Şimdi Ara

(Videolu-Resimli)Kaza yaptım (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
6
Favori
7.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle geçmiş olsun. Görüntülerde Kangoo sinyal vermediği için asli kusurlu siz de tali kusurlu görünüyorsunuz fakat iki sigorta şirketi anlaşmazlık durumuna düşüp komisyona gitmedikçe görüntülerin bir önemi yok, bu yüzden arkadan çarpan kişi olduğunuz için kusur size verilebilir. Bir de kazadan birkaç saniye önce araba hızlanıyor, Kangoo öndeki araca çarpmamak için boş sandığı sol şeride kırıyor (belki de sinyal verememesinin sebebi budur) sonrasında olay meydana geliyor.

Bu arada frenlerinize ve lastiklerinize bir baktırın derim, görüntülerde araba sanki duramamış gibi görünüyor göz yanılgısı olabilir ama ne olur ne olmaz ileride daha büyük sıkıntıya yol açmasın. Tekrardan geçmiş olsun.
  • geçmiş olsun ancak hızınızda çok değildi sizde az dikkatli olsanız kaza olmazdı belki nese kimseye bişey olmamış %30 40 sizdede hata var bence
  • hocam sende kazaya gitmişsin resmen. ticari suçlu eyvallah ama insan frene basar. üzülmedin mi arabana iş çıktı başına. insan dalgın oluyor şerit değiştiriyor benimde yapmışlığım var böyle ama şerite geçtikten sonra elimi çamdan çıkartıyorum pardon gibi yapıyorum. bana çok yapıyorlar ben olur diyerek frene basıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: surfcasting

Öncelikle geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.

Bu kazada, sinyalsiz ve kontrolsuz şekilde şerit değiştiren Kango bana göre birindi derece de hatalı.
    Videoyu izledim, biraz daha dikkatli olsaydınız bu kaza olmayabilirdi, çünkü sizin yeteri kadar duruş mesafeniz vardı, frene geç basmışsınız gibi geliyor bana.
    Tekrar geçmiş olsun.

Amin, sağolun. Frene geç bastım hocam o konuda haklısınız. Yukarıdaki yorumlarda bunu belirttim. Nedeni ise kangonun o anlık düşünceme göre önüme geçmeyeceğini düşündüm:( Freni geç yapmama rağmen araç yavaşlasa çarpmazdım ama abs devreye girdikten sonra aracın yavaşladığını hissetmedim bile:S

@Mert103

Hocam çok üzüldüm ama olan oldu artık. Bir daha hiçbir arabaya atlamaz diyip geç fren yapmayacağım bu kazadan çıkardığım en önemli ders bu oldu bana.

• Su kamera olayi yine on numara is görmüş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok geçmiş olsun. fakat o araca o şekilde bence binmeyin. hiç mi fren tutumaz yahu. lastikleri biran önce değiştirip absyi de servise bir kontrol ettirin derim.

benim lastirklerimde 39000 deydi. lastikçi değişim gerekmiyor demişti ama ben yine de değiştirmiştim. inan fren mesafesi acayip farkettiriyor. lastik önemli...
  • Geçmiş olsun.

Oradaki esas suçlu en sağ şeritte yol seçmeye çalışan taksi. Bütün trafiği kitliyor ve diğer araçlar sol şeride atlamak zorunda kalıyor.

Tabi ki daha sonraki durumda frene basılsa çarpma olmaz diyemeyeceğim ama yinede hasar minimuma inerdi diye düşünüyorum
  • Geçmiş olsun.
    Kamera her şeyi anlatmış.
  • çarpınca hız tabi ki düşecek, frene basmış olsaydı, kangoo U çekmezdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rfssfr

Geçmiş olsun.

Rx300 güzel kameradır
  • Öncelikle çok geçmiş olsun. Artık yapacak bir şey yok olan olmuş. Siz de biraz geç kaldığınızı itiraf etmişsiniz fren yapmakta. Fakat tabii o kadar sıkışık bir trafikte mutlaka kafa gösteren olacaktır diye sıkışıklık geçene kadar 30ları geçmem hiçbir zaman. Varsın 20 saniye kaybedeyim. Bu aralar Ümraniye-Küçüksu civarları güzergahım üzerine girdi. Vallahi herhalde İstanbul'un en berbat şöförleri burada yer alıyor. Minibüsler sürekli hızlı ve umarsız, yayalar ışıkları takmıyor, herkes sabırsız ve çift şeritli yolda paso indirip bindiren otobüsler, resmen reflekslerim gelişti. Bu arada hemen hemen yaşadığınızın aynısını anadolu-avrupa 1.çevreyolu'nda yaşadım, fakat zamanında durabildim ve selektör korna sesi oraya kadar ulaştı sanırım ki kendisini geri attı şeridine. Kısacası kör noktayı umursamayan, sinyali umursamayan, altında ki şirket arabası diye gram umursamayan, elinde telefonu sigarası ile keyif yaparak şerit değiştirenleri önceden kestirmek gerekiyor. Tekrar geçmiş olsun, olan olmuş. Bundan sonra daha dikkatli olacaksınızdır

• Cok geçmiş olsun. Biraz klasik olacak belki ama, "cana geleceğine mala gelsin". Bu arada bence kangoo onundeki arac ani fren yaptigi için ona carpmamak icin refleksif olarak sola kiriyor. Sizde tabi biraz gec kaldiginiz icin kaza biraz agir olmus. Ama bence 3 aracta da hata var.

• quote:

Orijinalden alıntı: OlguErhan

quote:

Geçmiş olsun.

Rx300 güzel kameradır

Kamerayı sizin tavsiyelerinizi okuyarak almıştım, yaklaşık 1 senedir çok işime yaradı. Buradan tekrardan size teşekkür etmek istiyorum:)

@Mr.Muhendis Evet hocam bundan sonra çok daha dikkatli olacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aga baba

quote:

quote:

Geçmiş olsun.

Rx300 güzel kameradır

Kamerayı sizin tavsiyelerinizi okuyarak almıştım, yaklaşık 1 senedir çok işime yaradı. Buradan tekrardan size teşekkür etmek istiyorum:)

Rica ederim
    Nuri bey büyük geçmiş olsun. Değer kaybı davası açacakmısınız acaba ?

Örnek konu var aracınızın durduk yere değeri düştü

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=95864237&p=1#95864237

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 23 Aralık 2014; 9:33:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kiral33

Cok geçmiş olsun. Biraz klasik olacak belki ama, "cana geleceğine mala gelsin". Bu arada bence kangoo onundeki arac ani fren yaptigi için ona carpmamak icin refleksif olarak sola kiriyor. Sizde tabi biraz gec kaldiginiz icin kaza biraz agir olmus. Ama bence 3 aracta da hata var.

Kango takip mesafesini korumalıydı ne olursa olsun tek suç onun,

Sinyalsiz sol şeride atlamak çözümmü acaba ?

Ya kamera olan araç 90 km saat ile hızlı gelseydi daha mi iyi olacaktı ? Öndeki araca vurmamak için belki ölüme sebebiyet veren bir kaza olurdu. Baksanıza saatte 55 km hızla olan kazada spin atmış araçlar neler olmuş.

• quote:

Evet kamera bu linkteki.

Kazadan sonra araç sahibi ben nizami bir şekilde şerit değiştirirken bana arkadan çarptı dedi.

Kaza sırasında hiçbirşeyle uğraşmıyordum, otobana yeni çıkış noktası olduğu için hızımı arttırıyordum ama gprs hızı 3-4 sn geç gösterdiğinden dolayı çarpmadan hemen önce fren yerine gaza basmış gibi görünüyor, frenlemeyi önüme atlamaz diye geç yaptığımı yukarıda belirttim.

Lastikler 44.000km de hiç değişmedi, yıl başından sonra değiştirmeyi planlıyordum, lastikçiye sorduğumda biraz daha gider demişti ama bana göre değişmeleri gerekiyordu.

birçok araç kullandım ama açık söylemek gerekirse accent blue kadar kötü frenleme yapanını görmedim bu aracın yaklaşık 37.000 km sini ben kullandım yani tecrübelerime dayanarak bu kanıya varıyorum. Abs devreye girdikten sonra araba durmuyor

Büyük geçmiş olsun.

Cihazın gps'i geç göstermiyor,çünkü araca çarpmadan önce hızınız 59 km den 60 km ye doğru yükselirken çarpma anında hızınız bir anda 55 km ye iniyor.

Kaza sizin dikkatiniz ile olmayabilirdi.

Trafik'de önemli olan başkalarının hatalarından kendinizi koruyabilmek.

Tekrar geçmiş olsun.

• Sinyalden bahsediyor bazı arkadaşlar ama ben kangoda sinyal falan göremedim.

Bildiğim kadarıyla şerit değiştirirken bir takip mesafesi kalması gerekiyor. Kango suçludur.

Arkadaş belki dalmış olabilir falan filan hangimizin dalgınlığına gelmiyor ki?

Arkadaşım geçmiş olsun. Allah daha büyük kaza bela vermesin.

Kendinizde bir şey var mı sağlık yönünden?
  • Araçlar da kraker gibi vallahi... Şu görüntülerden sonra fazla hasar beklemezdim .

• canın saolsun kango hatlı lakin panikle freni köklemişsiniz absde aşırı devreye girmiş frene çok geç kalmışsıız ayrıca daha dikkatli olmakta fayda var allah canınıza zeval vermesinm
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Geçmiş olsun.

Rx300 güzel kameradır

Rica ederim
    Nuri bey büyük geçmiş olsun. Değer kaybı davası açacakmısınız acaba ?

Örnek konu var aracınızın durduk yere değeri düştü

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=95864237&p=1#95864237

Hocam güzel dilekleriniz için sağolun. Değer kaybı içinse bugün eksperle görüştüm ve bana dava açmamı söyledi. Benim kendi düşüncemi söylersem karşı tarafta kasko yoktu. Bir yandan başlarına yeterince masraf çıktı bide ben masraf çıkarmayayım diye düşünürken diğer yandan da kazadan sonra suçu bana yıkmak istediklerinden ve o anki tavırlarından dolayı dava açmakta istiyorum. Kararsız kaldım.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.