İki ayrı PC ye Vista Ultimate 32-bit kurduk. Anakartlar : 1. ASUS P5PL2 onboard ses kartı (realtek) 2. Gigabyte GA-965P-DS3 onboard ses kartı (realtek)
Her ikisinde de Vista ses driverlerini resmi sitesinden indirip kurduk. Fakat her ikisinden de ses alamadık. Aygıt yöneticisinde HD audio yok. Bios ayarları yapılmış. Vista onboard ses kartlarını görmüyor mu? Ya da görüyorsa nerede hata yapıyoruz? Yardım ederseniz sevinirim.
Not: XP de ses driverinden önce microsoftun HD audio driverini yüklüyorduk. Yüklemeden realtek kurulmuyordu. Acaba eksiklikl burada mı?
Teşekkürler...
1. si: sorunun cevabi evet, driverlari yuklemeden once audio driverlarini update den kurman gerekir. bu cozum yetti ise 2. ye gerek yok. 2. si: ben p5b kullaniyorum, vista_64 ile , tecrubem ordan:
driverlari vistaya kurarken smwdm.sys isimli bulamadigini soluyorsa bu durumda benim biosumda yaptigim ayar: Bios-->Advanced-->Chipset-->Onboard Devices Configuration-->Hd Audio Controller--->Front Panel Support Type--->AC97
yani biosda audio icin HD-audio yu iptal edip ac97 yapiyorum. Sonra vista_64 e gectigimde windows sorunsuz hardware buluyor ve update ini yapinca calistiriyor, akabindede driverlarini kuruyorum.
umarim yardimci olabilmisimdir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme