Şimdi Ara

VidOn A31S Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
4.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • XBMC'nin Full HD çalışmaması ve cihazın forumunda üreticininde kabul ettiği 24P sorunu olması maalesef VidOn'u alınabilir cihazlar listesinden çıkarıyor. XBMC müthiş bir şey. Bence Atom'lar biraz daha gelişip 24P ve 4K desteğine sahip olduğunda Windows tabanlı mini PC'ler çok iyi bir seçenek olacak. PC'deki XBMC desteği, intel'in görüntü kalitesi ve yeni gelen Windows 10 bana umut veriyor.
  • cekmece C kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim arkadaş sararmen nicki ile yazıyor ve forumdaki başka bir konu başlığında birisine şöyle yazmış.

http://forum.donanimhaber.com/m_72983393/mpage_33/tm.htm

" selam dostum, daha önceden bu konuda birkaç arkadaşın cihazını ücretsiz olarak onarmıştım...

Hobi olarak bunları hayata döndürüyorum. Karşılığında bir şey istemiyorum.

Eğer yapamazsan gönder bana, %90 tekrar çalışır hale gelir. "

İsterseniz kendisi ile iletişime geçin ve bir danışın.Belki bir tavsiyesi yada yardımı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 27 Mart 2015; 11:57:30 >
  • buyukbang kullanıcısına yanıt
    Selam ,

Bu cihaz için konu ile alakalı aşağıdaki linkte bir firmware yayınlanmıştı bir ara.Hatta ben bile indirip denemiştim.

http://blog.geekbuying.com/index.php/2015/02/04/rom-download-real-1080p-ui-firmware-for-vidon-box/

Yukarıdaki yazılım bu sorunu çözüyor ama cihazda kilitlenmeler yaşatıyor.Yaşanan kilitlenmelerle ilgili olarak eski yazılıma geri dönüş anlamında firmanın forumunda sorular sormuştum ama bana fırça atmışlardı.Ve destek vermemişlerdi.Bende " O zaman bu firmware neden hâlâ internette ulaşılabilir halde " diye yazmıştım , o zamanda özür dilemişti bir yetkili.

( NOT : Bu linki sadece bilgi anlamında verdim , indirip yüklemenizi önermiyorum )

Sonuçta bu cihaz özellikle XBMC konusunda iddialı olduğunu söylüyor ve reklamını özellikle XBMC üzerinden yapıyor.Güncellemelerinde de XBMC üzerine ağırlık veriyor.

Dolayısıyla ben bu cihazda XBMC'nin sorunsuz çalışacağına inanıyorum.

Ama benimkisi sadece bir umut , gerçeklik payını bilemem tabii ki...

• Arkadaşlar ,

Kullandığı herhangi bir marka Android Box cihazına , başka bir cihazda beğendiği alelade bir Launcher kuran var mı aranızda ?

Şu yüzden soruyorum :

Diyelim VidOn Box cihazıma , örneğin M8 Android Box'a ait Launcher'ı kursam ne kaybederim ?

Riskim yalnızca farklı bir Launcher'ın Vidon Box'ta çalışmaması mı olur , stabil çalışmaması mı olur yoksa cihaza hiç çalışmaz ya da cihaza donanım anlamında bir zarar verir miyim ?

Var mı bu konuda tecrübesi olan ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 27 Mart 2015; 14:57:28 >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Launcher konusundaki yukarıda sorduğum soruma kendim cevap vereyim.

Az önce M8 Android Box'a ait Launcher'ı yükledim cihaza. Donanımsal anlamda hiçbir sıkıntı yok.

Ana ekrana atıyor bu Launcher kısayolunu. Ve her açmak istediğinizde buna tıklamak zorunda kalıyorsunuz. Yani cihaz her seferinde bu Launcher ile açılsın diye bir seçenek yok cihazda.Bu sıkıntı yine bir derece.

Asıl sorun Launcher'daki çoğu ikonun çalışmaması. Mesela Media Player'a tıklıyorsun , açılan giçbir şey yok ortada , ya da Youtube'a tıklıyorsun açılan birşey yok ortada.Çünkü bu kısayolların bağlantısı yok cihazla.Sadece birkaç ikon çaışıyor.Böyle olması da normal sanırım.Çünkü Ugoss kullandığım dönemden hatırlıyorum. Özellikle Ugoos'a daha doğrusu RK3288 chipsetli cihazlara uygun Launcher yüklüyorduk cihaza.

Bu yüzden Amlogic 802 chipsetli M8 Android Box'ın kullandığı Launcher'ın AllWinner A31 chipsetli Vidon Box'a uymamasını gayet doğal karşılıyorum.

Sonuçta denedik ve öğrendik. Eğer ki ilerde AllWinner A31 chipsetli cihazlara uygun başka bir Launcher bulursak onu da deneriz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Son günlerde VidOn Forumda VidOn Media Center ile ilgili sitemlerin arttığı gözüküyor.Bu iyi ve şimdiye dek çoktan olması gereken bir gelişme.Çünkü alan kişi doğal olarak web sitesinde gördüğü bu arayüzü görmek istiyor cihazında.Alan kişilerin tepkileri artınca ve " Web sitenizde gördüğümüz bu arayüz nerde " diye sorulunca bugün yetkili birisi en azından süre anlamında detay veren bir açıklama yapmış.

" Şu anda Vidon Server ve VidOn Cloud'a ait Alfa testler yapılıyor. Tahminimce Nisan ay'ı içerisinde VİdOn Media Center'ın beklenen arayüzü yayınlanacak.Ama biz daha kısa bir sürede yayınlamak için çalışıyoruz " demiş.

Bu iyi bir haber.Bekleyelim bakalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda ilgimi çekti takip edeyim
  • Geekbuying'den sipariş ettiğim Vidon Box nihayet ulaştı.
    Kurulum esnasında biraz uğraştırdı. Ama şu anda işler bir konu hariç yolunda gibi.
    Bu alette root yetkilerini almanın bir yolu yok gibi gözüküyor. Böyle olunca samba server kurulamıyor. Sonuç olarak bu aleti bir nas server olarak kullanmak şimdilik olası değil gibi gözüküyor.
  • Hayırlı olsun, iyi günlerde kullan.

Evet, benimde bildiğim kadarıyla root yetkisi alınamıyor bu cihazda.Çünkü diğer cihazlar gibi özgür değiliz Android anlamında.Ama zaten böyle oldugunu bile bile aldık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar

Firma kendi forum sayfasında ; 2 Nisan 2015 tarihi itibarı ile VidOn Media Center'ın v0.0.1.7 versiyonunu yayınladı.

NOT : Bu yayinlanan VMC versiyonu ; bizim merakla bekledigimiz versiyon değil.Belli başlı düzenlemelerin yapildigi ara bir versiyon sadece.

Yine aynı şekilde önceki günlerde ; XBMC'nin 0.0.0.6 beta versiyonunu da v1.0.0.0 versiyonuna güncellemişti firma.

Her iki güncel yazılımın versiyonunu konu başlığında güncelledim ve indirme linklerini de ekledim.

Firma bazı güncellemeleri sessiz sedasız bir şekilde , öncelikle kendi forum sayfasi üzerinden veriyor ve sonrasında Support bölümüne ekliyor sanırım.

Ne değişti derseniz mesela VidOn Media Center'ın v0.0.1.7 no'lu bu sürümü ile ; Files bölümüne usbhost0 eklentisinin geldiğini gördüm en başta.

Diğer güncelleme detaylarını eklediğim linklerden takip edebilirsiniz.

Zaten size tavsiyem firmanın forum sayfasını belli aralıklarla takip edin.

İngilizce bilmiyor olsanız bile Google Translate seçeneği birçok açıdan işinize yarayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 3 Nisan 2015; 22:08:49 >

• 3d iso deneyen var mı, performansı nasıl acaba?
  • Arkadaşlar ,

Cihaz maceralarım devam ediyor ve yeni sulara yelken açıyorum yine.

Ve yaklaşık 2 ay önce aldığım ama deneme amacıyla çok az kullandığım Allwinner A31s chipsetli Vidon Box model cihazımı satıyorum.

Cihazda tabii ki hiçbir sıkıntı yok ve ilk günkü gibi pırıl pırıl.Zaten rom yükleme denemeleri ve video testleri haricinde çok fazla da kullanmadım.Genelde bu tarz cihazları pek kullanmıyorum zaten.Sadece zaman zaman denemeler ve testler için açıyorum.Bu süreçte de elimdeki Egreat M32B ile devam ediyorum arşivimi seyretmeye.Çünkü dizi ve film arşivim Egreat M32B içindeki dahili HDD'te.

Aslında Vidon Box'ı rahatlıkla kullanabilirim , elimdeki mkv ve DivX amaçlı videoları seyretmeye fazlasıyla yeten bir cihaz.Ve bu anlamda kayda değer yazılımsal bir sıkıntısı yok.

Fakat girdiği kampanya dolayısıyla iyi bir fiyat seviyesie gelen ve kullandığı Mstar işlemcisi sebebiyle önceden de takip ettiğim bir cihaz olan Zidoo X9 aldım bir tane.Sanırım 10-15 gün içine elimde olur.

Dolayısıyla elimdeki Vidon Box'u satıyorum.

Vidon Box’ı satın almayı düşünenler PM yoluyla iletişime geçebilir.

Selamlar...

Papirus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 17 Nisan 2015; 14:22:04 >

• Yazılım konusunda VidOn Me firması iki güncel yazılım yayınladı.

Bunlarda birisi ; 11 Nisan 2015 tarihinde yayınladığı VidOn Server v2.0.2.7 sürümü.

Bu yazılımla cihazlar arasında medyalarınızı paylaşabiliyorsunuz.

http://vidon.me/vidon_server.htm

http://forum.vidon.me/index.php?/topic/1395-vidon-server-v-2027-is-out/

Diğeri ise ; 17 Nisan 2015 tarihinde yani daha dün yayınladığı VidOn XBMC v14.1.0 sürümü.

http://forum.vidon.me/index.php?/topic/1413-vidon-xbmc-v1410-based-on-kodi-141-for-forum-users/

Firma bu yazılımla XBMC'nin KODI 14 sürümüne terfi etmiş.Ve yaptığı açıklamada da bir detaya yer vermiş.Firma bundan sonraki güncellemelerinde 3 karakterli bir versiyon ismi vereceğini belirtiyor.Yani KODI 14.2 olduğunda Vidon firması bu sürüme 14.2.X ismini verecek.

Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 18 Nisan 2015; 14:19:21 >

• Arkadaşlar,

Satışa çıkardığım Vidon Box satılmıştır.

Bilginize...

• Bu arada birkaç gün önce ( 16 Nisan ) siparişini verdiğim Zidoo X9 ile ilgili takip numarasını göndermiş firma.

Cihaz dün yani 20 Nisan itibarıyla kargoya verilmiş gözüküyor.

İş cihazın gelmesini beklemeye kaldı artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 21 Nisan 2015; 14:32:15 >
  • Cihazı kullanan bir arkadaşım D-Smart Blu uygulamasının yüklenemediğini söyledi.Bu detayı da vermiş olayım merak edenlere.

Ama genel anlamda ; özellikle KODI'nin afişlemesinden ve elindeki DivX ile mkv formatlı videoları oynatması anlamında çok memnun cihazdan.

Amacı elindeki videoları iyi bir şekilde afişleme ve oynatmak olan kişilere gönül rahatlığı ile önerebilirim Vidon Box'ı.

Tabii ki oynatma derken KODI'nin oynatmasından bahsediyorum.Cihazın kendi medya oynatıcısı altyazı anlamında çok başarılı değil her zaman söylediğim gibi.Harici olarak Archos yada MXPlayer'da yükleyebilirsiniz.Bu da işin bir başka güzel tarafı.

Şöyle yapabilirsiniz örneğin : Forumda bahsedildiği şekilde KODI'ye ait oynatıcı satırını değiştirip istediğiniz bir oynatıcıyı KODI'ye afekte ederek afişlemeyi KODI'ye yaptırıp oynatmayı Archos yada MXPlayer gibi bir oynatıcıya da yaptırabilirsiniz.Bu da işin bir başka güzel tarafı.

Bilgilerinize...

• VidOn Me firması ; 18 Mayıs 2015 tarihinde iki yazılımını daha güncelledi.

Bunlarda birisi ; VidOn Media Center'a ait v0.0.1.8 sürümü.

http://forum.vidon.me/index.php?/topic/1466-vidon-media-center-v-0018-is-out/

Diğeri ise ; SDK v1.4 sürümü.

http://forum.vidon.me/index.php?/topic/1465-vidon-box-sdk-v-14-is-out/

Bu güncellemelere ait detayları , linklerdeki sayfalarda okuyabilirsiniz.

Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 20 Mayıs 2015; 23:48:02 >

• Bu arada daha birkaç gün önce ( 19 Mayıs 2015 tarihinde ) güncellenen Vidon Server ve VidOn Cloud (TV) yazılımlarını da atlamayalım.

Aşağıdaki sayfada yazılanlara sizde bir göz atın isterseniz. Çünkü cihazda hep merak ettiğim VidOn Medya Center arayüzünün çalışması için ; VidOn Server ve VidOn Cloud (TV) yazılımlarının yüklenmesi gerekiyor gibi birşeylerden bahsediyor sanki.

http://vidon.me/vidon_server.htm#vidon_cloud

Bu iki yazılımın güncel versiyonlarını yükleyip bir deneyin derim şahsen.Bakarsınız o merakla beklenen VidOn Medya Center arayüzüne kavuşursunuz.

Vidon Server ve VidOn Cloud (TV) yazılımlarının indirme linklerini konu başlığının ilk mesajında güncelledim.

Ayrıca aşağıdaki linkten de direk olarak yazılımlarla ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

http://forum.vidon.me/index.php?/topic/1438-vidon-cloud-tv-for-vidon-box-beta-release/

Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Mayıs 2015; 16:59:56 >

• Firma yazılım konusunda güncellemelerine devam ediyor.

VidOn Box Server , VidOn Media Center , VidOn Cloud TV for VidOn Box , VidOn Cloud for IOS ve VidOn Cloud for Andoid uygulamaları için güncellenen bu yazılımları konu başlığında bulabilirsiniz.

Uygulamalardaki bu güncellemelerle , mesela cihazda hep istediğim afişleme özelliği aktif hale gelmiş gözüküyor.Artı olarak ; IOS cihazlardan ve Android cihazlardan VidOn Box'a erişim yazılımları da gözden geçirilmiş gözüküyor.

Cihaz sahibi arkadaşlar bu yazılımları yükleyerek deneyebilirler.
  • VidOn.me firmasının yaptığı güncellemeleri farkettikçe konu başlığındaki linkleri de güncellemeye çalışıyorum.

Son olarak 10 Temmuz 2015'te çıkan VidOn XBMC v14.2.1 versiyomnuna ait linki ekledim bugün.

http://forum.vidon.me/index.php?/topic/1528-vidon-xbmc-kodi-based-v1421-is-out/

Bilginize...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.