Şimdi Ara

VODAFONE LİNKLİ MESAJLA HAKSIZ KAZANÇ SAĞLIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vodafone faturasız hat kullanıyordum. 15.04.2019 tarihinde Yapı Kredi kartımla 25 TL yükleme yaptım ve paketim yenilendi. 22.04.2019 tarihinde muhtemelen 3 yaşındaki çocuğum telefona önceden wifi ile indirdiğimiz oyunları oynarken Vodafone tarafından mesaj linki yollanmış. Mesaj linkide faturalı hatta geçmek isterseniz kabul, istemezseniz reddi tıklayın diyeymiş. Çocuğum oyun ekranı gelsin diye linkte kabul seçeneğini tıklamış ve bilgimiz dışında haberimiz olmadan ve de faturasız hat paketimin bitmesine daha 23 gün varken faturalı hatta geçmişiz. Vodafone müşteri hizmetleri daha önce defalarca beni arayarak faturalı hatta geçirmeye çalıştı ama ben faturasız hattan memnun kaldığımı söyledim. O şekilde geçiremeyince ikna edemeyince bu mesajlı link yolunu bulmuşlar. Maalesef biz bunu 48 gün sonra Vodafone tarafından toplamda 376- 400 TL borcunuz var diye arandığımızda öğrenebildik. Faturalı hatta geçişiniz sağlandı diye mesaj atmışlar ama Telefonumuzdaki eski mesajları sil ayarından dolayı gelen bu mesajları farketmemişiz. Bu şekilde linkli mesaj yolu ile geçiş ne kadar doğru, ne kadar kanuni ve ne kadar etik diye soruyorum. Bunun adı resmen dolandırıcılık değil mi? İnsanların dikkatsizliğinden çıkar sağlamak değil mi? Gelen her mesajı okuma zorunluluğumuz mu var. Aradılar faturali hat kullanmak istemediğimizi defalarca beyan ettik. Böyle mi tuzak kurmaları gerekirdi. 27 nisan-27 mayıs tarihli 96 TL lik fatura kesmişler, Birde 27 mayıs -15 haziran güncel borç 276 tl diyorlar.

• Çok ilginç.
    Yani siz 48 gün boyunca faturasız tarife mi kullandiginizi saniyordunuz?
    Sizi geçirdikleri fturali tarifenin ismi ne,ve kaç GB internet, kaç dakika konuşma içeriyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soyle sım menuden ekrana bıldırım gelmısdır onay vermısdır. Bizim komsuya da olmus. Aaradık bıldırım vs gelmıs onay vermssınız dedi. Onun tarifesinde 3ay cezasız cıkıs hakkı vardı sor bakalım sizdede varsa cıkarsınız.
  • Evet aynen öyle. 48 gündür farkında değildik. Bizi vodafone telefon ile arayıp fatura borcunuz var diyene kadar faturasız hat kullandığımızı sanıyorduk. Uyumlu 2 paketi imis. 45 TL ye 2 gb internet, 750 dk konuşma ve 250 sms. Faturasız yarı cem ise 23 TL ye 3gb internet, 750 dk konuşma, 750 sms idi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 21 Temmuz 2019 Pazar tarihine kadar faydalanabileceğiniz Faturaliyi Dene Kampanyasi-P2P007 kampanyasının 2. ayındasınız. Kalan kampanya süreniz 1 ay'dır. Zaten deneme süresi vermişler. Hemen faturasıza geçmek için başvurdum. Ama 48 günde 470 TL fatura bindirdiler.

• Durumunuza üzüldüm. Vodafone’un yaptığı yanlış çakallık ama 48 gün boyunca hiç mi kalan kullanımınıza , TL’nize bakmadınız. Mahkemeye başvursanız maalesef haksız bulunursunuz.

• Serap38 S kullanıcısına yanıt
    470 tl nasil oldu acaba detaylari sordunuz mu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynısı benim başıma da geldi. Annemin hattı benim üzerime ona da böyle mesaj gelmiş annemin telefon tuşlu zaten pek iyi göremiyor arada tamama tıklamış ve faturalıya çevirmişler.
    24 TL Di kontörlü 45 TL Lil red 8 e geçirmişler. Uyuz oldum mh yi aradım faturasıza geçmek için 160 TL extrea cayma bedeli vs vs fatura öderseniz geçiç yaparuz dediler. Kesinlikle kabul etmedim. Benim bilgim, ıslak imzalı bir onayım vs olmadan böyle birşey olamayacağını defalarca söyledim. Bu bir dolandırıcılıktır dedim. Belki başkası tamama bastı,çocuk olur başkası olur vs ama faturasıza geçirmediler. Bende 24 TL Lik Bi tarfie vardı ona geçtim faturalı bu da ama. Onun için 35 TL Bi geçiş ücreti söylediler felan. Neyse haram zıkkım olsun diye diye mecbur kabul ettim ama uğraşayı bırakmadım gittim CİMER'E şikayet ettim.
    Şikayet btk ya gitti ve yaklaşık 1 ay sonra o hattı kontörlüye çevirdiler. Şu an kontörlü olarak devam ediyor. Benim kendi hattım da Vodafone Du ama bugün Telekoma geçiş yaptım.
    Demekki son zamanlarda çoğu kişiye böyle bir tuzak kuruyorlar.
    Sizde sakın devam etmeyin cimer'e şikayet edin. Hakkınızı arayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 16 Haziran 2019; 23:52:32 >

• Fatura 470 değil. 370 TL yanlış yazmışım. Sorgulama yaptım tabiki. Kaç defa ÖZET 7000 e mesaj attım. Faturasız kullandığım zaman ki gibi kalan kullanım haklarımı gösteren mesajlar aldım. Faturalıda da faturasızda da sorgulama aynıymış. Gelen mesajları faturasız hattım için gelen mesaj olarak algıladım. Anlamakta mümkün değil zaten.

• 370 TL lik faturayı da şöyle açıklıyorlar. 2 gb lik internet paketim bitince internet kullanımım dolayısıyla bu fatura gelmiş. Faturasız da internet paketi bitince internet kullanamıyorsunuz. Bende hattımı faturasız biliyorum ya çocuğumun telefon ile oynamasına izin vermiştim. Nasıl olsa paketim bitti internete giremez diye. Çocukta girmiş herhalde. İnternet kullanım aşımından bu tutar çıktı dediler.

• KafamaGöre5 faturasız tarifesindeydim. Bu gün vodafone beni red8 40 liralık faturalı tarifeye geçirmiş.

MH aradım pop up tıklayıp geçtiğimi iddia ediyor. Yok yapmadım dedim velev ki bilmeden basmış olayım.
    Kapatın geri tarifeme dönmek istiyorum dedim. Yok önceki tarifenize kampanya bittiğinden geri dönemiyormuşum. Başka bir faturasız tarifeye geçersem 1 gün bile kullanmadığım tarifeye 40 lira fatura + 55 Cayma+ 15 bisey parası 100TL üzerinde ödeme cıkar dedi.
    Ne kadar saydım söyledim yok MH bir şey yapamadı.

Bu gün hattı taşıyacağım bakalım. Yeni aldığım 30 liralık faturasız paket yandı 100 ün üzerinde 1 gün kullanmadığım fatura ödeyeceğim.

Kargoyla hıyar gönderenlerden daha adi bir dolandırıcılık. Bunu geri almanın bir yolu yok mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProfMusa -- 22 Haziran 2019; 11:57:53 >

• ProfMusa kullanıcısına yanıt
    Vodafone mh ya bilerek yada cahilliğinden söylüyor bunu. Kesinlikle cayma bedeli alamaz , 1 gün kullandığınız için sadece onun ücretini ödersiniz. Bana da 2 yıl önce 100 tl fatura çıkartılar btk ya başvurdum eşek gibi iade ettiler paramı banka hesabıma.

MH ‘ye kesinlikle inanmayın. Vodafone ‘u şikayet ettim önce böyle bir şey yok dediler sonra faturayı ekleyip tekrar şikayet açtım. “Eşşek gibi” ödediler paramı.
    VODAFONE LİNKLİ MESAJLA HAKSIZ KAZANÇ SAĞLIYOR

• Teşekkürler tavsiyeler için, btk thh itiraz edeceğim inşallah dediğiniz gibi alırım.

bazen gafletimizden yararlanırlar bizimde dikkatli olmamız gerekir ama bunların yaptığı düpedüz insanı yolmak.
    Birde bunlar ceza almadıkça daha da artar çünkü 1 milyon mağdur olsa itiraz edip 3 te biri bile geri alamıyordur parasını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProfMusa -- 22 Haziran 2019; 12:8:59 >
    Güncel durum nedir, olumlu sonuç alabildiniz mi?
  • faturalıya geçtiğinize dair mesaj gelmedi mi ?
  • Yedek hattimi vodafone yapacaktim bu konuyu gorunce vaz gectim kalsin.

• İnternette gezinirken aniden çıkıyor yanlışlıkla tıklasak gitti cidden koca firmanın böyle bir şey yapması rahatsız edici.

• burada sim menüsü nasıl devre dışı bırakılır anlattım, elinden gelen herkes kendi için tanıdıkları için uygulasın, özellikle yaşlı insanlar böyle tuzaklara daha kolay düşüyor tanıdıklarınızın telefonlarına da yapabilirsiniz

https://forum.donanimhaber.com/root-suz-sim-menusu-nu-devre-disi-birakmak--140237889

• Arkadaşlar. Geçen hafta tüketici hakem heyeti kararı çıktı. Hakem heyeti haksız kazanç dedi ve 355 TL iade kararı verdi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.