Şimdi Ara

VidOn A31S Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
4.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla ne desem ki büyük bir şansızlık herhalde.

Resetleme haricinde bir de sıfırdan firmware atma durumu var ama ben hiç denemedim. İşin can sıkıcı kısmı cihaza elektriğin stabil gelmemesi.

Bence cihazı geri göndermeden Vidon.Me foruma girip forumdaki moderatörlere bir sorman iyi olur. Mantıklı bir fikir veren olabilir.

Mesela bende cihazın resmi olmayan sürümüne bir yerlerden ulaşıp yüklemiştim ama kilitlenmeler yaşamıştım bir ara. Forumda yazdığımda moderatör resmi dağıtım olmadığı için fırçalamıştı beni ve destek vermiyoruz demişti. Ardından da mesajımı kilitlemişti. Ama diğer yandan başka birisi özelden mesaj göndererek cihazı nasıl resetleyeceğimi tarif etmişti. Bence foruma bir danış derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Valla ne desem ki büyük bir şansızlık herhalde.

Resetleme haricinde bir de sıfırdan firmware atma durumu var ama ben hiç denemedim. İşin can sıkıcı kısmı cihaza elektriğin stabil gelmemesi.

Bence cihazı geri göndermeden Vidon.Me foruma girip forumdaki moderatörlere bir sorman iyi olur. Mantıklı bir fikir veren olabilir.

Mesela bende cihazın resmi olmayan sürümüne bir yerlerden ulaşıp yüklemiştim ama kilitlenmeler yaşamıştım bir ara. Forumda yazdığımda moderatör resmi dağıtım olmadığı için fırçalamıştı beni ve destek vermiyoruz demişti. Ardından da mesajımı kilitlemişti. Ama diğer yandan başka birisi özelden mesaj göndererek cihazı nasıl resetleyeceğimi tarif etmişti. Bence foruma bir danış derim.

Geri göndermeden ne yapılabilir ki, cihaz çalışsa birşeyler yapılabilir ancak tık yok cihazda, resetleme sonrası tesadüfen çalıştı, şimdi yine çalışmıyor. En az 50 kez adaptörü çıkarıp taktım, adaptör yuvası bozulacak neredeyse... Neyse bir bakıyım yine... Geekbuying'e de mesaj attım, olayı anlatıp geri nasıl gönderirim diye, Hocam tekrardan sağol ilgilendiğin için.

• Üzüldüm inan ama elektronik şans işi biliyorsun.

Herkesin başına gelebiliyor. Bir yazış bakalım ne olacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamuranxxx

quote:

Resetlemeyi deneyelim bakalım birşey olacak mı? Şöyle :

Güç kablosunu çıkar, yandaki reset deliğine bir ataç sok ve ataçı basılı tutarken bir elinle güç kablosunu tak bakalım ne olacak?

Bu yöntem, cihazı resetleme yöntemi.Bir dene bakalım, sonuçta kaybedeceğin birşey yok.

Cihazın ışığı yandı, ancak tv ye görüntüsü gelmiyor.

hocam cihaz aciliyordur tv nin hdmi girişleri kitleniyor mu ne oluyor bende bunu minix te yaşamıştım. televizyonunu fabrika ayarlarına getir, iki cihazında elektiriğini kesip tekrar aç sonra. olmadı cihazını başka bir tv de dene, değişik hdmi portlarına tak veya cihazın hdmi girişlerinin video ayarlarını değiştir. cihazı full hd ye ayarlamış olabilirsin ama senin panel full hd olmayabilir.

Yeni yazılımı bul indir bilgisayardan kur. bilgisayarın cihazı görüyorsa zaten bir sorun yoktur. Yeni yazalım atarak görüntüyü getirmiştim bir ara. Yazılım atma adımlarını dikkatli bir şekilde yap.

He birde yanlışlıkla benim yaptığım gibi laptopun adaptör kablosunu yanlışlıkla vidon kutusuna takma. Gül gibi miniximi yakmıştım bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekmece -- 24 Mart 2015; 1:28:13 >

• cekmece C kullanıcısına yanıt
    Bazı şeyleri netleştirelim bu konuda...

Öncelikle yükleyeceğiniz yeni yazılım ise indirip kurmanıza gerek yok.Çünkü firmanın çıkardığı yeni bir yazılım varsa ; cihazda sorguladığınızda zaten güncel yazılımı buluyor ve güncelleyebiliyorsunuz.Aynı IOS cihazlar gibi yani.

Ama bu cihaza ; eğer ki kendimizin indirdiği farklı versiyon bir yazılımı yükleyeceksek USB bellekten yüklüyoruz.Fakat bunda da şöyle hassas bir durum var.Eğer ki yükleyeceğiniz yazılım daha eski bir sürüm ise cihaz bunu USB bellekten kurmuyor. Yani o anki güncel yazılım üzerine daha eski bir sürüm kurmanıza USB bellek üzerinden izin vermiyor cihaz. Hatta şunu da denedim.Yükleyeceğim sürümün numarasını özellikle daha ileri bir sürümmüş gibi değiştirdim ve tekrar denedim.Cihaz bu hikayeden yaptığım versiyon değişikliğini yutmadı ve eski yazılımı yüklemedi... :

Bende ne yapıyorum ? Bu gibi bir durumda cihazı yan tarafındaki delikten bir ataç yardımı ile resetleyerek fabrika ayarlarına döndürüyorum ve cihaz çok daha önceki bir yazılım ile açılıyor.Bende istediğim yazılım sürümünü yükleyebiliyorum.

Birde PC üzerinden yazılım yükleme ile ilgili anlatılan daha doğrusu bir imaj dosyasını yüklemeyi tarif eden bir detay var VidOn.me forumunda.Ve bu yöntemde " PhoenixSuit " adlı bir program yardımı ile SDK 1.1 versiyonuna ait bir imaj dosyası yükleniyormuş cihaza.

SDK denilen terim , VidOn Box'ın firmware yazılımı ve şu anda sitesinde 1.2 sürümü mevcut.Bahsedilen bu imaj dosyası ile SDK1.1'e dönülüyormuş sanırım ama işin garibi ben cihazı ataç ile resetleyerekte SDK 1.1'e dönebiliyorum.Yani resetleme ile imaj dosyası yüklemenin farkını hâlâ anlayabilmiş değilim açıkçası.

Ben PC üzerinden yapılan bu yöntemle imaj atmayı da denedim ama bir türlü yapamadım.Daha doğrusu programı çalıştırdım ve indirdiğim imaj dosyasını adres gösterdim programda ama bundan sonraki adım olan uzaktan kumanda üzerindeki GERİ ve HOME tuşuna aynı anda basarak cihazı kapatamadım.Haliyle de imaj yükleme çabalarım sonuçsuz kaldı.

Resetleme ve PC üzerinden imaj dosyası atarak yazılım yükleme ile ilgili detayları konu başlığına ekledim. Arzu eden arkadaşlar cihaz üzerinde oluşabilecek tüm riskleri göze almak kaydıyla deneyebilirler.

Selamlar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Mart 2015; 14:50:17 >

• Papirus Hocam hürmetler

şu aleti alacağız(damada bakıyorum) >>http://www.mede8er.eu/en/index.php?d=600x3d

ben bu üreticiyi 2 seneden fazladır takip ederim,sanırım TR ye gelmiyor bu alet? epeyi zaman önce TF de Med8er konusu vardı diye biliyorum
    inceledim ve heriflerin forumları dahi var! Avrupa çıkışlı olduğu için bana sağlam geliyor(ürün tabiki harbi ÇİN malı,tüm diğerleri gibi)

bir Fransız sitesinden cihazı buldum maliyeti € 140 kağıt gibi oluyor(%21 Fransız VAT ı düşüyor adamlar) parasını geçtik zaten sorun değil de
    bu marka USA/Avrupa da gördüğüm kadarıyla epeyi popüler!

İşlemci gördüğün gibi RT

Android tabanlılar resim kalitesi olarak hikaye bunları geçtik,bize göre değil bunlar,ne dersin Med8er için???

CAN++

• albani kullanıcısına yanıt
    Can Abi ,

Yahu seni şu damat ne şanslı adam yahu...

TV paneli lazım olur , sen yol gösterirsin alacağı ürün hakkında.

Uydu cihazı lazım olur , sen yol gösterirsin alacağı ürün hakkında.

Medya oynatıcı lazım , sen yol gösterirsin alacağı ürün hakkında.

Aahhh ahhh.Senin gibi kayınpeder dostlar başına maaşallah....

Gelelim Mede8er'e :

Öğrenebildiğim kadarıyla Avrupa'da çok beğenilen bir cihaz ama bahsettiğin model zaten 2013 yılına ait bir cihaz. Üstelik 140 €'lık bir fiyatı var. Her ne kadar % 21'i düşüyor olsa da ve yaklaşık 110 €'ya gelse de bana göre az bir para değil.

Tamam ; menüsündeki afişleme özelliği , kaliteli ve öğrenebilir bir kumandaya sahip olması , Android tabanlı bir cihaz olmaması , resimlerde görebildiğim kadarıyla Türkçe altyazı desteğinin olması gibi etkenler cihazın artıları.

Ama bir Wi-Fi antenine bile artı para vereceksin ve gördüğün gibi sana gelecek 130 €'ya.Çünkü Wi-Fi anteni deyip geçme , 20 € yazmış satış fiyatını.Ve afişleme yaptırma amacıyla zaman zaman kullanman gerekecek.Her seferinde kablo ile mi uğraşacaksın ?

Artı 110 €'ya yakın fiyatı var cihazın ama desteklediği formatlarda H.265 bile yok.Dolayısıyla bu parayı neden veresin ?

Görüntü kalitesi açısından dersen ; bizim kullandığımız ve artık antika olmaya aday Egreat M32B'ler , Popcourn A-100 gibi cihazlardaki görüntülerden daha fazla ne verebilir ki ? Bence o cihazlar kadar bile veremez.

Dolayısıyla ; bana sorarsan ben VTen'i bir bekle derim.Tamam biraz daha pahalı bir cihaz ama bu 167 $'lık fiyatına Wi-Fi aparatı da dahil olarak düşün.Eee , senin sorduğun cihazda 110 € zaten , buna artı olarak bir de 20 €'da Wi-Fi aparatını eklesek ; al sana 130 €'ya geliyor.Haliyle arada atla deve kalmıyor fiyat anlamında.Bu arada VTen alışverişinde senin bahsettiğin tarzda gümrük indirimi olup olmayacağını da hesap etmedim bu kıyaslamaya.

Yoksa önerdiğin cihaz güzel ve görüntü işlemesi başarılı diye bahsediliyor web sitelerinde ama kullanıcıların beğenileri haricinde teknolojik olarak bizim bildiğimiz bir artısı yok ki. Bize artı olarak ne kadar kaliteli görüntü verecek onu da bilmiyoruz.Çünkü etrafımızda görüpte kullanan yok.

Popcourn yada yeni adıyla Cloud Media VTen'deki yeni VXP görüntü işlemcisi ; eğer söylendiği gibi becerikli çıkarsa bizim gibi görüntü kalitesi tutkunlarına hitap eden bir cihaz olur. Tadından da yenmez.

Ben acele etmemeni ve taşların biraz daha rayına oturmasını beklemeni tavsiye ederim.

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Mart 2015; 18:23:44 >

• Hocam bilgiler için teşekkürler+

VTEN e baktım ama PCH olduğu için kaçtım yaw bu mereti yıllardır kullananlar var ama FW v.s sorunları hiç bitmedi gitti diye biliyorum,PCH açıkçası güvenmem
    ama dediğin gibi acelemiz de yok,önümüzdeki ay başı/için de alınacaktır dolayısıyla VTEN i bekleyelim o zaman+

USA/Avrupa da marka ve isim yapmış cihazlar her zaman biraz pahalı oluyor ve optional denilerek bazı aparatları da ayrı satılıyor,yani Türkçesi çakallık yapılıyor

Benim internet TT den 24Mb Hipernet tarifesi,verdikleri modem 4port+Wireless filan bir şey ama ben 4 portu da wired kullanıyorum,bahsettiğin "afişleme" nedir yaw??
    bugüne kadar 5 tane MP cihazı kullandım ve hepsi wired bağlı idi,damat da öyle kullanacak zaten fazla anlamaz,takacak HDD yi netten indirip attığı filmleri izleyecektir

Can Abi ,

Biraz bekleyelim bakalım gelişmeleri ? Nedir , ne değildir bir görelim şu Sigma Chsipsetl VXP İşilemcisinin marifetlerini.

Fakat dediğine katılıyorum : Popcourn yazılım anlamında biraz süründürür kullanıcılarını.Ama sonuçta Sigma chipsetli ve VXP denilen yeni bir görüntü işlemci ile çıkıyor piyasaya ve merakla bekleniyor.

Üstelik " İlk Sigma Dizaynlı 4K Medya Oynatıcı " sloganı ile.

İşin içinde Sigma olduğu için ; görüntüden de oldukça umutluyuz tabi iki.

Yoksa yazılım anlamında maalesef 1-1,5 ay önce ; yeni çıkardıkları Openhour Chameleon cihazı için Türkçe altyazı desteği olup olmadığını sormuştum. " Şimdilik yok ama çalışıyoruz " diye cevap vermişlerdi.O yüzden VTen'de de dikkatli olmak lazım bu konuda.

Opsiyonel cihazlar genelde hep paralıdır bu tarz cihazlarda , haklısın. Sen bakma ; VTen'de de ayrı satılıyor bu Wi-Fi aparat ama şimdilik bir kampanya yapmış ve hediye olarak veriyor yanında.Ama ben anten şeklindeki Wi-Fi aparatları tercih ederim şahsen ve USB şeklinde olanları pek tutmam genelde.

Afişlemeye gelince ; kimisi için önemlidir ,i kimisi hiç bakmaz bile. Fakat benim için en önemli unsurlardan birisidir mesela.

Olay şu : Bu cihaza USB üzerinden taktığın HDD'teki film , dizi , müzik gibi dosyaları cihaz internetete bağlıyken üzerindeki afişleme programı üzerinden bir kez taratıyorsun.Takılı HDD'inde ne var ne yoksa olduğu gibi karşına geliyor.

Mesela bu afişleme programları ; cihazında hangi film var . bu filmler IMdb'den kaç puan almış , kaç senesinin filmi , oyuncuları kim , filmin özeti ne ( istersen Türkçe olarak hatta ) çarşaf gibi gösteriyor ekranda.

Mesela hangi dizinin kaç bölümü var arşivinde , her bölümün konuları , oyuncuları ne , hatta hangisini seyretmişin ve hangi bölümde kalmışsın onları bile söylüyor sana.Diyelim 24 bölümlük bir dizide 13.bölümü seyrettin ve 1 hafta sonra açtın aynı dizi klasörünü.Bu dizi klasöründe takip ettiğin sezonu açtığında 14.bölümde kaldığını gösteriyor sana.

Yine aynı şekilde arşivdeki müzik albümlerini çok iyi afişliyor bu programlar.

Velhasıl benim için görüntü kalitesi tabii ki ilk öncelik ama görsellikte olacak bu tarz cihazlarda.Çünkü yıllardır evdeki emektar Egreat M32B'de bile Oversight afişleme programı ile takip ederim tüm arşivimi.

Bence senin damatta , internetten indirip HDD'ine attığı filmlerin güzelce afişlenmesini ve ekrandaki afişlerin içinden o andaki izleme zevkine göre dizi-film seçebilmeyi beğenir.

Afişlemeye örnek sayfaları aşağıdaki linklerde görebilirsin.

https://www.google.com.tr/search?q=yamj&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3HYRVY6bKazU7Ab_7oHQBQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1680&bih=949#tbm=isch&q=yadis

https://www.google.com.tr/search?q=yamj&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=3HYRVY6bKazU7Ab_7oHQBQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1680&bih=949

Diğer yandan evimde şimdi kullandığım basit çaplı bir cihaz olan Vidon Box'ta kullanmak için , cep telefonuma Yatse diye bir program yükledim.Hatta kilit peketini de 8,99 TL'ye satın aldım bu programın.

Ne mi yapıyorum bu programla ?

Cep telefonumun ekranından bu Vidon Box'a USB üzerinden bağlı HDD'imdeki afişlemeyi yönetebiliyorum.HDD'imdeki tüm film ve dizi arşivime ait bilgilere cep telefonumdan ulaşabiliyorum. Ev halki için Vidon Box üzerinde takılı HDD'ten A filmini açıyor ama ben cep telefonu ekranımdan B filmini kesintisiz izleyebiliyorum.Yada onlar film izlerken ben film arşivime göz atabiliyorum ve detayları okuyabiliyorum.Tüm bunlar XBMC programı üzerinden ve telefonumdaki Yatse eklentisi ile oluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=9qsQE7c25eg

Sonuçta teknoloji güzel şey ve kullanmayı seviyorum...

Selam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Mart 2015; 18:33:50 >

• Hocam bizim afişle mafişle filan işimiz olmaz,çok basit olarak takarız HDD yi cihaza ve izleriz,zaten çoğunlukla da siliyoruz filmleri,arşiv de benim özel olarak tuttuğum
    bir film hiç olmaz ama damat tutuyor ve sürekli bazı filmleri izliyor,ben ise SD&HD music-clip/film indirir ve izler silerim,sadece bazı clipleri flash diske atıp uzun
    süre saklarım,bir filmi en fazla iki defa izlerim ama clipleri senelerce izlerim

PCH eskiden beri takip ettiğim cihazdır ve iyi bir marka oldu global pazarda ama sürekli-senelerdir bir FW tantanası da devam ediyor,dün yeniden epeyi yabancı siteleri gezdim
    yaw bir dolu şikayetler var FW ler v.s için dolayısıyla sıcak bakmıyorum PCH aletine

Med8er de uzun zamandır takip ettiğim ve forumu da var arada bakıyorum,bunlar en üst pazarlar da iyi yer edinmiş oldukları ve Avrupa çıkışlı firmalar oldukları için
    bana göre bu aletler de daha iyi,çakal Çin li yazılım verecek v.s işleri bana ters,onun için listeme almıştım bu Med8er denen mereti

Diğer adayım yine uzun senelerdir takip ettiğim "Zappiti" dir,DUNE ile sanırım birebir aynı cihaz bu meret,üreticisi de sanırım aynı,Avrupa için Zappiti öne çıkmış
    Dune ise global pazarda daha tanınmış oldu+

Evet biraz daha bekleyelim,zaten ben şu anda son 1,5 senedir MP işini imzamdaki Tosh Bluray ile yapıyorum,resim kalitesi süper(özellikel SD lerde en iyisi diyebilirim!)
    arada BD de izliyorum,ama Cinavia olduğu için çakma-BD izlenmiyor MKV/FLV/MP4/AVI Divx-Xvid/MOV/WMV(9) ve DTS OK dir+
    Damat da ise LGE nin BD si vardır onda da bu formatlar ve DTS OK dir

Ancak bu cihazlar hiç bir zaman tam bir MP işini göremiyor! dolayısıyla MP aslında elimizde olmalı diye düşünüyorum ve bazıları içinde o yazdığın atraksiyonları yapması da
    çok önemli oluyor,ancak resim kalitesi olarak BD ler tabiki çok çok iyi

Önceki yıllarda EK bir işte çalışırken senin şimdi keyifle kullandığın o Toshiba Blu-ray'leri , millete zorla sattık. " Alın kullanın bu cihazı. Blu-ray için olmasa da normal DVD ,Divx v.s seyretmek için ilerde arasanızda bulamazsınız.Bu paraya böyle bir cihaz bedava çünkü" diye yalvardık.

O yıllarda Toshiba'nın bu cihazda kullandığı HD-DVD teknolojisi Blu-ray karşısında tercih edilmeyince tutmadı piyasada ve stokları eritmek zor oldu.Normal DVD Player mantığıyla erittik stokları.Cihazdaki görüntü işlemcisi dehşetti , çok iyi biliyorum.Sırf bu yüzden DVD'leri bile bu cihazla oynatıyorduk.

Neyse dönelim konumuza : Evet , Popcourn mimlidir yazılım konusunda , bu yüzden bende mesafeli yaklaşırım.Ama şu VTen denilen mereti bir görelim yine de.

Mede8Er'e gelirsek ; yazılım anlamında oldukça iyi bir cihaz.Dünden beri biraz daha üzerine düşerek okudum forumlarda.Gönül rahatlığı ile alabilirsin ama H.265 desteği olmayan bir cihaza o kadar para vermek bence düşünülür.

Burada benimde gönlümde yatan aslan belli : Zappiti 4K Player

Ama şimdilik hiç acelem yok , o yüzden beklemedeyim.

VTen'deki kullanıcı yorumlarını ve bu esnada Zappiti'deki geliişmeleri izleyeceğim.

Selamlar...

• Hocam senin bahsettiğin cihaz Tosh un HD-DVD teknolojisi olan bluray gibi olup adına HD-DVD denilen sistem içindi ben de hala EP30 serisi var ve sanırım senin
    bahsettiğin cihaz da bu olmalı,millet o zaman anlamıyordu,komik rakamlara düşmüştü ama bugün en baba DVD Player bile bunun yanında hikaye gibi kalıyor
    ben de OPPO DVD player de var ama EP30 hiç yetişemiyor bugün hala DVD hastaları varsa alsın bu cihazı görsün gününü

Benim MP cihazı olarak kullandığım ise Tosh un daha sonra HD-DVD işini kapatıp BD ye yönelmesinden sonra ürettiği BD cihazıdır BDX-5400 serisi,yaw bu alet de
    süper ve kimse bilmiyor ama gerçekten çok ama çok iyi,şimdilik MP işini bununla çözüyorum bende ayrıca SD içerikler de olduğu için bu cihaz asıl burada işe yarıyor

++

PCH içinse bekleyip bir süre izlemek gerekiyor herifler iddalı ama FW işleri hep sakat bunlar da,en son güncel yazıları da okudum şikayet hiç bitmiyor nedense
    VTEN de belki olay nokta atışı gibi olabilir

Med8er ise hem en üst pazarlar da marka olmuş hemde genel olarak hep olumlu izlenimler almış ve ayrıca forumu da var FW ler v.s oradan servis ediliyor ve iletişim de
    direk bunlarla olduğu için;biz deki gibi yok Sancak firmasını bekleyelim yok Çin li gelecekmiş yok Çin li çalışıyormuş v.s v.s gibi çin işi cihazları hiç sevmiyorum
    gerçi tüm cihazlar çin işi ama bunu satan veya fason ürettiren v.s firma çok daha önemli ve Dune/Zappiti/Med8er/Fantec v.s gibi bir çok firma çok daha iyi oluyor
    direk heriflerle temas oluyor ve bunlar bu iyi pazarlarda iyi olmak zorunda zaten ama tek istisna gibi gördüğüm hep PCH oluyor,bundan şikayet hiç bitmiyor gibi
    geliyor bana

Zappiti/Dune iyi cihazlar ve özellikle Zappiti ciddi anlamda hem marka oldu hem de gördüğüm kadarıyla sıkı bir cihaz,elin çakal çinlisinin moktan cihazına para vermektense
    daha fazla verip böyle bir cihaz almak bana daha mantıklı geliyor ama Zappiti gerçekden pahalı yaw

Zappiti de sanırım son serisinde H265 desteği veriyor ki yakında bu tür cihazlar sebil gibi ortaya dökülecektir!

Evet , aynı cihazdan bahsediyoruz.

Toshiba HD-EP30...

• Bu arada Vidon Box sahibi diğer arkadaşlardan ses seda yok.

Nedir cihazla ilgili son durum arkadaşlar?

• Bu konu başlığı haricinde ; VidOn.me forumunu da takip etmeye çalışıyorum sık sık.

Cihazı alan kullanıcıların bazıları forum sayfalarında , benim en başından beri tepkimi gösterdiğim konuda , sitemlerini yazmışlar geçenlerde.

" Cihazı aldık ve HDD arşivimizin içeriğini Vidon Media Center arayüzü ile görmek istiyoruz.Web sitenizde görünen Vidon Media Center arayüzü nerde , cihazda neden yok ?" diye sormuşlar.

Firmanın verdiği cevap haliyle klasik. " Bu arayüzün beta sürümünde bazı problemler yaşadık ve kaldırdık.Güncellemeler devam ediyor.Belli bir süre sonra kullanımınızda olacak ".

Bu konuda cenkyigiter nickli kardeşimiz yukarıdaki mesajlarından birinde yazılım konusu için şöyle yazmıştı :

" Forumlarından anladığım kadarıyla firmadan ziyade bir grup gönüllü geliştirici ve gönüllü beta tester çalışıyor."

Ama gönüllü geliştirici ve tester'lerle bu işi yapıyorsan zor.Sonuçta adamların bu eksikliği giderme ya da biran önce giderme gibi bir zorunluluğu yok.Keyfe keder çalışıyorlar.

Oysa bizim gibi kullanıcılar , gönüllü olmadığımız halde tespitlerimizi de gönderiyor ve belki de hiç farkında olmadıkları şeyleri bile farkedebiliyoruz yazılımda.Ama kaale alan yok maalesef.

Aslında iş basit : Bu arayüzü yayınlarsın cihazında.Ve kullanıcılardan gelen tüm şikayetleri belli bir süre boyunca bir veri tabanında toplarsın.Baktın şikayetler aşağı-yukarı kesinleşti.Yeni bir güncelleme ile kaldırırsın bu arayüzü ve hemen arayüzdeki eksiklikleri güncellemeye başlarsın.

Fakat böyle bir mantık yürütmemiş firma.Yürütmemiş diyorum , çünkü cihazı satın alıpta bu arayüz kullanımını internette paylaşan hiç kimseyi göremedim.Sanırım kimse kullanamamış doğru dürüst.Bu arayüzle ilgili sadece bir tane video bulabiliyoruz , o da bir firma çalışanının büro ortamında çektiği görüntü.

Aylardır da VİdOn Media Center arayüzüyle ilgili bir gelişme yok yazılım anlamında.Ama Web sitesinden de reklamlarını kaldırmıyorlar.

Sonuçta en başta şöylediğimiz şeye dönüyoruz.Kendini yazılım konusunda ispatlamış firmalar her zaman farklıdır. Örneğin Ugoos , Mede8er , Xtreamer , Zappiti gibi firmaların yazılım güncellemelerine bakın.Bu firmalar cihazları için kullanıcı görüşlerine önem veren , yazılım güncellemeleri ile ön plana çıkan firmalar.Ve her zaman bir adım öndedirler diğerlerinden.

Gerçekler maalesef böyle ve keyiflerinin gelmesini beklemeye devam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 26 Mart 2015; 9:52:10 >

• yaw biraz fazla verirsin daha adam gibi veya tam adam gibi MARKA olmuş ve özellikle USA/Avrupa pazarında iyi isim yapmış ve popüler bir cihaz her zaman tercihimdir
    bunların ayrıca muhatapları direk o ülkedeki ana firması oluyor ve forum bile açıyorlar! kendilerinin bazı adamları da orada oluyor v.s

diğer ucuz olan bir ton çakma markalı teneke kutusu cihazları Çin den destekli ki arada herifleri bulasın bunlarla gitmez bu işler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cekmece

quote:

Orijinalden alıntı: kamuranxxx

quote:

Resetlemeyi deneyelim bakalım birşey olacak mı? Şöyle :

Güç kablosunu çıkar, yandaki reset deliğine bir ataç sok ve ataçı basılı tutarken bir elinle güç kablosunu tak bakalım ne olacak?

Bu yöntem, cihazı resetleme yöntemi.Bir dene bakalım, sonuçta kaybedeceğin birşey yok.

Cihazın ışığı yandı, ancak tv ye görüntüsü gelmiyor.

hocam cihaz aciliyordur tv nin hdmi girişleri kitleniyor mu ne oluyor bende bunu minix te yaşamıştım. televizyonunu fabrika ayarlarına getir, iki cihazında elektiriğini kesip tekrar aç sonra. olmadı cihazını başka bir tv de dene, değişik hdmi portlarına tak veya cihazın hdmi girişlerinin video ayarlarını değiştir. cihazı full hd ye ayarlamış olabilirsin ama senin panel full hd olmayabilir.

Yeni yazılımı bul indir bilgisayardan kur. bilgisayarın cihazı görüyorsa zaten bir sorun yoktur. Yeni yazalım atarak görüntüyü getirmiştim bir ara. Yazılım atma adımlarını dikkatli bir şekilde yap.

He birde yanlışlıkla benim yaptığım gibi laptopun adaptör kablosunu yanlışlıkla vidon kutusuna takma. Gül gibi miniximi yakmıştım bu şekilde.

Önerilerin için teşekkürler hocam, Cihaz hiç bir şekilde çalışmıyor, bilgisayara bağladım bilgisayar cihazı görmüyor, diğer tvde de denedim yok, cihazın çalıştığına dair hiç bir tepki yok, kaldırdım kutusuna koydum, geri iade etmeye çalışacağım...

• kamuranxxx kullanıcısına yanıt
    Forumda bir arkadaş bu tarz arızalı cihazlarla sırf hobi olarak uğraşıyor ve müdahale ediyor. Genellikle de çalıştırabiliyormuş böyle cihazları.

Şimdi sana ona bir gönder istersen desem , bu seferde firma " Bu cihaz açılıp müdahale edilmiş " diyecek. İyisi mi firma ile görüş ve iade tercihini kullanmaya çalış.

Fakat bu da oldukça yüklü bir kargo maliyeti çıkartır gibi geliyor bana. İyi değerlendir ve kargoyu ödemeli göndermeyi teklif et firmaya.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Forumda bir arkadaş bu tarz arızalı cihazlarla sırf hobi olarak uğraşıyor ve müdahale ediyor. Genellikle de çalıştırabiliyormuş böyle cihazları.

Şimdi sana ona bir gönder istersen desem , bu seferde firma " Bu cihaz açılıp müdahale edilmiş " diyecek. İyisi mi firma ile görüş ve iade tercihini kullanmaya çalış.

Fakat bu da oldukça yüklü bir kargo maliyeti çıkartır gibi geliyor bana. İyi değerlendir ve kargoyu ödemeli göndermeyi teklif et firmaya.

Tamam hocam bakalım, Geekbuying'e 2 kez mail attım, cihaz arızalı geri nasıl iade ederim diye, 5 gün oldu hala cevap vermediler, bende bugün paypaldan itiraz ettim, itiraz sonrası ilgilenecekler mi göreceğiz, Ptt kargo daha hesaplı gönderiyormuş ancak tabi kaç günde gidecek o da malum, kargo parasını firmaya ödetmeye çalışacağım bakalım maliyeti ne olacak, ona göre gönderip göndermemeye bir karar vereceğim...

• quote:

Şu arkadaşın niki nedir benim minix i gönderiyim ona
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.