Şimdi Ara

Videolarda yapay zeka dönemi: Nvidia RTX Video Super Resolution kullanıcılara açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Videolarda yapay zeka dönemi: Nvidia RTX Video Super Resolution kullanıcılara açıldı
    Kısa süre önce Nvidia, tarayıcı tabanlı videoların çözünürlüğünü arttırmak için geliştirilen RTX Video Super Resolution (RVSR) teknolojisini tanıtarak Şubat ayında işaret etmişti. Şimdi şubat ayının son gününde, RVSR'yi aktif hale getiren (531.18 GeForce Game Ready) sürücü güncellemesi nihayet yayınladı. 

Ayrıca Bkz.Nvidia, RTX Video Super Resolution teknolojisini tanıttı: 1080p videolar 4K'ya yükselecek!

Nvidia RTX Video Super Resolution kullanıcılara açıldı

An itibariyle RVSR, Nvidia sürücülerinin Video > Video görüntü ayarlarını düzenle > RTX video geliştirme bölümüne eklenmiş durumda. Bu noktada Chrome veya Edge gibi desteklenen tarayıcılar için RVSR'nin 1-4 arasında dört farklı kalite ayarı bulunuyor. Ancak özellikle son kalite ayarının daha fazla GPU kaynağı gerektirdiğini belirtelim.

Videolarda yapay zeka dönemi: Nvidia RTX Video Super Resolution kullanıcılara açıldı
    RTX Video Super Resolution, 360p ve 1440p arasındaki video çözünürlüklerine ve 144Hz yenileme hızına kadar destek sunuyor. Böylece RTX kartlarda karşımıza çıkan Tensor çekirdeklerinden faydalanan teknoloji, eski ve bulanık videoların görüntü kalitesinde gözle görülür artış sağlıyor.

Nvidia, halihazırda RTX 30 ve RTX 40 serisi ekran kartları için erişime açılan RTX Video Super Resolution’ın gelecekte GeForce RTX 20 serisini de destek sunacağını söyledi. Ancak bunun için herhangi bir tarih paylaşmadı ve teknolojinin yeniden yapılandırılması gerektiğini belirtti. Bu nedenle kullanıcıların bir süre daha bekleyeceğini söyleyebiliriz.

Kaynak:https://videocardz.com/newz/nvidia-launches-rtx-video-super-resolution-technology

• Harika ötesi bir şey olmuş, ama nedense ss'de çok belli etmedi.

240p testim.

• gpu yapay zakası, gpu da devrim olmuş. oyun, çizim, grafik, + 360p ve 1440p Super Resolution Nvidia çıtayı yine yükselti. başarıyı hak ediyor.
    Bunun ilerisi fps yakalayamayan bozuk flow videolarıda düzeltebilir.

• Lyc kullanıcısına yanıt

360p ve üzerinde çalışıyor demiş konuda belki o yüzden olabilir. 360p ve 480p'de test edersen daha iyi sonuç alabilirsin.

• baris7777 B kullanıcısına yanıt
    hepsinde özenle denedim, 144p'de dahi etkisi hissediliyor
    + kötü yanı arkada oyun çalşrken yada ekran kartını kullanan bir uygulama varsa, video 2-3 fps'e düşüyor, hani oyun yüklenirsen 2 video bakayım dersen yandın

2 3 fps ile yaniliyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Amd bunu sadece 1 tikla yapiyor oda image sharpening secenegi hemde nvidianin keskinlestirmesinden daha mukemmel. Ben nvidiayi anlayamiyorum hala olceklendirme ile keskinlestirme sonra sadece tarayiciya getirmeler tam komedi. Amd gibi tek tikla yapmasi varken...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • erniko34 E kullanıcısına yanıt
    Nedir bu AMD'nin teknolojisinin ismi? FSR mi?

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    RIS

• gayet güzel nasılsa nvidia dlss gibi günceledikce bünü süper hale getirir.
    ama rtx2000 sayiplerini ötelemişler onuda unutmadık :S

• Ben bunu açık tutuyorum ancak chrome üzerinden 360p video açtığımda firefox ile karşılaştırıyorum aynı duruyor. İşin garibi notebook'ta masaüstü işlemlerde nvidia grafik kartınde etkileşim bile olmuyor.

• ekran kartı güç tüketimini 3080 de 55watt'tan 320watt a çıkarmış kullanırken bu özelliği değmez bu kadarına deniyor.

• Özelliği 4. seviyede denememe rağmen bir fark göremedim, beklentim vardı halbuki.

• Bu teknoloji Geaforce Now'da kullanılabilirse ki Nvidia yapmaz.
    Stream kalitesini arttırabilmek güzel olurdu ama RTX kartların en kötüsü olan 3050 dahi Geaforce Now'a baktırmaz şuan.

• İşlem var fakat çok aşırı bir durum göremedim

• Devletimiz milletimiz var olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben test ettim gördüğüm sıkıntılardan biri bazı sitelerde gpu sıcaklığım 26 dan 40 a çıktı. Görüntü kalitesi de çok az iyileşti. Şuan ki haliyle kullanılmaz.

• Binanın tuğlalarını sayıcam diye pcyi yakamayalım sonra Videolarda yapay zeka dönemi: Nvidia RTX Video Super Resolution kullanıcılara açıldı 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.