Şimdi Ara

Vistada tarayıcı donması fakat downloadların devam etmesi problemi [ÇÖZÜM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • edit: Aşağıdaki en son mesajımda çözümü okuyabilirsiniz

Selam Arkadaşlar

3 aydır vista yuzunden bilgisayardan nefret etmeme neden olan bu sorunun caresini bir turlu bulamıyorum.Gecen sene vista yuklu laptopum vardı 2 ay sonra satana
    kadar sorunsuz kullandım fakat evdeki masaustu sistemim biraz eski kalınca tamamen yeniledim , yenilemez olaydım.

Sorun tanımı

Tarayıcıda birden sayfalar yuklenmemeye baslıyor, tarayıcı donmuyor islevsel ama sayfalari yuklemiyor waiting diyor kalıyor hata vermeden.Bu arada download programı indirmeye devam ediyor.
    Bazen 8 saat sorunsuz calısıyor bazende 15 dakka. Bu olay oldugunda bilgisayar baslat menusunden restart edemiyor (10 dakka bekledim) pc dugmesinden restart yapmak zorunda kalıyorum.
    Xp de hic bir zaman bu sorun olmadı fakat aynı donanım da vistada hem internet hem ben kafadan kopuyorum.
    Sorum sadece ethernet baglantısında degil wireless dada aynı sey oluyor

Aslında sorun internet baglantısının gitmesinden ziyade tarayıcıların calısmayı durdurması gibi :(

Sistem bilgileri

Masaustu pc , aclısta boot tan sectigim 2 ayrı hdd de xp pro ve vista 32 bit full update(vista orjinal, oem) (su an sadece vista raid 1 olarak kurulu)
    modem pc me yakın yani uzak odalarda duvar muvar sorunu yok
    p5q anakart , atheros ethernet , son surum updateler tamam,bios update ok
    firefox son surum ,firefox 2.2, ie 7, opera 9x hepsinde (hepsi full updateli) aynı problem oluyor
    opendns kullanıyorum

Denenenler

Telekom hattı ok bir de fırca yedik 8 saattir internete baglisin ne ariyosun diye. Zaten sorun telefon hatlarında olsa xp dede sorun yasardim heralde ama caresizlikten ne yapacagımı bilemiyorum.
    Servis saglayici karsidan bakıyor sorun yok baglısınız diyor (sorun yasadigim anda bile)
    Microsoft teknik destek ile toplam 5 saat gorusme, denemeler
    Airties teknik destek sorun bizde degil diyor
    3 degisik ethernet kablosu denedim
    3 modem denedim. Tek ilginc olan eski sistemimde kullandıgım zoom x4 de yasadıgım farklı bir sorun.İnternete baglıyken durup dururken ethernet kablosu takılı degil
    hatası veya pc yi restart edince bu hatayı vermesi.Kabloyu bir kac kere takıp cıkarınca bir sure icin idare ediyor.
    Diger modemler: airties rt 211 (benim devamlı kullandıgım) son surum yazılımları, kuzenime aldırdıgım ve vista laptopunda sorun yasamadıgı zxyel 660hw-t1 v2 ben bu modemi takıp ethernetten calıstırdım (yazılım yuklemeden) 15 dakka sonra gitti gene baglantı
    Windows safe mode with network de sadece ie7 tarayısında denendi gitti gene
    Windows hata gonderden hersey gonderildi , cozum olarak atheros ethernet driver update edin dendi yaptım duzelmedi
    Mesela bir browser sayfayı yuklemediginde obur browserı acıp aynı adresi acabiliyorum, yani internet var tabi fakat kısa bir sure sonra oda gidiyor
    Firefox butun add on lar kapalı sekilde denendi bir sey farketmedi
    Avast virus programını kaldırdım sorun devam etti simdi avg yuklu
    Zone alarmı kaldırdım windows firewall da denedim sorun devam etti
    Acılıs programlarını msconfig den kapattım tek tek denedim sorun devam ediyor

windows ta baglantıya diagnose and repair yapınca;

bazen microsoft com a baglanti yapilamiyor diyor
    bazen baglantinizda hic bir sorun bulunamadi diyor
    bazen sorun bulundu ama windows onaramaz diyor

Benim artık dusunebildigim tek care acaba asus anakartı degistirsem msi yemi donsem diyorum.

Lutfen eksik bilgi verdiysem ihtiyacınız olan bilgileri belirtiniz

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero hour -- 8 Nisan 2009; 19:44:15 >

• onboard dışında PCI ethernet kartı ile deneme imkanınız var mı ?
  • Geç cevap veriyorum kusura bakmayın ,forumda cevap gelince mail at diye ayar yaptım ama gelmedi bende cevap gelmedi diye uzuluyordum bu yuzden gec gordum.

PCI ethernet kartım yok ama çalışacagını bilsem kesin alırdım , dedigim gibi board degistirmeyi bile dusundum ki daha 3 aylık yenisi . Zaten usb den wireless baglanıncada aynı seyi yapıyor.Bir de xp de bu olay olmadan sorunsuz kullanılıyor ethernet

Vistayı bu sorun olmadan kullanan milyonlarca insan ama ben sorun yasıyorum.Firefox forumlarınada baktım kapatıp tekrar atınca çalışan ff var kapatın oyle acın denileni falan ama cozum hala yok.

Teşekkurler
  • Sorun çözüldü birine birgün lazım olur diye yazıyım dedim,

Anakartımı teknik servisine götürdüm, ethernet chip'ini değiştirdier ,4 gündür hem ethernet hem wireless sorunsuz baglanıyorum.

UPDATE: Sorun gene başladı ama bu sefer yakaladım , Firewall update için sp1 olması lazım dedi , vista sp1 i yükledim ve sorun tekrar başladı. Sp1 i sildim şimdi 10 gündür sorunsuz internet kullanabiliyorum (wireless veya ethernet ile)

Ayrıca donan browser penceresini ozellikle firefoxda kapatmayı denedigimde zaten calısıyor once onu kapatın tarzı mesaj cıkanlar, windows altında task menager dan tarayıcıyı kapatamıyordum ,işe yaramıyordu fakat sp1 i kaldırdıktan sonra tarayıcı rahatlıkla kapatılabiliyor.

SP1 i kaldırmak sisteminizde güvenlik boşlukları oluşmasına neden olabilir beni suçlamayın ben boyle kullanmaya razıyım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero hour -- 8 Nisan 2009; 20:26:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.