Şimdi Ara

Virajda arkadan selektör yapan araçlara çözüm nedir. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
3.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sakinliğinizi koruyun, arka sis lambasını açın, sabit süratte ilerleyin.
  • Yola konsantre olun. En güzeli arkadaki araç hiç yokmuş gibi yolunuza devam edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9FiestaM6

Yazılımli corsa ile çıkarken aynisini birisi yapmıştı, gaza asilmamiz ile bembeyaz bmw, arkada siyah dumandan görülmez olmuştu

Yanlış hatırlamıyorsam, durdugumusda sahibi yanimiza yanaşıp, aracin yağ mi yakıyor hemserim valla cigerlerimize kadar koku işledi demişti
    motor yağ değil abi ayçiçek yağı deseydin

Virajda arkadan selektör yapan araçlara çözüm nedir.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Tek şeritli yolda hız sınırında ilerlerken arkadaki selektör yapacak, bende sağa çekip yol vermek zorunda olacağım öyle mi?

Hiç böyle sığırlara denk gelmedim. Böyle sığırlıklar da yapmadım.
  • üstünüzden veya içinizden geçemeyeceğine göre yasal sınırlar dahilinde yolunuza devam edin.
  • Hatalı sollama yapanlarla burun buruna gelmemek için virajlı ve bilmediğim yollarda önden giden tavşan olmak yerine arkadan giden tazı olmayı yeğlerim. Sellektör mü atıyor yol mu istiyor ver gitsin sonra da belli bir takip mesafesi bırakıp peşine takıl. Hem kaza riskin azalır hem de tempoyu daha iyi ayarlayabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün o yolun sonundaki sert virajda beyaz bmw pert olmuştu.Yağmurun en tehlikeli hali yerler yeni ıslanınca,yeni yağarken olan kısım.Arkadaş demiş 4lüleri yakın rahat edin.Birde arkanızda biri varsa düzlükte sağ şeride yanaşarak arkanızdakinin önünü rahat görmesini sağlarsanız size minnettar bile kalabilirler.
  • eşeğe bile binmeyi haketmeyen kimseler trafikteler
  • Şehirler arası yolda hızın 50 km yazdığı ve hız kamerası olan bir bölüme denk geldim geçen gün .

Yol çalışması olduğu için şerit dubalarla teke düşürülmüş. Takılıyorum 50 km hızda çünkü 200mt önümde de kamera var.
    Çimento kamyonunun biri arkaya dayandı, feryat figan ediyor. Selektörler, kornalar vs. İyice ayar olup fren lambası yakacak şekilde frene dokundum arada. Hızımıda 40 a düşürdüm. Ceza yesem ödeyecek sanki..
    Şerit 2 ye çıktı hemen kendini sola attı. Tam yanıma yaklaşırken yüklendim gaza sap gibi sol şeritte kaldı. Nasıl sağa girmeye çalışıyor o anda . :))

Tabi bu tarz hareketlerde yapmak çok doğru değil.Genel anlamda trafikte gergin gidiyor insanlar.Olaylar farklı gelişiyor ondan sonra..

Arkanıza biri dayandı diye hızlı gitmek zorunda değilsiniz.( Tabi otobanda 90la orta şeritte ya da sürekli en sol şeritte takılmakta yanlış) Strese girip güvenliğinizi tehlikeye atabilirsiniz..Ceza yiyebilirsiniz.. Yol verilecek bir kısım varsa yavaşlayıp yol vermek en doğrusu. Ne hali varsa görsün. Öyle bir yer yoksa da bekleyecek paşa paşa..

• rockandemir84 kullanıcısına yanıt
    Fren ışıklarını yakacak kadar hafif bir frene dokunun yanaşmaz kıçınıza kadar
  • Utanmaca sıkılmaca yok, hiçbir risk insanın can güvenliğinden önemli değildir, arka cama 'Acemiyim' yazıyorsunuz kalın punto ile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: d4rkston3

Dün o yolun sonundaki sert virajda beyaz bmw pert olmuştu.Yağmurun en tehlikeli hali yerler yeni ıslanınca,yeni yağarken olan kısım.Arkadaş demiş 4lüleri yakın rahat edin.Birde arkanızda biri varsa düzlükte sağ şeride yanaşarak arkanızdakinin önünü rahat görmesini sağlarsanız size minnettar bile kalabilirler.
    Özellikle böyle virajlı yollarda kaza yapan arabalar BMW, Volvo gibi araçlar oluyor. Herhalde sahipleri araçlarına çok güvendiğinden oluyor ama unuttukları bir şey var, BMW de olsa Volvo da olsa sizi yola bağlayan tek şey 4 teker.
  • İnsanlar .......... ......... (belirtisiz isim tamlaması) olunca yapacak bir şey yok. Umursamayın. Çünkü ......... .......... (belirtisiz isim tamlaması) olmanın tedavisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cricet

Özellikle böyle virajlı yollarda kaza yapan arabalar BMW, Volvo gibi araçlar oluyor. Herhalde sahipleri araçlarına çok güvendiğinden oluyor ama unuttukları bir şey var, BMW de olsa Volvo da olsa sizi yola bağlayan tek şey 4 teker.

Alıntıları Göster
    Doğru söylemişsiniz ancak bmw volvo audi merso gibi araç kullanan insanlara standart donanıma ek gereksiz kompleks ve özgüven ekleniyor adeta premium segment araç kullananlar sanırsınız sadece yol benim herkes çekilecek herkes bana saygı gösterecek durumundalar

• Tam olarak öyle değil bence de dedikleriniz gibi olanda çok var. Bmw,mercedes vb arabalar genelde arkadan tahrikli oluyor.Kuru yolda her şey iyiyken ıslak yolda arkadan itiş hatayı affetmez.Gaza biraz fazla basarsan direk atar arkayı.Önden çekerin toplaması biraz daha kolaydır yağmurda.Alışık olmayan biri kaydığında direk frene basarsa zaten hiç toplanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d4rkston3 -- 22 Eylül 2020; 20:26:26 >
  • Görmezden gel

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dikiz aynasının konumunu aşağı alın , müziği açın ve yolunuza bakın

• O sığırlardan burada da var. Önün dolu, sağın dolu, yol kalabalık arkadan selektör yapar, bir de "arkadan gelene yol vereceksin kardeşim" diye yüzlü çıkar. Sadece güvenliğini ilgilendiren hususlarda korna ve selektöre dikkat et, vitaminsizleri çok da ipleme.

• sen istifini bozmadan devam et adabını bilsin herkes kimsenin had bilmezliğine aldırış etme arkada kudursun dursunlar camlarını film yaptır sadece içeriye göre bakıpta cürretlerini aşacak hal hareketlere girmesinler
  • "
    Hız sınırı 90 olan yerde 120 ile giderken bile sıkıştırıp selektör/korna yapanlar oluyor. Bir yere kadar umursamıyorum. Bir yerden sonra frene asılıyorum. Benim arabanın arkası komple boyalı nasılsa. Bir kez daha boyatırım.

İstanbul'da emniyet şeridinden sağlayan birisi önüme girmeye çalışıyordu. Baktım ileride polis otosu var. Oraya kadar sokmadım onu şeride. Aynadan bir baktım polis çekmiş arkadaşı sağa

Özellikle garezim makas atanlara. Aynadan baktım bir makasçı geliyor. Vites küçültüp deviri yüksek tutuyorum. Tam yanıma geliyor makas atacak. Gaza asılıyorum.
    "
    Şeklinde düşünceleri olabiliyor insanların.

Herkes insan gibi yolunda gitse ne kaza olur ne de kavga. Hız tabelasında 100 değil 200 yazsa eminim 250 ile arkanıza yapışıp yine selektör yapacaklar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.