Şimdi Ara

Vites geçişleri sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar , siteye ilk mesaj yazışım umarım doğru yere açmışımdır konuyu . 2000 model 1.6 ghia focus aracım var debriyaj kötü durumdaydı baskı balata ve debriyaj bilyasını değiştirdim hepsi kaliteli marka olarak ama şanzıman yağını unuttum usta orda bir yağ koydu sonra sordum da 80w olduğunu söyledi . Aracım vitesi öncesinde parmakla geçecek kadar yumuşaktı ama şimdi kütük gibi vites geçişlerini hissettiriyor . Orjinal yağının 75-90w olduğunu öğrendim ama bu yağı tamamen nasıl boşaltıcam yada boşalttım orjinal yağını koyduğum zaman bir sıkıntı olur mu ? Bu yağ şanzımana zarar verir mi ?

Araç ısındıktan sonra sorun kalmıyor soğukken yapıyor , vitesler çok kemikli oluyor soğukken eskiden böyle değildi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zavur -- 10 Şubat 2015; 19:01:03 >

• Lakur lukur vites geçmesi yağdan değil.. Değiştirdiğin baskı balata ve bilya arabaya uygun ve doğru düzgün takılmış ise .....Şanzumanı bir yere götür göster...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 10 Şubat 2015; 18:41:55 >
  • Geçişteki zorluklar o anlık olabiliyor daha sonra oturdukça ferahlıyor ancak seslere bir şey diyemeyeceğim. İşlemi yapana götürün.
  • taşkafa T kullanıcısına yanıt
    Parçalar doğru eminim , lakur lukurdan kastım kemikli yani vitesin geçtiğini hissettiriyor , ısındığında ise düzelmeye başlıyor 20-30 km sonra normal oluyor , eskiden çok soğuklarda 1-2 km anca vites buna benzer olurdu bu kadar yine olmazdı bu kadar masraftan sonra daha rahat bir vites beklerken vitesle boğuşuyorum . Ustaya bakıttım ama mekanik birşey yok diyor
  • HerkesMemnun kullanıcısına yanıt
    Sesi yanlış tarif etmişim aslında ses vites geçişlerin sesi vites kemikli bir vites oldu yani eskiden yalama olmuş gibi parmamı dokumsam vites değişirdi o kadar rahattı , bende rahattım tabi şimdi çok daha eski bir araç gibi bir vitesi oldu vites değiştirmek biraz daha kas gücü ister oldu kayıp gitmiyor vites
  • quote:

Orijinalden alıntı: zavur

Sesi yanlış tarif etmişim aslında ses vites geçişlerin sesi vites kemikli bir vites oldu yani eskiden yalama olmuş gibi parmamı dokumsam vites değişirdi o kadar rahattı , bende rahattım tabi şimdi çok daha eski bir araç gibi bir vitesi oldu vites değiştirmek biraz daha kas gücü ister oldu kayıp gitmiyor vites

Aracımın normal periyodik bakımından sonra 2 ay önce kadar bende yaşadım. Biraz endişelendim ana devam ettim hayatıma. Daha sonra düzeldi şimdi normal seyrinde geçiyor.
    Zamana bırakıyım o zaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomatik vites problemi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fazla bırakma sonra günahına girmeyelim :)) Sen takımları değiştirmişsin bende öyle bir değişim yoktu. O yüzden göstermenizde fayda var.
  • Bugün sanayiye gittim ustaya anlattım durumu sağolsun koyduğu 80w yağı geri aldılar yerine mobilube 1 shc 75w-90 kondu soğukken denemedim ama şimdiden belli harika oldu viteslerin geçişleri . Tam kırmızı ışığa durmuş hevesli hevesli viteslerle oynuyordum ki arkadan arabaya baya şiddetli şekilde birisi çarptı nasıl başardı 4 şeritli yolda tek ben duruyordum ışıkta anlayamadım ama aklımı aldı çıkan sese oranla tamponun boyasında bazı yerlerin kalktını görünce açıkcası sevindim ucuz yırttım kırmızı ışıtta aynadan arkaya bakmak lazım heralde memlekette

Baskı balata değiştircekler için ve yağ değişimi yapacaklar için bilgi

Yağ değişimi için ;

ford focus 1(1998-2005) şanzıman yağı mobilube 1 shc 75w-90 , kapasite 2.3 lt , boşaltma tapası yok akslardan biri sökülecek 1.5 lt yağ anca çıkıyor gerisi şanzımanda kalıyor . mobilube 1 shc 75w-90 litre fiyatı 35 tl sanayide .

Baskı balata değişim üçretleri;

baskı balata , debriyaj balatası ( luk marka ) : 210+150 : 360tl
    işçilk : genel itirabari ile 150 tl (ben 125 tlye yaptırdım ): 150tl
    bu yağ genelde servisterde olmuyor lt satılıyor 35tl x 3lt : 105 tl yağ
    Toplam : 615 tl

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.