Şimdi Ara

vizeden 20 almış birisinin finallere çalışmasının mantığı var mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
1
Favori
78.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Vizelerimin hepsi sıfıra yakın

Örnek >> Mat 1 : 10 ... Şimdi ben ne yapayım ? Yarın Statics vizem var , hala takılıyorum buralarda.
  • mat 45 aldım, vize %40 final %60 alınıyor. şansım var galiba
  • Ayni sekilde 2 gun boyunca baktim ekonomiye ki slayt uzerinden calisiyoruz yaziya doksen toplasan 40 sayfa etmez zaten, hizli ogreniyorum da neyse kendimi zorlaya zorlaya 2 gun boyunca toplamda 8-10 saat calismayla sinava giriyorum sinav 1 saat yarisindan daha kisa surede bitiriyorum veriyorum 3 soru var asiri basit tek atiyorum sorulara resmen sinava not kagidiylan girebiliyorsun yanima getirdim ama kullanmadim bile o derece basit etrafa falanda bakiyorum belli insanlar calismamis etrafina falan bakiyorlar ufleyip pufluyorlar sagdan soldan bakmaya calisiyorlar neyse harbi basit ama sinav simdi getirseler yine yaparim ki neredeyse ayni konuyu isleyen business sinavindan 55 aldim ki o daha zor gelmisti bide neyse sinavdan cikiyorum falan kesin eminim en kotu c+ bide bi arkadas var benim, sinava 30dk gec geliyor hic calisma yok 5dk da bisiler karalayip yari bos kagidi veriyor.

Sinav aciklaniyor ben 5 arkadas 20 almis.

Isin 2 kotu kismi var 2.30 saat sonra evden cikip bu hocanin dersine gidicem bu 1.

2.si ise daha onceden bu dersin 2.sini aldim o aralar zamanim pek elverisli olmadigindan calismadim hoca kitap alin dedi suralara calisin bu dersin 1.sinden bazi yerleri bilmeniz gerekiyor falan dedi ne kitap aldim ne slayata baktim vize ve finale girerken. Bute falanda girmedim ozelliklen. D+ ile gectim.

Simdi ise zamanimiz var zaman ayirmisiz bakmisiz yalayip yutmusuz kendime zorlan gunde 4-5 saat ders calistirmisim ki hayatimda bir ilktir bu. Bunun uzerine git 5 al b*k gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W O M B A T -- 16 Kasım 2016; 4:09:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  vizeden 20 almış birisinin finallere çalışmasının mantığı var mı?

Olmaz diye bir şey yok.
  • 5 almayı nasıl başardın hızlı öğrenen arkadaşım?

• quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

5 almayı nasıl başardın hızlı öğrenen arkadaşım?

valla ben çok oldu öyle vektörü belirtmedim diye 1 sayfalık sorudan 0 puan aldığım hocaların gerekçeside komik sen bi uçak yaptığın zaman o hata uçağın düşmesine sebep olurmuş dedim hani türkiye ? uçak? iş ? para ? hepsi ayrı tripte bu asistanların hocaların

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [A]narchy -- 16 Kasım 2016; 6:58:46 >
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    Şuan aldığım dersler neredeyse aynı. Valla Yöneylemden çok iyi notlar almışsın. Bizdeki hoca biraz sorunlu tabi bizde hatasız değiliz dersler hakkında onuda söylemeden geçemem.

Geçen gün dersteyken odasına gidip geleceğini söyledi. Gitti ve bi daha gelmedi. Derste olduğunu unutmuş odasında oturmuş. Hadi söyleyin ben bu dersten ne öğrenebilirim bu prodan ne kapabilirim.

Yine kaldık büte,yaz okullarına..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam anlamadim, ya hic uni ye gitmediniz yada hic basiniza boyle bir durum gelmedi ki imkansiz yani bence. Uni okumus her bireyin basina en az 1 kere gelmistir bakin en az 1 kere diyorum cunku bu benim ayni sekildeki 3.vizem oluyor.

Ama bana daha cok siz hizli ogrenirim lafina takildiginiz icin boyle bir yorum yazdiginizi goruyorum ki yoksa cidden cevap bile vermem yoksa nasil olurda bilmezsiniz uni hocalarin egolarini kibirlerini ogrenciye takmalarini.

Hoca bu simdi ben gidip bu adama full verdigim kagida en az 70-80 lik kagida neden isimini yazan adamla ayni puani verdin desem olay cikar boyle soylesemde cikar tatli dillen anlatsamda aynisi olur. Iki ihtimal var puan zaten degismezde bi ihtimal sen kimsin de benim kagit okumami puanlamami sorguluyorsun otur asagi 0 uzerine seni birakiyorum der veya yok olmustur boyle finale falan calis bakariz bisiler diyebilir. Birici durum agir basiyor.Onceki seneden 26 yasinda arkadasim var adam tek dersten hoca taktigi icin uni bitiremedi 4.kere yaz okuluna kaldi yine veremedi bolum degistirdi anca oyle bitirdi.

• okulun geçme puanı önemli , çan etkili değilse , ortalama 40 ise ki çoğu üniversitenin geçmesi 40, bazıları 50

yani 40 ise 55 veya 50 ise 70 alabileceğini düşünüyorsan gir tabi ben üniversitedeyken çan etkili değildi(sadece not harfini değiştirmede etkisi vardı) geçme puanı 40dı biz vizelerde hep berbat alır finalde toplardık büte ders bıraktığımı hatırlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 16 Kasım 2016; 9:22:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metamfetamin Elması

döte giren vizeler ancak bütlerde açılır.

Bütlerde de açılmayabilir, bizim Hacettepe'de zamanında diş hekimliğinde 2 sene üst üste kalınca atılıyordun ve geçme notu 60 idi... Vize ile final yarıya yarıya hesaplanıyordu ve geçme notu eskiden 50 idi, senenin ortasında 60'a çıkardılar ve vizeden 19 almıştı bir arkadaşım, finalden geçmesi için 101 alması gerekiyordu, okulda ikinci senesi idi ama en yüksek not 100, adam çalıştı finalden de 100 aldı, bütten de 100 aldı... 60-60 alan adamlar ortalama ile geçti, finalden ve bütten 100 alan arkadaşım okuldan atıldı... o sene bir arkadaş daha atıldı, hem de 59.5 almasına rağmen, hoca yarım puanı vermedi, "çalışsaydın o yarım puanı da alırdın" dediğini kulaklarımla duyduğum an "iyi ki dişçilikte okumuyorum, tıp ondan rahat" diye sevinmiştim... Adamların okul birincisinin not ortalaması 70'ti ve diğer üniversitelerde doktoraya başvuru için en az 70 not ortalaması istediklerinden okul birincileri bile Türkiye'nin en iyi diş hekimliği fakültesinden mezun olmasına rağmen hiçbir üniversiteye doktora için başvuramıyordu... İyi ki orada okumamışım...

• Bizde vizeden 25 altı alan direj kalıyor

• 1.den 45 aldım %5lik ödevlerin hiçbirini yapmıyorum sence ben çalışmalı mıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanHollandalı

Şuan aldığım dersler neredeyse aynı. Valla Yöneylemden çok iyi notlar almışsın. Bizdeki hoca biraz sorunlu tabi bizde hatasız değiliz dersler hakkında onuda söylemeden geçemem.

Geçen gün dersteyken odasına gidip geleceğini söyledi. Gitti ve bi daha gelmedi. Derste olduğunu unutmuş odasında oturmuş. Hadi söyleyin ben bu dersten ne öğrenebilirim bu prodan ne kapabilirim.

Yine kaldık büte,yaz okullarına..

Zor ders aslında. Hele ki hoca zorluyorsa. Sizde de iki dönem var herhalde? İlk dönem doğrusal programlama, simpleks falan neyse de ikinci dönem karar ağacı, bekleme hattı modelleri falan büyük sıkıntı. Mehpare Timör'ün bi yöneylem kitabı vardı, pembe kaplı. Okulunun kütüphanesine bir bak istersen belki bulursun. Ben faydasını gördüm bayağı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sommet de la montagne

1.den 45 aldım %5lik ödevlerin hiçbirini yapmıyorum sence ben çalışmalı mıyım

eğer ortalama problemin yoksa sorumlu olarak çok rahat geçersin.
  • büte girince vize ve finale mi eklenip bölünüyor?
    yoksa direk bütten aldığın not mu sayılıyor?

hiç büte kalmadığımdan bilmiyorum da.
  • Bilmiyorum, ben hiçbir şey bilmediğim sınavda bile 35 falan aldım. Sen öyle iki günde 10 saat çalıştım deyince garipsedim biraz.

• vizeden 13 almıştım 100 üzerinden finalde geçtim, kendim bile inanamamıştım.Azmin zaferi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.