Şimdi Ara

Virüsden sonraki mavi ekran hataları --Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen adını bilmediğim bir virüs sistemime girdi.Ve bilgisayarımı kapattı ve kısa süreli mavi ekran hatası geldi.Zor uğraşlar sonucu format atabildim; ama o lanet mavi ekran hatası hala ara ara geliyor.Yardım edebilir misiniz ne yapmam gerekiyor?

Ekranda yazan hata kodları;

STOP 0X0000000A
    0X000000D1 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Ayrıca mavi ekranın alt kısmında 0'dan 100'e kadar bir yükleme yapıyor (yaklaşık 5 sn sürüyor)
    Üst kısmında ise Windowsun hatalı açılıp kapatıldığı belirtiliyor.ki şartlar gereği böyle yapmak zorunda da kaldım.

• Teşekkür ederim bu hızlı mesaj için.) ama bilgisayarım boş olmasına rağmen 'Bu komutu işlemek için yeterli depolama yeri yok' diyor ve ardından 'yükleme yapılamadı' diyor.Sistemim orginal win7 ve sata mode şuanda achi sorun bunlardan olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KANUNI -- 26 Mart 2011; 13:03:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KANUNI

Teşekkür ederim bu hızlı mesaj için.) ama bilgisayarım boş olmasına rağmen 'Bu komutu işlemek için yeterli depolama yeri yok' diyor ve ardından 'yükleme yapılamadı' diyor.Sistemim orginal win7 ve sata mode şuanda achi sorun bunlardan olabilir mi?

Yardım istiyorsun ama tüm sistemini yazmamışsın, sistemin(donanım) yeniyse AHCI açık kalsın, sistemin eskiyse AHCI kapat...

Ben anlamadım, aşağıdaki mavi ekran hatasından ziyade bir de disk hatası mı sözkonusu?

Mavi ekran için: bios güncel mi?
  • Sana tavsiye edeceğim herşey burada özetlenmiş:

http://www.w7forums.com/driver_irql_not_less_or_equal-t4537.html
  • Sistemim; İntel core 2 Duo T6600
    3Gb Memory
    250Gb HDD
    Geforce GT240M 1GB

Bilgisayarımı(Packard Bell Easynote TJ65) 11.12.2009 da satın aldım ve hiçbir şekilde donanımda değişiklik yapmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KANUNI

Sistemim; İntel core 2 Duo T6600
    3Gb Memory
    250Gb HDD
    Geforce GT240M 1GB

Bilgisayarımı(Packard Bell Easynote TJ65) 11.12.2009 da satın aldım ve hiçbir şekilde donanımda değişiklik yapmadım.

Sisteminin laptop olduğunu bilmiyordum ve laptoplar konusunda fazla tecrübeli değilim, sana tavsiyem avira antivirus free indir, kur tarattır...

Sorun devam ederse, sürücüleri kaldır, internetten son sürücüleri kur, hatta format at sonra en son sürücüleri kur...

Son ihtimal donanımda sorun (ısınma var mı kontrol et), donanımda sorun olduysa garantiye göndermen gerekebilir...
  • Teşekkürler bilgileri için uğraşıcam bakalım umarım olur..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.