Şimdi Ara

Vistada Aero

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar orjinal vista home basic kullanıyorum. aero özelliğini kullanamıyorum ama nette home basic de de aero açılabildiğini söylüyorlar. nette ki bu adımları izleyerek yapmaya çalıştım ama olmadı. yani kayıt defterindeki değerleri değiştirip komut sistemine komut yazdım ama hala aero açılmadı bilmediğim bi püf noktası mı var??

• Arkadaşım started ve home basic de malesef aero yok...
  • nasıl yok var kardes var..
    orjinalinde yok ama regeditte bazı ayarlara oynayarak aktif hale getirebliyosun.,
    tam link veremicem ama nette biraz daha arastır bulailirsin.
    linki bulursam eklerim yinede

iş buyur.

1.AŞAMA

Başlat-Çalıştır == regedit yazın ve yolu izleyin.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM

Sağ panel'de sağ tıklayın ve aşağıda gördüğünüz DWORD değerlerini oluşturun.

Composition
    Değer Verisi = 1

ve

Composition Policy
    Değer Verisi = 2

Masaüstünde sağ tıklayın ve "Yenile" 'ye basın.

2.AŞAMA

Komut İstemcisini çalıştırın.

Önce

net stop uxsms

Sonra

net start uxsms

Sistemi yeniden başlatın.

alıntıdır

http://forum.donanimhaber.com/m_14707127/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F6021464 -- 25 Şubat 2008; 21:15:26 >

• eğer home basicte aero özelliği varsa...aşağıdakileri yapınca işlemeli...

AERO ARABİRİMİNİ ÇALIŞTIRALIM..

1. Yönetici olarak oturum açılıysa doğrudan Başlat-Çalıştır-regedit ile kayıt defterini açınız.Değilseniz aşağıdaki gibi yapınız.
    Başlat küresinden "All Programs(Tüm programlar) >> Accesories(Donatılar)" yolunu takip edip,
    Command Prompt(Komut istemi) girdisine sağ tuşla tıklayın ve açılan menüde "Run as Administrator" (Yönetici Olarak Çalıştır) seçin.

2. Komut satırında "regedit" yazarak, kayıt defteri düzenleyicisini çağırın.

3. Buradan "HKEY_CURRENT_USER / Software / Microsoft / Windows/ DWM" girdisine ilerleyin.

4. Composition anahtarını çift tıklayıp 1 değerini girin.

5. Composition Policy anahtarını çift tıklayıp 2 değerini girin.

6. Kayıt defterinden çıkın ve komut satırında "net stop uxsms" komutunu çalıştırın.

7. "net start uxsms" komutuyla servisi tekrar çalıştırın.
    Alıntıdır.

• nette herkez bu yöntemi önermiş, bi aero yazıyorum hep aynı anlatım var ama malesef olmuyor işte
    yanlış yapma olasılığım yok!

kaçkere denedim, cmd kullanmışlığımda var ama olmadı işte

ne yapılmalı bu yöntem dışında , vistaya boşunamı geçtik ?

öneride bulunacak deneyimli vista kullanıcılarına şimdiden teşekkürler

saygılarımla...
  • sevgili dostum vista home basic'te aero diye birşey yok. Bu basic edition'u premium'a yükseltmen inkansız. Sana tavsiyem bilgisayarındaki herşeyin driver'ını bulup vista ultimate yüklemen. Ben notebook aldım basic vardı, dün akşam ultimate kurdum driverları yükleyince aero ortaya çıktı. Sana tavsiyem ne yap et ultimate (yada home premium isteğine göre ben daha havalı diye ultimate kurdum) kur tadını çıkar.
  • bu özellik ne anlama geliyor ki
  • "Bu basic edition'u premium'a yükseltmen inkansız." ?? Vista Basic, Vista Premium'a yükseltilmiyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.