Şimdi Ara

vizeden 20 almış birisinin finallere çalışmasının mantığı var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (6 Mobil) - 1 Masaüstü6 Mobil
5 sn
78
Cevap
1
Favori
78.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk vizem 20 beyler finale çalışmanın mantığı var mı sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: South7

atıyorum ders cok kolaydır, vizede aksilik olmuştur 20 almışsındır ama finalden 80-90 alırsın o zaman çalış.

Tabi bunun olma ihtimali çok düşük, o yüzden salla bence ona çalışmaya ayıracagın sürede geçebileceğin derslere çalış
    Vardır. Örnek; geçen seneki Yazılım Mimarileri dersim.

Vize : 1
    Final : 1
    Bütünleme : 85

= CC

:)
    Yapay Zekanın Yanıtı

Vizeden 20 Aldıysanız Finalden Kaç Almalısınız?

Vize notunuz düşük olsa bile final sınavından yüksek not alarak dersinizi geçme şansınız mevcuttur. Final notunun vize notuyla birlikte genel notunuzu belirleyeceğini unutmayın.

Vizeden Düşük Alıp Finalden Yüksek Almak

Vizeden düşük not almak, final sınavına daha fazla çalışmanız gerektiğini gösterir. Final sınavından yüksek not alarak genel notunuzu yükseltebilirsiniz. Ders materyaline tekrar göz atın, pratik soruları çözün ve öğretim görevlisinden yardım isteyin.

Vizeden Kalıp Finalden Geçmek

Vizeden kalmak, final sınavına daha fazla odaklanmanız gerektiği anlamına gelir. Final sınavında başarılı olmak için daha fazla çalışmanız gerekecektir. Konuları iyice anladığınızdan ve pratik yaptığınızdan emin olun.

Vizeden Düşük Almak

Vizeden düşük not almak, ders materyalini iyi anlamadığınızı gösterir. Final sınavına kadar konuları gözden geçirin ve ek alıştırma yapın. Öğretim görevlisinden veya sınıf arkadaşlarınızdan yardım istemekten çekinmeyin.

Vize Mi Daha Önemli Final Mi?

Hem vize hem de final sınavları genel notunuz için önemlidir. Vize sınavı, ders materyaline hakim olup olmadığınızı değerlendirmek için bir ölçütken, final sınavı ise tüm yarıyıl boyunca öğrendiklerinizi kapsar.

Vizeden 20 Alan Finalden Kaç Almalısınız?

Vizeden 20 almış olmanız, final sınavından da yüksek not alacağınız anlamına gelmez. Final sınavından alacağınız not, çalışmanıza ve konuları ne kadar iyi anladığınıza bağlıdır.

Sonuç

Vizeden düşük not almış olsanız bile final sınavından yüksek not alarak dersinizi geçebilirsiniz. Final sınavına daha fazla çalışın, materyali gözden geçirin ve öğretim görevlisinden yardım isteyin. Hem vize hem de final sınavlarına eşit derecede önem vererek genel notunuzu yükseltebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Okulu bırak bence daha yerinde bir karar olur
  • vizeler %30 final %70 ise var çalış bende aynı durumdayım
  • atıyorum ders cok kolaydır, vizede aksilik olmuştur 20 almışsındır ama finalden 80-90 alırsın o zaman çalış.

Tabi bunun olma ihtimali çok düşük, o yüzden salla bence ona çalışmaya ayıracagın sürede geçebileceğin derslere çalış
  • quote:

atıyorum ders cok kolaydır, vizede aksilik olmuştur 20 almışsındır ama finalden 80-90 alırsın o zaman çalış.

Vardır. Örnek; geçen seneki Yazılım Mimarileri dersim.

Vize : 1
    Final : 1
    Bütünleme : 85

= CC

:)
  • quote:

Çalış, çalış. Daha sonradan finalin aşırı kolay olduğunu filan öğrenirsen daha kötü olur
  • quote:

İngilizce dersinde vizeye girmeyip sadece finalle geçmiştim.Sonra pişman oldum aslında ama geçilebiliniyor yani geçmek istersen çalışmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak_fertek

Çalış, çalış. Daha sonradan finalin aşırı kolay olduğunu filan öğrenirsen daha kötü olur

Alıntıları Göster
    Çan eğrisi varsa tabiki de çalışılabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak_fertek

Alıntıları Göster
    Genelde vizeler %60 oluyor bizim ünide , finalden 10,20 hatta 5,6 alanlar finalden 40,50 aldığında en kötü dd , dc geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

Çan eğrisi varsa tabiki de çalışılabilir

Alıntıları Göster
    MAT 101 MATEMATİK Vize 30%
    MAT 101 MATEMATİK 1. Quiz 5%
    MAT 101 MATEMATİK 2. Quiz 5%
    MAT 101 MATEMATİK Sözlü Sınav 10%
    MAT 101 MATEMATİK Final 50%

Durum kötü beyler
    Matematik.
    1.Vize 25
    1.Quiz 05
    2.Quiz 05
    Mattan kaldım geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scrambled_ -- 28 Kasım 2011; 0:07:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EM4

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    %60 final alınır bizde. Arkadaşım vizesine girmediği ve okulun zor derslerinden olan bir dersi geçti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EM4

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    ben ilk fizik vizesinden 31 aldım ben çalışayım mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahago

Alıntıları Göster
    vizede 7alan kişi finale girip dersi geçiyosa cok mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrPinkFloyd

Alıntıları Göster
    manyak mısın? Çalış tabi biz ne 5 ler gördük final 'de b düşüren
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrPinkFloyd

Alıntıları Göster
    vize final yüzdeleri kaç, çan eğrisi mi var, geçme notu mu, çan eğrisi varsa sınıfın geri kalanının vize notları nasıl, geçme notu varsa kaç? bunları cevaplarsan biz de senin sorunu cevaplarız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahago

Alıntıları Göster
    %80 final alınır, finallere sıkı çalış...
  • Daha ne yirmiler alacaksın... Çalışacaksın tabi, pes etmek olur mu şimdiden!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gereqsiz

Daha ne yirmiler alacaksın... Çalışacaksın tabi, pes etmek olur mu şimdiden!!!
    Çan olsada olmasada çalış hocaların gözüner gir her türlü geçersin.
  • he var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demonchild

he var.
    Çan varsa asıl kesinlikle. Geçen sene vizeden 24 finalden 34 alarak geçmiştim Ekonomi dersini.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.