arkadaşlar bilgisayarımda ağdaki bilgisayardan bulaşan virus klasorlerın içerisine sızıyor daha sonra kaspersky antivirus uyarı verıyor ve klasorlerın *.exe lerini sildiriyorum. fakat daha sonra klasor gizli dosya haline geliyor öyle ki gizli dosyaları göster secenegınde bile klasor gorulmuyor. bunun için gerekli antivirus yada yazılım varmıdır
şimdiden teşekkürler
dosyalarını göstermek için dos komut sistemini aç gizlenen dosyalar c de ise c bölümünmde iken "attrib -h -r -s -a /d /s" yaparsan gizli bütün dosylaarın görünür. fakat virüsten kurtulmanın en güzel yolu format... bence en sağlamı bu çünkü :)
cevabın için sagolasın dostum ama işe yaramadı formatın en son çözüm oldugunu dusunuyorum
attrib komutunun çalışmaması için bir neden yok. kesinlikle çalışması gerekiyor daha önce aynı olaybaşıma geldi ve denedim...
Önce bilgisayarınızı cdden çalışan bi linux sürümü ile çalıştırın. (pardus'u öneririm) windowsta göremediğiniz bütün klasörleri görebileceksiniz. ardından dosyaların yedeklerini alın ve bilgisayarı formatlayın.
evet var http://kahtametem.meb.k12.tr/sil.rar linkteki dosyayı indir, sıkıştırılmış klasör içinde gizliaktifolsun.bat dosyasını D sürücüsünün içine(klasör içine degil) yapıştırıp orada çalıştır. D sürücündeki tüm gizli klasörler normale döner. Not: klasör sayısına ve diskin doluluk oranına göre 2-3 dakika beklemen gerekir. acele etme Not: Bu dosyayı C sürücünde çalıştırmayı önermem, C de sistemin gizlediği dosyalarıda gözükür duruma getirir , zararı olmaz ama.
quote:
Orjinalden alıntı: habipcell
arkadaşlar bilgisayarımda ağdaki bilgisayardan bulaşan virus klasorlerın içerisine sızıyor daha sonra kaspersky antivirus uyarı verıyor ve klasorlerın *.exe lerini sildiriyorum. fakat daha sonra klasor gizli dosya haline geliyor öyle ki gizli dosyaları göster secenegınde bile klasor gorulmuyor. bunun için gerekli antivirus yada yazılım varmıdır