Şimdi Ara

VidOn A31S Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
4.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Allwinner A31s Chipsetli cihazlardan VidOn.me firmasına ait VidOn Box cihazı hakkında bir konu başlığı açmaya karar verdim.İstedim ki bu cihazı kullanan arkadaşlar aynı konu başlığı altında görüşlerini paylaşsın.

Sizlerin katkıları ile bu konuyu da güncel tutacağımızı düşünüyorum.

Selamlar , Sevgiler , Saygılar…

Papirus

*** Forumdaki Cihaz Kullanıcıları ***

muratkeys , kamuranxxx , cenkyigiter...

*** VidOn Box için güncel yazılımların versiyonları ***

Latest SDK for VidOn Box : v1.4
    Latest for VidOn VMC : v0.0.1.9
    VidOn XBMC / Gotham : v1.0.0.0
    VidOn XBMC / Helix : v14.2.1
    VidOn Server : v2.1.0.4
    VidOn Cloud TV for VidOn Box : v1.0.0.4
    VidOn Cloud for IOS : v1.0.8
    VidOn Cloud for Android : v1.1.3

Firmanın ana sayfasında cihaza ait yazılımları takip edeceğiniz Support bölümüne ait link :http://vidon.me/support_vidon_box.htm

Ana sayfadaki bu Support bölümüne genelde hemen konulmayan ama firmanın öncelikle kendi forum sayfalarında paylaştığı yazılımları bulabileceğiniz link ise şu :

http://forum.vidon.me/index.php?/forum/13-latest-official-releases/

SDK v1.4'ü indirmek için :

http://forum.vidon.me/index.php?/topic/1465-vidon-box-sdk-v-14-is-out/

VidOn Media Center v0.0.1.9'u indirmek için :

http://www.vidon.me/download/launcher/19/VidonMediaCenter_0019.apk

XBMC ( Gotham 13.2) v1.0.0.0'ı indirmek için :

http://forum.vidon.me/index.php?/topic/1308-vidon-xbmc-gotham-v1000-is-out-for-vidon-box-owners-only/

XBMC ( Helix 14.1 ) v14.2.1'ı indirmek için :

http://www.vidon.me/download/kodi/VidonXBMC_V14.2.1.apk

VidOn Server v2.1.0.4'ü indirmek için :

http://www.vidon.me/dl/VidOnServer2104.exe

VidOn Cloud TV for VidOn Box v1.0.0.4'ü indirmek için :

http://www.vidon.me/download/cloud_tv/VidOn_Cloud_TV-1.0.0.4-Release-VidOn.me.apk

VidOn Cloud for IOS v1.0.8'i indirmek için :

https://itunes.apple.com/sg/app/vidon-cloud/id949087490

VidOn Cloud for Android v1.1.3'ü indirmek için :

http://www.vidon.me/download/tmp/VidOn_Cloud.apk

*** Cihazı Resetleme ***

Cihazın güç kablosunu çıkarın, ardından yandaki reset deliğine bir ataç sokun ve ataçı basılı tutarken bir elinizle güç kablosunu takın.Bu esnada ekranda bir bar çubuğu çıkacak ve resetleme işlemi başlayacak.

3-5 dakika süren bu bu işlem sonrasında ekran tepkisiz kalınca cihazın güç kablosunu çıkarın ve tekrar takın.Cihazınız açılacaktır.

*** Cihaza Firmware Yükleme ( SDK 1.1 İmaj Dosyası ile ) ***

Cihaza güncel bir yazılım yüklemek istediğinizde cihaz kendi üzerinden bunu yapabiliyor.Ama cihazı fabrika ayarlarına çekmek için farklı olarak bir imaj yükleme yönteminden bahsediliyor.Sanırım bu yöntem ile cihaz üzerine SDK 1.1 firmware versiyonuna ait bir imaj dosyası yüklenebiliyor.Ben bahsedilen programı indirerek bu imaj yükleme yöntemini de denedim ama bir türlü gerçekleştiremedim.İsterseniz bir de siz deneyebilirsiniz.Bu yöntemi denemek için ihtiyacınız olan şey ise bir PC , Phoneix Suite Programı ve iki ucu erkek olan bir USB kablo.

PhoneixSuite Programını indirmek için :http://vidon.me/download/PhoenixSuit_EN.msi

SDK 1.1 Versiyonuna ait imaj dosyasını indirmek için : http://www.vidon.me/download/sdk/11/sun6i_android_mars-a31s.img

Tarif edilen SDK 1.1 imaj dosyası yükleme detayları ise şöyle :

1. Cihazı PC'ye bağlamak için iki ucu da erkek olan ( çift başlı ) bir USB kablosu kullanın. ( Not : USB bağlantısı için HDMI bağlantı noktası yanındaki USB0 noktasını kullanmalısınız )

2. Cihazdaki firmware güncellemesi için " PhoenixSuit " programını PC’ye kurun.Gerekirse de bu programı son sürüme güncelleyin. ( Yukarıda linki mevcut )

3. Firmware güncellemesi için yüklemek istediğiniz img paketini sitesinden indirin. ( Yukarıda linki mevcut )

4. PhoenixSuit programını başlatıp " Firmware " düğmesini seçin.

5. Ardından da Gözat seçeneğinden yazmak istediğiniz img paketini seçin.

6. Uzaktan kumanda üzerindeki GERİ ve HOME tuşuna aynı anda basın ve cihazı kapatın.

7. Uzaktan kumanda üzerindeki güç düğmesine basarak cihazı açın ve yüklemeyi başlatın .

8. Cihazınızı biçimlendirmek isteyip istemediğiniz sorulacak. " Evet "'i seçin .

9. Uzaktan kumanda üzerindeki güç düğmesine basarak cihazı açın ve yüklemeyi başlatın .

10. Yazılım yüklenmesi tamamlandıktan sonra , USB kabloyu ve güç kaynağını çıkartın. Ardından cihaza güç kablosunu yeniden takın.
    Cihaz otomatik olarak boot edecek ve yeni firmware yüklü hale gelecektir.

*** ÖNEMLİ : BİLGİ AMACI İLE PAYLAŞTIĞIM BU İŞLEMLER SONUCUNDA CİHAZINIZDA MEYDANA GELEBİLECEK ARIZALARDAN DOLAYI SORUMLULUK KABUL ETMİYORUM.BİLGİLERİNİZE... ***

*** Neden VidOn Box ? ***

Aslında sene başında Android Box alemine daha popüler bir cihazla adım atmış ve bu piyasanın bana göre en iyi Android Box cihazlarından birisi olan Ugoos UT3 almıştım.Hep söylerim , Ugoos UT3 gerçekten verdiğiniz parayı hakeden bir ürün.Açmadığı video , çözmediği ses formatı görmedim 15-20 günlük kullanımım boyunca.Ama tabii ki fiyatı da az değil ve 139$ bir bedeli var bu lüksün.

Ama şunu düşündüm : Benim önceliğim neydi ? Arşivimdeki ( DivX ve 720p mkv formatlı ) dizi ve filmleri adam akıllı afişleyen bir oynatıcı almak. 4K ile falan işim yoktu. Android tabanlı olduğu içinde görüntü anlamında çokbir şey beklemiyordum açıkçası.

O zaman dedim ki : " XBMC'yi stabil çalıştıran , 4K özelliği olmayan daha ucuz bir cihaz benim işimi görebilir. " İşte bu yüzden fiyatıyla dikkat çeken Vidon Box'a yöneldim.Ve 49.99 $'a Geekbuying sitesinden sipariş verdim.Satın aldıktan 11 gün sonrada cihaz elimdeydi.

Geekbuying sayfasındaki satış linki :http://www.geekbuying.com/item/VidOn-Box-A31S-Quad-Core-Android-4-4-Mini-TV-Box-HDMI-HDD-Player-1G-8G-VidOn-XBMC-1080P-3D-Blu-ray-Playback-DTS-WIFI-OTA---Gold-336897.html

Firmanın linki :http://www.vidon.me/

Cihazla ilgili sayfanın linki :http://www.vidon.me/vidon_box.htm

VidOn Box ile ilgili yakın dönemde yapılan inceleme yazılarından...

http://liliputing.com/2...edia-center-review.html

http://blog.geekbuying.com/index.php/2014/12/31/vidon-box-review/

*** VidOn Box Hakkında... ***

VidOn Box olarak lanse edilen bu ürün ; VidOn.me firmasına ait ve firmanın şu anda sattığı tek medya oynatıcısı.Oldukça albenili bir kasayla piyasa sürülmüş durumda. 0.1 mm kalınlığında aliminyum bir kasaya sahip.Üzerinde herhangi bir fan olmadığı için de en ufak bir ses duymuyorsunuz çalışırken.

Ürünün teknik özelliklerini aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.Kısaca özetlersek Android 4.4 ile gelen , 1080p çıkış verebilen , 2 USB portuna sahip , 1 GB DDR3 bellekli , Cortex™-A7 Quad-Core CPU kullanan , GPU: PowerVR™ SGX544MP2 chipsetli ve üzerinde gelen anteni ile Wi-Fi bağlantısına sahip minik, kibar bir cihaz.

http://vidon.me/vidon_box_specification.htm

Ürün çok kibar bir kutu ile geliyor ve içinden, bir düğün davetiyesi gibi özenli basılmış , siyah renkli ve de şimdiye dek gördüğüm en güzel hızlı kurulum klavuzu çıkıyor.Klavuz derken ; hızlı kurulumu tarif eden basit bir klavuz , gözünüzde büyütmeyin.

Kutunun içinden ; Vidon Box cihazı , kumandası , adaptörü , hızlı kurulum klavuzu ve VidOn XBMC Pro versiyonu kullanabilmenız için bir şifre kartı çıkıyor.Buna birazdan değineceğim.

İşte cihaz elime geçtiği anda çektiğim resimler.

Son dönemlerin popüler cihazı Ugoos UT3'ün kutusu ile kıyaslarsak ürünlerin kutuları nerdeyse birbirine eşit gibi.

Cihazlarda aşağı yukarı aynı büyüklükte ama Ugoos UT3 kare bir görünüme sahip plastik aksamlı bir cihaz. VidOn Box ise oval görünümlü , daha şık ve aliminyum kasalı bir ürün.

Ama sakın yanlış anlaşılmasın.Donanım anlamında tabii ki kıyaslamıyorum bu cihazları.Sadece farklılıklarını belirtiyorum.

Neyse cihazı kutusundan çıkartır çıkartmaz kurmaya başladım hemen.

Kurulum için ilk açılışta VidOn Me firmasının logosu eşliğinde bir ekran karşılıyor sizi.Ve otomatik olarak kuruluma yönlendiriyor. Bu kurulumu pas geçme şansınız yok , kurulum ekranında sona kadar ilerlemek zorundasınız.Ve muhakkak internet bağlantınız olmak zorunda.

Kurulum ekranında Türkçe dil desteği yok.Cihazı İngilizce olarak ( yada menüdeki diğer yabancı dillerden birisiyle ) kuruyorsunuz.Ama karamsar olmayın , ilk kurulum ekranında Türkçe dil desteği yok.Fakat bu da sizi sıkıntıya sokmuyor.Oldukça basit bir kurulum aşaması var.Cihazı kurduktan sonra ise ; sadece Ayarlar menüsünü Türkçe'ye çevirebiliyorsunuz.Cihazın ana ekranında Türkçe desteği yok.

Cihazla ilgili ilk sitemim bu kurulum ekranında oldu.Ama öncesinden birkaç detaydan bahsedeyim de konu net anlaşılsın.

Cihazda normalde 2 adet Medya Oynatıcı var , ayrıca ilave olarakta VidOn XBMC diye bir yazılım geliyor. VidOn XBMC bizim bildiğimiz XBMC yada SPMC'nin ta kendisi.Normal XBMC'den farkı VidOn Firmasının bu yazılımı kendine has uyarlaması bazı özellikler eklemesi.Normalde " Cihaz VidOn XBMC ile gelecek ve kutuda gelen kartaki şifreyi ben istersem gereken yere girerek standart versiyonu XBMC Pro versiyonuna yükselteceğim " diye düşünüyor insan.Ama kazın ayağı öyle değil.

İlk kurulum ekranında ne yaptıysam şifre girmeden Vidon XBMC'yi açamadım , muhakkak online olarak şifreyi girerek kayıt olmamı istedi cihaz.Ben reddettikçe XBMC'den çıktı.Bende karttaki şifreyi girmeye mecbur kaldım.

Pekala bu kartaki şifre ne işe yarıyor : Bu şifre VidOn XBMC'yi Pro versiyonuna yükseltiyor ve sadece bir kez giriyorsunuz.Mesela ben 22 Şubat'ta girdim bu şifreyi.Artık bu tarihle tanıyor beni.Cihaza reset atsanız bile ilk kayıt olduğunuz bu tarih geçerli oluyor ekranda.

( Acaba cihazı ilk kurarken girilen tarih bilgilerini şöyle 2-3 sene öncesini gösteripte mesela 22 Subat 2011 girseydik firmaya yutturabilir miydik acaba diye düşünmedim de değil hani ... )

Neyse yalnız şu da var.Cihazda mavi logolu VidOn XBMC geliyor onu anladımda ana ekranda bir de XBMC Pro diye indirilmeye hazır bir XBMC versiyonu daha bekliyor.Onuda indirip kurarsanız da cihazda 2 adet XBMC Pro versiyonu oluyor. Neden 2 adet XBMC Pro oluyor , bu işin mantığını hala çözebilmiş değilim inanın.

XBMC'nin Pro'nun bize artısı nedir diyenler aşağıdaki linkten klasik ve Pro versiyondaki farklılıkları inceleyebilir. Özetlersem XBMC Pro versiyonunun HDMI Passthrough yapması , Blu-ray'leri menülü oynatması gibi artıları var.

http://vidon.me/vidon_box_software.htm

Çokta elzem mi derseniz benim açımdan değil ama isteyen arkadaşlar olabilir.Bu tarz özellikleri isteyenler de ileride ya aylık 1,5$ yada yıllık 15$ ödemek zorunda Pro özelliğini uzatabilmek için.Bu arada VidOn firması ; VidOn XBMC Pro kullanıcılarına ayrıcalıklı olarak ileride daha da güzel özellikler vereceğini belirtiyor.Bilginiz olsun.

Gelelim Video oynatma kısmına : Dediğim gibi cihazda 2 adet klasik video oynatma yazılımı var.Artı olarakta Vidon XBMC Pro'yu kuruyorsunuz.Yani toplamda 3 adet oynatıcıdan birisini seçebiliyorsunuz cihazınızda.Gördüğüm kadarıyla cihazın TvdVideo oynatıcısı oldukça güzel bir görüntü veriyor ama bunun ve diğer oynatıcının handikapı da şu.AC3 ( yani Dolby Digital ) ve DTS sesleri HDMI üzerinden iletemiyor.Yani DTS formatlı bir filmi yada Dolby Digital bir filmi mecburen Vidon XBMC üzerinden seyretmek zorunda kalıyorsunuz.

Cihazda gelen 3 video oynatıcıyı incelersek :

1- TvdVideo : Görüntü kalitesi güzel ama DTS ve AC3 ( Dolby Digital ) sesleri alamıyorsunuz.Bir de altyazı ayar menüsü hiç kullanışlı değil.Çünkü programı her açtığınızda altyazı ayarında Çince dil , default olarak seçili geliyor.Bu tarz ayarları yapıyorsunuz ama kapattığınızda tüm ayarlar yine sıfırlanıyor.Kısacası ayarlarınızı hafızaya almıyor program.Bir de önemli bir detay diyelim ayarları yaptınız ama altyazıların ekran konumunu ayarlayamıyorsunuz bir türlü.Nerdeyse ekranın ortasına yakın bir yerde çıkıyor altyazılar.Dolayısıyla video dosyalarını Türkçe altyazı ile izlemek zorunda kalanlar elemek zorunda bu programı.Sadece orjinal dili ile video seyredecek olanlar kullanabilir.Ama yapılacak düzeltmelerle bence iş görür bu medya oynatma programı.

2- Video Oynatıcı : Aynı şekilde DTS ve AC3 desteği bu programda da yok.Altyazı desteği ise zaten yok.Siz yinede bir göz atın ama bence hikaye.

3- XBMC Pro : Cihazın üzerinde gelen tek mantıklı alternatif.Her türlü ses-görüntü desteği ve ayar imkanı var.Mükemmel derecede afişleme yapıyor.Ben oldukça sevdim.Yalnız dikkatimi çeken birşey var.Programın menüsünden baktığımda Video Çıkış çözünürlüğü , 1280x720p olarak gözüküyor ve değiştirilemiyor.Sanırım VidOn XBMC Pro'nun şu anki versiyonu Full HD bir çıkış veremiyor cihazda.Ama şu da var: Cihaza has hazırlanan bu VidOn XBMC Pro'nun görüntüsünü normal XBMC yada SPMC'ye göre sanki daha iyi bulduk biz bir arkadaşımla.

( Önemli :İllegal yollardan piyasada bulunabilen SDK 1.3 Firmware ile bu programa Full HD görüntü özelliği veriliyor ama bu yazılım şu anda test aşamasında ve cihazda bazı kilitlenmelere yol açıyor.Ben test aşamasındaki bu yazılımı bir arkadaşım aracılığı ile temin ettim ve yükledim cihazıma.Ama dediğim gibi kilitlenmeler başladı ve bugün itibarı ile cihazı resetleyerek tekrar bir önceki versiyona döndüm. Bulsanız da yüklemenizi tavsiye etmiyorum. )

Pekala diyelim bu 3 oynatıcı programı da sevmediniz ? Ne yapabilirsiniz ?

Çok kolay... Bu konuda Andorid yazılımı olarak Google Play Store'dan Archos Video Player adlı program imdadınıza yetişiyor.

Aşağıdaki linkten Archos Video Player programını ( ister ücretli , ister ücretsiz sürümünü , farketmez ) ve ses kodekleri için aynı sayfadan ( All Codecs ) dosyasını kuruyorsunuz.Cihaz başlıyor güzel bir altyazı desteği ile oynatmaya.Ama asıl sürpriz şu : Kurduğunuz bu program , gerek DTS , gerekse AC3 ( Dolby Digital ) sesli tüm medya dosyalarını sorunsuz oynatıyor.Ayrıca diğer bir güzelliği de kendi çapında anlaşılır bir şekilde afişleme yapması.Şaşırdım gerçekten.

https://play.google.com/store/search?q=archos%20video%20player&c=apps&hl=tr

Kısacası kurun bu programı ve XBMC ile dönüşümlü kullanın.Üstelik her medya dosyanızdan ses alın , afişleme yapın.

Yalnız Archos Video Player ile afiş anlamında tarama yaparken şuna özellikle dikkat edin. Bu program HDD'inizi öyle bir tarıyor ki aylar öncesinden sildiğiniz video ve resim dosyalarını pat diye karşınıza çıkarıyor.Olmaz demeyin oluyor.Normalde PC'ye taktığınızda içini boş gördüğünüz ve önceden sildiğiniz HDD'inizdeki bazı dosyalar HDD'inizin çöp tenekesinde kalmış durumda oluıyor ve bu program onları da görüp tarayarak ekrana veriyor.

Aman dikkat , sildim sandığınız eski dosyalarla ekran karşısında pot kırmayın...

*** Cihazda görebildiğim eksiklikler... ***

* Web sitesinde gözüken VidOn Media Center arayüzü ( ne hikmetse ) hâlâ ortalarda yok.Oysa özellikle kullanmak istediğim bir arayüzdü.Firmanın kendi forumlarından okuduğum kadarıyla programın kullanımında yaşanan stabilite sıkıntıları yüzünden program kullanımdan kaldırılmış ve üzerinde çalışmalar devam ediyormuş.Ne zaman gelir bilinmez...

Not : Bu konuda forumda firma yetkilisi biri tarafından yapilan son bir açıklamada ; Nisan ayi içersinde bu kapsamli sürümün yayinlanabilecegi açıklandı.Kısmet artik...

* Android Ayarlar menüsü haricinde cihazda Türkçe desteği yok.Ana ekran İngilizce.

* Cihazı HDMI kablo ile TV'ye direk bağladığınızda cihazla gelen 2 medya oynatıcıda da ; DTS ve AC3 ( Dolby Digital ) sesleri çözmüyor ve bu sesleri sadece VidOn XBMC Pro ile alabiliyorsunuz.Yani firma sizi ; ya VidOn XBMC kullanmaya ya da Google Play Store'dan Archos Video Player tarzı harici bir program yüklemeye zorunlu kılıyor.

* Cihazın kendi medya oynatıcısı olan TvdVideo programında altyazı ayarları kaydedilemiyor ve bu ayarlar programı her açtığınızda default olarak sıfırlanmış bir şekilde açılıyor.

* Android ayarlar menüsünde dolaşırken kumandanın tıklama sesini bir türlü kısamıyorsunuz.Bu sesi menüden kapat deyip çentiğini tıklamama rağmen kumandanın çıkardığı tıklama sesi her menü gezintisinde can sıkıyor.

Bu ve bazı konuları firmaya bildirdim.Birkaç maildir yazışıyoruz yetkili birisiyle.Hatta yaşanan sıkıntılarla ilgili video istediler benden ve yaklaşık 300 MB'lık video yükledim Web'e ve bu videolara ait linkleri kendilerine ilettim.Umarım dikkate alırlar.Ama pek dikkate alır tarafları yok , kendi bildiklerini okuyorlar gibi.

Sonuç olarak şu anda DivX ve mkv seyretme amacıyla iş görebilen , 1080p çıkış verebilen , yazılım anlamında ( özellikle Android tabanlı bölümlerde ) ufak tefek eksiklikleri olsa da beklentisi yüksek olmayanlara hitap eden bir cihaz VidOn Box.

Bu cihazı görüntü kalitesi anlamında gözünüzde büyütmeyin.Daha doğrusu Andorid Box'ları gözünüzde büyütmeyin demek daha doğru.Çünkü elimdeki Sigma chipsetli Egreat M32B bile günümüzdeki popüler Android tabanlı cihazlardan daha iyi görüntü veriyor.

Ama güzel bir afişlemesi olsun , internete bağlansın , ufak tefek programları çalıştırsın derseniz rahatlıkla işinizi görecek bir cihaz VidOn Box.Ve de bu paraya bu kadar denilebilecek ekonomik bir cihaz.

Yalnız şunu özellikle vurgulamakta yarar var.

Vidon Me firması özellikle XBMC'ye odaklanmış bir firma gibi geldi bana ve her sorduğum soruda beni ısrarla VidOn XBMC kullanmaya yönlendiriyor.Android menüsünde yaşadığım sıkıntıları yazsam dahi adamların cevabı " VidOn XBMC kullanın , onda sıkıntı yok " oluyor.:) Mesela " Android ayarlar menüsünde kumanda tıklama sesini kapatamıyorum " diye yazmıştım firmaya.Onlarda " Ana ekranda ve VidOn XBMC'de bu ses yok " demişler. Evlere şenlik yani...

Dolayısıyla bu cihazı bir Ugoos yada Minix ayarında yazılım desteğini alan bir cihaz olarak görmeyin sakın.Ugoos'un gözünü seveyim.Adamlar her şikayeti dikkate alıp ilk fırsatta güncelleme veriyorlar.Onun için hep diyorum ya ; " Konu teknoloji olunca , cihazdan da beklentin yüksekse yazılım desteği hangi firmada iyiyse onu alacaksın.İş iyi bir daire değil , iyi bir komşu almak yani...

Benden şimdilik bu kadar.Fırsat buldukça güncelleyeceğim konu başlığını.

Sizlerde tecrübelerinizi , deneyimlerinizi , tespitlerinizi paylaşın lütfen.

Kalın sağlıcakla....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 25 Ağustos 2015; 15:55:06 >

• Bende ayın 18 inde bu cihazı geekbuying ten sipariş ettim fakat bir türlü kargoya veremediler.Beklemeye devam hayırlısı bakalım.
  • muratkeys M kullanıcısına yanıt
    Sizin siparişiniz tatil dönemine denk gelmiş olabilir.

Ben Geekbuying'i firma anlamında beğendim , verdikleri kargo takip numarası ile ürünü sürekli takip edebildim ve 11 gün gibi bir sürede elime geçti.

Sanırım sizin üründe yakında kargolanır.
  • Sizin almanız üzerine almıştım.Hayırlısı olsun inşallah.
  • muratkeys M kullanıcısına yanıt
    Yahu ne zaman haberiniz oldu da peşim sıra aldınız hemen.

Durun bakalım , bir kullanalım görelim cihazı.

Nedir , ne değildir anlayalım...
  • Hayırlı olsun diyecem ama zaten cihaz sizde vardı sanırım ugoos elden çıkardınız. Bu arada Nvidia oyun geliştiricileri konferansında android işletim sistemli 4K video destekli oyun konsolu Nvidia Shield tanıttı. Tegra X1 işlemciye sahip ve 3Gb ram ve 16Gb dahili depolamaya sahip micro sd ve 7.1 - 5.1 ses çıkışıda var. Tegra X1 antutu skoru olarak 74977 almış. Bizim cihazlara rakipmi geldi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corwen -- 4 Mart 2015; 21:56:43 >
  • İncelemelerde "Smart TV kavramını başka boyutlara taşıyacak Shield tam bir multimedya canavarı gibi görünüyor." gibi yorumlar yapılmış 1080p - 60Fps oyun destekliycekmiş.
  • Pardon ,

Nvidia Shield'in bu konu ile alakasını anlayamadım.

Ben bu cihazı oyun konsolu olarak düşünerek almadım ki medya oynatma amacıyla aldım.

Dolayısıyla Nvidia Shield'in aldığı yüksek AnTuTu skoru falan benim için birşey ifade etmiyor.

Her ikisi farklı kulvarlardaki cihazlar.O yüzden bu bilgiyi oyun konsolları bölümünde paylaşırsanız daha faydalı olur diye düşünüyorum.

Selamlar...
  • Papirus sana neden bu cihazı aldın yada onu almadın diye birşey söylemedim. Böyle bir cihazda çıkmış bilgi vermek istedim.
  • Video oynatma, film afislerini bilgilerini otomatik cekme gibi konularda incelemelerinizi beklemekteyiz. Hayirli olsun bu arada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atalay3650 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah...

Cihazın Video oynatması ile ilgili gözlemlerimi de yazacağım tabii ki.

Bahsettiğin film afiş bilgilerini otomatik çekme ile ilgili olarak ise şimdilik söyleyebileceğim tek şey şu : Ben cihazda XBMC ile afişliyorum dizi ve filmleri .Ve gerçekten harika bir şekilde afişliyor.

Fakat bu cihaza has şöyle bir detay var paylaşmam gereken :

Normalde cihaza has VidOn Media Center denilen çok güzel bir arayüzü var deniliyor sitesinde.Aşağıda görebilirsiniz.

Bu arayüz ile cihaza bağlı HDD'te bulunan dizi-film ve fotoğrafları aşağıda görüldüğü gibi afişliyor olabilmemiz lazım. Ama bu arayüzü , ara-bul senin olsun.

Çünkü aldığımdan bu yana bu arayüzü hiç göremedim ki cihazda.

Ne yaptımsa bulamadım bu arayüzü.Hatta bu konuda firmaya mail atmama rağmen sağlıklı bir yanıtta alamadım.

İşte bu arayüzü bulamadığım için mecburen sadece XBMC'yi kullanıyorum afişlemede.

Kendi arayüzü konusundaki gelişmeleri ise bekliyorum bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 5 Mart 2015; 12:55:43 >

• İncelemeyi sabırsızlıkla bekliyoruz hocam....
  • kamuranxxx kullanıcısına yanıt
    Hafta içi biraz yoğunum.O yüzden pek yazmaya vakit bulamıyorum.

Kullandığım firmware ve tespitlerle ilgili bazı detayları ilk fırsatta konu başlığında yazacağım ki alan arkadaşların bilgisi olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Eyvallah...

Cihazın Video oynatması ile ilgili gözlemlerimi de yazacağım tabii ki.

Bahsettiğin film afiş bilgilerini otomatik çekme ile ilgili olarak ise şimdilik söyleyebileceğim tek şey şu : Ben cihazda XBMC ile afişliyorum dizi ve filmleri .Ve gerçekten harika bir şekilde afişliyor.

Fakat bu cihaza has şöyle bir detay var paylaşmam gereken :

Normalde cihaza has VidOn Media Center denilen çok güzel bir arayüzü var deniliyor sitesinde.Aşağıda görebilirsiniz.

Bu arayüz ile cihaza bağlı HDD'te bulunan dizi-film ve fotoğrafları aşağıda görüldüğü gibi afişliyor olabilmemiz lazım. Ama bu arayüzü , ara-bul senin olsun.

Çünkü aldığımdan bu yana bu arayüzü hiç göremedim ki cihazda.

Ne yaptımsa bulamadım bu arayüzü.Hatta bu konuda firmaya mail atmama rağmen sağlıklı bir yanıtta alamadım.

İşte bu arayüzü bulamadığım için mecburen sadece XBMC'yi kullanıyorum afişlemede.

Kendi arayüzü konusundaki gelişmeleri ise bekliyorum bakalım ne olacak.

Android ayarlar kısmında bulunan Launcher (Arayüz-Tema) kısmında bulunmuyor mu? Sanırım buradan değişiklik yapılabiliyordu tema için.

• atalay3650 kullanıcısına yanıt
    Android kullanan cihazlar için bir genelleme yapılabilir belki ama bu Vidon Box'ta öyle değil sanırım.

Mantıkta da illa ki bir yerlerde arayüz değiştirme seçeneği vardır diye düşünüyor insan ama Vidon Box'ta yok.

Çünkü bu cihaz Ugoos gibi değil , menüsü Ugoos'a nazaran daha sade.Ve açılış için bir Launcher seçme imkanında yok menüler arasında.

Belki sonradan bir Launcher'da yükleyebilirsin bilemiyorum ama bu cihaza uygun bir Launcher bulmak gerekebilir.

Fakat benim istediğim farklı bir Launcher değil zaten.

Ben özellikle VidOn Media Center denilen bu arayüzü istiyorum cihazımda.Çünkü bu arayüz cihaza takılan HDD'teki film v.s taramalarını kendisi yapıyor ve bu cihaza özel hazırlanmış bir arayüz.

İşte bahsettiğim arayüze ait video :

https://www.youtube.com/watch?v=5apWBlvSpvw

• Cihazla ilgili ilk tespitlerimi konu başlığında güncelledim arkadaşlar.

Okuyup cihaz hakkında az-çok fikir sahibi olabilirsiniz.
  • Hocam interneti, wifi çekim gücü nasıl, kumandası iş görüyor mu, birde cihazın kumanda uygulaması var sanırım, bu konular hakkında da bizi bilgilendirirsen sevinirim. Teşekkürler. u

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Digiturkplay uygulaması çalışıyor mu sağlıklı olarak denediniz mi?
  • Mixenon kullanıcısına yanıt
    Digitürk abonesi olmadığım için bu özelliği denemedim.

Hiçbir fikrim yok.
  • kamuranxxx kullanıcısına yanıt
    Wi-Fi çekim gücü oldukça iyi.İnternet bağlantısına gelirsek ; tıkladığım haber sitelerini yaklaşık 4 sn. civarlarında açtığını görüyorum cihazın.

Ama sanki bundan önceki cihazım olan Ugoos UT3 , daha hızlı bağlanıyordu gibi geldi bana.

Kumandası cihaz kullanımında iş görüyor.Fakat internet gezintilerinde bu tarz sade kumandaların hiçbiri tatminkar değil.

Ama ona bakarsanız 140 $'lık Ugoos UT3'te de bu böyleydi.Yani kumanda açısından fark yok gibi aralarında.Hepsi birbirine benziyor.Basit tarzda aç-kapa kumandaları işte.

Cihazın kumanda uygulaması anlamında Google Play Store'dakini soruyorsanız , bu program sadece XBMC'yi kontrol etmenize izin veriyor , cihazı değil.

Ben zaten daha önceden Ugoos UT3 kullanırken XBMC'yi kontrol etmek amacıyla Yatse adlı programını indirmiş , hatta ek paketini satın almıştım.

Vidon'un programı da aynı Yatse gibi XBMC'yi kontrol etmeye yarayan bir program.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.