Şimdi Ara

Vodafone, Qualcomm ve Xiaomi, yeni 5G teknolojisiyle 1,8 Gbps hıza ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vodafone, Qualcomm ve Xiaomi, yeni 5G teknolojisiyle 1,8 Gbps hıza ulaştı
    Vodafone, Qualcomm ve Xiaomi, saniyede yaklaşık 1,8 gigabit indirme hızına ulaşan yeni 5G teknolojisini başarılı bir şekilde test ettiklerini duyurdu.

1024 QAM modülasyon kullanıldı

Almanya ve İspanya'da gerçekleştirilen testlerde, mevcut 256 QAM (karesel genlik modülasyonu) sisteminden daha verimli olan 1024 QAM veri iletim yöntemi kullanıldı. 1024 QAM modülasyonun her iletimde daha fazla verinin paketlenmesine izin verdiği, dolayısıyla daha yüksek indirme hızlarına çıkılabildiği belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.Küresel akıllı telefon satışlarındaki toparlanma sürüyor: Çinliler yükselişte

Testler, Qualcomm'un Snapdragon X75 5G modem ile donatılan Xiaomi 14 Ultra ile gerçekleştirildi. Farklı konumlarda gerçekleştirilen testlerde sonuçlarda değişikli gösterdi. Almanya'da yapılan testte, ticari bir ağa 600 metrelik bir mesafede yaklaşık %20'lik bir verim artışı tespit edildi.  Vodafone'un İspanya'daki test merkezinde yapılan testlerde ise 1,8 Gbps'lik indirme hızına ulaşıldı.

Vodafone, hız ve veri çıkışındaki artışın ağ kapasitesini artıracağını ve alışveriş merkezleri gibi kalabalık alanlarda daha fazla kullanıcıya hizmet sunulabileceğini söylüyor. Şirket, teorik olarak elde edilen 1,8 Gbps hızın, ideal koşullarda %25'e kadar kapasite artışı sağlayabileceğini iddia ediyor.

Vodafone, bu yeni teknolojinin 2025 yılına kadar yaygın olarak kullanıma sunulmasını bekliyor. Ancak mevcut 5G cihazların tamamının bu teknolojiyle uyumlu olmadığını belirtelim.

Kaynak:https://www.vodafone.com/news/technology/vodafone-qualcomm-xiaomi-drive-faster-5g-speeds-in-latest-european-tests

• Vodafone Turkiye de sinirsiz paketteyseniz hiziniz kasitli bilerek fesatca kahpece dusuk veriyor ama ayni yerde ayni cihazda cift sim li ikisi de Vodafone biri sinirsiz olmayan bir paketliyse bolgenizde neyse sundugu hizi bariz daha yuksek olarak sunuyor ...

Yani klise bolgenizde yogun kullaniliyor neymis baz istasyonuna mesafeniz uzakmismis filan bunlar kesin bastan hikaye .. Mecburdur bir donem katlandim sonra iptal ettim. Gerekce mecbur degildi ama yine de belirttim. Duzelteceklerini sanmiyorum cunki bu bir politika!

• Huawei ye ambargo xiaomi ye serbest nasıl oluyor?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • uchihaitachi kullanıcısına yanıt
    Asıl olay zaten içinde kullanılan Qualcomm, Xiaomi'nin yaptığı bir şey yok. Huawei kim Xiaomi kim

• 5.5G dedikleri bu olsa gerek.

• Biz hâlâ 3G'den bozma 4G kullanıyoruz. (Kullandırtıyorlar) üstelik yüksek yüksek fiyata.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 0,6 mbps 4,5 Full Vodafone Teşekkür ederim.

• Vodafone Turkiye de sinirsiz paketteyseniz hiziniz kasitli bilerek fesatca kahpece dusuk veriyor ama ayni yerde ayni cihazda cift sim li ikisi de Vodafone biri sinirsiz olmayan bir paketliyse bolgenizde neyse sundugu hizi bariz daha yuksek olarak sunuyor ...

Yani klise bolgenizde yogun kullaniliyor neymis baz istasyonuna mesafeniz uzakmismis filan bunlar kesin bastan hikaye .. Mecburdur bir donem katlandim sonra iptal ettim. Gerekce mecbur degildi ama yine de belirttim. Duzelteceklerini sanmiyorum cunki bu bir politika!

• Kullanıcı başı adam gibi 10 Mbit verseler de yeter 3G de buna yeter 1.8 gbit i napalım telefonun hafızası da internet paketleri de bunu kullandırtmaz telefondan yaptığımız en büyük olay video izlemek onu istediğimiz kalitede donmadan oynatsa yetecek. Hele ki bizim ülkede 4.5g güya teorik bilmem ne kadar hızı var da şehir merkezinde bana verdiği bazen kbit seviyesinde, 4g 5g şarjda fazla yiyor adam gibi 3g verse yetecek biz daha onu yapmadan 5g çıkarmaya çalışıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judger90 -- 16 Temmuz 2024; 22:2:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu adı geçen hızların esamesi okunmuyor.onu geçtim Antalya`da şehrin göbeğinde Vodafone 5 yıldır çekmiyor adamlar daha baz istasyonunu güçlendirmediler mecburiyetten başka operatöre geçmek zorunda kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candirli -- 17 Temmuz 2024; 10:52:7 >
  • Malesef ki son kullanici olarak bizim tecrubelerimiz gecerli.
    Istanbulda ikamet ediyorum. Iş hattim vodafone. Konusmalarda ve sinyal gucunde sikinti yasamasam da 4G de internet hızlari kagni hizinda. 1mbit den daha az hiz aldigim bir suru bolgeler, whatsapp a baglanmadigi bir suru bolgeler var malesef.

• Hep hikaye. Şöyle bir rota izleyin
    1 adet bilgisayar
    10 adet kablosuz red box modem
    Hotspot shield programı ile netleri aptal switch denilen aletle birleştiriyorsunuz 150mbit hız...

Veya normal hat ile deneyin.

Sadece vodafone için değil tüm operatörler ve tüm ülkeler için bu geçerli. Çünkü baz istasyonları, istasyon başına 500000 cihaza kadar full internet verebilecek kadar güçlü. Limit yok falan hikaye tamamen. Vpn ile beleş bağlananlar var.

• Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt

10 adet redbox ile ne yapacak? O kadar hat ve faturaları için parayı verene kadar kullanacağı yere fiber bile çektirir. :D

500 bine kadar kaldırırmış. Yavaş atın. Sinyalleşme yükünü kaldıramaz, bırakın kullanıcıların kullanımını. :D

Bu arada 1024 QAM kullanımı için ağdaki cihazların çoğunluğunun da desteklemesi gerekecektir. Yoksa desteklemeyen cihazlar için şebeke 256QAM yayın yaparken 1024 de verimli olamıyor. Bahsedilen ideal koşullardan biri de bu mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 10 Eylül 2024; 21:7:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.