Selam arkadaslar ben benzın az gıtsın ve araba cok bagırmasın dıye 2500 devırde vıtes atıyorum mesela 3.vıtesteyım 2500 devıre gelınce 4 e atıyorum bazen 1000 1500 e dusuverıyor ve 4e gecerken hafıf araba teklıyor(aynı olay 1 den 2 ye gecerken vs de oluyor) gıbı oluyor son 1 aydır bole suruyordum gecen arkadas bındı dedıkı bagırtmayacam benzını az yakacam dıye balataları bozacan dedı sızın yorumunuz nedır 1 ay boyle kullandım sızce zararı olmus mudur ve bu surus tarzı arabalara zarar verır mı sagolunuz ??
Düşük devirle kullanmakta sorun yok ama motoru da tekletmemek lazım. Bu durum krank yataklarını hırpalar.
hocam 3000 devir bence idealdir. fazla düşük devirde kullandığınızda @Karbon12 arkadaşımında dediği gibi sarsıntılı çalıştırmamak gerek motoru
Sürekli düşük devirde kullanmakta iyi değilidir uzun vadede motorda kurum yaptırır ama şehir içinde 2500-3000 arası vites değiştirmek için idealdir 1 den 2 ye geçerken fazla beklemeyin derim pek vuruntu yapacağını sanmam.. Eğer sürekli düşük devirde kullanıyorsanız arada bir devirli kullanarak kurup yapmasını önleyebilirsiniz..
2500 3000 arası degıstırıyorum genelde ama yınede teklıyor bazen bırde arabayı 1 ay boyunca boyle tekleterek kullandım baya 1 ay gunde 30 km yaptıgım dusunursek boyle bundan sonra bıraz daha devırlı kullanırım pekı 1 ayda sorun olur mu 1 ay boyle kullandım dıye
Hocam sana nacizane tavsiyem, devire-devir saatine aldanma araç vites istediğinde yükselt bayıldığında küçült işte. Daha basit anlatılabilir mi bilmiyorum ama bu şi bana göre böyle.
düz yolda 2000'de bile vites attığında teklememesi gerekiyor, 1'den 2'e atarken teklemesi normal çünkü vites dişli oranları arasındaki fark çok büyük oluyor.