Şimdi Ara

VidOn A31S Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
4.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağol hocam, siparişi verdik bakalım, inşallah iyi çıkar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x265 kodeklerini oynatıyor mu acaba?
  • 3 Mart günü geekbuying.com 'dan sipariş verdim ve ürünün kargoya verilmesini bekliyorum. Ancak ben 18'inde sipariş veren arkadaş kadar sabırlı olacağımı sanmıyorum, birkaç gün içinde kargolamazlarsa siparişi iptal ederim sanırım, keza ürün sayfasında shipping için 2-7 gün arası demişler. Ayrıca, ürünün 1080p ve DTS, AC3 passthrough özelliği ile tanıtılıp bunları birlikte kendi yazılımıyla sağlayamıyor olması da bence büyük skandal. Vidon XBMC denilen ve passthrough yapabilen program anladığım kadarıyla şu anda sadece 720p görüntü verebiliyor. Bu durumda başka bir player kullanmaktan başka çare kalmıyor. Yada yakın bir zamanda ürün için bir custom rom çıkacağını umabiliriz, böylece firmanın yıllık ücret talebinin de bir anlamı kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkyigiter -- 7 Mart 2015; 2:52:56 >
  • Gkhan. kullanıcısına yanıt
    Tabii ki oynatmıyor.Biz zaten bunu bile bile aldık.

Ama şunu net olarak bir kez daha belirtmek lazım.Anlaşılan o.

Bu cihaz 50 $'lık bir cihaz ve DivX ile mkv seyretme amaçlı alınan bir cihaz. Bizim bu cihazdan 3D oynatması, H265 oynatması ya da 4K oynatması gibi bir beklentimiz yok. O tarz beklentisi olanlar elini cebine atacak, elma ile armutu karıştırmayarak daha yeni işlemcili ve özellikli bir cihaz alacak.

Özetle ; beklentilerinizi kullanım amacınıza göre belirleyin ve ona göre cihaz alın arkadaşlar...

• Benim kargo sonunda yolda. 17 gün sonra. Çinlilerin tatili beni vurdu. Benim bu cihazı alma nedenim Xbmc veya yeni adıyla Kodi için. Bakalım 10 günde elimde olacakmı? Hayırlısı bakalım.
  • Hayırlı olsun, umarım en kısa sürede elinize geçer. Aslında ben de Kodi desteğini görünce almaya karar verdim. İşin aslı bu paraya sırf torrent indirse, nas server işlevi görse ve 720pye kadar dizileri gösterse de yeter bana ama yine de firmanın yakın sürede tanıtımdaki tüm taahütlerini yerine getirmesini bekliyorum gerekli yazılım geliştirmelerini yaparak. Gerçi archos video playerla mesele çözülmüş gözüküyor ama kodinin yerini tutar mı kullanmadan bilemeyeceğim. Ayrıca belki de bu donanımın üzerine openelec işletim sistemini donanım desteğiyle kurmanın bir yolu da çıkar bir süre sonra da umutluyum.
  • Vidon Box'un ; H265 videoları oynatma konusunu biraz daha net yazayım.

Cihazın kendi oynatıcıları ve Archos Video Player bu videoları hiç açmıyor bile.

Vidon XBMC oynatıyor ama sağlıklı bir şekilde değil , takılmalar var.

Bunu görünce cihaza SPMC yükledim , onda da sonuç aynı. Aynı takılmalar onda da mevcut.

İlerde yazılımla çözülür mü bilemem ama benim için çokta önemli değil.Bilginiz olsun.
  • Firma konusuna değinirsem ; maillerime döndükleri kadarıyla söylersem yazılım anlamındaki destekleri için pek umudum yok açıkçası.

Gerçi cihazı stabil hale getirsinler ve bir daha da yazılım vermesinler , umrumda olmaz.Yeter ki iş görecek kadar adam olsun.

Cihazda karşılaştığım her sorunu bildirdim kendilerine.Video çek gönder dediler.

Yaklaşık 300 MB video yükledim internete ve linklerini gönderdim.

Hala salakça laflar.

Kendi medya oynatıcısındaki eksiklikleri yazıyorum , bana " Vidon XBMC kullanın " diye cevap veriyorlar.

" Android menüsünde klavye sesini kapatamıyorum " diyorum , bana " Vidon XBMC kullanın , onda bu sesleri kısabiliyorsunuz " diye cevap veriyorlar.

Yani adamların varı yoğu Vidon XBMC bu cihazda.Sanki başka birşey kullanmayacak bu millet.

Diğer sorunlar umurlarında değil , cihaza Android anlamında hiç eğilmiyorlar gibi bir görüntü var sanki.

Bilginize...

• Forumlarından anladığım kadarıyla firmadan ziyade bir grup gönüllü geliştirici ve gönüllü beta tester çalışıyor. Bu gönüllü tiplerin geneli de dallama ve ultra geek tipler. Yakında sdk 1.3 adlı firmwarei sürecekler piyasaya. Bu arada xbmc playerın filmi 1080p olarak monitöre gönderdiğini, 720p olanın sadece arayüzün çözünürlüğü olduğunu söylemişler.
  • cenkyigiter C kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen SDK 1.3'ü internette bulma şansınız var ama çok stabil değil.Tavsiye etmiyorum.Kısa bir süre kullandım ve stabil olmadığı için kaldırdım.Eğer ki kullanıcıların şikayetlerine kulak verirlerse yeni SDK 1.3 yazılımı adam olur.Kafalarına göre takılıp bu haliyle yayınlarlarsa sıkıntılı.

Ama tekrar söylüyorum. Bu firma yazılım anlamında güven vermiyor bana. Sitesinde göründüğü gibi öncelikleri Vidon XBMC. Artı olarak gözüken Vidon Media Center arayüzü var ama cihazında görebilene aşk olsun, bu arayüz ortalarda yok.Adam akıllı bilgi verende yok.

Velhasıl hep diyorum. Bir üründe yazılım desteği varsa amenna ama bir firma yazılımda beklentileri karşılamıyorsa iyi düşünmek lazım.

Ama bu ürün için çokta karamsar olmayın. Bu haliyle bile iş görüyor. Yazılımının iyileştirilmesi daha iyi bir hale getirir o kadar.

• Bu sabah cihaz bilgilerinde aklıma takılan bir detaya bakmak için evden çıkmadan cihazı açtığımda bir sürprizle karşılaştım....

Cihaz , kutusundan çıkartıp panele bağladığım ilk hali ile yani kurulum ekranı ile karşımdaydı.

Oysa dün çalışır vaziyette iken kapatmıştım.Neden ilk takıldığındaki kurulum ekranı ile açıldı sabahtan anlayamadım.

Eve gidince tekrar kuracağım bakalım.

Ama ilk kez karşılaşıyorum bu gariplikle !!!
  • @Papirus cihazla ilgili bilgiler için teşekkürler.
    benim amacım torent film çekmek ve izlemek büyük boyutlu olan filmler de değil indireceklerim.

dizi sitelerinden de dizi izlemek. Dize sitelerindeki performansı ne? minix x5 te dizi sitelerinden film izlerken sıkıntılıydı durum. bu cihazda nasıl test ettiniz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 10 Mart 2015; 0:22:57 >
  • cekmece C kullanıcısına yanıt
    Cihazımda ne Torrent programı kurup torrent indirmeyi denedim , ne de internet üzerinden dizi izlemeyi denedim.

Zaten önceki cihazım olan Ugoos UT3'te de denememiştim.Çünkü arşivimdeki dizileri izliyorum şu anda.

Sanırım torrent indirme amaçlı Flud programını tavsiye ediyor arkadaşlar.Sorun olmaz , programı kurup bir torrent dosyası indirmeyi denerim cihazda.

Ama internetteki dizi sitelerinden izleme konusunda tecrübem yok.Çünkü ben dizileri internet üzerinden değil , torrent ile indirerek izlemeyi tercih ediyorum.

Dolayısıyla cihazın dizi sitelerindeki izleme performansını bilemem ama torrent konusundaki denemenin sonucunu paylaşırım.
  • Bu arada dün bahsettiğim cihazın açılışta kurulum ekranı ile açılması konusunda değineyim.Sebebini çözemedim bunun.

Akşam açtığımda kurulum ekranı karşımdaydı.Kurulumu kısa sürede yaptım ve cihaz açıldı.

Ama enteresan olan şu : Cihazda herşey benim ayarladığım ve yüklediğim gibiydi.

Archos Video Player , SPMC gibi programlar ana ekranda mevcuttu.Ayarlar menüsü dahi Türkçe idi ve herşey ayarlı durumdaydı.

Yani cihazda yüklü hiçbir şey gitmemiş ve hiçbir ayarlar bozulmamıştı.

Sadece açılışta kurulum ekranı karşıladı ve o ayarı tekrar yapmak zorunda kaldım.

Garip birşey ama işin özü bu.
  • Bu arada firmanın kendi forumunda dolaşırken Video Media Center arayüzü ile ilgili bir bilgiye ulaştım.

Hani şu sitesinde bizi karşılayan ve benim bir türlü cihazımda göremediğim arayüzden bahsediyorum.

Kısaca VMC diye adlandırılan bu arayüz ; programda karşılaşılan stabilite sıkıntıları yüzünden kaldırılmış ve üzerinde çalışamalar devam ediyormuş.

Cihaza gelir mi , gelirse ne zaman gelir kısmet artık...

Bilginize...
  • Arayüz deyince ; cihazda alışılagelmiş ekranı kullanmaktansa farklı bir Launcher yükleyip kullanabilir miyiz diye bakıyorum birkaç gündür ama maalesef bulamadım.

Hatta aşağıdaki listede ilk sırada gözüken aynı işlemciye sahip farklı cihazlara ait Launcher'ları arasam da bir sonuca ulaşamadım.

VidOn A31S Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

Haliyle ekranda ne geliyorsa o haliyle kullanacağız gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 10 Mart 2015; 10:43:58 >

• Torrent konusunda merakta olan arkadaşlara bilgi vereyim.

Bu akşam Google Play Store'dan Flud Torrent programını indirdim ve yükledim cihaza.

Program sorunsuzca yüklendi ve USB belleğimde bulunan bir torrent linkini bağlamaya denedim programa.Ama bir türlü USB belleğin içindeki linki adres gösteremedim.Ya ben bulamadım ya da USB bellekten link gösterme imkanı yok , bilemiyorum.

Akabinde torrent linkini cihazın kendi download klasörüne attım ve Flud programından download klasörünü adres gösterdim.Hemen dosyayı buldu ve indirmeye başladı.

Şunu söyleyebilirim ki ; zaman zaman sn'de 2.1 MB'a ulaşan bir hızla sorunsuzca torrent indirdi cihaz.Yaklaşık 1 GB'lık bir dosya indirdim ve indirme esnasında ne kesilme , ne de başka bir sorun yaşadım.

Bilginize...
  • 3 TB usb 3.0 diski görüyormu deneyen oldumu ?
  • CallOfTheWild kullanıcısına yanıt
    Cihazın kendi sitesinde " Up to 3TB hard drive/USB host, can support up to 8 USB devices via USB Hub with separate power supply " diye yazılmış.

http://www.vidon.me/vidon_box_specification.htm

Ayrıca aşağıdaki web sitesinde de " External Storage Capacity: Up to 3TB hard drive/USB host " diye bir ifade var.

http://www.reuters.com/article/2014/09/11/vidonme-idUSnBw115285a+100+BSW20140911

Bu yazılardan cihazın 3 TB USB HDD'e kadar desteklediğini anlıyoruz ama benim deneme şansım olmadı.

• Bildiğiniz üzere cihazın sitesinde VidOn XBMC'nin v0.0.0.5_Beta sürümü mevcuttu.

http://vidon.me/support_vidon_box.htm

Ama VidOn Me firması önceki gün kendi forumunda VidOn XBMC'nin 13.2 ( Gotham ) v1.0.0.0 sürümünü kullanıma sundu.

Şimdilik sadece forum sayfasından test amacıyla veriyorlar bu sürümü.Ve kullanıcılardan gelen tepkiler doğrultusunda da OTA'dan güncellemeye ekleyeceklermiş.

Denemek isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten bu sürüme şimdiden ulaşabilirler.

http://forum.vidon.me/index.php?/topic/1308-vidon-xbmc-gotham-v1000-is-out-only-for-forum-members/

Firmanın forumda yazdığı bir detay ise şu : XBMC'nin Gotham sürümü içi bu son güncelleme olabilirmiş ve şu anda Helix sürümü üzerinde çalışıyorlarmış.

Vidon XBMC anlamında yeni sürüm çalışmalarının olduğunu ; bazı moderatörlerin daha şimdiden VidOn XBMC v1.1.0.2 ( Frodo ) sürümünü test eetmnelerinden anlıyoruz zaten.

Bir hatırlatma yapalım. Gotham XBMC'nin bir önceki sürümüne ( versiyon 13 ) verilen isimdi. Şimdiki güncel versiyon ise 14'te ve Helix diye adlandırılıyor.

Ama bence bu öncelik sıralaması biraz yanlış.Nedern derseniz önceden de yazdığım gibi ; firma daha çok cihazın XBMC özelliğine odaklanıyor cihazda.Yani XBMC'yi kendi cihazında daha iyi hale getirmeye çalışıyor.

Güzel birşey ama ben şahsen firmanın ; cihazın kendi medya oynatıcısını adam etmesini , Vidon Media Center arayüzünü bir an önce devreye almasını ve cihazın kendi yazılımına ağrılık vermesini isterdim.En basitinden Android menüsünde kumanda kullanımındaki ses hâlâ kısılamıyor.

Sitesinde VidOn Media Center arayüzünün hâlâ reklamı var , kendisi yok.Üstelik bu arayüzü cihazına henüz vermediği halde sitesinden de kaldırmıyor bu reklamı.

Kendini özellikle VidOn XBMC programı ile ön plana çıkardığı için varsa yoksa XBMC muhabbeti.

Neyse beklemeye devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 16 Mart 2015; 15:56:24 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.