliği olduğunu
    okumuştum ondanmı olabilir? yani n95 videolarında çok karelenmeolduğunu farkettim.

linki ver de biz de izleyelim. yalan mı söylüyorsun doğru mu görelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..:Leo:..

quote:

n93 kac megapixel ?ve n93 mü yoska n95 mi özellikelri daha iyi

N93-N93i ve N95'in video çözünürlüğü, akıcılığı ve çekim formatı aynıdır. fotoğraf boyutu N93-N93i=3.2 mega, N95=5 mega (kalite ve mp eşit değildir, hatta alakası bile yoktur. merceğin kalitesi, sensör, fotoğraf yazılımı ve kamera menüsündeki çekim modları kaliteyi belirler)

özellik olarak aralarında çok fazla fark da yok. farklarda; gps alıcısı, 2.6 inç ekran büyüklüğü, 5 mp, symbian'ın 9.2 altyapısı, 001 mhz işlemci farkı. ama N93i'nin avantajları da var, ekranı 0.2" daha küçük ve çözünürlük aynı olduğundan N93i'nin ekranındaki pixeller daha ufak olduğundan daha kalitelidir. videodaki ses olarak N93i iyidir. N93i 3x optical zoom da yapabiliiyor.

hmm peki simdi sen bana ne tavsiye edersin alacamda n93 mü n95 mi? ikiside ayni fiyatmi?

• şu videoyu bir izleyin derim

http://www.youtube.com/watch?v=3qnZYxYA3Mc
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ayaz77

şu videoyu bir izleyin derim

n93 te biraz renksiz gibi geldi yada günes ciikincami cekmis xD n95 biraz daha güzel gibi geldi ama yine bilemem hangisi daha kaliteli
  • quote:

quote:

n93 te biraz renksiz gibi geldi yada günes ciikincami cekmis xD n95 biraz daha güzel gibi geldi ama yine bilemem hangisi daha kaliteli

n93i görüntüleme ve video çekimi özelliklerine yoğunlaşmış profesyonel bir cihaz ... n95 ise genel multimedia özelliklerine sahip ... dolayısıyla n93i video ve fotoğraf çekimi konusunda n95den bir adım önde . Megapixel artması kaliteyi artıran faktörlerden sadece biridir ... tüm detayları gözönünde bulundurmak gerekir ...

• quote:

Orjinalden alıntı: ..:Leo:..

quote:

arkadaşlar ben youtube sitesinden seyrettigim videolarda n93i nin çok daha net ve akıcı olduğunu gördüm.

linki ver de biz de izleyelim. yalan mı söylüyorsun doğru mu görelim

leo arkadaşwww.youtube.com sitesine girip arama bölümüne n93i veya n95 yazdım ve oradan cıkan videoları seyrettim

• quote:

Orjinalden alıntı: asi_

quote:

quote:

n93i görüntüleme ve video çekimi özelliklerine yoğunlaşmış profesyonel bir cihaz ... n95 ise genel multimedia özelliklerine sahip ... dolayısıyla n93i video ve fotoğraf çekimi konusunda n95den bir adım önde . Megapixel artması kaliteyi artıran faktörlerden sadece biridir ... tüm detayları gözönünde bulundurmak gerekir ...

asi arkadaş bende senin gibi düşünüyorum.neden dersen n90 ın videosunu çok beyenmiştim.fakat boyutlarından dolayı ayni ölçülerde video çektiği için n80 e yöneldim sonuç hayal kırıklığı .carl zeısskullanmadığı içindir dedim.sonran73 carl zeıss optikli çıktı onu videosu da n 80 gibi çıktı. yani hepside
    cif video çekmelerine rağmen n90 en iyisi oldu.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: asi_

quote:

quote:

asi arkadaş bende senin gibi düşünüyorum.neden dersen n90 ın videosunu çok beyenmiştim.fakat boyutlarından dolayı ayni ölçülerde video çektiği için n80 e yöneldim sonuç hayal kırıklığı .carl zeısskullanmadığı içindir dedim.sonran73 carl zeıss optikli çıktı onu videosu da n 80 gibi çıktı. yani hepside
    cif video çekmelerine rağmen n90 en iyisi oldu.

Video ve fotoğraf çok farklı şeyler. N73 piyasadaki en kaliteli gündüz, makro, manzara, dış mekan çekimi yapabilen telefondur (fotoğraf). Bunu da antinoise filtresine ve kaliteli Carl Zeiss lensine borçlu. Ancak video çekimi vasat denilecek kadar kötü. 6233'ten de örnek verebilirim; fotoğraf vasatın da altında, ancak video çekminde piyasadaki sayılı telefondan biri. Ayrıca video kalitesinde lensin pek önemi yoktur, fotoğrafta daha önemlidir lensin kalitesi. N90 ise kendi sınıfında en iyi fotoğraf ve video çekimi yapan cihazıdır, hele hele makro çekiminde hala bir numara. onun dışında 352x416 pixel 2.1" ekranıyla yine ekran açısından en iyi telefonlardan biridir. ben hala beğeniyorum N90'ı (titreşim, fm radyo olmaması ve boyutların büyük olması sorun değil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Leo:.. -- 5 Haziran 2007; 22:42:44 >

• leo kardeş işte bende onu diyarum.(n90-n80) olayında olan şimdiden93i-n95 gibi.n95in videosundan şikayetçi
    olan olmamış.neye göre çok güzel çok akıcı n80,n73 e göreolabilir.n93iye göre nasıl acaba aynimiler,
    yoksa n90la n80 videoları gibimiler.
  • quote:

leo kardeş işte bende onu diyarum.(n90-n80) olayında olan şimdiden93i-n95 gibi.n95in videosundan şikayetçi
    olan olmamış.neye göre çok güzel çok akıcı n80,n73 e göreolabilir.n93iye göre nasıl acaba aynimiler,
    yoksa n90la n80 videoları gibimiler.

aslaaa!!! N93-N93i modelleri piyasadaki en kaliteli video kaydı yapan cihazlardır. N95'den küçük bir farkla da olsa daha iyi video çekiyorlar. yani N93-N93i video çekiminde rakipsizler. 3x optical zoom yapabilmeleri de çok büyük avantaj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..:Leo:.. -- 5 Haziran 2007; 23:09:45 >
  • bence N93i daha iyi...
    3x zumla bi kere önde görüntü sabitleyicisiyle de önde
  • 3x Optic Zoom gerçektende büyük bir avantaj hatta optik zoom'u olmayan dijital video kameralar varken bir telefonda bu özelliği görmek şaşırtıcı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.